bayram ziyaretleri

millamiya

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Mart 2015
347
107
merhaba arkadaşlar,
eşimle evlendiğimizden beri ilk kez bayram geçireceğiz. benim ailemle aynı şehirde oturuyoruz ama onun ailesi başka bir şehirde. ailemle haftada bir görüşüyoruz. birbirlerini çok severler bir sıkıntı yok o konuda

sorun şu ki, ben dedim ki bir bayram senin annenlerin yanına gidelim bir bayram burada duralım ben de bayramda ailemle olayım. o ise her bayram gitmemiz gerektiğini zaten annemlerin burada olduğunu devamlı görüştüğümüzü söylüyor. kim haklı sizce nasıl davranmalıyım hiç taviz vermiyor bu konuda ailemsiz bir bayram olduğunda buruk olacağını düşünüyorum. ailesi çok düşkün gitmezse üzüleceklerini biliyorum ama böyle de ben üzüleceğim. haksızlık mı yapıyorum sizce?

kurban bayramında kesin babasının yanında olması gerektiğini söylüyor. ben de ramazanda gitmeyelim o zaman diyorum o da ilk bayram hemen hanımköylü oldu derler (bu benim düşüncem yani içten içe böyle düşündüğüne eminim) bırakamazmış ailesini boynu bükük.. öyle diyor.

Haftada 1 görüşüyorsanız bayramda gitmekte sıkıntı yok bence.
Bayramdan sonra da kendi ailene gidebilirsiniz.

İlk sene böyle geçsin, diğer seneler bir bayram biri bir bayram diğeri şeklinde olabilir.
Eşiniz de ailesini özlemiştir.

bencede bu sene gidin ailesine ama diğer seneler ramazan bayramını sizinkilerle kurbanı kv ile yap bence.sen ailensiz buruk olacaksan o da buruk olacaktır ki erkek bir de

Her iki tarafa da gidin tabi ki. İlk günleri eşinin ailesinde geçirin sonra sizinkilere gidersiniz.

Her iki tarafa da gidin tabi ki. İlk günleri eşinin ailesinde geçirin sonra sizinkilere gidersiniz.

benim ailem yaşadığımız şehirde. o kadar yol gidip iki gün senin ailenle olduk son günde geri dönelim desem geldiğimiz yola yazık olacak. ben zaten o ilk bayram sabahı olmak istiyorum ailemle.

Esiniz hakli sayilir...
Yani bayramsa bayram ailenizi gormeseniz ne olur zaten surekli goruyorsunuz.

Daha ilk bayraminizi bi atladinda bakalim.ilk bayramda burdaydim esimin memleketi yani...bu bayram ailemin yaninda gecirecegim insallah.kurbanda yine burdayiz.

Yani ilk bayramda erkek ailesi daha beklenti icine giriyor...su ilk bayramlarinizi atlatin sonrasi isteginiz olur zaten

benim ailem yaşadığımız şehirde. o kadar yol gidip iki gün senin ailenle olduk son günde geri dönelim desem geldiğimiz yola yazık olacak. ben zaten o ilk bayram sabahı olmak istiyorum ailemle.
Ne kadar buyutuyorsunuz yahu..ne kadar buyuk anlamlar yukluyorsunuz...valla dert almaya yer ariyorsunuz..

sen ne kadar ailenle geçirmek istiyorsan oda istiyor.Arife günü ailenle geçirirsiniz sonra yola çıkıp eşinin ailesine gidersiniz.Şehir dışında olunca anlaşmazlık olabiliyor ama dengeyi sağlamanız gerek çocuk değilsiniz sonuçta

Biz genellikle ramazan bayramlarinda onun ailesine kurbanda benim aileme gidiyoruz (ikimizin de aileleri baska sehirlerde) sizin de boyle bir sistem oturmanizi oneririm. Bence ilk bayramin sabahini ailenizle gecirin ogleden sonra da yola cikip esinizin ailesinin yanina gidin bikac gun kalin ikinizin de gonlu olsun.

Bence arefe gününden ailenizin yanına gidip bayramlaşıp hemen yola çıkabilirsiniz. O şekilde kendi ailenizi de eşinizin ailesinide görmüş olursunuz. Yakın olmasanız ailenize gidin derdim ama çok yakınmışsınız.

en mantıklı olanı egerkı esınızın aılesı cok uzak bır sehırde degıl ıse bayram sabahını aılenızle gecırmek gıdıp bırlıkte kahvaltı yapın, ellerını opun ,bayramlasın sonra yola çıkın 2 gun kalın ve donun. bunu da rutıne dondurun..
aılenız ıle sureklı gorusuyor olabılırsınız ama ozel gunlerın anlamı farklı oluyor.
mesela esımın aılesı kurban falan kesmez, bayramlarda maaıle toplanmazlar herkes ayrı takılır.
bızde kurban kesılır, her bayramın ılk gunu maaıle toplanılır-bırlıkte yenılır ıcılır.
o nedenle ben bayramları aılemın yanında gecırme taraftarıyım..kı zaten sehır dısındalar ve genelde telde gorusuyoruz..

Esinin ailesi kac saatlik mesafede? Kurbanda 3 gun orada gecirseniz son gun donseniz? Kendimizi dusunuyorum, bizde de benim ailem sehir disinda da, bir bayram burda gecirdik, sonrakinde bizimkilere gittik ama esimin ailesi de burda degildi, memlekete gitmislerdi. Sonraki bayram biz de memleketlerine gittik, esimin ailesiyle gecti. Bu ramazan zaten h.sonuyla birlesecek bir yere gidemeyebiliriz. Yani kesin kurallar olmasin, esin de biraz esnek olsun bu konularda. Senin de ailenle bayram gecirmek hakkin sonucta.

Benim ailem başka şehirde eşimin ailesi burada.

Sizin dediğinizi eşim dese kızarım tabii ki.

Biz bayramda annemlere gideceğimiz zaman gitmeden önceki gece onlara da uğruyoruz sonra gidiyoruz. Artık her bayram gitmiyoruz; gidemiyoruz o zaman eşimin ailesine gidiyoruz.

Ama madem yeni evlisiniz siz bu bayram gitmelisiniz bence; her hafta ailenizi görüyormuşsunuz bayramda görseniz ne görmeseniz ne. Gitmeden önce görürsünüz; gelince yine görürüsünüz.

Hem eşiniz hem de ailesi yerine kendisini koyun empati yapın.

onlardaki erkek evinde bayram olur düşünce yapısından daralıyorum belki de. mesela kv diyor ki hiç bir bayramın ilk günü kendi ailemle olmadım. yani benden de mi bunu bekliyorlar anlamadım ki.

yerinde olsam Arife günü birlikte olur yapılacaksa hazırlıklara yardım ederim bayram sabahı da uğrar bayramlaşır kahvaltı yapar yola çıkarım, adam haklı bu konuda mız mız davranırsan en iyi ihtimalle ailene mesafe koyar surat yapar en kötü ihtimalle hadi gidiyoruz bizimkilerin şehre der

onlardaki erkek evinde bayram olur düşünce yapısından daralıyorum belki de. mesela kv diyor ki hiç bir bayramın ilk günü kendi ailemle olmadım. yani benden de mi bunu bekliyorlar anlamadım ki.

eşinin tavrını bilirsin az çok, nişanlı iken bunları görmüşsündür

arabayla uzun ama uçakla gidiyoruz genelde. bayramdışı da iki kere gittik yani gidiyoruz görmeye. bilmiyorum son gün döner mi o kadar yolu gidince kalmak istiyor. benim için ilk sene çok sorun değil ama böyle alışsınlar ve normal gelsin artık bu davranış. bunu istemiyorum

eşin neden senin ailenin olduğu şehirde ailesinin olduğu şehirde değil?meraktan soruyorum ya

hazırlık gibi değil de ben aileme çok bağlı biriydim şimdi birden hiç bir bayram gitmemek ve bunun normal karşılanması beni üzüyor korkutuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…