• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramda kahvaltı sorunu

Korktuğum doğru .ama şunun farkında değil asıl beni şimdi kaybetti.

Eşinle bu dusunceni konuşma fırsatı buldum mu?O nediyor?
Konuştum da çok değil.ayıp olur filan dedi babannemgiller olacak dedi.şimdi gitmedin diğer bayram nasıl gitmicen ilki gidecen demeye getirdi de.sen gitmezsen bende gitmem dedi. Öyle olunca iş değişiyor.ben o gitsin istiyorum.beni bağlamasın istiyorum.gitmeyeceği için bizimkilere gidelim de diyemeyeceğim şimdi.

Öylede ayrı ayrı gidilmesinde ne var ki? zaten her bayram aynı şeyi yapıyo bunlar.ayrıca diğer bayrama çıkacağımız ne mağlum ?garantisi yokken hiçbşşeyin ailemle geçirmek istiyorum ne var bunda. Hep erkek üstün tutuluyor öncelik o oluyor niye hep bu böyle .niye boxulamıypr bu düzen baskı bu mecburiyetlik
Biz her bayram önce benim aileme gidiyoruz, daha sonra kayınvalidemlere gidiyoruz gün içinde. Kahvaltıda hep annemlerdeydik şimdiye kadar. Kimse yadırgamıyor. Bir şey nasıl başladıysa öyle gidiyor aslında.

Canım senin yine annen baban yani 2 si. Ben evlendim ve annem vefat etmisti babam koca evde ilk ramazan bayramını yalnız gecirdi kp sabahın köründe aramaya başladı nerdesiniz diye . Ve ben hiç bişey yapamadım . Çok haklısın evet ben de haklıydım evet.....

Ama malesef yapacak bişey olmuyor böyle gelmiş böyle gider ben hiç duymadım bayram sabahı ilk anneme giderim sonra kv me diyen . Ayrı takılma fikri de iyi değil onu çıkar kafandan . Ve diyelim ki bu bayramı atlattın gittin annengile sonraki bayramlar yine aynı olacak annenle baban yalnız yani .
Offff:( hazmedemiyorum bu durum ları

Eşim bayramın 1. günü nöbete gidecek bu yüzden ailelerin şehrine gitmeyecegiz.Kizlarimla birlikte kahvaltimizi yapacağız.Minik misafirler için sekerlerimizi hazırladık.Esim olmadığı için kimse gelmez diye tatlı bile yapmadım/almadım.Allah can sağlığı versin gerisinin bir önemi yok

Haklı olarak anne babanı düşünüyorsun ama bence eşin ile git . Hatta anne baban tek ise hep beraber kahvaltı yapmayı teklif et . Kalabalık masada olmak bayram sabahı curcuna çok güzel oluyor .
Ben kendi ailemle olmak istiyorum onlarla mutlu olup neşem yerine geliyor.erkeğin ailesinde boyuna bebek yok mu diyenler mi desem ,iş tutmayunca imalı bakışlara maruz kalmak mı desem hiç kendim olamıyorum sıkılıyorum dolayısıyla.

Merhaba.bayramların ilk günü eşimin babannesinde erkek tarafından tüm sülale toplanırmış kahvaltı için.babası rahatsız olduğu için aynı şey KV evinde olacak bu sefer.benim de annem babam tek başlarına yapacak kahvaltısını.ilk defa yalnız yapacaklar bir de.onlar orda yalnız başlarına yaparken ben KV evinde nasıl boğazımdan geçsin bir şey.gitmek istemiyorum hiç .ben tek olarak bile annemlere gitmeye razıyım o kendi tarafına gitsin problem değil bana.eşime bunu nasıl söylemeliyim veya söylemeyip mecburen mutsuz mutsuz onlarla mı yapmalıyım? Siz olsanız ne yapardınız
Bi kahvaltı için bu kadar kafaya takmayın. Sizin ailenizde de öğle yemeği yersiniz.

Konuştum da çok değil.ayıp olur filan dedi babannemgiller olacak dedi.şimdi gitmedin diğer bayram nasıl gitmicen ilki gidecen demeye getirdi de.sen gitmezsen bende gitmem dedi. Öyle olunca iş değişiyor.ben o gitsin istiyorum.beni bağlamasın istiyorum.gitmeyeceği için bizimkilere gidelim de diyemeyeceğim şimdi.
Yani bilemedim şimdi ama siz zaten ben yalnız gitsem de olur aileme fikrindeydiniz.Bunu uygulamaya koymanız la eşinizin ailesine gidip gitmemesinin bir ilişkisi yok bence.Hatta eşiniz tek giderse aranizda bir tatsızlık olduğunu bile konusur insanlar.

İyide evlendin artık seninde kendine ait bir hayatın var. Aileni terketmiş değilsin akşamda onlara gidersin. Ama evliliğin getirdiği birtakım değişiklikler olacak hayatında. Gitmek istemiyorum olurmu hiç. Eşin üzülmezmi bu duruma. Artık 2 ailen var dolayısıyla alışman gerek diye düşünüyorum.
Haklısınız.ama neden erkek ailesi öncelikli .haksızlık değil mi .eski zamanda kız doğunca önemsenmeZmiş erkek gurur kaynağı imiş.şuandada olan o.kızın ailesi 2. Plan.ozandan kalma ayıbın devamı bence bu gelenek.

07:00, 07:30 gibi sizin ailenizle, sonra da 09:30 gibi eşinizin ailesiyle kahvaltı yapsanız olmaz mı? İki kahvaltılı bayram da sizin geleneğiniz olabilir :)
:)) onlarda maalesef kahvaltı öğlen yapılıyor . yani 10 da bile başlasa toplanmasıyla bulaşığıyla 1 i bulur

Merhaba.bayramların ilk günü eşimin babannesinde erkek tarafından tüm sülale toplanırmış kahvaltı için.babası rahatsız olduğu için aynı şey KV evinde olacak bu sefer.benim de annem babam tek başlarına yapacak kahvaltısını.ilk defa yalnız yapacaklar bir de.onlar orda yalnız başlarına yaparken ben KV evinde nasıl boğazımdan geçsin bir şey.gitmek istemiyorum hiç .ben tek olarak bile annemlere gitmeye razıyım o kendi tarafına gitsin problem değil bana.eşime bunu nasıl söylemeliyim veya söylemeyip mecburen mutsuz mutsuz onlarla mı yapmalıyım? Siz olsanız ne yapardınız
En güzeli adaletli olup bi bayram biyrrde bi bayram biyerde kahvaltı yapın derim. Eşinizi bu şeklde ikna etmek de kolay olablr

Haklısınız.ama neden erkek ailesi öncelikli .haksızlık değil mi .eski zamanda kız doğunca önemsenmeZmiş erkek gurur kaynağı imiş.şuandada olan o.kızın ailesi 2. Plan.ozandan kalma ayıbın devamı bence bu gelenek.
Aslında haklılık payın var.Hatta toplanılan aile kayinvalidenin tarafından ailesi bile olabiliyor (esimlerde böyleydi) ama kızın ailesine ilk gidilince abes bulunuyor.

Korktuğum doğru .ama şunun farkında değil asıl beni şimdi kaybetti.

Sen korktuğun surece seni tehdit edecek.
Boşanmaktan korkan bir kadının duygularinin onemi olmaz bunu bilin öncelikle.
Duygu durumunuzu düzeltin. Diyelim ki bosandiniz en kötü ne olur, dünyanın sonu mu
Siz bu fikri atin bakın eşiniz nasıl değişiyor

Daha ilk bayramda arıza çıkarırsanız uzun vaadede eşiniz ile yaşayabileceğiniz tüm olumsuzluklarda bu konu önünüze gelir.

Sizin ailenizde böyle bir gelenek yokmuş zaten.
Eşinizle birlikte babaanneye gidin kahvaltınızı çabucak yapın sonra da annenize geçin.
Sizin aileniz de zaten ilk eşinizin tarafina gittiniz diye surat yapmaz eminim.
Kahvaltıları kalabalık olduğu için zaten öğleni buluyor.millet sofrada iken nasıl kalkayım anneme gidecem diye :) olmuyor işte masa topla bulaşık derken 1 i 2i yi bulur illaki

teyzem 25 sene boyunca eşinin ailesine gitti. bir kez bile kendi evinde bayramda bizi ağırlayamadı.

3 ay önce vefat etti. yarin vefatından sonra ki ilk bayrami. görümcesi tüm ailemizi teyzemin evine davet etti ...

Bazı aileler çocuklarını darlamasalar, çocuklar da ailelerine bu kadar bağımlı olmasalar hiçbir sorun kalmaz bence.

Evlendiysem artık eşimle biz bir aile olmuşuz demektir. Bu anne babalarımızı silmek demek değil elbette ama eğer bayramları önemseyen biriysem ilk bayramımın ilk kahvaltısını evde eşimle yapmak isterim. Sonra da sırayla aileler gezilir; bir akşam bir ailede ikinci akşam diğer ailede yemek yenir olur biter.
Hadi bazı bayramlar kahvaltı etkinliği de olabilir ama evlendik diye kabile gibi her bayram 20 kişiyle kahvaltı yapamam. Aile gelenekleri olup olmaması da pek umurumda olmaz açıkçası.

Ayrıca "Bayram sabahı ilk kahvaltının erkek ailesinde olması gelenektir, gideceksin yapacak bir şey yok." diyenleri de anlamıyorum. Kendi ailenizde gördüğünüz her şey her aile için geçerli değil.
Aynen katılıyorum beni anlamış olmanıza sevindim.herkes bir düşünceye saplanmış öyle gidiyor hiç bi düşüneyim neden böyle nasıl böyle demek yok.boyun eğmek kadınlarımızın kolayına geliyor .bu gisişle tüm bunlar kanunmuş gibi herkes kabullenmiş öylece gideriz biz

Ne ilgisi var cnm şimdi onla bunun. Bence faLa büyütüyorsun.

Bayramin en sevdiğim yani büyüklerin evinde kahvalti yapmak kalabalikca :) kayinvalideme gideriz genelde bu sene cagirmadilar ama bende cagirsinlar diye bakiyorum :D

Back