- 3 Şubat 2018
- 25.512
- 109.878
- 598
Esinin ailesinin bi parcasi niye oluyo ne sacma bi dusunce sanki agac kavugundan cikti
Öyleyse bu bayramda sabah annemlere akşam annenlere gidelim deyin eşinize. Siz de artık bir ailesiniz eşinizle. Bir dahaki bayrama çıkacağımız belli değil de, yeni ailenizi de ikiye bölmeyin derim.Güzel düşünüyorsunuz da o bayramlara çıkacağımız ne mağlum .ben şuanımı değerlendirmek onlarla geçirmek istiyorum .böyle durumlarda ayrı takılmak benim için daha mantıklı.
Güzel düşünüyorsunuz da o bayramlara çıkacağımız ne mağlum .ben şuanımı değerlendirmek onlarla geçirmek istiyorum .böyle durumlarda ayrı takılmak benim için daha mantıklı.
Tutumeşin anlayışlımı bu düşünceni söylesen ne der. bi bayram senin ailende bi bayram eşinin ailesinde olarak ayarlayabilirsiniz. ilk bayramınızmı hiç konuşmadınızmı bu konuları. kahvaltıya yapıp hemen senin aailenede geçebilirsiniz. eşinin tutumu önemli o nasıl düşünüyo sen bilirsin
Teşekkürler yorumunuz için gayet mantıklı ve tam düşündüğüm gibi .Aile gelenegi bozulmasin, cikintilik yapmayayim diye bir sey olamaz. Sizin de aile geleneginiz anne babanizla kahvalti yapmakmis mesela. O ne olacak o zaman?
Erkek tarafi cok kalabalik olacaksa bence varliginiz-yoklugunuz cok da hissedilmez. Ben olsam kahvaltiyi annemlerle yapar sonra esimin tarafina gecerdim. Hem yeni gelinsiniz diye butun hizmeti size kitleme ihtimalleri de ortadan kalkmis olur.
Ya da bir bayram sizin aile, bir bayram esinizin ailesi diye anlasabilirsiniz.
Tek çocuk değilim fakat diğer büyüklerim de yalnız bırakıyor kahvaltıda ,annemi babamı. gerek çocuklarla uğraşmaktan gerek gelenekselleşmiş ilk KV ye gitme durumundanEsinizin annesiyle konusamazmisiniz acik acik? Durum söyle böyle diye. Hani acik konusmakta fayda vardir. Anlayisla karsilar bence. Sonucta tek cocuksun..annenin babanin yanina gitmen onlari yok sayman anlamina gelmiyor ki..yine gider bayramlasirsin
Tek çocuk değilim fakat diğer büyüklerimde çoluk çocukla uğraşmaktan olsun gelenekselleşmiş ilk KV ye gitme durumundan olsun kahvaltıda yalnız bırakırlar annemi babamı.Ay siz böyle anlatınca çok duygusallastim.benim annemler yalnız değil ama düşündüm de öyle olsalardı giderdim.o kareyi gözünde canlandirinca gözlerim doldu.sanirim tek cocuksunuz ama karışık bi durum eşinin ailesi de alinabilir
Tek çocuk değilim fakat diğer büyüklerim de yalnız bırakıyor kahvaltıda ,annemi babamı. gerek çocuklarla uğraşmaktan gerek gelenekselleşmiş ilk KV ye gitme durumundan
Ne Alaka baskı, mecburiyet, düzen vs.Öylede ayrı ayrı gidilmesinde ne var ki? zaten her bayram aynı şeyi yapıyo bunlar.ayrıca diğer bayrama çıkacağımız ne mağlum ?garantisi yokken hiçbşşeyin ailemle geçirmek istiyorum ne var bunda. Hep erkek üstün tutuluyor öncelik o oluyor niye hep bu böyle .niye boxulamıypr bu düzen baskı bu mecburiyetlik
Katılıyorum niye erkek ailesi ön planda neden kızın ailesinde kahvaltı yapılmıyor ki? Bende üzülürdüm cok haklısınÖylede ayrı ayrı gidilmesinde ne var ki? zaten her bayram aynı şeyi yapıyo bunlar.ayrıca diğer bayrama çıkacağımız ne mağlum ?garantisi yokken hiçbşşeyin ailemle geçirmek istiyorum ne var bunda. Hep erkek üstün tutuluyor öncelik o oluyor niye hep bu böyle .niye boxulamıypr bu düzen baskı bu mecburiyetlik
O eski bayramlar nerdeeee diye soruyorlar ya büyükler. İşte bu yüzden bayramı bayram gibi yaşayamıyoruz. Bayramda da ayrı takıldıktan sonra ne anladım ben bu işten.Ne Alaka baskı, mecburiyet, düzen vs.
Anlaşmaya hiç yaklaşmıyorsunuz. Aile olmuşsunuz ama gereklerimi yerine getirmiyorsunuz. Ayrı ayrı bayramlaşmak mı olur yahu. Akşam yemeğine gidin dedik daha NE diyelim.
Eşinizinde bir sonraki bayrama çıkma garantisi yok. Bu kadar küçük hesaplara takılmayın.
Küçücük hesaplar peşindesiniz. Yorumunmu bile erkek egemenliği olarak algılamışsınız.
Katılıyorum niye erkek ailesi ön planda neden kızın ailesinde kahvaltı yapılmıyor ki? Bende üzülürdüm cok haklısın
Güzelce kahvaltı yapamayacağım ki.erkeklere koyulur önlerine herşey kadınlar bakar bakar durur kendilerinimki hazırlanasıya.önce erkekler doyurulur .aynı anda da yenmez.bi telaşeyle yiyip yemediğini anlamadan geçiyor yani.Ben olsam aile geleneğini bozmaz giderdim, güzelce kahvaltımı yapıp, 3-4 saat sonra da anneciğime geçer alşam yemeğini onlar da yerdim. Bu kadar duygusala bağlmayın bence, siz evlendiniz ve aileniz zaten uzunca süre yalnız kahvaltı yapacak. Biz de eşimin ailesinin olduğu şehre geldik, her bayram geliyoruz.
Şimdiden böyle şeyler için kriz çıkarmayın, hayatı kendiniz için de eşiniz içinde zorlaştırmayın. Ve eminim anne babanız da ilk gün eşinizle aile kahvaltısına katılmayıp, onlara gitmenizi istemezdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?