Insanın kendisini aciklamak zorunda kalmasi cok sıkıcı olabiliyor ama bu kadar tepki çektiğine göre dipnot düşmek farzoldu: Eğitim konusunu açmamın sebebi, benimle ilgilenin, bakın ben ne kadar harikayım, herkes çok cahil demek değildi. Aradaki eğitim farkına rağmen ben onun kararlarına -pek çoğuna katılmadığım halde- saygı duyarken, onun sınırlarını bilmeyip benim hayatımı yönlendirmek istemesine dikkat çekmek istedim. Daha iyi anlaşılabilmesi için, aldığım eğitim, pedagojik formasyonu da kapsıyor diyeyim. Yani esasında çocuk/insan gelişimi, benim uzmanlık alanım, mesleğim. Belki bunu belirtmedigim, üniversite adını da paylasmadigim icin ifadelerim cok itici durdu. Çocuğumun beslenmesi/bakımı vb hakkında, kendi kararlarimi verirken isime karisilmasina uzmanlık alanımın bu olmasi sebebiyle ofkeleniyorum. Eğitim durumu ne olursa olsun ben torna tesviyeciye gidip araba tamiri konusunda akıl vermiyorum, marangoza ahşabı nasıl şekillendireceği konusunda da fikir beyan etmiyorum. Herkesin bir uzmanlığı var ve maalesef buna saygı duymayanlar da var.