Başında tüyle kızılderili küçük bir kız çocuğu yanınıza gelse şirin ve otantik bulursunuz.Beyaz adam onu başından tüyünü çıkartması için zorlasa ona ve bu baskıcı rejimine isyan edersiniz,onun kültürüne veya inancına göre yaşama özgürlüğünden bahsedersiniz.Ama başı örtülü veya türbanlı kız çocuklarından canavar görmüşçesine kaçarsınız.Tabularınız ve ideolojileriniz vardır korku maskesi altına sakladığınız ve beyaz adama ne kadar benzediğinizin farkına bile varmazsınız
Çünkü mide bulandırıcı şekilde iki yüzlü ve ütopyasızsınız.
Türkiye sizlerle çağdaş,demokratikimedeni olacağına bölünsün parçalansın daha iyi.
Siz varlığınızla dibe vurmayı da engelleyerek bu hastalıklı acıyı uzatanlarsınız.
Henah hanim,
Bu konuda sayfalarca yazsaniz da fikrim degismez. Turbanli bir kadina Turkiye gibi bir ulkede valiligi, kaymakamligi, basbakanligi, cumhurbaskanligini yakistirmiyorum. Ayni sekilde mini etekli bir basbakan da gormek istemezdim, neyse ki bunun lafini eden zaten yok. O yuzden bu konuyu basortusu ile sinirladik. Bir kiyafetin bir mevkideki insana yakismadigini soylemem o kiyafeti giyenleri kucumsedigim anlamina gelmez. Onlar da giysinler sizin gibi sokakta, markette... Ama bir ulkeyi temsil edemezler.
Amerikada yasadigimi veya yari Amerikali oldugumu yeri geldiginde vurguluyorum, neyi neden nasil dusundugumu aciklayabilmek icin bir malzeme olarak, siz rahatsiz oluyorsunuz diye aslimi inkar edecek degilim. Ustelik Amerikali olmak da gozunuzde buyuttugunuz kadar mattah birsey degil, ortak bir kulturleri, tarihleri bile yok.. Siz "Turk oglu Turk" olarak kendinizi nitelediginiz halde cekinmeden Ataturk ve devrimlerini, Cumhuriyeti karalayan yazilar getirip bu sayfalara yapistirirken ben Turklugumle gurur duyuyorum. Bunu da cok iyi biliyorsunuz, degil mi?
Islamiyet dogali 1400 sene olmustur, bunu soylemek Islamiyeti kucumsemek mi oluyor? Yepyeni bir din olduguna mi inanmaliyiz? Dogruyu soyleyen dokuz koyden kovulur hesabi, hakikat bu. Begenmiyorsaniz sizin bileceginiz is. Beni, 1400 senelik oldugunu vurguladigim icin suclama hakkini size vermez.
Size iltifatlar yagdiran Amerikalilar sizden ayrilir ayrilmaz gidip turbana mi giriyorlardi? Sizi begendiklerini nerden cikarttiniz? Agzinizdan laf almaya calismis, meraklarini gidermisler sadece...Amerikalilar 9/11 ikiz kuleler olayindan bu yana sandiginizin tam aksine muslumanlardan nefret ediyorlar. Size saygi gostermeleri kibarliklarindan..
Sozum meclisten disari, okumak cahilligi alir, eseklik baki kalir. Universiteye giden insanlar zihniyet degistirmezler, fikirlerini karsi tarafa daha kolay kabul ettirmenin yollarini ogrenirler sadece.. 1980 oncesi olaylarinin, sag-sol catismasinin tumu universitelerde, okumus, aydin dediginiz kimseler arasinda gerceklesmisti, unutmayin. O yuzden bana, yok falanca basortulu doktora yapiyor yurtdisinda, filanca su kadar okumus diye aydin kesiminden saymami beklemeyin. Ben zihniyete bakarim. Zaten Amerika universite isini ticarete dokmus, parayi bastiran doktorasini yapar, diplomayi da alir. Ulkemizde universite kazanamamis gencler yurtdisinda parayi bastirip okuyorlarsa iste bu yuzden..
Turkiye de benim bildigim Turkiye ise bu is yurumez. Yanlis hesap Bagdat'tan doner, bu dinci olusumlar, yani AKP ile son yillarda yukselise gecmis siyasal islam ideolojisi de bir zaman sonra eski kucucuk kabuguna geri cekilir.
Ne sakıncası var diye soranlar olmuş... işte sakıncası
Eki Görüntüle 850039
millet uzaya cıkmış,nano teknoloji,büyük patlama, kuantum araştırmasında;bizde varsa yoksa kadın başörtüsü, kadının bacağı,orası burası!ortaçağı bu kadar özleyen gitsin afganistanda yaşasın...
kimsenin başörtüsüyle derdi yok!ama devlet politikası siyasi oyuncak da yapılamaz!bir silkelenin artık...
kimsenin başörtüsü ile sorunu yok ama ortaçağı özleyen afganistana gitsiniyiki yokmuş. şimdi ilk çağ insanlarının bir fotoğraflarını koyup özleyen ilkçağa gitsin demek geçiyo içimden ama neyse. kimsenin kıyafeti ile ilgili bir sorunum yok neyse ki.
Okypete'nin yazdigini okumussunuz ama koydugu resme bakmadan cevap vermissiniz. O fotograf cok yakin bir gecmisten ve bugunden birer goruntu iceriyor. O kadinlar da bir zamanlar sizin gibi dusunuyorlardi, ancak bugun bunu dusunmeye bile ozgurlukleri yok. Ipucu mahiyetinde, ustunde dusunulmesi gereken bir foto..
Siz hic basinda tuyu olan bir Amerikan Baskani gordunuz mu? Neye istinaden konusuyorsunuz anlamadim.
başörtü sorununun bu kadar büyümesinin ve kullandırılmasının siyasi simge olarak gösterilmesinin tek sebebi yine biz kadınlarız....
bir tanemiz çıkıp dedi mi
UĞRAŞMA BENİM KIYAFETİMLE diye
bir bez parçasından bahsediyoruz örterim bu benim vicdani meselemdir örtmezsin o senin seçimindir
ülkemizde çok daha önemli sorunlar var ve bizi böyle küçük sebeplerle uyutulduğumuzda neler neler oluyor ama biz hala aynı yerde aynı şeyi tartışıyoruz
özgürlükse evet özgürlüktür
herşey ölçüsünde olduktan sonra zararı yok
ölçü nedir peki Balah. Özgürlük şartlı mı tahliye edilsin?
hiç birisine karşı değilim. Herkesin inancını yaşama özgürlüğü var.başörtüsü serbestliğine karşı değilim ama başörtüsü yerini çarşafa bırakacaksa buna karşıyım
benim rahatsızlık duyduğum şey başörtüsü sadece akpnin tekelindeymiş gibi yansıtılması
tüm başörtülüler akplimi?
madem yapabiliyorlardı bunu 10 yıl önce neden yapmadılar
durun bir dakika o resmi ben koymadım. bir yanlışlık oluyor sanırım:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?