• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramda kahvaltı sorunu

Umarim cocuklarin seni baytamlarda yalniz birakir o zaman gorursun abartmayi.

Bir arefe günü karşısındaki insana beddua eden insanın sanırım ki duası kabul olmaz.

Önce eşinin ailesine gidecekse hiç sorun olmaz, sonrada bana gelir korkmayın siz.

Terbiyesizsin üstelik kibledim seni.

Bir arefe günü karşısındaki insana beddua eden insanın sanırım ki duası kabul olmaz.

Önce eşinin ailesine gidecekse hiç sorun olmaz, sonrada bana gelir korkmayın siz.

Terbiyesizsin üstelik kibledim seni.
Cocuklarinin bayramda yaninda olmamasini beddua olarak algiliyorsun demekki iste bu guzel. Demekki cocuklarinin yaninda olmasi onemli. Sizin uslubunuz kadar cirkin degildi benim temennim dikkatli okuyun yaptiginiz yorumu.

Konuyla ilgili mi bilmiyorum ama keşke abimin eşi de bize gelmek istemese bayramlarda. :KK49::KK49: Yani bazıları da istenmediği halde geliyor.Nedir bu gelinlerin herkes beni evinde istiyor düşüncesi anlamak mümkün değil.Birinin evine gitmek o kişiye lütuf mudur? Pardon da siz "piremses" misiniz? Gitmeseniz de insanlar bir iki sorar sonra sallamazlar yani.Kendinizi bu kadar önemsemeyin.Biraz orda biraz burda geçirin bayramınızı.

Cocuklarinin bayramda yaninda olmamasini beddua olarak algiliyorsun demekki iste bu guzel. Demekki cocuklarinin yaninda olmasi onemli. Sizin uslubunuz kadar cirkin degildi benim temennim dikkatli okuyun yaptiginiz yorumu.

Ben dikkatli okudum zaten yeteri kadar hakkımda fikir ürettiniz.

Farkındaysanız ya anneye ya kv gidilir, sabah birine akşam birine gitmek eşten ayrı bayram yapmaktan daha mantıklı.

Üslup çirkinliği ancak sizin yaptığınız yoruma denir, ben konuyu bu kadar büyütmemesi gerektiğini, bu konuyu abartmaması gerektiğini yazdım.

Evliliğimin ilk yıllı hep kayınvalide ilerde kahvaltıyla geçti sonra annemlere gecerdik zamanla eşim benim ailem kalabalık senin ailem yalnız kahvaltıları orda yapalım dedi babamda krallar gibi ağırladı annemde şimdi annemlerde yapıyoruz ve eşim bayılıyor gitmeye..şimdilik huzur için ses çıkarma zamanla senin ailenin yanlız geçirdiğini empoze et herşey yoluna girecek..

Aslında böyle bir hak varsa bu hak kız tarafından kullanılmalı.
Babam her bayram arife gununden arar sabaha kahvaltıya gelmem için. Sanırım kız babalari daha hassas oluyor:))
Kayınvalidem ayni apartmanimda sadece yarım saat oturup babamlara kahvaltiya yetisiyorum.
Bence esinizle tatlı dille konuşun .En olmadı sizi erkenden bırakıp kendisi diger kahvaltıya katılsın.
Ay bizde aynı binadayız şimdiden düşünüyorum nasıl yetişcem babamlara diye. Bide küsüm kv ile. Offf sabah 9da cıksak 10da kalksak olur mu ki bide eşimi nasıl kaldırcam o var gittimi kalkmak bilmiyo..

eger bu düzen bozulacak olsaydı sizden önce gelenler yapardı sizde bunları düşünmek zorunda kalmazdınız.
bende 2.günü giderim aileme sabah kalhvaltısı ile başlar yatmak için evime dönerim.
1.gün valide diger büyükler hop kalan zaman bizim oluyor.
bazı şeyleri fırsata çevirin sinirlenmek çözüm olmuyor.
anne babanıza da söyleyin 1.gün herkesi bitirip tüm gün birlikte geçiricez ne güzel diye moral verebilirsiniz.
eeee erkek kardesin varmı farzet ki yok eee kız ailesi yanlız mı kalıcak ne sacma bi gelenek kim uydursaysa o dinlesin bence kadınları böyle böyle bastırıyolar valla kızım olsun dicem sen bana gel kocan ne yaparsa yapsın

Yaş kaç acaba?

#########Abartmayın artık yaa, vay efendim yalnız başlarına kahvaltı yapacaklarmış, ne olacak yapsınlar.##############

Sanki tüm bayram göndermiyorlar anne/babanıza. Çok büyütmeyin bu olayı kafanızda, eşinize falan da söylemeyin.
Bu cumlenin ne kadar yanlis oldugunu anlayabilecek olsaniz zaten yazmazdiniz. O yuzden daha fazla yorum yapmayacagim size. Ayni temennimi yineliyorumm

Kendı aileniz erkek tarafına gidileceğini bilir... Uzulmeyın... Gun gun, yıl yıl alışıyor insan... zamanlar gectıkce

Hiç takılmaya değmeyecek bir şey. Bayram günüde ayrılmak olmaz. Kayınvalidenizde akşam yemeğinde yalnız kalacak, ailelerinizde kalamazsınız onlar yalnız olmasın diye değil mi?

Kahvaltıyı yapar, bir kaç saat oturur annenize geçersiniz. Ailenizin takılacağınıda sanmıyorum.

Öylede ayrı ayrı gidilmesinde ne var ki? zaten her bayram aynı şeyi yapıyo bunlar.ayrıca diğer bayrama çıkacağımız ne mağlum ?garantisi yokken hiçbşşeyin ailemle geçirmek istiyorum ne var bunda. Hep erkek üstün tutuluyor öncelik o oluyor niye hep bu böyle .niye boxulamıypr bu düzen baskı bu mecburiyetlik
Kahvaltıyı kayınvaliden de yapıp,akşam yemeğini ailenle yersin,sabah yalnız olacaklar diyorsun ama eşinde o zaman akşam benim annem yalnız kalacak diyebilir,yada sabah erkenden kayınvalidenizde kahvaltı yaparsınız,öğlene doğru annenize geçip orada da kahvaltı yaparsınız orta yol bulunur.

Canım senin yine annen baban yani 2 si. Ben evlendim ve annem vefat etmisti babam koca evde ilk ramazan bayramını yalnız gecirdi kp sabahın köründe aramaya başladı nerdesiniz diye . Ve ben hiç bişey yapamadım . Çok haklısın evet ben de haklıydım evet.....

Ama malesef yapacak bişey olmuyor böyle gelmiş böyle gider ben hiç duymadım bayram sabahı ilk anneme giderim sonra kv me diyen . Ayrı takılma fikri de iyi değil onu çıkar kafandan . Ve diyelim ki bu bayramı atlattın gittin annengile sonraki bayramlar yine aynı olacak annenle baban yalnız yani .

Merhaba.bayramların ilk günü eşimin babannesinde erkek tarafından tüm sülale toplanırmış kahvaltı için.babası rahatsız olduğu için aynı şey KV evinde olacak bu sefer.benim de annem babam tek başlarına yapacak kahvaltısını.ilk defa yalnız yapacaklar bir de.onlar orda yalnız başlarına yaparken ben KV evinde nasıl boğazımdan geçsin bir şey.gitmek istemiyorum hiç .ben tek olarak bile annemlere gitmeye razıyım o kendi tarafına gitsin problem değil bana.eşime bunu nasıl söylemeliyim veya söylemeyip mecburen mutsuz mutsuz onlarla mı yapmalıyım? Siz olsanız ne yapardınız
Haklı olarak anne babanı düşünüyorsun ama bence eşin ile git . Hatta anne baban tek ise hep beraber kahvaltı yapmayı teklif et . Kalabalık masada olmak bayram sabahı curcuna çok güzel oluyor .

Var , ya KV de yaparlar hep yada evlerinde.annem babam bu zamana kadar bayram kahvaltısını tek benle yaparlardı.bende gidince iyice yalnızlaştılar.bayram kahvaltısında olsam mutlu olurlardı.
İyide evlendin artık seninde kendine ait bir hayatın var. Aileni terketmiş değilsin akşamda onlara gidersin. Ama evliliğin getirdiği birtakım değişiklikler olacak hayatında. Gitmek istemiyorum olurmu hiç. Eşin üzülmezmi bu duruma. Artık 2 ailen var dolayısıyla alışman gerek diye düşünüyorum.

e iyide eşinin ki anne baba da seninkiler ne neden eşinin ailesine vereceksin önceliği ... bence sabah kahvaltıyı senin ailenle yapın nasılsa eşinin ailesi yanlız olmuyor akşam yemeğinide eşinin ailsenin yañina gidin... bunuda eşinize güzel bir dille anlatıp rica edin yok ayıp olur derse ilk kahvaltımızı baş başa kendi evimizde geçirmek istiyoruz diyip iki tarafada gitmeyin

Siz o kahvaltıya gitseniz de belli ki eşinizin burnundan getireceksiniz, o yüzden gitmeyin daha iyi.
Koyun ağırlığınıZı, gidin kendi ailenizin yanına.
Eşiniz de ailesiyle takılsın, böyle saçma sapm bir ortam olsun işte

Back