-
- Konu Sahibi defneefe17
Gerçekten çok zor bir insansınız.Bazen nedenimi sorguluyorum nedenini bu yaptiklarimn mantikli aciklama bulamiorm.neden bende bukadar kontrol tahakkum istegi var dediginiz gibi?anlam veremiyorm.ama okb ve bagimlilikta kontrolculuk yaygin.onun hayatinikontrol edince elime ne geciyor.ve bu sorunu halledemezsem ogluma nasil bir anne olacagim.maddi imkansizliklar cok.hele bosanirsam.ama tedavimi kesmek istemiyorum bu sefer artik hayata karsi sorumlulugum var.
Dermanı olan bir hastalığınız var ama 6 yıldır bir adım bile katetmemişsiniz.Bununla yasamak istememesi pes etmesi beni cok uzuyor.yani resmen birakti.hasta birini birakti.sorumluluk almadi.belki de evlilik icin acele ettik o 23 ben 25 idim.bu yasta beni cekip cebiremedi ona agir geldim.
Yaptigin hareketler cok itici.. Insanlarin yaninda bin kere aramak nedir? Yetinmeyip arkadasini aramak peki? Adami darlamakla kalmayıp bir de küçük düşürmüşsün..Bastan soylemek isterim evet eminim esimin haytinda biri yok,sadakatle surdurdugumuz sevgililik ve evlilik donemimiZ oldu.
Evet teshis psikiyatr tarafindan kondu.Takinti ,obsesif kompulsif bozukluk, agirlikli anksiyete. Soyle anlatayim sizlere,esim is cikisi arkadaslariyla iftar acmaya gidiyor. Iftardan sonra da arkadaslari dort erkek hadi okey oynamaya gidelim diyorlar.saat 2300olmus hala okey masasindalar.Esimi ariorum gelmicekmisin diye daha oynuyoruz bitmedi diyoe.10dakika snra tekrar ariyorum ne zaman cikacaksiniz diye.sinirlenmeue baslior hafiften.mesaj yagdirmaya basliyorum.iyice sinirlendigi onu darladigimi dusundugu icin cevap atmiyor.ariyorum acmiyo(kavga etmek istemior) yanindaki arkadasini ariyorum,alo diyor esimi istiyorum telefona,basliyoru kavgaya bu sefer bana boyle baski yapip,40yilda bir ciktigim
Gec kaldigim bir aksam 40kere aradigin icin hic eve gelmicem goruceksn diye tehdide basliyor.
Beklentisi:zaten hep evdeyim,istem eve evden ise.nadiren arkadaslaeimla ciktigimda 100kere arama,beni darlama,zaten eve cok gec gelen biri degilim.bunu mesele yapma.
Iyi de herkesin birtane hayatı var.Onu da bu uğurda harcamak istemeyebilir adam harcamak zorunda değil ki.Bununla yasamak istememesi pes etmesi beni cok uzuyor.yani resmen birakti.hasta birini birakti.sorumluluk almadi.belki de evlilik icin acele ettik o 23 ben 25 idim.bu yasta beni cekip cebiremedi ona agir geldim.
Evet bunalticiymis.Herkes dayanmaz.Sirf eş konusunda mi okb.Bu okb değil de başka bir hastalık gibi sanki yanlis olmasin da kendi tahminimi soyluyorum.Bagimli.k.b gibi.Bastan soylemek isterim evet eminim esimin haytinda biri yok,sadakatle surdurdugumuz sevgililik ve evlilik donemimiZ oldu.
Evet teshis psikiyatr tarafindan kondu.Takinti ,obsesif kompulsif bozukluk, agirlikli anksiyete. Soyle anlatayim sizlere,esim is cikisi arkadaslariyla iftar acmaya gidiyor. Iftardan sonra da arkadaslari dort erkek hadi okey oynamaya gidelim diyorlar.saat 2300olmus hala okey masasindalar.Esimi ariorum gelmicekmisin diye daha oynuyoruz bitmedi diyoe.10dakika snra tekrar ariyorum ne zaman cikacaksiniz diye.sinirlenmeue baslior hafiften.mesaj yagdirmaya basliyorum.iyice sinirlendigi onu darladigimi dusundugu icin cevap atmiyor.ariyorum acmiyo(kavga etmek istemior) yanindaki arkadasini ariyorum,alo diyor esimi istiyorum telefona,basliyoru kavgaya bu sefer bana boyle baski yapip,40yilda bir ciktigim
Gec kaldigim bir aksam 40kere aradigin icin hic eve gelmicem goruceksn diye tehdide basliyor.
Beklentisi:zaten hep evdeyim,istem eve evden ise.nadiren arkadaslaeimla ciktigimda 100kere arama,beni darlama,zaten eve cok gec gelen biri degilim.bunu mesele yapma.
Canım seninle ömür geçmez adam haklı.Evet alti yillik evliligimde cok sorunlarimiz oldu ama hep bu konudan sorunlarimiz oldu.her bir yere gitmek istediginde olay cikardim.yani soyle diyim.bir kere bile benim disimda bir program yapmak istediginde “tamam haytim git tabi gor arkadaslarini, y da tamam canim git hallet isini ben de bir pazar kendi basimin caresine bakarim napayim.” Demedim
Her ciktiginda deli gibi olay cikardim kavga ettim agladim.maca giderken daire kapisindan
Cikti apartmabda gitme gitmeni istemiyorum
Diye bagirdim bir ornek
Obsesif kompulsif bozuklukOKB nin açılımı ne
Eğer hep böyleyseniz adam haklı. Ayrıca güvendiğiniz sadakatinden emin olduğunuz,adamı neden bu kadar darladınız ki?Bastan soylemek isterim evet eminim esimin haytinda biri yok,sadakatle surdurdugumuz sevgililik ve evlilik donemimiZ oldu.
Inatlasir tabi.Normal hallere bile inatlasiyorlar.Kızlar biliyor musunuz aklıma hep söyle orneklee geliyor,esimin düşüncesiz bencil olduğunu düşündüğüm.Sizin yorumlarınızı okuyunca bu sabah hatırladım işyerindeydim kış mesaisi uzun sürüyor biz de 6:30’da çıkıyoruz uzun mesaideyim dışarda lapa lapa kar yağıyor herkeze eve nasıl gideceğini düşünüyor benim evim yakın olmasına rağmen yokuşta oturuyorum yokuş aşağı nasıl ineceğim falan düşünüyorum karda eşim ariyor. Arkadaşlarımla akşam playstationa oynayacağız haberin olsun diyor yani kendi semtine gidiyor evimizden 1 saat uzaklıkta olan . Ben işyerinde deliriyorum kankasını arıyorum bu ne yapmaya çalışıyor diyorum oda bizi oynamayacak beni aramadı ama bilmem kim arkadaş grubu var muhtemelen onlarla oynar diyor bence işin biraz sıkılmış olabilir evliliğinizden sürekli dışarı çıkmak istiyor diyor arkadaşlarıyla kafa dağıtıyor diyor .Bu konuyu kendi kız arkadaşlarımla da zaman da konuşmuştuk onların fikri eşimin olgun olmadı hala çocuk gibi oldu yetişkin bir birey olmadığı ve benim takıntımı karşı inat yaparak ısrarla dışarı çıktığı yönündeydi yani eşim benim hastalığıma saygı duymamak bir anda kalsın ressmen bana inat yaparak ısrarla çıkmaya devam etti bir dönem ressmen benimle inatlaştı
Yani vermez.Ceptesin çünkü.ona sorsanız bu soruyu ki soracağım ve size cevaplarını yazacağım çünkü kendisine forum açacağını söyledim ve cevapları kendisiyle paylaşacağım söyledim hepsine tek tek cevap vereceksin dedim insanlardan farklı bakış açıları almamız lazım dedim neyse o bana inanılmaz vakit ayırıyor sürekli zaten benimle ama bana bu vakit bir türlü yetmiyor ona kalırsa . Bana kalırsa ise ben aynı evde bile sürekli dibimde olsun istediğim için başka hiçbir şeyle telefonuyla televizyona vs ilgilenmesin istediğim için onun bana ayırdığı ilgi bana yetmiyor . Ben esime bagimliyim.ve malesef hep cepteyim oyuzden bana bagirsa da cagirsa da seni istemiyorum da dese.bosucam da dese.benim onsuz yapamadigimi saplantimi bildiyi icin onsuz kendime bir hayat liramjcami bildigi icin bana gereken degeri vermiyor.
Evet alti yillik evliligimde cok sorunlarimiz oldu ama hep bu konudan sorunlarimiz oldu.her bir yere gitmek istediginde olay cikardim.yani soyle diyim.bir kere bile benim disimda bir program yapmak istediginde “tamam haytim git tabi gor arkadaslarini, y da tamam canim git hallet isini ben de bir pazar kendi basimin caresine bakarim napayim.” Demedim
Her ciktiginda deli gibi olay cikardim kavga ettim agladim.maca giderken daire kapisindan
Cikti apartmabda gitme gitmeni istemiyorum
Diye bagirdim bir ornek
Guvensizligim yok bu takinti.nerede oldugumu kiminle olsugumu biliorm.ya en basidi annesine gitsin ya da berbere gitsin.benim icin farketmez:neden gidiosum.cumartesi gitseydin.berbere is cikisi gitme gec olur. Gibi. Yni hayatina mudahele. Kiskanclim guwensizlik huym yok