• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramda kahvaltı sorunu

Aynen katılıyorum beni anlamış olmanıza sevindim.herkes bir düşünceye saplanmış öyle gidiyor hiç bi düşüneyim neden böyle nasıl böyle demek yok.boyun eğmek kadınlarımızın kolayına geliyor .bu gisişle tüm bunlar kanunmuş gibi herkes kabullenmiş öylece gideriz biz

Bence baştaki duruşunuz nasılsa öyle gider. Burada "Biz de önce eşimin ailesine gideriz. Böyle gelmiş böyle gider bacıım. Napacan çekecen işte" muhabbeti yapanlara aldırış etmeyin. İlişkide kendi istediğini yapamayan bazı kadınlar diğerlerini de aşağı çekmeye çalışır. Gerçekten anlamıyorum bu durumu.

Sizi gaza getirmek istemem. Gidin ya da gitmeyin diyemem. Sadece şunu söyleyebilirim fedakarlık yapacağınız zamanları iyi seçin. Yoksa bir bakmışsınız fedakarlıklarınız görevleriniz oluvermiş. Sonra bir ömür bütün bayramları kayınvalide evinde millete servis açıp baklava dağıtarak geçirebilirsiniz.

Eşinizle konuşarak halledebilirsiniz bu durumu. Ben olsam kahvaltımı evde eşimle yapmak isterim. Ama böyle bir durumda kalsam onların evi 20 kişi ve ailesinin keyfi yerindeyken ve annem babam yalnızken fedakarlığı eşimden beklerim.

İlk bayramınız sanırım ilk bayramdan sorun yapmayın babası rahatsızmış siz gitmezseniz olmaz ki evlisiniz ilk bayramınız eşiniz tek mi gitsin yakışık aşır mı ayrıca sizinde ailenize tek gitmeniz yakışık almaz böyle günlerde eşler beraber olur illa bir taraf öyle olacak kahvaltı yapar oturur sonra annenize geçersiniz başka kardeşiniz falan yok mu? ayrıca bunu neden kadının ezilmesi olarak görüyorsunuz daha ilk bayramdan bir de yani. babası da rahatsızsa.. evleniyorsanız birşeylerden fedakarlık yapacaksınız kendimi ezdirmicem deyip tek hareket edemezsiniz ki.sizin ailenizse onunda ailesi zaten gidersiniz

Merhaba
Şimdiden iyi bayramlar size ve bütün kadınlar kulübünün güzel bayanlarına
Konunuza yorumum
Sen nasıl istiyorsan öyle yapmalısın
Eşin ile konuşup isteğini dile getirmelisin.Bazı kadınlar var ki (taktir ettiğim) nasıl yapıyorlar, nasıl ediyorlar tatlılıkla isteklerini yaptırıyorlar, gerçekten merak ediyorum.
İnatlaşmak rest çekmek aileniz için sıkıcı durumlar oluşturabilir, o yüzden tatlılıkla güzellikle ifade et durumunu.
Sabah kahvaltı 10 gibiyse 8 de annene gidersiniz, 10 da kayınvalideye kimsenin gönlü kalmamış olur

Güzel düşünüyorsunuz da o bayramlara çıkacağımız ne mağlum .ben şuanımı değerlendirmek onlarla geçirmek istiyorum .böyle durumlarda ayrı takılmak benim için daha mantıklı.

İyi de sürekli yarına çıkarmıyız varsayımıyla mı yaşıyoruz Allah aşkına ne demek yani ay yarın bana birşey olursa aileme gidemem çok saçma değil mi.siz bence evlilik kavramını anlayamamışsınız ilk bayramdan eşinizle ayrı bayram kahvaltısı yapmayı düşünüyorsunuz ama evlilik öyle birşey değil bencillik yapıyorsunuz orada bir gelenek var herkes toplnıyor herkes de buna uyuyor ama yok eşim tek gitsin ben tek olur mu hiç ben 10 senedir evliyim şehir dışındayım ailem başka şehirde en baştan dedim bir bayram orada bir bayram burada diye yoksa senin aileni heo görüyorum bayramlarda aileme giderim diyebilirdim asla eşimsiz bayraö geçirmem ayıptır bizde. onlarında aileminde gönlünü yaparım akşam yemeğini.ailenizle yeseniz ne olur ki.eşinize değer vermiyor musunuz hani gitmeceğim mi diyor eşiniz

Burada fedakarlık yapılacak bir şey yok bence. Kv nin evinde bir sürü insan olurken ben anne babanizi tek birakmamaniz gorusundeyim. Onlar zaten gelin nerde dedikten sonra çaylarını yudumlayıp başka konulardan konuşacaklar. Sizi üzmem ama değer verdiğimiz kişiler yani en önemlileri anne babalarımız bir gün hayatta olmayacaklar. Keşke olsa da ayaklarını öpsem diyeceğiz özlemden. Demem o ki gidin ailenizle güzelce vakit geçirin. Eşiniz de durumu anlatsın ailesine siz de arar kutlarsiniz zaten.

Esimin ailesiyle su an bi sorunum yok :) Ama ben sevmedigim adamı el gün görsün diye cagirmam sonra gelinin eline tehdit malzemesi vermis oluyorlar haberiniz olsun :KK66:
Yapan çok , hatta burda açılan bu tür konuların tek sebebi sevgi beraberlik aile birliği gibi şeyler değil , gelmiyo gitmiyo demesinler diye bir çoğu.

Bayramlar iyi güzel elbette ama bu zaruretler vicdan muhasebeleri olmasa keşke. Yalnız kahvaltı yapmalarında acıklı olan nedir anlayamıyorum? Çok şükür birbirlerine sahipler evlatları yetişkin olmuş, ertesi gün veya akşam da onlara gideceklermiş. Gayet neşeli olmalı insan üzülecek bir durum göremiyorum hastahanelerde, evlerinde yalnız, evi bile olmayan evsiz bunca insan varken hayatı bu kadar zorlaştırmaya cidden gerek var mı?

Bence baştaki duruşunuz nasılsa öyle gider. Burada "Biz de önce eşimin ailesine gideriz. Böyle gelmiş böyle gider bacıım. Napacan çekecen işte" muhabbeti yapanlara aldırış etmeyin. İlişkide kendi istediğini yapamayan bazı kadınlar diğerlerini de aşağı çekmeye çalışır. Gerçekten anlamıyorum bu durumu.

Sizi gaza getirmek istemem. Gidin ya da gitmeyin diyemem. Sadece şunu söyleyebilirim fedakarlık yapacağınız zamanları iyi seçin. Yoksa bir bakmışsınız fedakarlıklarınız görevleriniz oluvermiş. Sonra bir ömür bütün bayramları kayınvalide evinde millete servis açıp baklava dağıtarak geçirebilirsiniz.

Eşinizle konuşarak halledebilirsiniz bu durumu. Ben olsam kahvaltımı evde eşimle yapmak isterim. Ama böyle bir durumda kalsam onların evi 20 kişi ve ailesinin keyfi yerindeyken ve annem babam yalnızken fedakarlığı eşimden beklerim.
Evde yapalım kahvaltımızı öyle gidelim dedim kabul etmedi .davet edilmişiz gidicez dedi.yılda 1,2 defa katılanıverecekmişim.gidersemde iş güç tutmam napayım ucundan yanaşırım en fazla.nolmuş davet edilmişsek sanki sonrasına gidilse kıyamet mi kopacak.

Yerınde olsam soyler aılemın yanına gıderım. Bunda gucenecek bır sey yok. Kendısı aılesıne gıdecek ne de olsa tuzu kuru. K bakmasın bı zahmet sonucta benımle gel demeyeceksınız. Annem babam üzüleceğine başkaları uzulsun tüm sulale toplanıyormus zaten. Az gözleri doysun.

Evlendiğin için onlarda senin ailen sayılır canım gitmezsen ayıp olur bence ilk bayramınmış hemde.Benimde ilk bayramımda çok zoruma gitmişti ailemden ayrı olmak ama alıştım çok şükür.Bizde namazdan sonra kv de toplanılır kahvaltı yapılır kardeşler,gelinler,eşimin babaannesi vs. Sonra eşimle annemlere geçer akşama kadar otururuz hatta bazen ben kalırım bayram boyunca.Bence git eşini mahcup etme ailesine karşı onlarında gelinlerisin sonuçta.

sabah gidin sonra annenize geçersiniz. adalet istiyorsanızda evde eşinizle birlikte yapın bayram kahvaltısını sonra kayınvalide, anne gezersiniz. biz hep kendi evimizde yapıyoruz eşimle birlikte sonra kayınvalideme gidiyoruz akşamda bizimkilere. gerçi bizi hiç kahvaltıya çağıran olmadı o ayrı.... siz davet edilmişsiniz gidin ne olur ki akşam yemeğinide ailenizle yaparsınız... ayrı ayrı gitmek olmaz siz eşinizle bir ailesiniz zaten...

Burada fedakarlık yapılacak bir şey yok bence. Kv nin evinde bir sürü insan olurken ben anne babanizi tek birakmamaniz gorusundeyim. Onlar zaten gelin nerde dedikten sonra çaylarını yudumlayıp başka konulardan konuşacaklar. Sizi üzmem ama değer verdiğimiz kişiler yani en önemlileri anne babalarımız bir gün hayatta olmayacaklar. Keşke olsa da ayaklarını öpsem diyeceğiz özlemden. Demem o ki gidin ailenizle güzelce vakit geçirin. Eşiniz de durumu anlatsın ailesine siz de arar kutlarsiniz zaten.
Konuştuk kendisiyle yenice.bizimkiler zaten babam namazdan gelince erkenden yaparlar kahvaltılarını.ben erkenden oraya gidicem.eşiminkilerde 11 gibi yapacakları için eve gelip eşimlede oraya geçicez sonrasında.davet edilen yere gidecekmişiz karşı çıktı gitmememe .kendi başına gidecek olmasına. :( neyse bunada şükür napayım

Merhaba
Şimdiden iyi bayramlar size ve bütün kadınlar kulübünün güzel bayanlarına
Konunuza yorumum
Sen nasıl istiyorsan öyle yapmalısın
Eşin ile konuşup isteğini dile getirmelisin.Bazı kadınlar var ki (taktir ettiğim) nasıl yapıyorlar, nasıl ediyorlar tatlılıkla isteklerini yaptırıyorlar, gerçekten merak ediyorum.
İnatlaşmak rest çekmek aileniz için sıkıcı durumlar oluşturabilir, o yüzden tatlılıkla güzellikle ifade et durumunu.
Sabah kahvaltı 10 gibiyse 8 de annene gidersiniz, 10 da kayınvalideye kimsenin gönlü kalmamış olur
Öyle olucak konuştum yenice.ama anneme ben tek gidicem.onun ailesine onla geçicez.

Ailenizin bir sonraki bayrama cikacagi ne malum diye bir endiseniz varsa evlenmeyin arkadasim, yasayin son donemlerini beraber.. bir kesemiyorsunuz su gobek bagini, birine kahvaltiya birine aksam yemegine gidin.. en olmadi kahvaltiyi kari koca disarida yapin ailelere yemege gidin.. boyle ayri takilmalara baslarsaniz ikinci yili gormez bu evlilik soyleyeyim..
+1000
Ne fena olmuş yeni gelinler öyle ya
Benim annem 3. Günü son akşam yemeğine nenemlere yetisse dua ediyordu
Ayrıca rahmetli babaannemin zehir gibi bir dili vardı
Şimdikiler bayram sabahi 2 saatlik kahvaltıya söyleniyor
Hunter ablanin konusundan sonra bu konu
Allah şimdiki kayinvalidelerin yardımcısı olsun

İyi de sürekli yarına çıkarmıyız varsayımıyla mı yaşıyoruz Allah aşkına ne demek yani ay yarın bana birşey olursa aileme gidemem çok saçma değil mi.siz bence evlilik kavramını anlayamamışsınız ilk bayramdan eşinizle ayrı bayram kahvaltısı yapmayı düşünüyorsunuz ama evlilik öyle birşey değil bencillik yapıyorsunuz orada bir gelenek var herkes toplnıyor herkes de buna uyuyor ama yok eşim tek gitsin ben tek olur mu hiç ben 10 senedir evliyim şehir dışındayım ailem başka şehirde en baştan dedim bir bayram orada bir bayram burada diye yoksa senin aileni heo görüyorum bayramlarda aileme giderim diyebilirdim asla eşimsiz bayraö geçirmem ayıptır bizde. onlarında aileminde gönlünü yaparım akşam yemeğini.ailenizle yeseniz ne olur ki.eşinize değer vermiyor musunuz hani gitmeceğim mi diyor eşiniz
Değer vermemek değilde onların tarafta kendim olamıyorum sıkılıyorum sıkıcıda zaten.birde çok kalabalık oluncak iş tutasım yok .

En mantıklısı kayınvalidenin annenleri davet etmesi.Çünkü iki aile var.İki birey var.Bu şekilde siz arada kalıyorsunuz.Evliliklerde kadınların erkeğin ailesine gittiği söyleniyor hep malesef erkeklerin ailesi önce geliyor.Bu sorunu ortadan kaldırmak için de büyüklerin anlayışlı davranması gerekiyor.

+1000
Ne fena olmuş yeni gelinler öyle ya
Benim annem 3. Günü son akşam yemeğine nenemlere yetisse dua ediyordu
Ayrıca rahmetli babaannemin zehir gibi bir dili vardı
Şimdikiler bayram sabahi 2 saatlik kahvaltıya söyleniyor
Hunter ablanin konusundan sonra bu konu
Allah şimdiki kayinvalidelerin yardımcısı olsun
KV ler hep fenaydı onlara yetişmişiz ozaman desenize .üzüm üzüme baka baka misali...

Yani bazi şeyleri geride bırakmak lazım.
Neden evlendiniz, yeni bir yuva kurmak için.
Yeni bir yuva kurunca doğal olarak eşinin ailesinin içine giriyorsun.
Bu da farkli sorumlulukları getirir.
Bu demek değildir ki kendi aileni boslayacaksin.
Tabiki ontarafa ne kadar ilgi gösteriyorlar bu tarafa da göstereceksin.
Tabi bunu tek değil esinle yapmalısın.
Aile olmak bunu gerektirir.
Zamaninda annenizde evlendi başka bir yuva kurdu, sizin geçtiğiniz yollardan geçti.
Durumun gereğini zaten bilir.

Bu baytam ilk kahvaltiyi onlarda yaparsınız, sonraki bayram sizinkiler de.

Back