valla türk adetlerinde o kadar saçma olanlar varki biran önce tarihe karışıp yok olmalı bu adet de onlardan biri bana göre... evlenmeseydin madem diyenlerde hangi kafayı yaşıyor çok merak ediyorum madem öyle şöyle düşünelim biz artık evlendik kendi ailemizi kurduk kendi evimiz var neden ana evine kahvaltıya gidelim kendi evimizde yapalım kahvaltımızı ... sonrasında da hangi aile evi yakınsa gifelim bayramlaşalım sonrası diğer aileye geçelim olmaz mı
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bayramda kahvaltı sorunu
- Konu Sahibi 1moonse3
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 27 Haziran 2017
- 4.035
- 8.527
- 158
Olur mu Muasır medeniyetler seviyesine , kayınvalide evinde kahvaltı yapmayı boynunun borcu bilen kadınlarımız sayesinde yükseleceğiz. (Not: kayınvalide evinde pinekliyordu)valla türk adetlerinde o kadar saçma olanlar varki biran önce tarihe karışıp yok olmalı bu adet de onlardan biri bana göre... evlenmeseydin madem diyenlerde hangi kafayı yaşıyor çok merak ediyorum madem öyle şöyle düşünelim biz artık evlendik kendi ailemizi kurduk kendi evimiz var neden ana evine kahvaltıya gidelim kendi evimizde yapalım kahvaltımızı ... sonrasında da hangi aile evi yakınsa gifelim bayramlaşalım sonrası diğer aileye geçelim olmaz mı
- 8 Nisan 2015
- 173
- 100
- 48
Kardesim bes dk mesafede oturuyor,esinin aileside bu muhitte. Fakat bir kac aydir uzak bir sehirdeler. Bayram icin geldiler. Sabah oraya kahvaltiya cagirmislar. Bizim akrabalar bugun toplanicak yarin sabah bize gelin dedi annem saat 12 de bayramlasmaya geldiler hala bizdeler bir kac akraba es dosta gidicekler yarin da ne isterlerse o. Benim bayramlar ztn karmakarisik bu kdr buyutmeyin gitmek istemiyorsaniz bu bayram annenize gidin ama bir bayramda mutlaka o kahvaltida olun sizi de aralarinda isterler.
- 25 Şubat 2011
- 10.393
- 25.119
- 598
Buraya hergün konu açılıyor ya, adet, gelenek diye eş ailesinden evlilik için şunu bunu istiyorlar... İsterken hangi devirdeyiz demeyip adet, töre, gelenek diye ölen sayın kadınlarımız, aynı adetlere göre ilk kocanızın ailesine gitmelisiniz. Ki muhtemelen gitmeye zaten mecbur bırakılıyorsunuz. Çünkü adetleriniz bunu gerektirir... En başından beri adet önemsemeyen ve dikte etmeyenlere sözüm yok. Benim sözüm evlenirken tüm 100 yıl öncesi adetleri bilip uygulatmak isteyenlere. :)
- 24 Eylül 2010
- 5.874
- 18.903
- 448
+1. Evlenirken kız ALMAK kolay mı diye başlanan evliliklerde maalesef olan kadınlara oluyor. Ama kendileri bile fark edemiyorlar.Buraya hergün konu açılıyor ya, adet, gelenek diye eş ailesinden evlilik için şunu bunu istiyorlar... İsterken hangi devirdeyiz demeyip adet, töre, gelenek diye ölen sayın kadınlarımız, aynı adetlere göre ilk kocanızın ailesine gitmelisiniz. Ki muhtemelen gitmeye zaten mecbur bırakılıyorsunuz. Çünkü adetleriniz bunu gerektirir... En başından beri adet önemsemeyen ve dikte etmeyenlere sözüm yok. Benim sözüm evlenirken tüm 100 yıl öncesi adetleri bilip uygulatmak isteyenlere. :)
- 7 Kasım 2012
- 11.553
- 11.942
- 498
Onlar zaten orda 1 milyon kişiler tabi ki sabah kahvaltı sizün ailenizde olmalı.
Ben de evimin tek çocuğuyum aikemin tek torunu benim çocuklarım. Aktirabamız da yok. Ben olmasam bayram gelmiş anlamazlar. Eşim 6 kardeş. Oraya giden çok zaten diye benim aileme ilk geliriz her zaman.
Herkeste bi evlilik idare etmektir bilmem ne zırvalığı, koca idare etsin o zaman.
Ben de evimin tek çocuğuyum aikemin tek torunu benim çocuklarım. Aktirabamız da yok. Ben olmasam bayram gelmiş anlamazlar. Eşim 6 kardeş. Oraya giden çok zaten diye benim aileme ilk geliriz her zaman.
Herkeste bi evlilik idare etmektir bilmem ne zırvalığı, koca idare etsin o zaman.
- 18 Ekim 2013
- 16.262
- 32.578
- 598
- 34
Böyle bir adet olduğunu ilk kez bu konuda okuyorum. Bizde yok böyle bir şey. Türk değiliz galiba. Herkes de çılgınlar gibi savunmuş hatta sizin deyiminizle adetleri sallamadığını bildiğim üyeler bile e herhalde önce erkek ailesine gidilir demiş. Çok şaşırdım.Buraya hergün konu açılıyor ya, adet, gelenek diye eş ailesinden evlilik için şunu bunu istiyorlar... İsterken hangi devirdeyiz demeyip adet, töre, gelenek diye ölen sayın kadınlarımız, aynı adetlere göre ilk kocanızın ailesine gitmelisiniz. Ki muhtemelen gitmeye zaten mecbur bırakılıyorsunuz. Çünkü adetleriniz bunu gerektirir... En başından beri adet önemsemeyen ve dikte etmeyenlere sözüm yok. Benim sözüm evlenirken tüm 100 yıl öncesi adetleri bilip uygulatmak isteyenlere. :)
- 25 Şubat 2011
- 10.393
- 25.119
- 598
Böyle bir adet olduğunu ilk kez bu konuda okuyorum. Bizde yok böyle bir şey. Türk değiliz galiba. Herkes de çılgınlar gibi savunmuş hatta sizin deyiminizle adetleri sallamadığını bildiğim üyeler bile e herhalde önce erkek ailesine gidilir demiş. Çok şaşırdım.
Benim bildiğim, eski Türk adetlerinde erkek aileleri pek kıymetlidir. Kaynanaya bayram temizliği yapılır, hizmet edilir. Sonuçta o gelin "alınmıştır". Hani burada çeyize düğüne gelinler yazıyor ya, "gelin alıyorlar, bedava mı gidecem" bilmemne, ha işte o adetlerin uzantısı bunlar. Doğrudur, yanlıştır bilmem. Evlenirken adet diye mangalda kül bırakmayan kadınların şimdi buna itiraz etmesi komiğime gidiyor diye yazdım. Ben adetçi gelenekçi biri değilim. Kadınlara da burda her zaman adet diye kendinizi alınan bir mal yerine koydurtmayın derim zaten, dinlemezler. Görsünler işte, "gelin almak" zihniyeti budur.
- 18 Ekim 2013
- 16.262
- 32.578
- 598
- 34
ona katılıyorum da konu sahibinin itirazıyla bi ilgisi yok bence bunların. Nasıl evlendi hangi adetleri uyguladı bilmiyoruz. O zaman evlenmeseydin bile diyen olmuş hayret gerçekten. Bu adetlerin ölmesini istiyoruz bi yandan diğer yandan itiraz eden kadına eee adet böyle deniyor. Ona takıldım sadece.Benim bildiğim, eski Türk adetlerinde erkek aileleri pek kıymetlidir. Kaynanaya bayram temizliği yapılır, hizmet edilir. Sonuçta o gelin "alınmıştır". Hani burada çeyize düğüne gelinler yazıyor ya, "gelin alıyorlar, bedava mı gidecem" bilmemne, ha işte o adetlerin uzantısı bunlar. Doğrudur, yanlıştır bilmem. Evlenirken adet diye mangalda kül bırakmayan kadınların şimdi buna itiraz etmesi komiğime gidiyor diye yazdım. Ben adetçi gelenekçi biri değilim. Kadınlara da burda her zaman adet diye kendinizi alınan bir mal yerine koydurtmayın derim zaten, dinlemezler. Görsünler işte, "gelin almak" zihniyeti budur.
Türk geleneklerinde adettir hanımefendi ilk erkek ailesine gidilir. Ayrı takilacaksaniz niye evlendiniz tövbe est.
Yaşınız baya küçük sanırım
Şakamisiniz siz ?
Sizin de yaşınız baya büyük sanirim 100 yıl öncesinde kalmissiniz.
Evlenmekle ne alakası var bunun,erkek de evlenmeyeymis o zaman kizin düzenini bozmuş...Var mi böyle bir mantik ya,bir tarafta kırk kişi kahvaltı yapacak , diğer taraf bayram sabahini yapayalnız geçirecek...Siz evlenince ana babanızı unutmus olabilirsiniz,ama herkes sizin gibi olmuyor.
Konu sahibi ne yaptın bilmiyorum ama inşallah annenlerle kahvaltı yapmişsindir.Bazilari akşam yemege gidersin demiş ama ozellikle bayram sabahları önemlidir.Hem de ilk günün ilk sabahı.
- 25 Nisan 2018
- 209
- 258
- 18
- 33
Allahım sonunda benim gibi düşünen birı çıldırmak üzereyim ne demek adet yahuŞakamisiniz siz ?
Sizin de yaşınız baya büyük sanirim 100 yıl öncesinde kalmissiniz.
Evlenmekle ne alakası var bunun,erkek de evlenmeyeymis o zaman kizin düzenini bozmuş...Var mi böyle bir mantik ya,bir tarafta kırk kişi kahvaltı yapacak , diğer taraf bayram sabahini yapayalnız geçirecek...Siz evlenince ana babanızı unutmus olabilirsiniz,ama herkes sizin gibi olmuyor.
Konu sahibi ne yaptın bilmiyorum ama inşallah annenlerle kahvaltı yapmişsindir.Bazilari akşam yemege gidersin demiş ama ozellikle bayram sabahları önemlidir.Hem de ilk günün ilk sabahı.
Allahım sonunda benim gibi düşünen birı çıldırmak üzereyim ne demek adet yahu
Yorumlari okuyunca şoka girdim resmen,neymiş evlenmeyeymiş o zaman annesiyle kahvaltı yapaymis...Yav erkek evleniyor ama anasıyla kahvaltı yapıyor o ne olacak.
Evlenince ana baba unutuluyor yazık o insanlara.
- 25 Nisan 2018
- 209
- 258
- 18
- 33
Daha önce de yazmıştım kendi babamı bilirim babam şimdi hayatta olsa onun ayaklarını öperim der hep. Bizde er ya da geç böyle cümleler kuracağız. Annemle babamla vakit geçirmek varken neden eşimin ailesiyle yemek yiyeyim. İster bencillik diyin ister abartı ama durum böyle. Adet dediğin kültürel anlamda sosyal anlamda insanların kabul ettiği bir ritueldir fakat bayramda ilk esin ailesine gidilir neden bir adet olsun ? Bir de sanırım gençsiniz demişler kızcağıza. Neden genç olan cahil mi oluyor haha akşam akşam güldüm yahuYorumlari okuyunca şoka girdim resmen,neymiş evlenmeyeymiş o zaman annesiyle kahvaltı yapaymis...Yav erkek evleniyor ama anasıyla kahvaltı yapıyor o ne olacak.
Evlenince ana baba unutuluyor yazık o insanlara.
Birde bu çıktı ya.. tabiki kaynanaya önce gidilir bak öğlen olmuş ben hala kaynanamdayım akşama annemlere geçerim ..annenler yalnız kalacak diye evlenmeseydin madem..herkes anasının evinde mi kahvaltı yapıyormuş
Kocalar evlendikten sonra da analarının evinde kahvalti yapıyor ama o ne olacak ? Kızların annesi niye akşamı beklemek zorunda ? Neden hep kadinlar uyum saglamali,fedakarlik yapmali ?Kocaların şeyi altından mi hep onların sözü geçiyor ?
- 27 Aralık 2016
- 609
- 369
- 33
- 35
Herkesin basinin derdi bu konu onlarin fazlalik olunca heralde analari kabariyor hindi gibi her byram baski geleceksiniz dimi geleceksiniz oyhhhhh :/Kaynanaya niye once gidiliyormus onu anlamadim. Pipisi olan ve ailesi oncelikli mi oluyor hep?
- 27 Aralık 2016
- 609
- 369
- 33
- 35
Aileciyle alakasi ne bu kadin aileciyse erkek tarafi neoluyor orts yolu bulmayanda erkek tarafi... kaynanalar birgun de deseler kizim oglum gecen bayram bizde yaptini kahvalti annenlerde ister hadi bu bayramda onlara gidin dese agizlari asinmaz hrlde ve gelinler baslarinda gezdirir o kaynanayi ama malesef bencillikte cogunun ustune yok ..Bu kadar aileciyseniz keşke evlenmeseydiniz. Kahvaltıya değil de akşam yemeğine gidince ne oluyor anlamadım. 40 kişi dil dökmüş burada orta yol için, yok. Boğazından yemek geçmezmiş, aile yalnız kalırmış filan, amma dramatize etmişsiniz yahu. Bu evlilik bu bayramda olmasa, 2. bayramda yıkılır. Hiç idareci olmayı, orta yolu bulmayı bilmiyor, bilmek de istemiyorsunuz zira. Biraz akıllı olun, çözüm odaklı olun problem çıkaracağınıza.
- 27 Aralık 2016
- 609
- 369
- 33
- 35
Agzina saglik :)KV ler hep fenaydı onlara yetişmişiz ozaman desenize .üzüm üzüme baka baka misali...