• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Basur mu bu? Çok mutsuzum

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.136
1.770
333
İstanbul
Aşırı moralim bozuk. Bir iki haftadır aslında durumun farkındayım ama acaba mı diyordum. Biliyorum sağlık söz konusu ama çok utanıyorum. Afedersiniz bir iki haftadır makatımı peçeteyle silince kan gördüm. Zaten kaşıntı oluyor yanma oluyor hemen anlıyorum tuvalete gittiğimde görüyorum. Ama bu bir iki hafta içerisinde 3-4 kere oldu. Hastaneye gitmek hiç istemiyorum makattan muayene olamam ben :KK43: nasıl kurtulabilirim bu durumdan ne yapabilirim başına gelen var mı ne olur bir yardımcı olun

Doktora gidin bu illet bende var ve cerrahi gerekiyor geç kaldığım için, oof. Şu an doktorunuz gerekli bilgiyi verecektir hiç değilse ameliyat olmazsınız ben şimdi onu düşünüyorum kara kara

Çok ilerlemeden doktora gitmelisiniz hemen. Annem yıllarca çekti bu illeti. Neler neler denedi çare olmadı sonunda gözünü karartıp sülük kullandı. Sizinki daha başlangıç falansa ilaçla tedavisiyle bitebilir.

Bi' an konudan resim çıkacak diye korktum
Yediğiniz bir şeyden olabilir mi
Ben Çin/Meksika yemeği yiyince olmuştu :deli:

Örtülü muayene oluyorsunuz zaten. Sağlıkta utanma olmaz.

Çatlak ya da basur , ne ise hastaliginiz ilerlese muayenesi daha zor oluyor.

Muhtemelen anal fissür (makatta çatlak) var.ben yeni ameliyat oldum o illetten.utanma diye birsey yoktur,kronikleştigi takdirde öyle kötü bir hastalıktır ki,dayanamazsınız.makat bölgesine sıcak su uygulayın her tuvalet çıkışında 5 dk. Klasik Kremler otlar falan hikaye.nitrogliserinli krem kullanmanız gerekli.rectoderm anrecta gibi.ama öncelikle doktora gitmeniz gerek.utanıyorum diye ertelerseniz ilerde 50 tane doktora muayene olmak zorunda kalırsınız çare aramak için.makat hastalığı cok kötü bi hastalık.öldürmez süründürür.lütfen durumun ciddiyetinin farkına varın ve muayene olun

O bölgede farklı farklı rahatsızlıklar oluyor. Fiştik basur çatlak vs. Doktora gitmelisiniz yoksa derdiniz büyür önünü alamazsınız. Doktor bir sürü operasyona muayeneye giriyor siz ne ilk ne son olacaksınız. Görmediği şey değildir

Kesinlikle ama kesinlikle ilerlemeden hemen doktora gidin anal fissür (makat çatlağı ) de olabilir. Daha 2 hafta olmuş zaten bence hemen randevu alip gidin ve ilerlemeden çözün. Emin olun tek mantıklı çözüm bu.

Kabiz olmamaya calis bi de sicak suya oturabilirsin ara ara rahatlatir. Bunlari yap problemin devam ederse mutlaka doktora görün. Ben de saglikciyim hastalar gidince birak mahremlerini suratlarini bile unutuyorduk.😊

Aşırı moralim bozuk. Bir iki haftadır aslında durumun farkındayım ama acaba mı diyordum. Biliyorum sağlık söz konusu ama çok utanıyorum. Afedersiniz bir iki haftadır makatımı peçeteyle silince kan gördüm. Zaten kaşıntı oluyor yanma oluyor hemen anlıyorum tuvalete gittiğimde görüyorum. Ama bu bir iki hafta içerisinde 3-4 kere oldu. Hastaneye gitmek hiç istemiyorum makattan muayene olamam ben :KK43: nasıl kurtulabilirim bu durumdan ne yapabilirim başına gelen var mı ne olur bir yardımcı olun
ayni dertten muzdariptim. saf zeytinyagini pamukla gunde o bolgeye uygulayin. cok etkili. ben duzeldim. :) gecmis olsun

Geçmiş olsun eğer yaşadığınız problem basur ise en kolay çözümü ihtiyol adlı kara merhem. Geceleri yatmadan önce sürüp bir pamuk ya da peçete koyun o bölgeye ,1 hafta içinde küçültüp geçiriyor. Biraz ağır kokan bir merhem bu arada ama kesinlikle geçiriyor

ayni dertten muzdariptim. saf zeytinyagini pamukla gunde o bolgeye uygulayin. cok etkili. ben duzeldim. :) gecmis olsun
Bende de çatlak vardı kantaron yağı ile tamamen geçti ama basurda ne derece etkili olur bilemiyorum gerçekten zeytinyağı şifa

Eger kabiz yada ishal olup arkasinda boyle bisey yasadysan korkma gecici bi durum ama durup dururken boyle bisey oldysa hic bekleme bi doktora git

Back