Bayramda kahvaltı sorunu

Ee ne olmuş, bir sabahta öyle kahvaltı yapıverin, yahu aile geleneğiymiş, e bu adam sizin aileniz artık. Ayrı bayram ziyaret talepleri, kahvaltı yapamıcam şikayetleri bakın bunlar huzuruslzuk başlangıçları ve bence hiç gerek yok. Ben çalıştığım halde her bayram tatilinde eşimin ailesinin yaşadığı şehre geliyorum. Çünkü benim ailem yaşadıpım şehirde ama 2. Yada 3. Gün mutlaka dönüyoruz ki annemleri se ziyaret edeyim. Kıyafetimden ojeme kaar dikkat ediyorun eşimin ailesinin yanında, erkek egemenlği olduğu için değil, o aileye saygımdan ve eşime sevgimden. Onun dışında normal hayatımızı yaşıyoruz. Arada fedakarlıklar olabilir. Şimdiden huzursuzluga zemin hazırlamayın.

Yanlış anlamayın ama siz gitseniz de surat asacak gibisiniz ilk bayramınız olacakmış hem kendinizin hem çoğunluğun moralini bozacaksiniz anlaşılan .

Eşinizle konuşun güzelce ayrı ayrı katılın başka türlüsü sizi memnun etmeyecek gibi . Ne siz ne de diğerleri üzülsün .

Ailenizin bir sonraki bayrama cikacagi ne malum diye bir endiseniz varsa evlenmeyin arkadasim, yasayin son donemlerini beraber.. bir kesemiyorsunuz su gobek bagini, birine kahvaltiya birine aksam yemegine gidin.. en olmadi kahvaltiyi kari koca disarida yapin ailelere yemege gidin.. boyle ayri takilmalara baslarsaniz ikinci yili gormez bu evlilik soyleyeyim..

Esinin ailesinin bi parcasi niye oluyo ne sacma bi dusunce sanki agac kavugundan cikti

Yanlış anlamayın da gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz şaşırdım gerçekten .

İnsanlar evlenince tabi ki karşılıklı birbirlerinin ailesinin bir parçası oluyor .

Farklı düşünmek sizi otekilestirip dislanmislik hissi uyandırıyor mu ?

Nasıl ki eşim benim ailemin damadı bir parçasıysa bende onların bir parçasıyım .

Çoğalmak paylaşmak güzeldir .

Ben anne olsam kahvaltıda yanımda bulunmak için gelip hemen dönmesindense öğle gelip gece dönmesini tercih ederdim.
hem daha çok vakit geçirilir hemde kafanız rahat olur . Bence eşinizin ailesiyle bayraşmayı bitirip annenize gidin, sonuçta yeni evlisiniz ilk bayramınız.
abiniz evlenmiş olsa sizin annenizde gelinini beklerdi değil mi? Toplumumuz kültürümüz biraz bu yönde bazı şeyleri değiştirmek zor.

4 yillik evliyim her iki tarafla ayni sehirde oturuyoruz, bayram sabahlarinda kv, kp kayin, gorumce hep beraber kahvalti yapariz, sonrasinda benim tarafima geceriz, hatta esim babasiyla bayram namazina gitsin diye arefe gecesinden gidip kalmisligimiz bile var. Ikinci gun kahvaltiyi da kendi annemlerle yapar, kahvaltidan sonra esimin tarafina gideriz.. hep boyle oldu simdiye kadar.. herkesin gonlu hos oluyor boylece.

Bence esinizin tarafinin boyle bir adeti varsa esinizle ayri dusmeyin. Kahvaltidan sonra hemen gecersiniz annenizin evine, gerekirse haberlesin, ben sizle kahvalti yapmak istiyorum siz birazcik uyuyun diyin :)

Şimdi sizin ailede de gelenek ise ayrı gidin sabah ailelere. Ama sizin tarafta boyle bir gelenek yoksa akşam geçebilirsiniz

Bende konu sahibi gibi duygusal yaklaşıyorum olaya. Orda ailece yemek yenirken kendi annesi babası yanliz kalcak bende uzulrdm evet sonrasında daha uzun süre vakit gecirilebilir ama o sabah kendi annenle babanla olmak istemek çok doğal

Güzel düşünüyorsunuz da o bayramlara çıkacağımız ne mağlum .ben şuanımı değerlendirmek onlarla geçirmek istiyorum .böyle durumlarda ayrı takılmak benim için daha mantıklı.
Ben bir kısma kadar anlamaya çalıştım sizi ancak böyle durumlarda ayrı takılmak kısmı bana biraz enteresan geldi. Sonuçta evleniyorsunuz ve bir aile kuruyorsunuz. Bayramı seyrani kocayla ayrı geçirmek de neymiş? Eşinizle anlaşıp ortayı bulabilirsiniz. Ben sizi biraz aileci gördüm. Sabah orda akşam sizde olabilirsiniz. Ertesi günü de sabah sizde akşam orda olabilirsiniz. Bunlar dengelenebilcek şeyler diye düşünüyorum. Iyi bayramlar şimdiden :)

Eşim görevde 6 aydır ayrıyız ben anneme geldim bilerek . Çünkü eşim bile olmayacak ben tek başıma kv evinde ağlayıp oturacaktım kesin . Bende tesadüf eseri dedemin 1. Ölüm yıl dönümü bu güne denk geldiği için onu bahane ederek geldim . Yarın benim için çok zor bir gün olacak Eminim . Annem kendi annesi tek başına evinde ama annem yarın kv evinde. Evlendikten sonra eşin olunca hep böyle olur eğer benim eşimde yanımda olsa bizde annesinde olurduk . Siz eşinle bir aile olduğunuz nasıl ayrı kahvaltı etmek istiyorsunuz anlamadım açıkçası

Istediğiniz çok doğal bi istek ama orta yolu bulmak ayrı takılmak anlamına gelmiyor, sizde bi ailesiniz artık. Anneniz babanız bayramlarda ayrı takılıyor mu? Bu bayram eşinin ailesine bir sonraki bayram senin ailene kahvaltıya gitmek çok mantıklı. Bi dahaki bayramı göreceğimiz ne malum lafıda mantıklı gelmiyor, Yarını göreceğimiz ne malum? Hem zaten kahvaltıyı orda yapınca bayramda ailenizi görmeyeceksiniz diye bişey yok akşam göreceksiniz zaten bu kadar duygusallaşmamaya çalışın, kendinizi üzersiniz.

Benim eşiminde kendi ailemde şehir dışında farklı şehirler, bi bayram ilk birisine gider 2.gün diğer aileye geçeriz, diğer bayram ilk diğer aileye gideriz sırayla. Ailemi 2.-3. Gün görücem diye bende üzülüyordum ama hiç eşimin ailesibe gitmemezlik yapmadım. Bu bayram hele hamileliğimden dolayı hiç gidemiycem hayırlısı diyor geçiyorum.

O zaman ayri takilinir es ile. Bayramda bu fikir bana hos gelmedi acikcasi ama huzur boyle saglanacaksa oylesi de olur.

Ben sizin gibi dusunmuyorum aile konusunda ama. Sadece evlat olarak degil ayni zamanda bir anne olarak. Zamani gelince kuslar yuvadan ucar, bu bilincle yetistiriyoruz cocuklarimizi. Bayramda elbette gelsinler ziyaret etsinler isterim ama eger evlilik sebebiyle uctuysa kusum yuvadan esinin ailesini de ziyaret edecegini bilirim.

Huzurun saglanması açısında bu mantıkla ilerlenmesi gerekiyor aslında haklisinz.

Biz ilk evlendigimiz sene ilk gun kayinvalide evine gitmistik. Mezarlikti kvnin annesi kardesi derken ben cikismasam kendi ailene de git demeyeceklerdi neredeyse. Suna da gidin buna da gidin dediler ben daha kendi aileme gitmedim dedim ve ciktim gittim. Kahvaltiyi orada yapin oglen kendi ailenize gidin esinizle

Yaş kaç acaba?

Abartmayın artık yaa, vay efendim yalnız başlarına kahvaltı yapacaklarmış, ne olacak yapsınlar.

Sanki tüm bayram göndermiyorlar anne/babanıza. Çok büyütmeyin bu olayı kafanızda, eşinize falan da söylemeyin.

V
Biz cozumu bulduk. Yillardir oyle yapiyoruz kayinvalideyle ayni apartmandayiz. Sabah onlarla bayramlasip kahvaltiya oturuyoruz. Bi yarim saat sonra kalkip annemlere gidiyoruz orda da annemlerle kahvalti yapiyoruz. Boylece kimsenin gonlu kirilmiyor. Boyle seyleri evlenmeden once konusmadiniz mi hic? Ben konusmustum bunlari acaba ben mi detayciyim yahu

Umarim cocuklarin seni baytamlarda yalniz birakir o zaman gorursun abartmayi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…