• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bayanlara özel otobüs için yürüyoruz

Metrobuste tacize ugrandıgını duydum,hatta cok yakınım olan bırısı soylemıstı metrobusten ınerken afedersınız ama kalcasını elledıklerını.bununla bırlıkte toplu tasıma haricınde de tacız olayları yasanıyor. Allah bın beter etsın boyle seyler yapanları! Kadın otobusu fayda eder mı bılmem,sapık kadın kılıgında da bıner,ısını gorur. Ayakta yolcu alınmayan,koltuk sayısı daha fazla olabılecek otobus olabılır belkı. Kadınlar ıcın toplu tasıma cogu zaman ezıyet oluyor cunku

kızlarde regl olunca, prenses giysisi giysin.
ee. neden olmasın. biz ezikmiyiz karrdeşim..:9:
:9:
Aynen, biz de düğün istiyoruz :27:
Kına yakılması bile, kadın ezikliğini gösteriyor. Niye yakılıyormuş, kocasına kurban olsun diye, pehhh :27:
Hiç valla...Ben regl olunca annem hafifçe tokatlamıştı beni:53: Adettenmiş :60:

Biz tokatlanıyoruz erkekler şehzade oluyor..Ne ala memleket:19:

Sanki suç işliyoruz di mi? :ssz:

Ben de yegenimi tokatlamistim ilk kez regl olup bana soylediginde..:1: Kiz zaten korkmus, neye ugradigini sasirmisti. Tatli bir hatira oldu, hic unutamayacagi, hala andikca guleriz..

Hanimlar, elmalarla armutlari karistirmayalim. Adetler, gelenek ve gorenekler guzel seylerdir. Sunnet dugunleri de oyle.. Biz Izmir'de erkek cocuklarini ustu acik savroleye (Chevrolet) bindirir, yanina da davulcu ile zurnaciyi oturtturur, Kordonboyunda tur artardik sira sira arabalar, ya da paytonlarla.. Kizli erkekli coluk cocuk, hepimizin anilarinda tatli hatiralar olarak durur. Sunnet pilavini yiyememistim, 8 yasindaydim. Sanmistim ki kesilen parcayi da icine atip oyle pisiriyorlar...:27: Bunu erkek kismi hayatinda bir kez yasar, ama biz hemen hergun "kralicecilik" oynar, aramizda bir kizi kralice yapardik, oglan cocuklari da ancak vezir ya da arabaci olup kraliceye hizmet ederdi butun gun...:9: Ustelik zavalli erkek cocuklarinin cani sunnette cok yanardi, canli canli keserlerdi, lokal anestezi filan hak getire... Belki biraz da bu yuzden eglentiler, hediyeler olurdu, cocuga bunun aslinda kotu birsey olmadigini belletmek icin, yoksa aslinda resmen iskence idi yani.. Dusunsenize, en guvendiginiz yakinlariniz sizi zorla tutup bacaklarinizi ikiye ayiriyor, cirpinmalariniza ve haykirislariniza aldirmadan en hassas organinizi diri diri kesiyorlar. Kucucuk bir cocugun ruhunda yaratacagi firtinayi, teroru, sarsintiyi dusunebiliyor musunuz? Ne farki var tecavuzden? Belki de ben sunnet dugunu isini bu yonu ile gordum hep, bilmem... Izmir'de erkekligin sanindan ote, verilen hava; aciyi hafifletmek ve cocugun hafizasinda dehseti degil neseyi ve gururu yeretmekti bu gune dair hatirlayacagi, ama Anadolu'daki zihniyeti bilemiyorum tabi.

Ben de yegenimi tokatlamistim ilk kez regl olup bana soylediginde..:1: Kiz zaten korkmus, neye ugradigini sasirmisti. Tatli bir hatira oldu, hic unutamayacagi, hala andikca guleriz..

Hanimlar, elmalarla armutlari karistirmayalim. Adetler, gelenek ve gorenekler guzel seylerdir. Sunnet dugunleri de oyle.. Biz Izmir'de erkek cocuklarini ustu acik savroleye (Chevrolet) bindirir, yanina da davulcu ile zurnaciyi oturtturur, Kordonboyunda tur artardik sira sira arabalar, ya da paytonlarla.. Kizli erkekli coluk cocuk, hepimizin anilarinda tatli hatiralar olarak durur. Sunnet pilavini yiyememistim, 8 yasindaydim. Sanmistim ki kesilen parcayi da icine atip oyle pisiriyorlar...:27: Bunu erkek kismi hayatinda bir kez yasar, ama biz hemen hergun "kralicecilik" oynar, aramizda bir kizi kralice yapardik, oglan cocuklari da ancak vezir ya da arabaci olup kraliceye hizmet ederdi butun gun...:9: Ustelik zavalli erkek cocuklarinin cani sunnette cok yanardi, canli canli keserlerdi, lokal anestezi filan hak getire... Belki biraz da bu yuzden eglentiler, hediyeler olurdu, cocuga bunun aslinda kotu birsey olmadigini belletmek icin, yoksa aslinda resmen iskence idi yani.. Dusunsenize, en guvendiginiz yakinlariniz sizi zorla tutup bacaklarinizi ikiye ayiriyor, cirpinmalariniza ve haykirislariniza aldirmadan en hassas organinizi diri diri kesiyorlar. Kucucuk bir cocugun ruhunda yaratacagi firtinayi, teroru, sarsintiyi dusunebiliyor musunuz? Ne farki var tecavuzden? Belki de ben sunnet dugunu isini bu yonu ile gordum hep, bilmem... Izmir'de erkekligin sanindan ote, verilen hava; aciyi hafifletmek ve cocugun hafizasinda dehseti degil neseyi ve gururu yeretmekti bu gune dair hatirlayacagi, ama Anadolu'daki zihniyeti bilemiyorum tabi.

benim hoşlanmadığım ve anlatmak istediğim durum tam da bu işte....erkek canı acıdığı için gurur duyacağı bir gün yaşatılıyor ama kız sizin de söylediğiniz gibi zaten korkmuşken bir de üstüne tokatlanıyor....

"aman da aman erkek olmuş cümle aleme duyuralım, sen şimdi kadın oldun saklan, kendine gel" bu zihniyet işte, kadına ezik olması gerektiğini aşılayan....japonyada mina matsuri denen bi gelenek vardır genç kızlığa adım atış genç kızın annesi, arkadaşlarının katıldığı bir törenle kutlanır, baharın gelişi gibi...her erkek sünnetin ne olduğunu bilir alenen konuşulur o günle gurur duyar peki kaç kız annesi ile konuşabiliyor bunu daha geçenlerde bir konu hatırlıyorum "adet olmaya başladım, utandığım için anneme söyleyemiyorum peçete koyuyorum" diye...gelenek görenek güzel şey de zamanla anlamını yitiriyorsa sürdürmenin çok da gereği yok ki sünnet düğünü bence bunlardan birisi.. tıp çok ilerledi artık çocukların korkmasına gerek yok ne olduğunu bile anlayamıyorlar yani eğlendirmeye gerek yok ama şimdi daha beter, dayımın torunlarını sünnet düğününde sahneye kocaman bi taht koymuşlardı "şehzade" otursun diye...sonra o erkek büyüdü etrafındakiler gibi annesini pek takmıyor, getir götür yıka pişir işleri dışında...

artık tavsiye edilen doğumdan hemen sonra yapılması, 2. oğlan olursa ben de öyle yapacağım...

Son düzenleme:
en son otobüse bindiğimde tıklım tıklım doluydu ve bi kaç genç etrafımı sardı ne kadar cama dayansamda gerizekalıların eli ayağı çenesi durmadı. umarım pembe otobüs çıkar da pisliklerle aynı ortamda bulunmam

Kızlar öncelikle utanarak açıyorum bu başlığı. Bayan kelimesinden ne kadar rahatsız olduğumu belirtmeme gerek yok heralde.

Bir toplumu ayrıştırma hareketiyle daha karşı karşıyayız.

Bundan bir süre önce hatırlarsınız pembe metrobüs falan dile getirmişti birileri. Bu pembe metrobüslerin hayata geçirilmesi için kadınlar böyle bir yürüyüş etkinliği yapmış facebook üzerinde.

https://www.facebook.com/events/173426192865550/

Slogan da şöyle :

"Hamileyseniz, yorgunsanız, bir yerden bir yere gitmeniz gerekiyorsa ,
özel aracınız yoksa ve taksiye binecek paranız da yoksa,bir toplu taşıma aracına binmeye muhtaçsanız, ancak korkuyorsanız... İlkel zihniyetler taşıyan bir takım insanlardan rahatsızsanız , balık istifi sıkışan insanlar arasında mahremiyetinizi savunamayacak durumda kalıyorsanız ve dahası ağıza alınanamayacak şeyler yaşamışsanız bir daha da yaşamak istemiyorsanız... Siz de destek verin!Sessiz Kalmayın"

Ordan bakınca ne kadar masum ama bir o kadar da tehlikeli bir hareket. Kişisel hak ve özgürlükler bağlamında karşı çıkacağım bir eylem değil açıkçası. İstanbul'daki metrobüslerin rezaletini iyi bildiğimden kadınlara pozitif ayrımcılık fikri de gayet hoş.

Anlamadığım nokta ben metrobüse binince her türlü tıkış tıkış gidicem. Sağımdaki solumdaki erkek olsun kadın olsun ben zaten bi yerlerim ona sürtünmesin diye dönüp duruyorum metrobüsün içinde kendime boş alan yaratıyorum. Kadınları bunun içine doluşturucaklar işte. koku aynı koku, kalabalık aynı kalabalık.

Her şeyi geçtim ben toplumun git gide böyle ayrışmasından çok rahatsızım arkadaşım. Kadın erkek bu kadar uç kutuplar mı? Erkek kadını, kadın erkeği günaha sokan varlıklar mı? Ben erkeklerden korkmuyorum. Ben metrobüste hiç tacize uğramadım. Uğrayanı gördüm ama daha doğrusu teşebbüsle kalıyor bu. Çığlığı kopardın mı adam kaçar gider. Bu yüzden de kimsenin buna cesaret edebildiğini düşünmüyorum.

Velev ki ben pembe olmayanına bindim bu aracın o zaman bana taciz edilebilir etiketi taşıyor olucam. Ya da metrobüsteki kadın erkek dengesizliğinden dolayı ben kendimi inanılmaz rahatsız hissedicem.

Pembe metrobüsten daha gerekli bir şey varsa o da yaşlı metrobüsüdür. O yaşlı amcaları, teyzeleri zincirlikuyu, cevizlibağ gibi kalabalık duraklarda nasıl itip düşürdüklerine şahit oldunuz mu hiç? İçim acıdı yemin ediyorum. Bana biri omuz atsa düşmem. Bi yerime ellemek istese alır cevabını. Ama 65 yaşındaki kadına omuz atınca düşüyor işte. Hem de sesini bile çıkaramıyor.

Öyle bir hale gelicez ki yanımızda baba veya eşimiz olmadan bu araçları kullanamicaz diye korkuyorum. Ve kadın bunu kendi kendine yapıyor ya bir şey diyemiyorum ben artık.

KADINA KADIN DİYEMEDİĞİNİZ SÜRECE KÖLELİĞE MAHKUMSUNUZ...

psikopat, sapık, tacizci.. bunları toplumdan ayıklamayalım,eğitmeyelim.. Kadınları kaçıralım ayıralım,saklayalım..

Dokunamayacak kadar uzaklık sağlarsınız ondan sonra uzaktan bakıyorlar rahatsız oluyoruz.göremeyecekleri şekilde olsuna..sonra da kadınlar evden erkeksiz çıkmasına varır. Bu işler adım adım olur...Kimse kendini kandırmasın boşuna.Ay rahat ederiz bilmem ne! bunlar kılıf hikaye.. Sorun erkekteyse bir zahmet onlar düzeltilsin kendilerini ben niye saklanayım... :ssz:

Ayrıca toplu taşıma araçlarında kadınlar çoookkk daha saygısız. Erkek çarpmamak için yanlış anlaşılma olmasın diye kenara çekilirken kadınlar resmen üzerime yaslanıyorlar! Pes dedirtiyorlar. Valla ben en çok kadınları uyarıyorum.Tamam ikimizde kadınız ama bu kadar rahatlık niye? resmen ağırlığını vererek yaslanıyorlar :37:

Son düzenleme:
Metrobuste tacize ugrandıgını duydum,hatta cok yakınım olan bırısı soylemıstı metrobusten ınerken afedersınız ama kalcasını elledıklerını.bununla bırlıkte toplu tasıma haricınde de tacız olayları yasanıyor. Allah bın beter etsın boyle seyler yapanları! Kadın otobusu fayda eder mı bılmem,sapık kadın kılıgında da bıner,ısını gorur. Ayakta yolcu alınmayan,koltuk sayısı daha fazla olabılecek otobus olabılır belkı. Kadınlar ıcın toplu tasıma cogu zaman ezıyet oluyor cunku

Çok güzel bir yere temas etmişsin. Bunu yapan insanlar zaten bütün erkekler değil ki. Erkekleri tacizci diye itham etmek ne kadar doğru? Bunu yapanlar metrobüse sırf bu amaçla binen 3 5 sapık. Neden bunlar yakalanıp gerekli ceza verilmiyor. Benim başıma gelse adamı kolundan tutar güvenliğe giderim ve polis çağırtıp şikayetçi olurum. Taciz bir suç çünkü. Bu sapıklığı yapacak insan aynen senin dediğin gibi çarşafını geçirir üstüne biner metrobüse yüzünü falan da kapatır kimse anlamaz. İstanbul için zor değil.

en son otobüse bindiğimde tıklım tıklım doluydu ve bi kaç genç etrafımı sardı ne kadar cama dayansamda gerizekalıların eli ayağı çenesi durmadı. umarım pembe otobüs çıkar da pisliklerle aynı ortamda bulunmam

Peki pembe otobüs çıktığında bütün kadınlar pembeye binicek diyelim. çok acil bir işimiz çıksa ve hasbelkader karma otobüslere bindiğimizde daha kötü bir ortamla karşılaşıcaz farkında mısınız? İçi erkek dolu otobüslerde seviye düşücek argo küfürlü konuşmalar, içeri binmiş 2-3 kadın varsa bunlara laf atmalar ve taciz edilmek için binmiş bakışlarıyla karşılaşmicaz mı? Ben pembe otobüse binmediğimde yollu damgası yemekten korkuyorum!

psikopat, sapık, tacizci.. bunları toplumdan ayıklamayalım,eğitmeyelim.. Kadınları kaçıralım ayıralım,saklayalım..

Dokunamayacak kadar uzaklık sağlarsınız ondan sonra uzaktan bakıyorlar rahatsız oluyoruz.göremeyecekleri şekilde olsuna..sonra da kadınlar evden erkeksiz çıkmasına varır. Bu işler adım adım olur...Kimse kendini kandırmasın boşuna.Ay rahat ederiz bilmem ne! bunlar kılıf hikaye.. Sorun erkekteyse bir zahmet onlar düzeltilsin kendilerini ben niye saklanayım... :ssz:

Ayrıca toplu taşıma araçlarında kadınlar çoookkk daha saygısız. Erkek çarpmamak için yanlış anlaşılma olmasın diye kenara çekilirken kadınlar resmen üzerime yaslanıyorlar! Pes dedirtiyorlar. Valla ben en çok kadınları uyarıyorum.Tamam ikimizde kadınız ama bu kadar rahatlık niye? resmen ağırlığını vererek yaslanıyorlar :37:
/COLOR]

Aynen öyle arkadaşım kadınlara tacizden tecavüzden korunma eğitimleri verilecek yakında. Taciz eden erkeğe nasıl bir ceza veriliyor acaba?

Aynen öyle arkadaşım kadınlara tacizden tecavüzden korunma eğitimleri verilecek yakında. Taciz eden erkeğe nasıl bir ceza veriliyor acaba?

Ceza alır mı! ödül alıyor.. Hele tecavüzcüyse bildiğin terfi falan alıyor.. Böyle lanet bir ülkeyiz işte.. Kadınlarımızda hemen boyun eğiyor..

Bir de otobüste, metroda tacize uğrayanlar susmasa.. Mesela ben sertçe ve yüksek sesle "beyefendi biraz uzaklaşırmısnız,dokunmayın!! Allah Allah" diyorum. Valla kaçacak delik arıyorlar :41: :15: ses çıkarmayana da istiyor gözüyle bakıyorlar.. :ssz:

benim hoşlanmadığım ve anlatmak istediğim durum tam da bu işte....erkek canı acıdığı için gurur duyacağı bir gün yaşatılıyor ama kız sizin de söylediğiniz gibi zaten korkmuşken bir de üstüne tokatlanıyor....

"aman da aman erkek olmuş cümle aleme duyuralım, sen şimdi kadın oldun saklan, kendine gel" bu zihniyet işte, kadına ezik olması gerektiğini aşılayan....japonyada mina matsuri denen bi gelenek vardır genç kızlığa adım atış genç kızın annesi, arkadaşlarının katıldığı bir törenle kutlanır, baharın gelişi gibi...her erkek sünnetin ne olduğunu bilir alenen konuşulur o günle gurur duyar peki kaç kız annesi ile konuşabiliyor bunu daha geçenlerde bir konu hatırlıyorum "adet olmaya başladım, utandığım için anneme söyleyemiyorum peçete koyuyorum" diye...gelenek görenek güzel şey de zamanla anlamını yitiriyorsa sürdürmenin çok da gereği yok ki sünnet düğünü bence bunlardan birisi.. tıp çok ilerledi artık çocukların korkmasına gerek yok ne olduğunu bile anlayamıyorlar yani eğlendirmeye gerek yok ama şimdi daha beter, dayımın torunlarını sünnet düğününde sahneye kocaman bi taht koymuşlardı "şehzade" otursun diye...sonra o erkek büyüdü etrafındakiler gibi annesini pek takmıyor, getir götür yıka pişir işleri dışında...

artık tavsiye edilen doğumdan hemen sonra yapılması, 2. oğlan olursa ben de öyle yapacağım...

Öyle konu komşuya duyurup kutlama yapmadık hatta uzun bir süre kız arkadaşlarım regl efsaneleri hakkında konuşurken renk vermeyip bilmiş bilmiş gülümsedim adet gördüğümü açıklamak yerine ama ben ilk regl olduğumda bir çift altın küpe almıştı annem bana, genç kızlığa giriş hediyesi olarak. Dönüp geriye baktığımda çocukluğumla ve annemle ilgili hatırladığım ve çok mutlu hissettiren, annemle ilgili beni gururlandıran nadir anılarımdan birisidir.

Son düzenleme:
Öyle konu komşuya duyurup kutlama yapmadık hatta uzun bir süre kız arkadaşlarım regl efsaneleri hakkında konuşurken renk vermeyip bilmiş bilmiş gülümsedim adet gördüğümü açıklamak yerine ama ben ilk regl olduğumda bir çift altın küpe almıştı annem bana, genç kızlığa giriş hediyesi olarak. Dönüp geriye baktığımda çocukluğumla ve annemle ilgili hatırladığım ve çok mutlu hissettiren, annemle ilgili beni gururlandıran nadir anılarımdan birisidir.

tokat yerine bir çift küpe..ne güzel olması gerektiği gibi..aklımda olsun bu 12-13 yıl sonra ihtiyacım olacak....

taviz tavizi doğurur. bugün pembe otobüs yarın pembe sokak pembe okul uzar gider...

çocukluktan inşa etmiyorlar mı bu hayatı kız doğunca pembe, oğlan olursa mavi. rengarenk alayım diyen yok illa ki bir kalıplara koyacaklar.

toplu taşımanın sorunlarına bir çok çözüm bulunabilir ama bu cinsleri ayırmak değildir kesinlikle...

etkinliği açanların otobüste sıkıştepiş gitmelerinden rahatsız olduklarını da düşünmüyorum. kadın kadına sırtını dayayarak gitmek için can atarlar çünkü istekleri kaliteli bir ulaşım değildir. 'bayan' diye belirtmeleri nasıl bir düzen olmasını istediklerini ele veriyor.kızlı-oğlanlı ya da kadın- erkekli demeyip kızlı-erkekli diyen zihniyetle aynı kafadalar.
kadın yasak ayıp erkek özgür sahiplenici :19:

Annenle ilgili seni gururlandıran nadir anılardan mı? Bunu yapan bir anne eminim ki seni gururlandıracak daha çok şey yapmıştır canım. Çok güzel bir fikir bu altın küpe. Her zaman aklımın bir köşesinde kalmalı. Teşekkür ederim ayrıca bu güzel fikir için :))

Bende annenin tavrini cokbegendim
İnsallah bir kiz annesi olmama cok az kaldi ve ben de bunu kulagima kupe yaptim
Erkek cocuklardan kizlarimizin ne eksikligi varmis ki

Kadinlar niye pembe otobuse binmeye can atiyor ki
Bunu hic anlamadim
O sapiklari toplumdan silmeye can atsak
Onlar binseler baska renk otobuse daha mantikli degilmi
Celikten ic camasiri da giyelim bari
Biri size birsey yapicak olursa basin cigligi tokati tekmeyi
Soyleyin sofore kitlesin kapilari polis cagirin
Surum surum surundurun
Sessiz kalmayin
Halk sapiklari direk izole eder korkmayin
Hakkinizi arayin

Kadinlar niye pembe otobuse binmeye can atiyor ki
Bunu hic anlamadim
O sapiklari toplumdan silmeye can atsak
Onlar binseler baska renk otobuse daha mantikli degilmi
Celikten ic camasiri da giyelim bari
Biri size birsey yapicak olursa basin cigligi tokati tekmeyi
Soyleyin sofore kitlesin kapilari polis cagirin
Surum surum surundurun
Sessiz kalmayin
Halk sapiklari direk izole eder korkmayin
Hakkinizi arayin

Benim anladığım şey sırf taciz falan değil korkuları. erkeklerle bu kadar dip dibe olmaktan rahatsız oluyorlar. Kişisel inançlarını topluma dayatmaya çalışıp bunu da taciz oluyor bilmem ne diye süsleyip önümüze sunuyorlar. Forumda gelen cevaplardan çıkardım bunu. Çünkü mesela biri erkeklerle dip dibe gideceğime kadınlarla giderim falan demişti. Erkeklere değme temas etme meselesi bu yani. Bu durumda karma otobüse binen erkeklere değmekten hoşlananlar olacak sanırım. bilmiyorum ne yapmalı..

ha bir de şu var ben tanımadığım bi kadınla dip dibe, burun buruna olmaktan da rahatsız olurum....sıkışıklıktan kapısı kapanmayan toplu taşım araçlarına çare bulunsa pembe otobüs yerine

ha bir de şu var ben tanımadığım bi kadınla dip dibe, burun buruna olmaktan da rahatsız olurum....sıkışıklıktan kapısı kapanmayan toplu taşım araçlarına çare bulunsa pembe otobüs yerine

aynen katılıyorum sana önemli şeylere bakmıyolar hiç uğraşılmıcak şeylerle uğraşıyolar :20: burda da pembe otobüsler var hep. rengi aynı kalsaydı da diğer şeylere çözüm bulunsaydı çok iyi olurdu. otobüslerde nefes almaya bile yer kalmıyo çoğu zaman

Back