Artık evlilikler menfaat üzerine kuruluyor maalesef. Kadın çalışmayınca tercih edilmiyor. Kız istemeye giderken bile atanmış mı atanmamış mı? Kpss den kaç puan almış, atanma durumu var mı? :) Artık çalışmayan kız ile evlenmiyor erkekler.Tabi haklılar elbet hayat şartları çok zor günümüzde. Tek maaş yetmiyor elbet ama 2 asgari ücret maaşı (2x900=1800 TL) ile rahat geçinenler var bu ülke de ... 2 asgari ücret maaşı 1 memur maaşından bile az.. Kız özel sektörde çalışsa bile istemiyorlar. illa kamu da çalışacak. Artık bizimle maaşımız için mi yoksa gerçekten biz olduğumuz için mi evlenmek istiyorlar bunu anlamak çok güç maalesef
Ben bundan önceki iki sevgilimle de bu yüzden ayrıldım ve iyi ki gerçek yüzlerini yol yakınken görmüşüm diyorum.... İlk sevgilimle çok uzun bi beraberliğim vardı. Kamu da çalışıyordu ve aylık 2 memur maaşı alıyordu ama benimde işim olsun istiyordu... evlenmedi bi türlü hep atanmamı bekledi ve beni çok sevmesine rağmen bu beklentisi sevgisinin önüne geçti ve ayrıldık. Daha sonra başka biriyle tanıştım. Devlet memuruydu o da ve benim atanmamı istiyordu baskı yapıyordu sürekli ve tek memur maaşıyla zor geçinilir diyordu atan diyordu bende kpss çalışıyordum zaten ama bir gün benden ayrılmak istediğini söyledi ve sonradan öğrendim ki meğer eski kız arkadaşı kendi kurumuna atanmış ve buraya gelmiş onunla barışmış.... Böyle adi aşklar yaşadım bir dönem ama çok şükürler olsun ki şimdi hayatımda ki insan beni ben olduğum için seviyor. O kadar borcu olmasına rağmen tek maaş ile geçinemezsek diye kaygılansa da bana "sen yanımda ol Allah yardım eder" diyor.. Gerekirse ek iş yaparım diyor..... Birinin bana böyle baskı yapmadan beni ben olduğum için sevmesini istiyordum yıllardır... Zaten arkamda bana ne olursa olsun yanımda olduğunu söyelyen biri olduğu sürüce içimde ki ders çalışma azmi de artıyor içimden bir ses 2016 senin yılın olacak atanacaksın diyor. (tabi :) Allahın izniyle) Baskıcı biri olsaydı hayatımda ders çalışasım bile gelmezdi... Ama böyle çıkarcı erkeklerden tiksiniyorum keşke herkes atansa herkesin işi, mesleği, maaşı olsa kimse sıkıntı çekmese ama bazen olmayınca olmuyor. Beklentilerini karşılamıyoruz diye aldatmaya , ağlatmaya ne gerek var... Allah hepimizi çıkarcı erkeklerden korusun...