• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramda kahvaltı sorunu

Bu bayramlar hele yeni evlilerde büyük sorun bence. Biz de sabah eşimin ailesine kahvaltıya gidiyoruz kahvaltıdan sonra bayramlaşıp benim aileme geçiyoruz. Annemlerle ve eşimle benim akrabalarıma bayramlaşmaya gidiyoruz hep beraber. Öğle yemeğini de annemlerde yiyoruz zaten benim akrabalarla bayramlaşma akşama kadar sürüyor. Yani kahvaltıyı eşimin ailesinde yapıyoruz ama ben bayramın 1.gününde tüm gün kendi ailemle oluyorum. Eşimin akrabalarına da eşimle bayramın 2.ya da 3.günü gidiyoruz. Böylesi daha karlı bence:halay:

Merhaba.bayramların ilk günü eşimin babannesinde erkek tarafından tüm sülale toplanırmış kahvaltı için.babası rahatsız olduğu için aynı şey KV evinde olacak bu sefer.benim de annem babam tek başlarına yapacak kahvaltısını.ilk defa yalnız yapacaklar bir de.onlar orda yalnız başlarına yaparken ben KV evinde nasıl boğazımdan geçsin bir şey.gitmek istemiyorum hiç .ben tek olarak bile annemlere gitmeye razıyım o kendi tarafına gitsin problem değil bana.eşime bunu nasıl söylemeliyim veya söylemeyip mecburen mutsuz mutsuz onlarla mı yapmalıyım? Siz olsanız ne yapardınız

07:00, 07:30 gibi sizin ailenizle, sonra da 09:30 gibi eşinizin ailesiyle kahvaltı yapsanız olmaz mı? İki kahvaltılı bayram da sizin geleneğiniz olabilir :)

e iyide eşinin ki anne baba da seninkiler ne neden eşinin ailesine vereceksin önceliği ... bence sabah kahvaltıyı senin ailenle yapın nasılsa eşinin ailesi yanlız olmuyor akşam yemeğinide eşinin ailsenin yañina gidin... bunuda eşinize güzel bir dille anlatıp rica edin yok ayıp olur derse ilk kahvaltımızı baş başa kendi evimizde geçirmek istiyoruz diyip iki tarafada gitmeyin
Tamamen katılıyorum.

Daha ilk bayramda arıza çıkarırsanız uzun vaadede eşiniz ile yaşayabileceğiniz tüm olumsuzluklarda bu konu önünüze gelir.

Sizin ailenizde böyle bir gelenek yokmuş zaten.
Eşinizle birlikte babaanneye gidin kahvaltınızı çabucak yapın sonra da annenize geçin.
Sizin aileniz de zaten ilk eşinizin tarafina gittiniz diye surat yapmaz eminim.

Merhaba.bayramların ilk günü eşimin babannesinde erkek tarafından tüm sülale toplanırmış kahvaltı için.babası rahatsız olduğu için aynı şey KV evinde olacak bu sefer.benim de annem babam tek başlarına yapacak kahvaltısını.ilk defa yalnız yapacaklar bir de.onlar orda yalnız başlarına yaparken ben KV evinde nasıl boğazımdan geçsin bir şey.gitmek istemiyorum hiç .ben tek olarak bile annemlere gitmeye razıyım o kendi tarafına gitsin problem değil bana.eşime bunu nasıl söylemeliyim veya söylemeyip mecburen mutsuz mutsuz onlarla mı yapmalıyım? Siz olsanız ne yapardınız
Abartmıyor musunuz? Yani kimin evine önce gittiğiniz ayrıcalık mi oluyor. Bu ayrıcalığı eşinizin ailesine değil de kendi ailenize mi vermelisiniz. Siz de bayramin ilk günü akşam yemeği için tüm sülaleyi annem ağırlar gibi bir adet uyduruverin. Anneniz tamam derse tabi. Keza bu eşinizin babaannesi oradan kv ye geçen adet bu zihniyetin ürünü galiba.

Ah güzelim ahh millet ne diller dökmüş sana şurda dikmişsin burnunu gidiyorsun. Sen daha ilk bayramdan böyle yaparsan ohoooo. Öncelikle evlendin artık hayatındaki değişiklikleri ailenin de biliyor olması lazım. Bak ben sana bişiy söyliyim mi. Ben eşimin annesiyle bayram dahil hiç bir zaman görüşmüyorum. (Görüşmüyorum da demeyelim farklı konular var çünkü oraya girmiyim) neyse kavga çıkaracak olsam ben çıkarırım. 5 senedir her bayram benim eşim arefe gününden gider annesine bayram namazını orda kılar kahvaltısını yapar gelir. Kayınpederim yok çünkü eşimde tek erkek çocuğu. Ve eşim bana derki sende ailenin yanına git istersen. Ama ben bir kadın olarak arefe günü yalnız başına baba evine gitmeyi tercih etmem. Ve aileme hiç bişey belli etmem. Benim Ailem de bana ne gel kızım der ne de ne zaman geleceksiniz derler. Oturur beklerler. Bende 10 kardeş değilim bi tane kız kardeşim var sadece. Yani canım benim anlatmak istediğim şu aramıza hoşgeldin. Ailen zaten anlayış göstwrecektir sana onlarda geçtiler bu yoldan. He bi daha ki bayrama çıkacağımız belli değil mevzusu na girersen buna takılıyorsan aldığın nefesi verip veremeyeceğin meçhul hemen git baba evine

Bazı aileler çocuklarını darlamasalar, çocuklar da ailelerine bu kadar bağımlı olmasalar hiçbir sorun kalmaz bence.

Evlendiysem artık eşimle biz bir aile olmuşuz demektir. Bu anne babalarımızı silmek demek değil elbette ama eğer bayramları önemseyen biriysem ilk bayramımın ilk kahvaltısını evde eşimle yapmak isterim. Sonra da sırayla aileler gezilir; bir akşam bir ailede ikinci akşam diğer ailede yemek yenir olur biter.
Hadi bazı bayramlar kahvaltı etkinliği de olabilir ama evlendik diye kabile gibi her bayram 20 kişiyle kahvaltı yapamam. Aile gelenekleri olup olmaması da pek umurumda olmaz açıkçası.

Ayrıca "Bayram sabahı ilk kahvaltının erkek ailesinde olması gelenektir, gideceksin yapacak bir şey yok." diyenleri de anlamıyorum. Kendi ailenizde gördüğünüz her şey her aile için geçerli değil.

Öylede ayrı ayrı gidilmesinde ne var ki? zaten her bayram aynı şeyi yapıyo bunlar.ayrıca diğer bayrama çıkacağımız ne mağlum ?garantisi yokken hiçbşşeyin ailemle geçirmek istiyorum ne var bunda. Hep erkek üstün tutuluyor öncelik o oluyor niye hep bu böyle .niye boxulamıypr bu düzen baskı bu mecburiyetlik

Aslında erkek üstün diye degil, o taraf daha organize diye oraya gitmeniz gerektiğini düşünüyorum bende.
Orada geniş aile toplanması var be herkes katılacak. Olmamanız ayıp olur. Eşinizi tek göndermeniz daha büyük ayıp.

Biz de her bayram her kahvaltıyı kayınvalidemde yaparız.
Gorumcem, bir de eşimin halası ve 2 kuzeni de gelir.
Her bayram 1. Gün akşam yemeğinde de benim aileme gideriz. Teyzemler, dayımla, kuzenlerim annem en büyük olduğu için akşam orada toplanır.
Uyum sağlamak guzeldir :)

Tamam zor bir durum ama sen artık o aileden birisin eşinin bütün ailesi orada olacak... eşine yapma derim bunu. Kahvaltını yapıp hemen geçersin annenlere

Malesef o sıkıntı bendede var .hatta şimdi bile çağırıyorlar evde bir tencere dolusu yemek var .her dakka ordayim yeter evimizde kalalım diyorum yok.sesini yukseltim .gelmiyorum dedim .esim olacak kiside sen görürsün seni babama şikayet edeceğim dedi.seni boşayacağım dedi.yana yani onların dedikleri olmayınca direk kapıyı gosteriyorlar

Hic sevmiyorum böyle dayatmalari. Önemli olan beraber vakit geçirmek. Siz de annem babam bayramda bensiz kahvalti edecekler diye iyice abartmışsınız. Iyi ki bizim ailelerde böyle gelenekler yok.

Artık kendi anne baban kızım mutlu olsun onlari memnun etsin diyecek. Fedakarlık gerek yani. Sonra yine kendi ailene gidersin

Bence uygun karşılanmaz bu durum ama eşine söyle belki daha karşı çıkmaz ve olumlu karşılar. ama buna karşı çıkabilecek sert birisiyse söyleme yoksa bayramı tatsız geçirirsiniz

Bizimde sorunumuz buydu.

Eşimin babaannesi geldi oraya gitmemiz gerekiyor ama annemler de yalnız kalacaktı napıcaz diye düşünüyordum.

Kayınvalidem annemi arayıp, "bize gelin babaanne bizde olmasa biz gelirdik ama o sizin eve çıkamaz merdivenlerden dolayı dedi. Annem de kabul etti. Sabah kahvaltıya herkes kayınvalidemlere toplanacak.

Siz de öyle yapsanız?
+1☆☆☆☆☆☆

Malesef o sıkıntı bendede var .hatta şimdi bile çağırıyorlar evde bir tencere dolusu yemek var .her dakka ordayim yeter evimizde kalalım diyorum yok.sesini yukseltim .gelmiyorum dedim .esim olacak kiside sen görürsün seni babama şikayet edeceğim dedi.seni boşayacağım dedi.yana yani onların dedikleri olmayınca direk kapıyı gosteriyorlar

Allah yardimciniz olsun.
Bu nasıl adam sizi şikayet ediyor.

Aksam yemeginede kendi ailenize gidersiniz. Bence ayri ayri gitmek hos durmaz esinizin ailesi tarafindan ortada bi sorun varmis gibi algilanir, bizde oyle kahvalti su bu gelenegi yok ama demekki onlarda alisilmis bi gelenek gibi olmus
Bide boyle seylerin sonu hep inatlasmaya gidiyo ve kavgalar cikiyo ortaya.

Back