- 22 Ocak 2015
- 208
- 47
- 36
-
- Konu Sahibi mavibalon260988
gerçekten işi için mi yoksa sevdiği için mi evleniyor.. kuzenim sırf hemşire diye evlendi hep atanmış kadrolu birini arıyordu bulduğumuz atanmamis kızları istemiyordu. şimdi evlendi kadın çok para harcıyor. 3.000 tl maaş alıyor ama yetmiyor alkol sigara ve sürekli dışarıdan yiyor evde yemek yapmıyor bi de köpek besliyor evde :) kazandığı para yetmiyor üstüne kuzenden yiyip içiyor. pişman şimdi boşanmak için gün sayıyor 1 yıl dolması gerekmis evleri ayırdılar. herkes atanmak çalışmak ister ama bundan daha önemli şeyler varken sevgi aşk gibi çünkü birbirini seven iki insan herseye katlanır maddi sıkıntıya da hastalığa da gerçek sevgi iyi günde de kötü Günde de beraber olmaktır. ama günümüzde insanlar sadece işe endeksli. atanma ihtimali varsa diploması varsa elbet bir gün atanır ve bu süreçte destek olmak yanyana olmak gerek benceSon zamanlarda benim de çevremde gözlediğim bir şey bu. Ama KPSS puanı sormak gördüğüm en uç nokta oldu.Aslında hesaplayamadığı bir şey de var bu zihniyetin. Yarın öbür gün oğullarını çekmez o gelin. Neticede para kazanıyor, basar gider.
iyi olmuş haketmişkonu tam benlik olmuş :)
eskinin eskisi sevgilim kpss puanım yüksek değil atanamadım diye evlenmemişti gerekçesi
ailesi memur olsun istiyor gelin kredi çekip onların oğullarına düğün yapacak ve onlara bakacakmış bi asgari ücret yetmezmiş :) velhasıl tam p.. dan bi tekme hadi yallah :)
elbette sadece aşk yeterli değil ama sadece para da yeterli olmuyor çoğu zaman. şükür etmeyi öğrenmek lazım.Evliliği düşünen insan maddi geliri de düşünmeli.
Aşk, sevgi asla yetmez dar gelirli olduktan sonra.
Para çok ama huzur yok mevzusu da kötü tabi ki.
Hem maddi açıdan hem manevi açıdan memnun edici bir hayat yaşamayı arzular herkes.
Yarına kim ne olur bilinmez ama evlilik ciddi bir iş ve maddi durum en başta bakılacak şeylerden biri bence.
Çok ama çok önemli. Adamın fazla parası varsa takmayabilir ama yoksa çalışan kadınla evlenmek ister.
Yuva kurmak kolay değil. Bir de çocuklar olur. Onlara iyi bir hayat sunmak gerekir vs.
Bana tuhaf gelmiyor yani. Ne yazık ki sevgiye, aşka da inancım yok. Pembe gözlüklerimi çıkardım çoktan.
Benim gibi bu konuda karamsar ve hep mantıkla hareket eden birileriyle karşılaştığın sürece bunları yaşarsın maalesef.
aynen..Hep kizlar evlenecegi adamda maddiyat arardi, calissin, evine yetebilsin filan... Simdi devir degisti. Hayat musterek, ve erkeklerin de calisan kadin arama haklari pekala var. Ben yargilamiyorum. Kadin veya erkek, daha iyi yasam standardina ulasabilmek icin calisan es isteyebilir, hakkidir. Evlilik cok abartiliyor. Erkekler esek gibi calissin, karisina baksin. Kadin mutlaka rahat etsin, rahat yasasin, erkek kadinini rahat rahat yasatacak kadar calissin filan. Bunlar bana abarti ve gercek disi geliyor. Erkekler para basmiyor sonucta.
Memuriyetlik de tercih meselesi. Memur degilim, olmayi da dusunmuyorum. Ama calisan ve calisacak olan bir insanim. Begenmeyen kucuk ogluna almasin. :) Zaten ben de memur es tercih etmem mesela.
tesadüf hep kamu da çalışan denk geldi. arkadaşlarımın çoğu atandığı için genelde arkadaş ortamım atanmış kişiler o yüzden öyle oluyor sanırımyanlış anlamayın ama neden hep kamudan birileriyle görüştünüz?
bu bi tesadüfse bişey diyemem.
biz kadınlar bazen eşitlik diye tutturuyoruz bazen erkek değil mi o ödemeli o yapmalı diyoruz. işimize geldiği zaman mı eşitlik diyoruz?
nasıl ki işi olmayan bi erkek evlenmeye kalktığında herkes laf ediyorsa işi olmayan bi kadın da evlenmemeli diye düşünüyorum. malum hayat ne getirir bilinmez. her evlilik mutlu gitmiyor. ama bunu siz düşünmelisiniz karşı taraf söylediği zaman hiç hoş olmaz.
tüm bunlar ayrılmayı gerektirmiyor kendi ayakların üzerinde durana kadar beklemek daha mantıklı.
ama kpss puanınız düşük diye sizden ayrılan bi insan zaten sizinle evlenmeyi haketmemiş.
hep öyle denk geldi tesadüf. gerçi bir tane görüştüğüm kişi özel sektörde çalşıyordu. benim sektör takıntım yok kısmet her şey...sizede hep memurlar denk gelmiş eşim özelde ben özelde memnunuz böyle ama dedğiniz gibi biri memur olunca eşinide memur istiyor
iş konusunda sektör ayrımı yapan erkekler biraz bana çıkarcı geliyior. özel sektör istemeyen erkeklere sözüm zaten :) atanmış mı atanmamış mı hatta kpss puanını sıralamasını soranlar var. yoksa kadın muhakkak ki çalışmalı bencede. ama kamu diye diretenlere kızıyorumHep kizlar evlenecegi adamda maddiyat arardi, calissin, evine yetebilsin filan... Simdi devir degisti. Hayat musterek, ve erkeklerin de calisan kadin arama haklari pekala var. Ben yargilamiyorum. Kadin veya erkek, daha iyi yasam standardina ulasabilmek icin calisan es isteyebilir, hakkidir. Evlilik cok abartiliyor. Erkekler esek gibi calissin, karisina baksin. Kadin mutlaka rahat etsin, rahat yasasin, erkek kadinini rahat rahat yasatacak kadar calissin filan. Bunlar bana abarti ve gercek disi geliyor. Erkekler para basmiyor sonucta.
Memuriyetlik de tercih meselesi. Memur degilim, olmayi da dusunmuyorum. Ama calisan ve calisacak olan bir insanim. Begenmeyen kucuk ogluna almasin. :) Zaten ben de memur es tercih etmem mesela.
tamamaen tesadüf arkadaş ortamında arkadaşları tanıştırdı tabiri caizse baya bi peşimden koştu ama meslek kariyer kamu vs bilmeden yani ben onu tanımıyordum ve ilgileniyordum tipi çok değişikti ve kendi arkadaşlardı bili yakıştırmamıştı tanıdıkça bana sempatik ve sevimli geldi :)yanlış anlamayın ama neden hep kamudan birileriyle görüştünüz?
bu bi tesadüfse bişey diyemem.
biz kadınlar bazen eşitlik diye tutturuyoruz bazen erkek değil mi o ödemeli o yapmalı diyoruz. işimize geldiği zaman mı eşitlik diyoruz?
nasıl ki işi olmayan bi erkek evlenmeye kalktığında herkes laf ediyorsa işi olmayan bi kadın da evlenmemeli diye düşünüyorum. malum hayat ne getirir bilinmez. her evlilik mutlu gitmiyor. ama bunu siz düşünmelisiniz karşı taraf söylediği zaman hiç hoş olmaz.
tüm bunlar ayrılmayı gerektirmiyor kendi ayakların üzerinde durana kadar beklemek daha mantıklı.
ama kpss puanınız düşük diye sizden ayrılan bi insan zaten sizinle evlenmeyi haketmemiş.