• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız böyle kp ne yapardıniz

Gözlerim doldu resmen. Cok doluyum ben ya. Konusma. Eger konusursan da bir gun muhakkak konusacaksiniz kirk kat yabanci gibi mesafeli ol.

Tabiki verdim.ama durmadilar..tartismayi uzattikca uzattilar ve hamileligin vermis oldugu hassasiyet ile cok.agladim ve oyle aradim yoksa normalde aramazdim.ama olan oldu iste
Hamileliğinizi bahane edip, "normalde yapmazdım ama hamilelik işte ben de şaşkınım" moduna girerseniz görümcelerinizden hiçbir farkınız kalmıyor.
Kayınpederinizi bu kadar küçük duruma düşürmemeliydiniz, iki cahilin ağzını kapatamıyorsunuz diye babaya sarıp kızlarına sahip çık der gibi hareket etmek nasıl bir düşüncedir?
İllaki birine şikayet edilecekse bu arsızlar eşiniz var, kayınvalideniz var.. neden kayınpeder?
Adamın ağırlığını yerleyeksan etmişsiniz.
Ben en az görümceleriniz kadar haksız olduğunuzu düşünüyorum, o iki cahilden uzak durun evet ama kayınbabanızdan özür dilemesi gereken kişi sizsiniz.

bence haksızsın... Görümcelerin alınabilir "kizimin bitanecik dedesi" lafına ki tek dedesi sizin babanız değil... Sen görümcelerinle sorunu halledemeyip koskoca adama gecenin bir yarısı arayıp ''bende kp.i o sinirle aradim ve dedim kizlarina bisey soyle diye..'' sitem ediyorsun yetmiyor... Görümcelerin seni arayıp sormadığı için adam tekrar yüklenip ''ben kp e bu olaylar ilk oldugunda mesaj atmistim yaziklar olsun size ben sizin emanetinizdim kizlarina dur diyemedin gibi seyler...'' demişsin senin kayınpeder maşallah senin şamar oğlanına dönmüş... Bende olsam arama mesafe koyardım.. her hır gürde beni arayıp çatır çatır bana sayan bir gelin istemezdim :63:
Bende görümceyim ve erkek kardeşimin eşi gelinimiz değil kardeşimizdir.. Kardeşim diye hitap ederim o da abla der.. eşiyle annemle sıkıntısı olabilir yada bizim sıkıntımız o da bizde alttan almayı biliriz... Vallahi buradaki gelin dertlerini okudukça Allahıma bin şükür ki H.....n bizim gelinimiz olmuş diyorum :kahve:

Kayınbabama mesaj atmak ustelik hic suçu yokken ..gorumcelerle muhattap olmaliydiniz..Bence kayinbabayla barisin kaynana ozur dilemis zaten ..Görümce konusunda haklisiniz ama bence bu resim olayinin öncesinde var bir şeyler bu kadar olay cıkarılacak bir durum yok cunku ortada...Bebegime yalniz baktim kismina gelince beklenti bos zaten doguran bakacak ne anne ne kaynana için dogurmuyoruz herkesin evladi kendine...

5 yillik evliyim..col iyi bi iliskimiz vardi kp ile taki gecen yila kadar..2 gorumcem sosyal medyada babamin fotografini babalar gunjnde paylastigim.icin ve "kizimin bitanecik dedesi" yazdigim icin gecenin ücunde beni mesaj bombardimina tuttular..saldirdilar..ki 5 aylik hamileyim ve ilk bebegim ve zorluklarla hamile kaldim..
Cok.ustume geldiler cok aglattilar..bende kp.i o sinirle aradim ve dedim kizlarina bisey soyle diye..
Neyse olay kp ile duzeldi ama kizlar kinle devam ettiler..art niyet aradilar...kizim.icin hic bisey yapmalarini gectim atandim hayirli olsun demediler..dedem oldu basin sag olsun demediler..yine tamam dedim ama gorusmedim....
Aradan zaman gecti..kicik gorumcem.evlenecekti..

esim ile annesi kavga ettiler..sonra esim.gorumcemle kavga etti ama kavga sebeplerinin benle zerre ilgisi yok ve esim.tum israrlarima ragmen dugune gitmedi ve ailecek.günahimj aldilar benim.doldurdugumu dusunduler..benim tek derdim kizimi saglicakla kucagima almakti..

Ve bu bahane ile küstuler benide arayip sormadilar..
Dogum yaptim.hayirli olsuna dahi gelmeyi gectim aramadilat bile..ve 15 gunluk.bebegimle istanbula ailemnin yanina gitmek zorunda kaldim..cunku atanmiatim ve evimin doguya tasinmasi gerekiyordu ve esim.tek basina evi tasidi yani düsunün...
Ve eşmde bebeginden ayri kalmak zorunda kaldi...aradan zaman gecti hic aramadilar..esim.evi tasidi ve mecburen arkadaslarinda akrabalarinda siginti gibi yasadi anne baba bigun olsun aramadi ne yaptin diye...

En son tam 4 ay sonra esimin tayini yanima cikti ve yanima gelmeisne bi hafta kala kv ile baristilar bi sekilde..(zahmet bitince aradı resmen)
Sonra babasi ilede baristi ve kizima hediye yolladilar..herseyi unutmami beklediler..kv aradi özur diledi esim.icin affetsemde kirginligi hic gecmedi..kp ile hala komusmuyoruz...

Aylarca dogunun bi ilcesinde karda kista bebegimle yanliz kaldim..kizimi bakicilara vermek zorunda kaldim...zaman zaman annem geldi gityi zaten o olmasa mahvolurdum en zor gunlerimde yanimda olmadilar.
Neyse..ben kp e bu olaylar ilk oldugunda mesaj atmistim yaziklar olsun size ben sizin emanetinizdim kizlarina dur diyemedin gibi seyler...
Oda sanirim o mesaji hazmademedi ve aramadi..

Bayramda babalar gunundede aramadim...sizce haklimiyim.bu durumda yoksa haksizmiyim...
Bazen bosver iyi gunlerin hatrina ara silent women diyorum sonra gururuma dokunuyor kizimi bile gormedi daha...
Ayni durumda siz olsaniz ne yapardiniz..dedigim gibi ilk yillar cok iyi iliskimiz vardi..
Not; gorumcelerimi tamamen cikardim.hayatimdan ve kizim 9 aylik.hala bi hayirli olsun demediler ve ilk defa hala olmuslardi.
Konunuzu tüm ayrıntılarıyla okudum; görümceleriniz bir çiğlik, hadsizlik yapmışlar evet ama kayınpederinizi arayıp 'kızlarına sahip çık'
ne demek?
Derdiniz kiminleyse onunla çözün, çözemiyorsanız görümcelerle görüşmeyin,
iletişim kurmayın.
Haa çok dertlendim ille de şikayet edeceğim diyorsanız bir gün kayınpederinizi ziyaret edip dertleşir gibi olan biteni anlatıp olayların bu hale gelmesine üzüldüğünüzü söyleyip yardım isteyebilirdiniz.
Bu yetmezmiş gibi bir de adama 'yazıklar olsun!' Diye başlayan bir mesaj göndermişsiniz.
Eskilerin bir lafı vardır: Öfkeyle kalkan zararla oturur, derler.
Sizin durumunuz buna benziyor.
Kusura bakmayın ama haksızsınız.
Eş ailesine kafanıza estiği gibi davranılmaz.
'Ben eserekliyim,davranırım' diyen de sonra burda konu açıp 'haksız mıyım?' Diye sorar.
Normalde daha yapıcı ve sakinimdir ama hem babası hem kayınpederi hayatta olan ve onları çok seven bir evlat olarak olan bitene kızdım doğrusu.
Gelinimizi çok severim ama babama böyle davransa 'kendine gel, haddini bil' derim.
Bilmezse de evladımdan sonra hayatta en çok kardeşimi sevmeme rağmen arama mesafe koyarım.
Zararın neresinden dönerseniz kardır, kayınpederinizden özür dileyin.
Özür dilemekle ne dilimiz aşınır ne de küçülürüz.

Adamı hem paylaştığın fotoğrafla yok sayiyorsun (hem de aranızda hiç bir sorun yokken), bir de üstüne kızları yüzünden ona kızıp bağırıyorsun, ama ona rağmen adam yine de arayı düzeltiyor. Sonraki yaptıkları için diyeceğim; demekki o da mesafeli olmak istemiş. Tek hatasız kişiyi hedef tutmuşsun.

Görümcenizin yaptığı şeylerde dolayı kayınpederinize neden sitem ettiğinizi yazıklar olsun dediğinizi ben anlamadım hem de daha olay olur olmaz ona patlamışsınız çok gereksiz ve saygısızca olmuş siz onca laf söylerken onun canım cicim olmasını bekleyemezdiniz.

Kaldı ki sizin yüzünüzden ya da değil kız kardeşinin düğününe gitmemiş eşiniz millete karşı yalnız bırakmış ne olursa olsun düğüne yansıtmamalıydı aralarında ne olduysa. O yüzden de kırılmışlar ve pek destek olmamışlar ama zaten nasıl olabilirlerdi başka ildeyken. Olan olmuş bitmiş özürler dilenmiş bir şan verebilirsiniz çünkü olaylarda tek taraflı değil

Hamileliğinizi bahane edip, "normalde yapmazdım ama hamilelik işte ben de şaşkınım" moduna girerseniz görümcelerinizden hiçbir farkınız kalmıyor.
Kayınpederinizi bu kadar küçük duruma düşürmemeliydiniz, iki cahilin ağzını kapatamıyorsunuz diye babaya sarıp kızlarına sahip çık der gibi hareket etmek nasıl bir düşüncedir?
İllaki birine şikayet edilecekse bu arsızlar eşiniz var, kayınvalideniz var.. neden kayınpeder?
Adamın ağırlığını yerleyeksan etmişsiniz.
Ben en az görümceleriniz kadar haksız olduğunuzu düşünüyorum, o iki cahilden uzak durun evet ama kayınbabanızdan özür dilemesi gereken kişi sizsiniz.

+1
Kayınpeder yerine koyuyorum kendimi de, yazık adama.
Ne olduğu hakkında muhtemelen fikri yokken, kızlarına sahip çık diye mesajlar geliyor.
Gelininden yazıklar olsun fırçaları yiyor...

Kendi adıma da sosyal medyada eşimin ailesi varken, nispet yapar gibi bir tanecik dedesi falan diye fotoğraf paylaşmazdım.
Gelinimiz aynı paylaşımı yapmış olsa, cahilliğine verirdim, karışmazdım.
Ama paylaşımınız da normal değil.

5 yillik evliyim..col iyi bi iliskimiz vardi kp ile taki gecen yila kadar..2 gorumcem sosyal medyada babamin fotografini babalar gunjnde paylastigim.icin ve "kizimin bitanecik dedesi" yazdigim icin gecenin ücunde beni mesaj bombardimina tuttular..saldirdilar..ki 5 aylik hamileyim ve ilk bebegim ve zorluklarla hamile kaldim..
Cok.ustume geldiler cok aglattilar..bende kp.i o sinirle aradim ve dedim kizlarina bisey soyle diye..
Neyse olay kp ile duzeldi ama kizlar kinle devam ettiler..art niyet aradilar...kizim.icin hic bisey yapmalarini gectim atandim hayirli olsun demediler..dedem oldu basin sag olsun demediler..yine tamam dedim ama gorusmedim....
Aradan zaman gecti..kicik gorumcem.evlenecekti..

esim ile annesi kavga ettiler..sonra esim.gorumcemle kavga etti ama kavga sebeplerinin benle zerre ilgisi yok ve esim.tum israrlarima ragmen dugune gitmedi ve ailecek.günahimj aldilar benim.doldurdugumu dusunduler..benim tek derdim kizimi saglicakla kucagima almakti..

Ve bu bahane ile küstuler benide arayip sormadilar..
Dogum yaptim.hayirli olsuna dahi gelmeyi gectim aramadilat bile..ve 15 gunluk.bebegimle istanbula ailemnin yanina gitmek zorunda kaldim..cunku atanmiatim ve evimin doguya tasinmasi gerekiyordu ve esim.tek basina evi tasidi yani düsunün...
Ve eşmde bebeginden ayri kalmak zorunda kaldi...aradan zaman gecti hic aramadilar..esim.evi tasidi ve mecburen arkadaslarinda akrabalarinda siginti gibi yasadi anne baba bigun olsun aramadi ne yaptin diye...

En son tam 4 ay sonra esimin tayini yanima cikti ve yanima gelmeisne bi hafta kala kv ile baristilar bi sekilde..(zahmet bitince aradı resmen)
Sonra babasi ilede baristi ve kizima hediye yolladilar..herseyi unutmami beklediler..kv aradi özur diledi esim.icin affetsemde kirginligi hic gecmedi..kp ile hala komusmuyoruz...

Aylarca dogunun bi ilcesinde karda kista bebegimle yanliz kaldim..kizimi bakicilara vermek zorunda kaldim...zaman zaman annem geldi gityi zaten o olmasa mahvolurdum en zor gunlerimde yanimda olmadilar.
Neyse..ben kp e bu olaylar ilk oldugunda mesaj atmistim yaziklar olsun size ben sizin emanetinizdim kizlarina dur diyemedin gibi seyler...
Oda sanirim o mesaji hazmademedi ve aramadi..

Bayramda babalar gunundede aramadim...sizce haklimiyim.bu durumda yoksa haksizmiyim...
Bazen bosver iyi gunlerin hatrina ara silent women diyorum sonra gururuma dokunuyor kizimi bile gormedi daha...
Ayni durumda siz olsaniz ne yapardiniz..dedigim gibi ilk yillar cok iyi iliskimiz vardi..
Not; gorumcelerimi tamamen cikardim.hayatimdan ve kizim 9 aylik.hala bi hayirli olsun demediler ve ilk defa hala olmuslardi.
Kolayliklar diliyorum size ama kayinpedere yaziklar olsun demeseydiniz iyidi.Onunla gayet iyi giden sevieli bir diyologunuz varmis oncesinde.

simdi tartisma aleni olsa herkesin ayni ortamda oldugu bir yerde olsa ve kp mudahale etmese hadi bir nebze haklisiniz dsrim ama...

kp mesajlardan nasil haberi olsun. gaipten haber mi gelcek. ustelik cok agir bir mesaj. yazıklar olsun dense falan benim babam da yillarca konusmaz. kibarca rica etseniz yada daha ustruplu yazsaniz olurmuş. sizin gucunuz yeter kızlarınızi susturun falan olsaymis yine neyse.

ben olsam o sinirle esime patlardim kp en son aklima gelirdi. dolayisiyla adamin sucu yok. ilk adimi siz atmalisiniz.

kv mi hic sevmem ama oglumun babaanne sevgisi eksik olmasin diye o onu cok sevsin isterim. herdeyden once cocugunuz icin olgun davranip dede sevgisinden mahrum birakmayin. hem kucuk olduğunuz icin hem hatali oldugunuz icim hem esiniz ve cocugunuz icin ilk adimi siz atmalisiniz. kv ozur dilemis zaten. kp dilemez esine dilettirmistir ozru bir sonraki adimi sizden bekler.

gorumceler konusunda haklisiniz ama diger konuda hak veremedim size

Şu sosyal medyaya ne kadar anlamlar yüklüyosunuz yaa! Babanızın babalar gününü arayıp kutlayın millete gösteriş nispet yapar gibi "bitanecik dedemiz" filan hiç hoş değil.Çünkü o çocuğun iki tane dedesi var.Görümcelerin mesaj bombardımanına tuttuğunda alttan alıp kp inden hıncını çıkartmasaydın olaylar bu raddeye gelmezdi.

Görümcelerin mesaj attığında "ya kusura bakmayın alınacağınızı düşünemedim"falan filan diye bir de diğer dedeyle şöyle afilli bir resim yükleseydin sorun hallolurdu.Biraz yapıcı olun yıkıcı olmayın

bitanecik babam, kızımın dededi fln yazsaydınız neyse. ama cidde bitanecik dedesi kp yok saymak gibi olmuş. hadi diyelim siz yazdınız bunu saçma olmuş ama neyse. görümcelere noluyo?
hadi onlarda çirkefleşmiş, onlara verseydiniz ya ağızlarının pyını. neden kp karıştırdınız?

herkesi bişeylerin sinirini birbirinden çıkarmış gibi sanki

Ben seni hatalı buldum görümcelerini KP'e şikayet ettiğin için...
Çünkü ne olursa olsun evlat her şeyden önce gelir, düşünememiş miydin koskoca kadın KP'i kızlarına sahip çık diye ararken?
Onların seni mesaj yağmuruna tutmasına hakaret etmelerine kesinlikle hak vermiyorum ama onların yanlışlarının üzerine sen daha da hatalı davranmışsın, çok yüz göz olmuşsun...

Şimdi sen nasıl içimden gelmiyor diyorsan KP'in de görümcelerinin de içinden gelmez aramak...
Üstelik KV seni aramış özür dilemiş, biraz affedici ol.
Aile ilişkileri böyledir, kan kussan da kızılcık şerbeti içtim diyeceksin eğer kocanla iyiysen, erkek tarafını idare edeceksin.
Hangimizin mükemmel ilişkileri var ki? Ama önemli olan saygıyı yitirmemek, yüz göz olmamak..
Ama senin yaptığın çok çok çok ayıp olmuş, koskoca kadınları babasına sahip çık diye şikayet etmek, kaç yaşındaki adam senden mi öğrenecekti sahip çıkmayı?
Sorununu aile büyükleri katmadan kendin halletmeliydin kırmadan dökmeden....

Bundan sonra sevgi olmaz ama saygıyı korumalısın, mesela gelecek bayramda KV ve KP'i arayarak başlayabilirsin. Küçük olan sensin çünkü...
Kendi kendini doldurup sinirlenme...
Elbette bebeğine destek olmadıkları için sen doğuda zorluk çekmişsindir, eşin atanana kadar zorluk çekmiştir ama aranız iyiyken de sana destek olmayabilirlerdi, kaldı ki kimsenin de zaten böyle bir zorunluluğu yok...

Olaylara biraz objektif bak lütfen.
Bundan sonra da hep mesafeli ama saygılı ol ki insanlar da sana o şekilde davransın.

"Bitanecik dedemiz" yazarsanız bozulurlar,yersiz olmuş paylaşımdaki yazınız.
Ama bu durum görümcelerin tepkisini haklı kılmaz.
Çok abartmış saçmalamışlar,lisanı münasiple söyleselerdi,alındık deselerdi.
Ve siz tüm bunlar üzerine tam da bahsi geçen dedeyi yani kayınpederinizi araya katarak daha büyük bir ayıp yapmışsınız.
Bari kayınvalideyi arasaydınız.
Adamın ağrına gitmiştir.
O da haklı.

Yalnız tüm bu olanlar bir yana aradan zaman geçiyor ve dünyaya bebeğiniz geliyor.
Yani torun,yeğen...
İşte tam bu noktada insan olanın içi soğur, gider görür o bebeği
İnsan olan gider herşeyi bir kenara bırakır o günü barışmaya vesile sayar.
Ama o da olmamış.
Valide gibi kayınpeder de özür dilesin diye bekliyorsanız dilemeyecektir.
Keşke bayramı bahane edip adım atsaydınız.
Üç günlük dünya böyle saçma şeyleri büyütmemek lazım.

Sizin face yazdiginz hatali, gorumceler yuzunden kp i aramaniz hatali ayrica esiniz gorumcenizin dugunune bile gitmemis siz hala bebgim oldu aramadi diyorsunuz, benm abimde ailemle olan tartismalari yzuunden dugunume gelmedi ben de bir daha konusmadim onunla cocugu oldu aramadim cunku hak etmiyor benm en yanimda olmasi gereken gunde olmadi ne yapayim ben boyle abiyi, bir de burdan bakin derim

Back