• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramda kahvaltı sorunu

Artık kendi anne baban kızım mutlu olsun onlari memnun etsin diyecek. Fedakarlık gerek yani. Sonra yine kendi ailene gidersin

Tabii ki öyle...
Kadın evlenene kadar anne-babasını, erkek kardeşlerini memnun etsin; evlendikten sonra eşini ve eşinin ailesini memnun etsin. Hayatında tek bir an olsun durup "Beni ne mutlu eder" diye düşünmeden yaşasın. Aman hep kadın fedakarlık yapsın. Kaç gündür kaç tane bayram konusu açıldı. Gitmek istemiyor işte insanlar. Canlarından bezmişler.

İnsan mutlu olmak için evlenir. Eşinin halalarını, amcalarını memnun etmek için değil.

Tabii ki öyle...
Kadın evlenene kadar anne-babasını, erkek kardeşlerini memnun etsin; evlendikten sonra eşini ve eşinin ailesini memnun etsin. Hayatında tek bir an olsun durup "Beni ne mutlu eder" diye düşünmeden yaşasın. Aman hep kadın fedakarlık yapsın. Kaç gündür kaç tane bayram konusu açıldı. Gitmek istemiyor işte insanlar. Canlarından bezmişler.

İnsan mutlu olmak için evlenir. Eşinin halalarını, amcalarını memnun etmek için değil.
Keseke bunu anlayan olsa

Eşinize söyleyin benim annem babam yalnız kaldı kahvaltıya onlara gidelim sizinkilere de öğlen veya akşama gideriz deyin. İlk erkek ailesine gidilir diye bir kural yok.

Beni boşanmayla tehdit ediyor boşanmayla .bu sefer akıllı olmazsam boşalmış beni .

Eşinize söyleyin benim annem babam yalnız kaldı kahvaltıya onlara gidelim sizinkilere de öğlen veya akşama gideriz deyin. İlk erkek ailesine gidilir diye bir kural yok.
Yok olmazki öyle.onlarda kahvaltıda tüm sülale toplanıyor erkek tarafının.birsürü yorguncalık .ev doluyor taşıyor iftar yemeğinden sonra çok zor oldu mutfağı toparlaması eziyet gibi resmen bayram bayram ya:(

Konuyu açan kişiden özür dilerim. Konumuzun üzerine bide ben derdimi paylaştım Allah yardımcınız olsun ne diyim .

Yok olmazki öyle.onlarda kahvaltıda tüm sülale toplanıyor erkek tarafının.birsürü yorguncalık .ev doluyor taşıyor iftar yemeğinden sonra çok zor oldu mutfağı toparlaması eziyet gibi resmen bayram bayram ya:KK43:
Siz oraya hiçbir türlü gitmek istemiyorsunuz galiba. Çok mu bıktırdılar?

Buraya sesini yükseltirken ailesinin hatalarını söylersem .ya az önce bağırdı çağırdı .kardeşleri çağırdı kapıyı çarpıp gitti.ışte

O zaman ayri takilinir es ile. Bayramda bu fikir bana hos gelmedi acikcasi ama huzur boyle saglanacaksa oylesi de olur.

Ben sizin gibi dusunmuyorum aile konusunda ama. Sadece evlat olarak degil ayni zamanda bir anne olarak. Zamani gelince kuslar yuvadan ucar, bu bilincle yetistiriyoruz cocuklarimizi. Bayramda elbette gelsinler ziyaret etsinler isterim ama eger evlilik sebebiyle uctuysa kusum yuvadan esinin ailesini de ziyaret edecegini bilirim.
Ziyaret edicem tabikide.lakin kahvaltıya iştirak edesim yok hem annem babam tek başlarına kahvaltı yapacakları için hem de çok kalabalık oluyor kahvaltı yaptım mo yapmadım mı ne yedim bilemiyor insan yorucu oluyor.

V

Biz cozumu bulduk. Yillardir oyle yapiyoruz kayinvalideyle ayni apartmandayiz. Sabah onlarla bayramlasip kahvaltiya oturuyoruz. Bi yarim saat sonra kalkip annemlere gidiyoruz orda da annemlerle kahvalti yapiyoruz. Boylece kimsenin gonlu kirilmiyor. Boyle seyleri evlenmeden once konusmadiniz mi hic? Ben konusmustum bunlari acaba ben mi detayciyim yahu
Bunlarda yarım saat oturup kalkamazsınız ki.zaten kahvaltıları öğleni buluyor hiç sevmediğim birşey erkenden yapmaya alışmış biri olarak.yaptıydık kalktıydık ortalığı toparladık diyesiye artık saat kaç olur bilmem.

Var , ya KV de yaparlar hep yada evlerinde.annem babam bu zamana kadar bayram kahvaltısını tek benle yaparlardı.bende gidince iyice yalnızlaştılar.bayram kahvaltısında olsam mutlu olurlardı.
Bende 2senelik evliyim hala zor geliyor sanki annemlere ihanet etmiş gibi geliyor ama evlenirken bunları biliyorduk o yüzden kabullendim gibi

Bayram sadece 1.gun degil ki 3 gun. 2.gun de sizinkilere kahvaltiya gidin. Ama bu kadar bireysel dusunen kadin yuvasinda birligi saglayamaz... Evlenince insanlarin oncelikleri kendi çekirdek ailelerini korumak olmali.
Korumaksa niye öncelik erkek ailesine niye kendinden verecek hep kadın ?sanki orda okadr kalabalığın bulaşığı ile işi ile ilgilenecek olan erkekler mi? Herşey kadına kalırken bence gidip gitmeme konusuda kadına bırakılmalı.

Korumaksa niye öncelik erkek ailesine niye kendinden verecek hep kadın ?sanki orda okadr kalabalığın bulaşığı ile işi ile ilgilenecek olan erkekler mi? Herşey kadına kalırken bence gidip gitmeme konusuda kadına bırakılmalı.
Eşinle bu dusunceni konuşma fırsatı buldum mu?O nediyor?

Sabah 7 9 arasi anneniz babanizla kahvaltı sonra da esinize katilin. Kalabalikta kahvalti 9 10 u bulur
9 10 u bulsa iyi .normal bi zamanda bu şekilde toplanılmıştı yine.11 de sadece erkeklerin önüne konulabildi yiyecekleri.he bide bunlarda hep birlikte oturulup başlanılmıyor erkeklere konulur bize anca sıra geliyor .geç saatlerde yapmaya alışık olmayan ben, açlıktan öyle yemelerine içmelerine bakakalmıştım içim gitmişti.

Back