- 11 Haziran 2007
- 3.006
- 29
- 43
-
- Konu Sahibi EU3
bence sokaklar ister kadın olsun ister erkek olsun belli saat sonra kimse için güvenli değil.sapığı yan kesicisi balicisi hırsızı kapkaççısı.ben de aksi gibi dışarı hayatını gece severim.bayılırım.ama deseniz ki dışarı çıkabiliyor musun asla.benim de başımda baba erkek kardeş sorunu var.kişi kendinden bilir işi diye bir söz var milletide kendileri gibi sanıyorlar.
ben gece avlanıyorum:jeyyar: nasıl cıkmam
doğru..sallanan takımlar çok işe yarıyo..
koruyo kolluyo onları..
bize bela tüm dünyanın erkekleri..
Valla ben oyle bi çıkıyorum kiii...hem de canım nere isterse....
kim ne karışırmış...ohhhh hayat benm hayatımm...
gece sokaklar bayanlar için tehlikeli evet, bunun sebebi de aynı sokakta erkeklerin olması
kızlar evde oturmaya devam ettikçe, daha çok alışacaklar bu baskıya :mymeka:
ıroni yapmaya çalışmıştım canım...
ızmir Karşıyaka da ben akşam arkadaşlarımla buluşup gece 1 de eve döndüğüm çok olmuştur..Kimsenin de bana farklı bir gözle bakıp farklı muamele yaptığını görmedim..Hiç yaşamadığım bir şey olduğu için garip geldi bana...Şu an Evliyim ve eşimle gece istediğim zaman rahatça dışarı çıkıyoruz..
Eğer gece dışarı çıkmak sadece erkeklere özgü bir şey olarak görülüyorsa şöyle diyeyim eşim bensiz asla gece tek başına dışarı çıkamaz zaten...Yani eğer kadın izin vermezse erkek te dışarı çıkamaz gece...Benim anlayışım bu şekilde...sositososito
Gece dışarı çıkılması sadece erkeğe özgü bir hak olarak görülüp izin verilirse ,kadın çıkmaz denirse bu kadınların kendi hatası..Erkeklere bu kadar yüz verip tepeye çıkartılmaya,bütün hakları onlara vermeye kalkan,kendilerinin ezdiren bayanlar için geçerlidir bu..Bana çok saçma ve yanlış geldiği için böyle düşünüyorum,yani kadınların böyle erkeklere kendini ezdirmesi beni cidden sinirlendiriyor..Anneler oğullarını sen gece çıkabilirsin ,kızlarını da sen gece çıkamazsın,çıkarsan sana bilmem ne derler diye yetiştirmemesi gerekir..Birine yasak olan diğerine de yasak olmalı..Birine mübah olan diğerine de mübah olmalı..Aynen illa bekaret isteyen bir erkeğin ellenmedik kız bırakmayıp illa evlenirken bakire isterim diye tutturması gibi saçma ve çift standartlı bir şey bu...
istememek , istemediğin için cıkmak farklı..
burda senin kendi iradenle verdiğin bir karar ver..
istemiyorum diyorsun ve uyguluyorsun..
bizim bahsetiğimiz dayatmalar..
aile yada sevgili yada ne bilim insanlar tarafından bize zorla yamanan kılıflar..
ikisi farklı..
allahım burnuma kan kokuları geliyooo :jeyyar: :jeyyar:
vay vampirella hazretleri de buradaymış:hooray:
:1closedeyes::1ninca:alkisalkisalkis
allahım burnuma kan kokuları geliyooo :jeyyar: :jeyyar:
al işte bi asi daha -tatlicadiarzu-
sefiorum kızım sendeki deli ruhu benŞeniz
al işte bi asi daha -tatlicadiarzu-
sefiorum kızım sendeki deli ruhu benŞeniz
ayy evet tuçem yaaa ..
tehlike adamlar aslında..bize gelebilecek her türlü zarar onlardan geliyo..
kız kıza dolastığımızda kime ne olur
yaşadığımız yer ile alakalı.
gerçi tam olarak buda değil galiba..
bak ben bu konuda ne kadar saplantılıyım..
ekek kadın eşitlii bilmem ne yırtarım kendimi..
annemi görsen bildiğin kadın kadındır erkek erkektir formatlı tipik türk kadını..
deli ediyo beni deliiiikötükedihüso kötükedihüso
çoktur kapıştığımız bu konuda onunlar..
ve çoüu zaman bana dehşet içinde bakar bu kızı ben mi yetiştirdim diye mirmirmirmir
bence sokaklar ister kadın olsun ister erkek olsun belli saat sonra kimse için güvenli değil.sapığı yan kesicisi balicisi hırsızı kapkaççısı.ben de aksi gibi dışarı hayatını gece severim.bayılırım.ama deseniz ki dışarı çıkabiliyor musun asla.benim de başımda baba erkek kardeş sorunu var.kişi kendinden bilir işi diye bir söz var milletide kendileri gibi sanıyorlar.
Belkide yaşanan yerle alakalıdır..Biz annemle çok sinemaya gitmişizdir akşam....kaydirigubbakcemile Ya da Bostanlı sahilinde turlamışızdır...Dondurma yemeye çıkmışızdır..Çok kez yani....
yaşadığınız il ya da çevre ile çok alakalı bir durum
ben burda asla 9-10 da sonra dışarı çıkmam, çıkamam..
çünkü geç saatlere kadar dışarda kalınca; laf atanlar, tacize kalkışanlar vs..
hatta çok daha kötü boyutlara ulaştığını da duydum (tecavüze uğrayıp, öldürülen bi genç kız)
bunları duyduktan sonra ne ben çıkarım, ne ailem ne de sevgilim izin verir.
maalesef ki bazı şeyleri değiştirmek mümkün olmuyor..
keşke biz de özgürce, dilediğimizi yapabilsek ama Türkiye de çok zor..
Evet genel olarak bu bizim toplumumuzda yer etmis bir durum cesitli sebepleri var
funnyda nin dediklerine bilahare katiliyorum cok dogru tespitlerde bulunmus Belcika da yasiyorum kadin erkek ayrimi olmadan isteyen istedigi vakitte istedigi yerde bulunuyor toplumlara gore degisken bir durum yani-tatlicadiarzu-
türkiyede de bulunursun da yazık olur hani harcanırsın delikafadulden delikafadulden
,
dipnot : duydumki krem alcaaamışın yefrimm -tatlicadiarzu-
artık paylaşursun bu kardeşinle
bizde çıkıyoruz bak..ama gündüz delikafadulden
bak saat öğlen 1 gibi cıkıyoruz böle laylaom gez dolaş takıl bide eglencelidir annem baen gerikafalılığı tutmasa çatlak bi hatun aslında..
işte tüm gün takılırız akşam saat 7 ye yaklasınca anamın kanı bitleniyo..
bakıyorum bi fokurdama var anlıyorum bişide diyemıyo ben cırlamıyım die..
aksam 7 bile gec ona göre
bende gece saat 11 olur..benı ararlar hadi nerdesin die anca aklıma gelır saate bakmak..
ki, benim anam öğretmendir bu arada
bu ülkenin kaderi zaten keşke..
keşke..
keşke..
bir bayan niye gece dışarı çıkamıyo
bi tartışma yapalım...
...
suçlu tek erkekmi?
yoksa tek kadınmı?
yoksa her ikisidemi?
????