Bayan nedir ya

Bugun ogrencilerim kadinlar gunumu kutladi.
Ben de sizin de kutlu olsun dedim ki lise ogrencileri
"Hocam biz kadin miyiz" dediler :bicak:
Maalesef bir algi var. Kadin ve kiz kelimeleri direkt bekareti cagristiriyor.

Banada garip gelmiyor yorum yapayım mı diye düşündüm senin yorumu görünce rahatladım.

Vallaha bana da garip gelmiyor. Biri bana bayan deyince farklı kadın deyince farklı olmuyorum. Ki bence bayan biraz daha kibar. Erkeklere de bay deniliyor adamlar bunu takmiyor. Bizim hanımlar tuhaf. Ay hanım dedim acaba sorun teskil eder mi

Vallaha bana da garip gelmiyor. Biri bana bayan deyince farklı kadın deyince farklı olmuyorum. Ki bence bayan biraz daha kibar. Erkeklere de bay deniliyor adamlar bunu takmiyor. Bizim hanımlar tuhaf. Ay hanım dedim acaba sorun teskil eder mi
Toplumda erkekler ve kadınlar arasındaki farktan bahsetmeyelim hiç isterseniz? Onların alınacağı bir şey yok. Onlara edilen küfür bile yok. Onlar bir küfür ettiklerinde bile hep kadınların bir yerlerine uygun küfürler eder. Kendinizi erkeklerle aynı kefeye koymayın. Kadın demeyi uygunsuz görüyorlar çünkü kadın demek bakire değil demek bu toplumda.

Gecen ay dogum yaptim. Hamileligim boyunca cinsiyeti ne diye sorana hep sanane dedim...

ayrica kiz.kadin ayrimi yapan zihniyettende hazetmiyorum.
kız kadım ayrımı değil siz öyle algılıyorsanız ona bşy diyemeyeceğim.

şimdi neyınız oldu bebek görmeye geleceğiz deseler arkadaslarınız ona da mı sanane diyeceksınız ?

Ben de kadınlar gününü sanki böyle sevgililer günü, anneler günü vb gibi görüp çiçek gönderme hediye almayı anlayamıyorum. Birtek bana mı garip geliyor bilmiyorum.

Toplumda erkekler ve kadınlar arasındaki farktan bahsetmeyelim hiç isterseniz? Onların alınacağı bir şey yok. Onlara edilen küfür bile yok. Onlar bir küfür ettiklerinde bile hep kadınların bir yerlerine uygun küfürler eder. Kendinizi erkeklerle aynı kefeye koymayın. Kadın demeyi uygunsuz görüyorlar çünkü kadın demek bakire değil demek bu toplumda.

Bence kadın-bayan-hanim.. bunların hepsi sizin benim onun aklında farklilasiyor. Bi cok arkadas yazmış yaşanılan o kadar tecavüz istismar varken gerçekten takilmamiz gereken kadin-bayan denilmesi mi? Eğer kız dediğimizde aklınıza kızlık zari geliyorsa ( ki bence bi bayani buna baglamak asil kötü olan) annelerimiz babalarimiz bizlere kızım demesin. Bayanlara küfür ediliyor kabul ediyorum ama erkeklere de küfür ediliyor. Bunlar kadin erkek olduğu icin yaşanmıyor, ben cok terbiyesiz bi insan olup erkeklere küfür edebilirim, bi erkek cok terbiyeli olup benim bu küfürlerime karşılık vermeyebilir. Yani herşey insanin kendi kafasinda

Bence kadın-bayan-hanim.. bunların hepsi sizin benim onun aklında farklilasiyor. Bi cok arkadas yazmış yaşanılan o kadar tecavüz istismar varken gerçekten takilmamiz gereken kadin-bayan denilmesi mi? Eğer kız dediğimizde aklınıza kızlık zari geliyorsa ( ki bence bi bayani buna baglamak asil kötü olan) annelerimiz babalarimiz bizlere kızım demesin. Bayanlara küfür ediliyor kabul ediyorum ama erkeklere de küfür ediliyor. Bunlar kadin erkek olduğu icin yaşanmıyor, ben cok terbiyesiz bi insan olup erkeklere küfür edebilirim, bi erkek cok terbiyeli olup benim bu küfürlerime karşılık vermeyebilir. Yani herşey insanin kendi kafasinda
Yani her şey insanın kendi kafasında ve bu toplumda kadınlar hiç aşağılanmıyor öyle mi? Nerede yaşadığınız merak ettim
Siz bir erkeğe küfretseniz yüksek ihtimalle onun annesine küfredeceksiniz. Çünkü küfürler bile anneyle ilgili.
Ve evet bu toplumda kadın dediğimizde bakire değil, kız dediğimizde bakire olarak anlaşılıyor. Bunu ben bir tarafımdan uydurmuyorum, bu böyle. Bu yüzden cinsiyetimiz olan ve kimliğimizde apaçık yazan şeyden korkmamamız gerek. Bu yüzden kadın diyebilmeliyiz. Bu size çok sıradan bir sorun gibi gelebilir ama genelde büyük sorunlar küçük sorunları çözerek çözülmeye başlar. Burada tacizi önleyemeyeceğimize göre en azından birkaç kişinin fikirlerini değiştirebiliriz değil mi????

X