Bayramda kahvaltı sorunu

Ay siz böyle anlatınca çok duygusallastim.benim annemler yalnız değil ama düşündüm de öyle olsalardı giderdim.o kareyi gözünde canlandirinca gözlerim doldu.sanirim tek cocuksunuz ama karışık bi durum eşinin ailesi de alinabilir

Güzel düşünüyorsunuz da o bayramlara çıkacağımız ne mağlum .ben şuanımı değerlendirmek onlarla geçirmek istiyorum .böyle durumlarda ayrı takılmak benim için daha mantıklı.
Öyleyse bu bayramda sabah annemlere akşam annenlere gidelim deyin eşinize. Siz de artık bir ailesiniz eşinizle. Bir dahaki bayrama çıkacağımız belli değil de, yeni ailenizi de ikiye bölmeyin derim.

Güzel düşünüyorsunuz da o bayramlara çıkacağımız ne mağlum .ben şuanımı değerlendirmek onlarla geçirmek istiyorum .böyle durumlarda ayrı takılmak benim için daha mantıklı.

Esinizin annesiyle konusamazmisiniz acik acik? Durum söyle böyle diye. Hani acik konusmakta fayda vardir. Anlayisla karsilar bence. Sonucta tek cocuksun..annenin babanin yanina gitmen onlari yok sayman anlamina gelmiyor ki..yine gider bayramlasirsin

Tutum
Teşekkürler yorumunuz için gayet mantıklı ve tam düşündüğüm gibi .

Tek çocuk değilim fakat diğer büyüklerim de yalnız bırakıyor kahvaltıda ,annemi babamı. gerek çocuklarla uğraşmaktan gerek gelenekselleşmiş ilk KV ye gitme durumundan

Aslında böyle bir hak varsa bu hak kız tarafından kullanılmalı.
Babam her bayram arife gununden arar sabaha kahvaltıya gelmem için. Sanırım kız babalari daha hassas oluyor:))
Kayınvalidem ayni apartmanimda sadece yarım saat oturup babamlara kahvaltiya yetisiyorum.
Bence esinizle tatlı dille konuşun .En olmadı sizi erkenden bırakıp kendisi diger kahvaltıya katılsın.

Tek çocuk değilim fakat diğer büyüklerimde çoluk çocukla uğraşmaktan olsun gelenekselleşmiş ilk KV ye gitme durumundan olsun kahvaltıda yalnız bırakırlar annemi babamı.

Tek çocuk değilim fakat diğer büyüklerim de yalnız bırakıyor kahvaltıda ,annemi babamı. gerek çocuklarla uğraşmaktan gerek gelenekselleşmiş ilk KV ye gitme durumundan

Bence o zaman acik esinizin annesine söyleyin durumu. Yalniz kalmalari gercekten hos olmaz. Anneniz ve babanizla kahvalti edip sonra onlara katilabilirsiniz.

Ne Alaka baskı, mecburiyet, düzen vs.
Anlaşmaya hiç yaklaşmıyorsunuz. Aile olmuşsunuz ama gereklerimi yerine getirmiyorsunuz. Ayrı ayrı bayramlaşmak mı olur yahu. Akşam yemeğine gidin dedik daha NE diyelim.
Eşinizinde bir sonraki bayrama çıkma garantisi yok. Bu kadar küçük hesaplara takılmayın.
Küçücük hesaplar peşindesiniz. Yorumunmu bile erkek egemenliği olarak algılamışsınız.

Yeni olduğunuz için duygusal yaklaşıyorsunuz, bende sevmem kalabalık da kahvaltı yapmayı hemde hiç. Ama eşinizin hatırına ve aile gelenegine uymakta fayda var, ben de bu şekilde davranıyorum. Kendi kendinizi dışlarsınız, soğutursunuz, huzur için bazen fedakârlık gerek.

Katılıyorum niye erkek ailesi ön planda neden kızın ailesinde kahvaltı yapılmıyor ki? Bende üzülürdüm cok haklısın

Arkadaşlar çok güzel fikirler sunmuşlar. Bence de bir bayram sabah bir yerde akşam bir yerde, diğer bayram tam tersi olabilir. Ya da mümkünse hep birlikte de olabilir(sizin taraf yalnız diye) Ama çekirdek ailenin bayram sabahı parçalanması bana çok mantıklı gelmedi.

Gerçi konu sahibi fikirlerin hiç birine karşı olumlu tutum sergilemiyor. Bu konuda pek yapıcı göremedim kendisini. En güzeli o zama eşiyle konuşup ayrı takılmaya onu ikna etmek.(eşi yerine olsam ben bozulurdum)

Adetler gereğince bayramın ilk günü kahvaltı hep erkek tarafında yapılır. Benim teyzemin gelini var her bayram teyzemlerde yaparlar kahvaltıyı ama geldiğinden gidene kadar hep “hadi ne zaman gidicez, annemlere daha gitmedik, onlar bizi bekliyodur vs” deyip durur. Ve kahvaltıyı yer yemez apar topar giderler sabah 10 gibi annesigile gece 12de geçerler eve. Buda bence haksızlık. Teraziyi ortadan tutmak gerek her zaman.

O eski bayramlar nerdeeee diye soruyorlar ya büyükler. İşte bu yüzden bayramı bayram gibi yaşayamıyoruz. Bayramda da ayrı takıldıktan sonra ne anladım ben bu işten.

Önünüzde daha çoook bayram var kriz cıkarmaya gerek yok.anne- babanızın ya da eşinizin ailesinin yalnız kahvaltı yapacakları nice bayramlar olacak her bayram kahvaltısında onlarla olamazsınız zaten.benim icin ilk bayram olsa da kimin evinde kahvaltı yaptığım cok da önemli olmazdı tek gitmek istemem orası ya da burası fark etmez eşimle olsun.ayrıca bayram 3 gün :) Diğer gün de sizin ailenizde yaparsınız nolacak ki? Üstelik eşinizin babası rahatsızmış

Katılıyorum niye erkek ailesi ön planda neden kızın ailesinde kahvaltı yapılmıyor ki? Bende üzülürdüm cok haklısın

Ama burada erkek ailesi on planda olsun diye demiyoruz ki.
Bir tarafta cumbur cemaat toplanacak, diger tarafa kobu sahibinin kardesleri de dahil katilmayacak. Ayni cumbur cemaat toplanma isini 2. Gun konu sahibinin evinde yapilir, cok da guzel olur. Eger ki konu sahibinin kardesleri de ilk gun babaevinde toplansalardi o zaman ben de haksizlik olur derdim. Sonucta iki taraf da boyle bir organizasyona bekler. Ama su kosullarda 2. Gune veya aksama ertelemek bir haksizlik degil, isin dogali bu. Anlamadim zaten, insan kardesleri ile de bayramlasmak istemez mi. Biz 3 kardesiz, konusur ona gore plan yapar babaevinde duruma gore kahvalti duruma gore aksam yemegi organize ederiz. Babamlar sabah kahvaltida yanliz kalabilirler ama o birlikte gecirecegimiz zaman her seyi siler.

Ailem yanliz olmasin diye dusunmek cok fazla geldi bana, o zaman insan ailesi haric yaptigi hic bir seyden keyif alamaz.

Ben olsam aile geleneğini bozmaz giderdim, güzelce kahvaltımı yapıp, 3-4 saat sonra da anneciğime geçer alşam yemeğini onlar da yerdim. Bu kadar duygusala bağlmayın bence, siz evlendiniz ve aileniz zaten uzunca süre yalnız kahvaltı yapacak. Biz de eşimin ailesinin olduğu şehre geldik, her bayram geliyoruz.

Şimdiden böyle şeyler için kriz çıkarmayın, hayatı kendiniz için de eşiniz içinde zorlaştırmayın. Ve eminim anne babanız da ilk gün eşinizle aile kahvaltısına katılmayıp, onlara gitmenizi istemezdi.

Güzelce kahvaltı yapamayacağım ki.erkeklere koyulur önlerine herşey kadınlar bakar bakar durur kendilerinimki hazırlanasıya.önce erkekler doyurulur .aynı anda da yenmez.bi telaşeyle yiyip yemediğini anlamadan geçiyor yani.

Bizim ailede kahvalti esimin ailesinde yapilir aksam yemegi benim ailemde yenilir.. Bence gelenek gibi olmus ne guzel katilin kahvaltiya kendi evinde kahvalti yapan kardesleriniz varmis onlar gelseler sizde aksam yemegine gitseniz her iki tarafida gönülleseniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…