• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramda kahvaltı sorunu

Ay canim ayniii seyi yasiyoruzzzzz ama ben 5 senelik.evliyim ve zamanla halloluyor biseyler ..bayram sabahi babaannr evindr toplanikirdi amcalar halalar falan ne zordu ilk bayram ne zordu bu yabancilarla mi bayram sabahi olicak artik dusuncesi..hala daha uzulurum ..allahtan benim anam babam pek bayram sabahlarina duskun degiller de aklim orda kalmiyor ...sabah erkekk tarafinda ogleden sinra benim tarafta geciriyoz boyoe dusune dusune rahatlattim kendimi canim zaman hersey zaman

Benimde ennnnn sevdiğim şeydir bayram kahvaltıları.
Çocukluğunun ennn güzel bayram anıları olarak kaldı malesef.
Keşke babanem,dedem,annem ve diğer büyüklerim hayatta olsaydı ve o günleri tekrar yaşasaydım.
Hala böyle geleneklerine bağlı aile varsa ve siz oraya gelin olmuşsanız,bence böyle ızdırap çekeceğinize mutlu olmaya bakın ve keyif alın.
Ben böyle bir bayram sabahına davetli olsaydım,kesinlikle sabaha kadar o davete kekler börekler tatlılar hazırlardım.
Anne babanızda bu bayram çifte kumru olarak bayrama giriş yapsın.
2. Günüde anne babanızla kahvaltı yapın,kardeşlerinizi davet edin vs.
Bu bahsettiğiniz şeyler dert değil mutluluk bana göre.

Merhaba.bayramların ilk günü eşimin babannesinde erkek tarafından tüm sülale toplanırmış kahvaltı için.babası rahatsız olduğu için aynı şey KV evinde olacak bu sefer.benim de annem babam tek başlarına yapacak kahvaltısını.ilk defa yalnız yapacaklar bir de.onlar orda yalnız başlarına yaparken ben KV evinde nasıl boğazımdan geçsin bir şey.gitmek istemiyorum hiç .ben tek olarak bile annemlere gitmeye razıyım o kendi tarafına gitsin problem değil bana.eşime bunu nasıl söylemeliyim veya söylemeyip mecburen mutsuz mutsuz onlarla mı yapmalıyım? Siz olsanız ne yapardınız

Ben 4 senedir evliyim 2 sinde kvgilde yaptik ilk defa bu bayram ailemle yapacam.

Her ne kadar sizin ailenizse onlarda esinizin ailesi. Bir bayram sizin aileyle bir bayram esinizin ailesiyle yaparsaniz sorun kalmaz diye dusunuyorum

Yani benim kayin tarafimda hic boyle adetler yok maalesef bende mesela olsun gideyim isterdim :)) herkesin keyfi degisik iste
Annemlere de genellikle kayinvalidemlerden sonra gideriz
Esinizle evlenince kutuk bile oraya tasiniyor yani ailenin bir parcasisiniz ve yeni gelinsiniz sanirim O yuzden gitmemeniz cok ayip kacacaktir
2. Gunde ailenize gidin madem bu kadar onemli sizin icin :)
Simdiden iyi bayramlar

Korumaksa niye öncelik erkek ailesine niye kendinden verecek hep kadın ?sanki orda okadr kalabalığın bulaşığı ile işi ile ilgilenecek olan erkekler mi? Herşey kadına kalırken bence gidip gitmeme konusuda kadına bırakılmalı.
buyrun gitmeyin hanimefendi. Eş sizin aile sizin. Bayramda ayri takilin, hayat sizin hayatiniz. Ozgursunuz. Ama fikir sormuşsunuz, 190 mesajin belki 180i ayni minvalde. Demek ki var bir hikmeti.

Bu kadar aileciyseniz keşke evlenmeseydiniz. Kahvaltıya değil de akşam yemeğine gidince ne oluyor anlamadım. 40 kişi dil dökmüş burada orta yol için, yok. Boğazından yemek geçmezmiş, aile yalnız kalırmış filan, amma dramatize etmişsiniz yahu. Bu evlilik bu bayramda olmasa, 2. bayramda yıkılır. Hiç idareci olmayı, orta yolu bulmayı bilmiyor, bilmek de istemiyorsunuz zira. Biraz akıllı olun, çözüm odaklı olun problem çıkaracağınıza.

Öyle olucak konuştum yenice.ama anneme ben tek gidicem.onun ailesine onla geçicez.
Ama neden tek gidiyorsun :KK57: zaten 11 de kv kahvaltı yapıyorlarmış önce size geçip sonra diğer tarafa geçerdiniz.Kusura bakmayın doldurmak gibi olmasın ama ben eşinize çok kızdım başta ona hak veriyordum,mahcup etmeyin haksızlık yapmayın gidin diye ama hepsini geri aldım hakediyor yani oda annesine tek gitmeyi :KK20:

Türk geleneklerinde adettir hanımefendi ilk erkek ailesine gidilir. Ayrı takilacaksaniz niye evlendiniz tövbe est.
Yaşınız baya küçük sanırım

Merhaba.bayramların ilk günü eşimin babannesinde erkek tarafından tüm sülale toplanırmış kahvaltı için.babası rahatsız olduğu için aynı şey KV evinde olacak bu sefer.benim de annem babam tek başlarına yapacak kahvaltısını.ilk defa yalnız yapacaklar bir de.onlar orda yalnız başlarına yaparken ben KV evinde nasıl boğazımdan geçsin bir şey.gitmek istemiyorum hiç .ben tek olarak bile annemlere gitmeye razıyım o kendi tarafına gitsin problem değil bana.eşime bunu nasıl söylemeliyim veya söylemeyip mecburen mutsuz mutsuz onlarla mı yapmalıyım? Siz olsanız ne yapardınız
Bravooo, Nur topu gibi istenmeyen gelin, eltim görümcem bana karşı sorunlarına sahip oldunuz. Tüm herkes toplanırken saksı gibi eşinizi tel bırakmanız da cabası.
Yahu sabah kahvaltısını beraber yapın, kahve içmeye veya öğle yemeğine has olmadı akşam yemeğine annenize geçin.
O öyle yapsın ben böyle yaparım diyecekseniz evlenmeyecektiniz bekar hayatınızda da sorun olmayacaktı ama evlilikte idare diye birşey var, tüm aile bir arada ise demek ki önemsiyorlar, siz de ailenizle günün diğer parçasını birlikte geçirin, fevri değil uzlaşmacı davranın.

Bizde adet es tarafinda yapilmasidir. Kahvaltiyi yapip annenize gecersinjz.

Birde bu çıktı ya.. tabiki kaynanaya önce gidilir bak öğlen olmuş ben hala kaynanamdayım akşama annemlere geçerim ..annenler yalnız kalacak diye evlenmeseydin madem..herkes anasının evinde mi kahvaltı yapıyormuş

Öyle olucak konuştum yenice.ama anneme ben tek gidicem.onun ailesine onla geçicez.
Sen annenlere tek giderken onun tarafına niye birlikte gidiyorsunuz anlayabilmek çok güç.Işi bile olsa erteleyip seninle gelmeli.Annenler dile getirmeseler bile içten üzülebilirler gelmedi diye.

Bu eş ailesine gidilir tabiki diyenler neyin kafasini yaşıyorlar anlamıyorum. Biz hep kız kardeşiz mesela. Size göre benim annem babam hep yalnız kahvaltı yapmalılar bayramda çünkü kız ailesi onlar. Bir bayram Esin ailesine gidiliyorsa ilk gün diğer bayram kızın ailesinin gönlü yapılmalı. Boyle dusunen zihniyet yüzünden zaten erkek ailesinde toplanmak adet haline geldi.

Bu eş ailesine gidilir tabiki diyenler neyin kafasini yaşıyorlar anlamıyorum. Biz hep kız kardeşiz mesela. Size göre benim annem babam hep yalnız kahvaltı yapmalılar bayramda çünkü kız ailesi onlar. Bir bayram Esin ailesine gidiliyorsa ilk gün diğer bayram kızın ailesinin gönlü yapılmalı. Boyle dusunen zihniyet yüzünden zaten erkek ailesinde toplanmak adet haline geldi.

Türk gelenekleri öyleymiş. Sülalece Türk olmadığımızı burada öğrendim, sağ olsunlar aydınlandım bu gelenek(!) sayesinde.

Seni anlıyorum yeni evliyken öyle oluyor ilk bayram, o yüzden eşim beni aileme yollamıştı ilk bayramın diye. Sonraları ara ara sıkıntı çıktı tabi size mi bize mi mevzularından. İki ayrı şehir olunca daha da zor oluyor. Bana kalırsa ben kendi aileme gideyim o kendi ailesiyle bayram yapsın sonuçta kimse karşı tarafın ailesine ölmüyor ama çocuk olunca o da olmuyor. Sorunu çözmüşsündür artık ama benden tavsiye tatlı dille hallet.

Tebrikler çok doğru.

Şu an eşimin ailesinde sıkıntıdan patlıyorum, hiç tarzım olmayan bir ortamın içindeyim. Kayınvalidem sürekli iş yapıyor bunaldım tek başıma odaya kaçtım, çünkü yardım da istemiyor. Ama ne bileyim kavga çıkarmıyorum bundan dolayı, yarın nasılsa dönüyoruz ve kendi hayatıma kaldığı yerden devam edeceğim. Gördüğünüz gibi ölmedim, ailem de mutlu, heyecanla bizi bekliyorlar, yani şu an kimsenin bir sıkıntısı yok. Konu sahibi ne yaptı bilmiyorum ama ailelere saygı ve bazen eş için fedakarlıklar evliliğin iyiliği için şarttır.

Back