Hayır anlamadığım şey neden karşıt fikirlere tahammülünüz yok.
Yada tamam anlıyorum sizi
"Siyaset dine bulasiyor" diyorsunuz ama bunun nedenlerini hic dusundunuz mu?
Toplumda boyle bir zulum kalmadi artik bunu asmamiz gerekiyor.Eger artik bu konu irdelenmese bu kadar, kimse bahsettiginiz gibi siyaseti dine karistiramiyacak.Buyuk bir sorun olarak herzaman karsimizda olan bir sebep kalktti; bu noktadan bakarsak cok fazla irdelemeyiz bu konuyu.
Artik seffaflasti ortam kimse dediginiz gibi basortusunu filan dile dolamiyacak. En azindan bundan dolayi bir dini siyasete bulastirma soz konusu olmayacak.Buna en basta "siyaseti dine alet ediyor" denen kesim desteklemeli.Gundemden dustu diye hep beraber sevinelim iste, kadin yarina bir icraat yapildi.
Yine konu başörtü konusuna dönüşmüş ben bunlara hiç takılmadan konu başlığıyla alakalı yorum yapmak istiyorum ,ülkemi refaha götürsünde vali ,kaymakam başbakan vs başörtülü olup olmaması ile hiç ilgilenmiyorum ,diniyle ilgilenmiyorum dini sömürü olarak kullanmadıkça ,yeterki barış olsun ,sulh olsun ,yeterki adalet olsun gerisi teferruat ,bu arada başını örten örtsün ,açan açsın sevgiler.....
HENAH;. Bence "başörtülü vali olabilir mi?" sorusu "sarışınlar vali olabilir mi?" sorusu kadar saçma bir sorudur.[/QUOTE .!.:Cevap bumudur ? budur kardeşim,gerisi hikaye
Türkiye de 1 tane kadın vali, 3 kadın vali yardımcısı, 20 kadın kaymakam, 3 kadın müsteşar yardımcı, 26 kadın belediye başkanı var. Ayrıca hiç kadın müsteşarımız da yok hala tartıştığımız ise başörtüsü:26:
Türkiye de 1 tane kadın vali, 3 kadın vali yardımcısı, 20 kadın kaymakam, 3 kadın müsteşar yardımcı, 26 kadın belediye başkanı var. Ayrıca hiç kadın müsteşarımız da yok hala tartıştığımız ise başörtüsü:26:
Kadın başını örtse de islama inanıyor ört(E)mese de!
Sanki örtüyü değil beynini çıkarıp-takıyor da bu denli korkuluyor.
Korkulacaksa sırf inancı için eğitim,okul,meslek gibi alanlarda cahil bırakılan kadınlar için korkulsun.
Tehlikenin farkında mısnız(!)
Baş örtülü vali, kaymakam, başkan, cumhurbaşkanı benim için hiç bir tehlike arz etmiyor. Örtü siyasi simgeye dönüştürülmediği, inanç üzerinden halk istismar edilmediği sürece, baş örtülü herkes istediği yere gelebilir.
Lakin yukarıda dediğinize katılmıyorum. Kimse Türkiyede , okutulmayıp cahil bırakılan, çalıştırılmayıp eve kapatılan kadının faturasını inanca, baş örtüsüne bağlamasın. Bu tamamen zihniyet meselesidir. Ve hem fikirim sizinle, o zihniyetten korkulmalıdır.
Sizin için etmiyor olabilir ben edenler için yazdım.
Ayrıca o insanlar neden okutulmadı neden okuyamadı işte bunu inanca bağlarım sürekli söylendiği için basit gelebilir ama söyleyeceklerim, gerçek olduğu asla değişmeyecek 30 yaşındaki arkadaşlarım universiteye bugun yasak kalktı diye akın akın dönuyor.İnsanlar inanç mı değitim mi? İnanç mı meslek mi? ikilemleri arasında gereksizce süründü durdu. Bukadarı yeterlidir sanırım.
Bunun olurunu olmazını konuşmak bile tuhaf geliyor bana .
Size gelmiyor mu ?
Kadın platformunda bunu konuşurken , kadın kadına ...
Ama ile başlayan siyaset ve ideoloji kokan , korkular barındıran telaşlarla hem cinslerinin o veya bu kıyafetle üst düzey makamlarda yer almasından endişe duymak ??
Kadın haklarından bakmak çok zor olmasa gerek ? Altında her birimiz birer politikacıymışız gibi bit yeniği aramadan .
Basortusu ile turban ile kamuda calismak isteyenlerin zihniyetinin ne oldugunu bu forumda bazilarina isaret ile zaten ortaya koymustum. O yuzden bu zihniyeti simdilik es geciyorum, ne oldugu belli zaten.. Biliyorum diyeceklerime hop oturup hop kalkanlar olacak, simdiden soyluyorum; umurumda bile degil... 21. yuzyilda Avrupa ile Asya'nin birlestigi yerdeki dunyanin en guzel memleketinde, medeniyetler besiginde; Turkiye gibi en azindan az sayida ulke tarafindan da olsa modern bati kulturunun hakim oldugunun inanildigi bir ulkede onemli bir mevki sahibi olmus, Cumhurbaskani olup, basbakan olup halkin 100 de 100 unu temsil eden bir kadinin, ya da vali olup koca bir ili temsil eden bir kadinin basina turban YA-KIS-MI-YOR.... Nokta.
Yillardir Amerika'dayim. Turkum dedigim cogu Amerikali soz birligi etmiscesine "Siz ulkenizde develerle mi yolculuk ediyorsunuz?" "Sizin ulkenizde kadinlar carsafsiz, basortusuz sokaga cikabiliyorlar mi?" diye biyik altindan siritarak soruyor. BIZI ARAP SANIYORLAR... Her gittigim yerde insanlara aksini ispat etmeye calismaktan bikmisken yurtdisinda televizyonlarda benim Basbakanimin, Cumhurbaskanimin televizyonlarda milyonlarca insanin karsisina bir Arap gibi cikip beni temsil etmesini istemiyorum. Benim ulkemi bir Suriye ile, bir Iran ile, bir Afganistan ile, bir Irak ile vb. ayni kefeye koymalarini ISTEMIYORUM. Eminim ki bu halkin en az %50'si de istemez. AKP'nin alternatifsiz olduguna inanip da ona oy vermis olanlari, sandiga hic gitmemis olanlari saymiyorum bile...
Bu zamanda hala dini tabularin disina cikmayi basaramamis bir zihniyetten kim ne bekler? Turbanli, basortulu bir lider, ya da esi... Inanin dis gorunusunuzu, kiyafetinizi gordukten sonra ne dediginize bakmiyorlar bile...Vizyonu, bakis acisi daha ilk bakistan belli, basini ortmus ama herkes kafasinin icini gayet net gorebiliyor, seffaf.. 1400 sene once gelmis bir dini iliklerine kadar yasamakla dolu bir kafa, bununla o kadar mesgul ki diger ic ve dis sorunlara, hatta kendini de ilgilendiren kadin haklarina kafa kapali... Onun en buyuk derdi ve gayesi basini ortup bu halde kendini kamuda, okulda kabul ettirebilmek. .
Basortusu ile turban ile kamuda calismak isteyenlerin zihniyetinin ne oldugunu bu forumda bazilarina isaret ile zaten ortaya koymustum. O yuzden bu zihniyeti simdilik es geciyorum, ne oldugu belli zaten.. Biliyorum diyeceklerime hop oturup hop kalkanlar olacak, simdiden soyluyorum; umurumda bile degil... 21. yuzyilda Avrupa ile Asya'nin birlestigi yerdeki dunyanin en guzel memleketinde, medeniyetler besiginde; Turkiye gibi en azindan az sayida ulke tarafindan da olsa modern bati kulturunun hakim oldugunun inanildigi bir ulkede onemli bir mevki sahibi olmus, Cumhurbaskani olup, basbakan olup halkin 100 de 100 unu temsil eden bir kadinin, ya da vali olup koca bir ili temsil eden bir kadinin basina turban YA-KIS-MI-YOR.... Nokta.
Yillardir Amerika'dayim. Turkum dedigim cogu Amerikali soz birligi etmiscesine "Siz ulkenizde develerle mi yolculuk ediyorsunuz?" "Sizin ulkenizde kadinlar carsafsiz, basortusuz sokaga cikabiliyorlar mi?" diye biyik altindan siritarak soruyor. BIZI ARAP SANIYORLAR... Her gittigim yerde insanlara aksini ispat etmeye calismaktan bikmisken yurtdisinda televizyonlarda benim Basbakanimin, Cumhurbaskanimin televizyonlarda milyonlarca insanin karsisina bir Arap gibi cikip beni temsil etmesini istemiyorum. Benim ulkemi bir Suriye ile, bir Iran ile, bir Afganistan ile, bir Irak ile vb. ayni kefeye koymalarini ISTEMIYORUM. Eminim ki bu halkin en az %50'si de istemez. AKP'nin alternatifsiz olduguna inanip da ona oy vermis olanlari, sandiga hic gitmemis olanlari saymiyorum bile...
Bu zamanda hala dini tabularin disina cikmayi basaramamis bir zihniyetten kim ne bekler? Turbanli, basortulu bir lider, ya da esi... Inanin dis gorunusunuzu, kiyafetinizi gordukten sonra ne dediginize bakmiyorlar bile...Vizyonu, bakis acisi daha ilk bakistan belli, basini ortmus ama herkes kafasinin icini gayet net gorebiliyor, seffaf.. 1400 sene once gelmis bir dini iliklerine kadar yasamakla dolu bir kafa, bununla o kadar mesgul ki diger ic ve dis sorunlara, hatta kendini de ilgilendiren kadin haklarina kafa kapali... Onun en buyuk derdi ve gayesi basini ortup bu halde kendini kamuda, okulda kabul ettirebilmek. Diger hersey ikinci planda. Benim basima vali diye gelmis, basbakan diye gelmis, ancak onun daha kendisini idare etmeye yetkisi yok, basini ortmesine sebep saydigi dini inanci geregi kocasinin uc adim gerisinden geliyor, atasi olan koca ne emrederse onu yapacagi belli... Bu insan mi beni yonetecek? Bu insan mi icerde ve disarda beni temsil edecek?
Boyle liderler, devletimin tepesinde dolasmak isteyen, dini emirlerden baska dogrusu, fikri, zikri olmayan, vizyonu olmayan insanlar devletimin kadrolarindan uzak, Allaha'a yakin olsunlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?