• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bazen içimden kocamı boğmak geliyor

"Bazı yorum yapanlar" diye başlıyor cümlem.
Ben de bazı yorum yapanlardan biri olarak sesleniyorum zaten diğerlerini bilemem. Tutum hoş degil konu sahibesi çok güzel karşılayıp eleştirilere uygun cevaplar veriyor iken sizin bu çıkışınızı anlayamadım.

Ben de bazı yorum yapanlardan biri olarak sesleniyorum zaten diğerlerini bilemem. Tutum hoş degil konu sahibesi çok güzel karşılayıp eleştirilere uygun cevaplar veriyor iken sizin bu çıkışınızı anlayamadım.

Hanımefendi benim yorumum sizi kapsamıyor, üstünüze alınmanızı gerektiren bir şey yok. Sizin için yazılmış bir şey değil. Daha başka nasıl anlatabilirim benim yorumuma cevap vermeyi kesmeniz için?

Eğitim durumuna ben de değindim fakat üniversite mezunuyum. Hipoteziniz tutmadı.

Siz de en iyi üniversite, iki diploma, hâlâ okuma ifadelerine takılmış olmalısınız. Ama tekrar belirteyim: amacım kimseyle yarışa girmek- kimseyi küçümsemek değil, konu bu değil zaten. Fakat iyi ve haklı olduğumu bildiğim, uzmanlık alanım olan bir konuda da alçakgönüllü görünmek adına, siz isterseniz kibirden deyin, doğrularımdan şaşmak istemiyorum. İnsanlar kendileri için Allah'tan sadece akıl ve fikir istemezmiş, zira herkes kendisindekinin en iyisi olduğunu düşünürmüş.

Ay konu sahibi nerden demissin su eğitim durumlarını burası kk,bal gibi haklısın ama sırf bu nedenle görümcen haklı sen abartıyor oldun :KK70:

Okumak her cahilliği almasa da lise terk ve sacma sapan akıllar veren bi hatun cahildir bunun nesine duyar kasmış arkadaşlar anlayamadım anlattığınız şey çok bariz oysa.Gayet akıllı ve eğitim sahibi bi kadınsınız kendi bildiğiniz yol üzere gidin.Tek eleştirim eşinizin ablası diye alttan almak zorunda hissetmeniz çocuğunuzu etkileyecek davranışlarına susmayın lütfen.Suçun büyüğü de eşinizde sağlam duruslu bi adam değil gibi malesef allah yardımcınız olsun.

Allah bin kere razı olsun yahu. Anlayan birisiyle karşılaşmak o kadar iyi geldi ki. Anlayisiniz icin cok teşekkür ediyorum.

Hanımefendi benim yorumum sizi kapsamıyor, üstünüze alınmanızı gerektiren bir şey yok. Sizin için yazılmış bir şey değil. Daha başka nasıl anlatabilirim benim yorumuma cevap vermeyi kesmeniz için?
Siz de en iyi üniversite, iki diploma, hâlâ okuma ifadelerine takılmış olmalısınız. Ama tekrar belirteyim: amacım kimseyle yarışa girmek- kimseyi küçümsemek değil, konu bu değil zaten. Fakat iyi ve haklı olduğumu bildiğim, uzmanlık alanım olan bir konuda da alçakgönüllü görünmek adına, siz isterseniz kibirden deyin, doğrularımdan şaşmak istemiyorum. İnsanlar kendileri için Allah'tan sadece akıl ve fikir istemezmiş, zira herkes kendisindekinin en iyisi olduğunu düşünürmüş.
Tam aksine sizi anladığımı ifade etmiştim. Siz de anlatım tarzınızın itici olabileceğini ve asıl anlatmak istediğinizin eğitim durumu olmadığını ifade etmiştiniz.

Yani demem o ki yazım şeklinden yanlış anlaşılma olabiliyor ve bunu da yorum yapan üyenin kendileri de aynı olduğu için bu sekilde tepki veriyorlar gibi bir yorum getirmesini doğru bulmadığım icin belirttim. Hepsi bu.

Tam aksine sizi anladığımı ifade etmiştim. Siz de anlatım tarzınızın itici olabileceğini ve asıl anlatmak istediğinizin eğitim durumu olmadığını ifade etmiştiniz.

Yani demem o ki yazım şeklinden yanlış anlaşılma olabiliyor ve bunu da yorum yapan üyenin kendileri de aynı olduğu için bu sekilde tepki veriyorlar gibi bir yorum getirmesini doğru bulmadığım icin belirttim. Hepsi bu.

Kendileri de aynı olduğu için bu şekilde tepki veriyorlar demedim. Umarım bilerek yazdıklarımı bu şekilde çarpıtmıyorsunuzdur, umarım okuduğunuzu yanlış anlamışsınızdır. Ben kimseye konuda kötülenen kişi ile "kendileri de aynı" imasını etmedim. Hatta üniversiteli cahil olabilirdi bile dedim. İlk yorumumda demek istediğim şey de şuydu; konudaki bahsedilen eğitim durumuna sahip olan insanlar üzerlerine alınıp görümceyi savunmaya geçiyorlar ama durumu içselleştirmelerine gerek yok, konu sahibi görümce profili çizmek için o ayrıntıyı vermiş. Genel bir kanısı olduğunu sanmıyorum dedim. Umarım şu an daha net anlaşılmıştır.

Körler sağırlar birbirini ağırlar... biri 3 aylık bebek için anne dedi diyor görümcesi sus deyince susmuş küsmüştür kesin gönlünü alın :D diğeri bebekle büyük çocuğu kıyaslıyor, tv yi dayıyor çocuğa. İkinizin eğitim kültür seviyesi farklıda olsa karakterleriniz aynı olabilir yani şuan şu durumda. Eşinize diyin ki sen dolmalık biber misin kim ne derse inanıyorsun bu çocuğumuz için çok tehlikeli ben bir anneyim en doğrusunu ben bilirim bana güvenmiyor musun deyin kartlarınızı açık oynayın gerekirse çekinmeyin

Yazık çocuk tam ego savaşlarının ortasına düşmüş.
3 aylık bebekte nasıl anne demiş,konuşmuş hayret ben şok ben iptal.

Kendimi tutatyım diyorum ama kusura bakmayın dayanamayacağım: de ayrı olacak. Bu yoruma ancak bu cevabi verebilirim. Hayırlı geceler...

Körler sağırlar birbirini ağırlar... biri 3 aylık bebek için anne dedi diyor görümcesi sus deyince susmuş küsmüştür kesin gönlünü alın :D diğeri bebekle büyük çocuğu kıyaslıyor, tv yi dayıyor çocuğa. İkinizin eğitim kültür seviyesi farklıda olsa karakterleriniz aynı olabilir yani şuan şu durumda. Eşinize diyin ki sen dolmalık biber misin kim ne derse inanıyorsun bu çocuğumuz için çok tehlikeli ben bir anneyim en doğrusunu ben bilirim bana güvenmiyor musun deyin kartlarınızı açık oynayın gerekirse çekinmeyin

Kendileri de aynı olduğu için bu şekilde tepki veriyorlar demedim. Umarım bilerek yazdıklarımı bu şekilde çarpıtmıyorsunuzdur, umarım okuduğunuzu yanlış anlamışsınızdır. Ben kimseye konuda kötülenen kişi ile "kendileri de aynı" imasını etmedim. Hatta üniversiteli cahil olabilirdi bile dedim. İlk yorumumda demek istediğim şey de şuydu; konudaki bahsedilen eğitim durumuna sahip olan insanlar üzerlerine alınıp görümceyi savunmaya geçiyorlar ama durumu içselleştirmelerine gerek yok, konu sahibi görümce profili çizmek için o ayrıntıyı vermiş. Genel bir kanısı olduğunu sanmıyorum dedim. Umarım şu an daha net anlaşılmıştır.
"Sizin kendi eğitim durumunuzla aynı diye üzerinize alınıp kompleks yapmanıza ve bu kez -belki de aynı- yanılgıya düşerek okumayı/okuyanları yermenize gerek yok"
Bu kısmı okuduğum zaman anladığım bu şekilde oluyor. Fakat ben yanlış anlamış isem kusura bakmayınız lütfen.

. Ablasinin daha geçen gün bana "evde iş yapabilmek için bebeği televizyonun karşısına oturt, iki saat rahat edersin" diye akıl verdi kendisi. Bu kadar da iyiliğimizi (!) düşünür

. Gorumcem, kayinvalidesi tarafindan ailesi ve kendisi hep bir görüldüğü icin aşağılık kompleksini hiç aşamayan birisi. Devamli kıyaslama yapar ve her seferinde nasil oluyorsa kendisini herkesten üstün bulur. O lise terk. Ben Turkiyenin en iyi universitesinden mezunum. Iki diplomam var. Hâlâ daha açıktan okuyorum. Bir kere dahi kitap okuduğunu görmedim ama her şeyi biliyor. Kendini mükemmel zannederken hatasını yüzüne vurunca hemen örtbas etmeye çalışır, afallar, sanki çıplak kalmış gibi utanir.

Cocugum 3 aylikken benimle anlamsiz hecelerle de olsa uzun uzun konuşuyor, ara ara da anne diyordu. Erken konuştuğunu gorup de kendi çocuklarından ustunluk ornegi bulamayinca cocugu elimden "hadi bakalım, çok konuştun, bu kadar yeter" diyerek aldı ve o günden sonra yavrum bir tek hece söylemedi bana.

. Ben de kendim muhallebi hazırlayip yedirmeye başladım. "Neden mama yapmadın" deyince 'bu da mama, içinde de olduğunu biliyorum, kendi ellerimle hazırladım' dedim ve bir anda soğuk savaş başlattı.

Ablasının benim sütüm fiskirirken daha evvel "gece yatmadan mama verirsin, mışıl mışıl uyur" diye akıl vermisligi.

Mama konusunda yerden göğe kadar haklısınız.
Kimse sizin çocuğunuzun ne yiyip ne içeceğine karışamaz.
Eşinizin küfretmesi ise büyük terbiyesizlik, burnu surtene kadar tavır yapın, konuşun, anlasın hatasını.

Ancaaaakk yukarıda alıntıladığım yerlere gelirsek,

2 değil 12 üniversite bitirseniz saygısız birisiniz
Derdinizi anlatmak işin görümceyi bu kadar yerden yere vurmanıza gerek yoktu.
Bana sorarsanız görümcenizin ne kadar aşağılık kompleksi varsa siz de o kadar kibirlisiniz.
Beğenmiyorsanız konuşmazsınız olur biter.

Tv konusunda da çok çok haklısınız.
Ben de kesinlikle karşıyım, ancak kadın bildiği kadarıyla sizi düşünüp bir öneride bulunmuş.
Bunda yeğenim gerizekalı olsun tv önereyim art niyeti Yok.
E ameller niyetlere göredir kusura bakmayın.
Yapmazsınız olur biter.
Ayrıca evinizden tv yi tamamen çıkartmayan bir aile iseniz o çocuk tv izleyecek. Şimdiden söyleyeyim de sonra demeyin görümce sesi siye izliyor.

Konuşma kısmına sadece gülüyorum. Çocugunuz anlamsız sesler çıkarıyordu, siz de sanırım başka bir meşgaleniz olmadığı için ağzına bakıp çıkan sesleri anlamlandırmaya çalışıyordunuz
O donem çocuğun sesini tanıma donemi, su an o dönemi geçmiş olabilir, kendinde başka bir şey keşfetme arzusu daha ağır basmış olabilir.
Görümceniz sus dedi diye susmadı yani.
Rahat bırakın kadını.
Eğitimini ve kendisini beğenmediğiniz biri için fazla önemsiyorsunuz.

Gel gelelim muhallebi konusuna,
Eğitimimin bir parçası olduğu için yardımcı olayım size, merak etmeyin lise terk değilim.

Muhallebi sağlıklı bir gıda değildir.
İçine şeker koyuyorsanız zehirdir,
Un, pirinç unu koyuyorsanız yine zehirdir.
Pekmezle tatlandırıyorsanız, süt+pekmez birlikte tüketilmez. Birbirinin faydasını tüketir.
Bal ile tatlandırıyorsanız tatlandırmazsınız 1 yaşından önce verilmez.
Meyve ise her meyve süte karıştırılmaz.
Ve çok şaşıracaksanız ama Türk insanın çoook büyük bir yüzdesinde laktoz intoleransı vardır, süt tüketimi mayalanmış halde kefir veya yoğurt olması daha sağlıklıdır.
Bu Arada 1 yaşına kadar sütte verilmez Zaten.
Su+irmik+meyve şeklinde muhallebi yapıyorsanız çocuğa uygun olur.
Velevki öyle yapıyorsunuz, yine 6 aylık bebeğe verilmez çünkü tadım yapması ve alerjiye göre ilerlemek için 3 gün kuralı uygulanmalıdır
Bir gün De sadece tek tip gıda verilir, ve 3 gün kuralı inle 3 gün boyunca o gıda tüketilir.

Şimdi sizi 3. Üniversitenizi okumaya alalım, kayıtlar sağdan...

Kibir/eğitim mevzularinda yorum yazanlara gerekli ve yeterli izahatı verdiğimi düşünüyorum. Lütfen artık sadece büyük resimle ilgili yorumlar/eleştiriler yapın. Bu saate kadar uyumadım ve belki gerçekten kalbime dokunabilecek bir ses duyarım diye buradayim. Duyuyorum da. Ama yanlış anlamalarınız kimsenin işine yaramiyor. Burada ana konuyu es gecip yanlis anlamalar uzerinden konuyu saptırir ve saydirirsaniz ne siz mutlu olursunuz ne ben. Internetim sonsuz, geceler de uykusuz, hiç erinmem tek tek cevap veririm. Ama ne gereği var? Anlayanlardan bir kez daha Allah razı olsun diyorum. Çok iyi geldiniz.

"Sizin kendi eğitim durumunuzla aynı diye üzerinize alınıp kompleks yapmanıza ve bu kez -belki de aynı- yanılgıya düşerek okumayı/okuyanları yermenize gerek yok"
Bu kısmı okuduğum zaman anladığım bu şekilde oluyor. Fakat ben yanlış anlamış isem kusura bakmayınız lütfen.

Demek istediğimi açıkladım. Özetle eğitim durumunun konuda basit bir ayrıntı olduğunu düşünüyorum. İyi geceler.

Ben üni mezunuyum demek var o lise terk ben Türkiyenin en iyi üniversitelerinden mezun oldum demek var ikisi çok farklı şeyler :KK66: he evet bende lise terkim ondan yazdıydım :KK53:

Size de açıklama yapayım; ben o kadar takılmadım buna dediğim gibi eğitim meselesi bu konuda ayrıntı sadece. Yani bana göre. Konu sahibini tanımam etmem valla ama bunu yazarkenki amacı kibirlenmek değilmiş bence. Ben öyle algılamadım diyeyim :)

Size de açıklama yapayım; ben o kadar takılmadım buna dediğim gibi eğitim meselesi bu konuda ayrıntı sadece. Yani bana göre. Konu sahibini tanımam etmem valla ama bunu yazarkenki amacı kibirlenmek değilmiş bence. Ben öyle algılamadım diyeyim :)
Bir çok kişi öyle anlamış ama benim gibi :) ki çoğu kişi hem haklı olduğunu hemde görümcesini yerdiğini söylemiş ilk dikkat çeken o ayrıntı oluyor maalesef.

Demek istediğimi açıkladım. Özetle eğitim durumunun konuda basit bir ayrıntı olduğunu düşünüyorum. İyi geceler.

Ben de eğitim durumunun ayrıntı olduğunu düşünüyorum ve neden konu sahibi derdini anlatırken kocaman bir paragrafı buna ayırdığını anlamaya çalışıyorum.
Herkesin gözüne de bu yüzden batıyor...
Boğucu detaylarla anlatılan bir detay.

Back