• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başörtülü vali ve kaymakam da geliyor

Ne sakıncası var diye soranlar olmuş... işte sakıncası
Eki Görüntüle 850039

millet uzaya cıkmış,nano teknoloji,büyük patlama, kuantum araştırmasında;bizde varsa yoksa kadın başörtüsü, kadının bacağı,orası burası!ortaçağı bu kadar özleyen gitsin afganistanda yaşasın...
kimsenin başörtüsüyle derdi yok!ama devlet politikası siyasi oyuncak da yapılamaz!bir silkelenin artık...
koyan ben değilim. bunu açıklamak durumuna bıraktınız beni.. adım 2 mesajdada geçince mecbur kaldım.

hiç birisine karşı değilim. Herkesin inancını yaşama özgürlüğü var.
ama şu dönemde kullanılabilecek bir meta. Yakında şöyle haberker çıkarsa şaşmayın. Öğretmen sınıfa çarşaflı girdi. vb.

elbette AKP nin tekelinde değil. 10 yıl önce yapmadılar çünkü seçilemelri garantiydi. onların tekelindeymiş gibi görünmesinin sebebi, özgürleşemeyen Muhalefet.

kendi halinde tesettürlü bir bireyim durum böyle olunca tabiki başörtüsüne karşı değilim
ben onun siyasi bir simge olarak lanse edilmesine karşıyım
siyasilerin bunu ve bunun üzerinden kadınları kullanmasına karşıyım
bunu yapan sadece akp değil muhalefette maalesef
sadece tesettürün değil herşeyin aşırılığına karşıyım
başörtülü poliste olsun öğretmende başbakanda
ne kadar güzel
ama belli bir sınır dahilinde olsun.

Boyle liderler, devletimin tepesinde dolasmak isteyen, dini emirlerden baska dogrusu, fikri, zikri olmayan, vizyonu olmayan insanlar devletimin kadrolarindan uzak, Allaha'a yakin olsunlar.
Yok işte artık olacaklar ,olmalılar. Sinirlenmemek mümkün değil nasıl bir kin bu? Israrla Amerika örneği vermişsiniz ben de sizin gibi açıkça bulunduğum yeri yazmak isterdim ama malum burası özgür bir ülke değil.ipucu vereyim doğu+geri kalmış+suç oranı yüksek bir yer. Şimdi sığ bir bakış açısıyla,düz mantık olarak yaklaşıyorum olaya. İşte imajdan vs. bahsetmişsiniz. Ben bir savcıyım. Mülki sınırlarım var ve burada olan adli olayların sorumluluğu benim üzerimde.Soruşturma amiriyim yani devleti temsil ediyorum duruşma salonunda.Muhattap olduğum insanlar genelde eğitim seviyesi düşük,suça meyilli,ve zihniyet olarak sizin aynınızın diğer ucu yani ''mini etek giyen kadın ...dır'' gibi. Suçu ve suçluyu ne kadar iyi tanırsan o kadar iyidir.Yaptırımlarım,müeyyidelerin caydırıcı olması gerekiyor. İnsanlar devletin onları cezalandıracağını bilir devlet burada otoritedir.Ben de gerek olay yerinde,gerek adliyede,gerek otopsi odasında artık neresi olursa devleti temsil ettiğim için sizce kapanmalı mıyım? Çünkü buralarda kadın olarak sözünü geçirmek çok zor.Siz nasıl kapalıları kendiniz için tehlike olarak görüyorsanız onlar da açıklardan hoşlanmıyor sizin gibi. Belki kapansam daha yakın ilişkiler kurabilirim ne dersiniz?Amerikalıların ülkemizi nasıl gördüğünden daha önemli malum bu durum benim için

Bakış açınız bu işte.Hep orada yaşayın olur mu?

Aslinda yorumumu ilk mesajda yazdim ama benim inancima futursuzca saldiran, kendince! asagilamaya calisan insanlari görünce yazayim dedim.

Artik sözlerimden alinmayacaksiniz:)
Zira saygisizca bir inanca saldirirken, diyeceginizi degil duyacaginizida düsünecek, o saygisizligi yapmayacaksiniz.
Basörtüsü, valiye, kaymakama, cumhurbaskanina yakismiyormus, sonra Amerikalilar gülüyormus, bizi arap saniyormus!
Sizin ezikliginizi, sizin komplexinizi, sizin yabancilara sirin görünme tutukunuzun faturasini neden inancinin geregini yapan bir kadin cekecek.

Madem o Amerikalinin ne düsündügü sizin icin o kadar önemli, onlar Türkleride barbar olarak görür ve asagilarlar, siz Türklüktende cikin, onlar gibi olmak icin dinlerini, dillerini, irklarini komple kabul edin belki kurtulursunuz bu asagilik komplexinden.

Demek ki her yazida, her baslikta AKP özgürlükleri kisitliyor diye girtlagi yirtilircasina bagiran insanlarin ÖZGÜRLÜK! anlayisi buymus:)
Aslinda bahsettikleri, KENDI ÖZGÜRLÜKLERININ! kisitlanmasi degil, bir kesime özgürlük verilmesiymis.
Eee ALLAH razi olsun o zaman o AKP den, iyiki müdahale etmiste, özgürlügü yanliz kendi icin isteyen KÜFLENMIS bencil zihniyetten kurtulmusuz!

Ayrica siz istediginiz kadar cok begendiginiz o AMERIKALILARA, AVRUPALILARA benzemeye calisin, biz bilincli bir insan olarak IRKIMIZLA, INANCIMIZLA, gurur duyuyoruz, aslini bildigimiz, sömürgeci, katliamci disi boyali ici kokmus milletlere benzemeye ve onlara kendimizi begendirmek icin YIRTINMAYA hic niyetimiz yok ama sizi alikoymayalim, siz devam edin.

Ben basörtülüden korkmuyorum, ama sizin gibi BEYNI ÖRTÜLÜLERDEN korkuyorum.
Zira beyni örtülü insanin, karsisindakinin inancini, irkini, dilini begenmiyorsa ne kadar ileri gidebilecegini görebiliyorum!

Asagilik komplexi ne yaman birseymis yarabbi. Insan kapilmaya görsün!

Ayrica, hani bu iktidar basörtüsünü kullaniyordu.
Hani basörtüsü ile bir sorunu yoktu kimsenin!
Küpün icindeki ne yaparsaniz yapin disina siziyor iste:)
Siz devam edin insanlari o ÖRTÜLÜ BEYNINIZLE kisitlamaya calismaya, siz devam edin ki, bu iktidar bir 10 yil daha kalsin:)) Sayenizde saolun:)

Ayrica birde cikip kadin haklari demezlermi:)
Sizin haktan anladiginiz, bati gibi olmaktan baska birsey degil.
Cin mali taklit gibisiniz!
Ama biz özümüzle, gecmisimizle,bugünümüzle, inanclarimizla, dilimizle, vatanimizla cok mutluyuz! Kimsenin takliti olmayada niyetimiz yok!
Ben gideyimde biraz daha hayal kurayim, herkesin özgür oldugu, kimsenin özgürlügünün kisitlanmadi bir ülke hayaledeyim!

Aynen katılıyorum bende ;

Fikri , zikri olmayan varsa da ne olduğu belli olmayan ; vizyonu gelişmemiş , misyonu galeyan olan ; kendi haklarından bir haber olup , birde başkalarının hakları için savaştığını sanan , şövanizm yaptığını sanarken ne idüğü belirsiz bir tablo içinde yer alan ...

Evet evet aynen katılıyorum bende bu insanları devletin önemli makamlarında görmek istemiyorum . Başının üzerinde ne olduğu ya da olmadığı umrumda değil , içinde ne olduğunu bildiğim bu kişileri is-te-mi-yo-rum !

Ama benim öyle bir bakışta bu kişileri eleyebileceğim bir simgeleri de yok :8: Ne yapacağız şimdi ???

Son düzenleme:
bu bölümde neden bu kadar tartışılıyor bu konu ben hiç anlamıyorum ya, ne kadar gereksiz yere vakit ve enerji kaybı halbuki
herkes istediği gibi giyinsin, herşeyin aşırısı göze batar ve iyi niyetli değildir, ne yarı çıplak gezen, ne hiçbiryeri görünmeyecek kadar kapalı olan normal değil, iyi niyetli değil bence
bunun dışında isteyen istediğini giysin, ama türban siyaset malzemesi olmasın, show malzemesi yapılmasın, buna en çok başörtülü olanlar karşı çıksın
benim düşüncemde bu konuda, yarışmacı arkadaşlara başarılar
:27::27:

Biri beni cimdiklesin diyecek noktaya geldim ya.
Burasi bir kadin sitesi ama bakiyorsun, kadin kadini kisitliyor.
Birakin kardesim birakin ya!
Isteyen istedigini yapsin!
Ne basörtülünün acik olana söz söyleme hakki var, nede acik olanin basörtülü olani.
Neyin kafasidir bu.
Siz birbirinize saygi duymazken birde "erkekler bizim giyimimize karismasin" diyorsunuz?
Ey basörtülü; Sen inancin icin örtünüyorsun, inandigin kitap Kuran da " ey muhammet, iman etsinler diye kendini helak edeceksin, senin görevin sadece anlatmaktir, Muhakkak ki ALLAH isteseydi, tüm insanlar iman etmisti" seklindeki ayetle, herkes istedigi gibi inanmaya ve yasamaya özgürdür demek istemiyor mu?
Simdi senmi insanlarin yasayisini sekillendireceksin!

Ey basörtüsünü cagdisi bulan; Kadin ve özgürlükler hakkinda nutuk atip, basörtülüyü kaliplara hapsetmeye calisarak mi gösteriyorsun o essiz özgürlük anlayisini?

Inanamiyorum, gercekten inanamiyorum!

Hayır anlamıyorum mini etek de yakışmıyor diyorsunuz ama neden?Yani mini etekli kadın yöneticiler de olabilir onlar da olmalı Ben türbanı savunurken şunu da savunuyorum.Bir kere toplumdaki gericileşme denen şey benim için herhangi bir düzen partisinin konjüktürel maskaralıklarıyla açıklanabilecek bir şey değil.Hele ki AKP'li kadınların "Kadına Şiddet" karşıtı kampanyalarını ve katılımcı kadınların niteliğini gözlemledikten sonra.Fiili baskı kısmına gelirsek belki sizler kadar bilmem ama Cumhuriyet tarihi her türden fiili baskıyla dalında sayısız örnekle doludur zaten.Örneğin hep sormuşumdur kendi kendime,TÜRBAN NEYİ ÖRTÜYOR?.en başta,türban'ı yasaklayanlar; o kadar istihbarat ağları, çift taraflı ajanları, derin devletin her türlü düzenbazlığı vs doğrultusunda bu yasak karşısında insanların Türbana daha çok sarılacaklarını ve daha yasaklanır yasaklanmaz Türban'ın (sırf "yasaklandığı" için) siyasal bir imgeye dönüşeceğini hesaplamamış olabilirler miydi?binlerce yıllık devlet geleniği benden daha cahil, aptal vs olabilir mi?Tabi sorular soruları getiriyor.üniversite önünde türbanı yüzünden okula alınmayan kız çocukları bir yanda dururken, sünnete uygun sakal ve bıyığı ile üniversiteye girebilen erkek çocuklarını"yasakçılar" görmüyor olabilir miydi? Peki o dindar erkek çocukları kendileri okullara girebilirken,bacılarının" girememesi çelişkisinin ardında yatan oyunu görebiliyorlar mıydı gerçekten?Peki sol bunu cidden doğru tahlil edebiliyor mu? Daha da sorulacak soru var yığınla.Şunu da soruyorum bu arada madem başörtüsü bir özgürlük sorunu, neden diğer kıyafetlere bir sürü sınırlama getiriliyor?Valla bıktım ben böyle yaşamaktan :)) bu ne biçim dünya ulaan :))

Son düzenleme:
Aynen katılıyorum bende ;

Fikri , zikri olmayan varsa da ne olduğu belli olmayan ; vizyonu gelişmemiş , misyonu galeyan olan ; kendi haklarından bir haber olup , birde başkalarının hakları için savaştığını sanan , şövanizm yaptığını sanarken ne idüğü belirsiz bir tablo içinde yer alan ...

Evet evet aynen katılıyorum bende bu insanları devletin önemli makamlarında görmek istemiyorum . Başının üzerinde ne olduğu ya da olmadığı umrumda değil , içinde ne olduğunu bildiğim bu kişileri is-te-mi-yo-rum !

Ama benim öyle bir bakışta bu kişileri eleyebileceğim bir simgeleri de yok :8: Ne yapacağız şimdi ???

Simgeden bol ne var Ausum, her şeyi simge haline getirmekte çok başarılıyız Maşallah:52:
Olmazsa sarışın, esmer, buğday ve hepsi olmak üzere 4 katagoride ayırabiliriz.:52::52:

Neden olmasın olur tabi ki .
Önemli olan beynin içinde ki değil mi o mevkiler için ?
Artık bırakın bunları yahu. Kim nasıl istiyorsa öyle giyinsin , görevini nasıl yapıyorsa istediği gibi yapsın.
Ama burda başka bir sorun çıkıyor yarın öbür gün bu hükümet açık olmanın önüne taş koyacak mı ?
İnsanların korkuları bu yüzden aslında.
Yoksa emin olun çoğu insanı türban ilgilendirmiyor.

Ne sakıncası var diye soranlar olmuş... işte sakıncası
Eki Görüntüle 850039

millet uzaya cıkmış,nano teknoloji,büyük patlama, kuantum araştırmasında;bizde varsa yoksa kadın başörtüsü, kadının bacağı,orası burası!ortaçağı bu kadar özleyen gitsin afganistanda yaşasın...
kimsenin başörtüsüyle derdi yok!ama devlet politikası siyasi oyuncak da yapılamaz!bir silkelenin artık...

hemen hemen tüm jakoben oligarşik despotların aklında aynı öcü, 1979'da 1979. İran'da İran.Yahu güzel bayanlar İran'da TUDEH gerizekalılık yaptıysa bana ne? Sana ne? Bize ne? Sen yapmayıver, ben yapmayıvereyim, biz yapmayalım o halde. İş midir 1979 öcüsüyle yaşamak??Ona bakarsanız adamın biri de (hatta ne biri korkunç sayıdaki adamın biri) sokakta yürürken araba çarpması sonucu ölmüş, şimdi biz buna bakıp sokağa çıkmayalım mı? Kafayı mı yedik topluca? Manyak mıyız biz??Tudeh 1979'da Humeyni'nin oyununa geldi diye bu bilimsel ve evrensel bir yasa haline mi geldi?O zaman Küba devrimine hizmet eden papazları nereye koyalım? Şeyh Bedrettin olayına ne diyelim???altın madenişŞirketlerine karşı sosyalistlerle omuz omuza çarpışan türkiyedeki imamları nereye yerleştireceğiz?biz nerede yaşıyoruz? Siyaset nedir?siyaseti, tüm topluma mal etmek nereye düşer?bütün fabrikaları, üniversiteleri, devlet dairelerini, bütün son özneleri kazandı da Türkiye solu, geriye Allah'a inanan ve sırf bu yüzden maalesef oyunu AKP'ye atmak gibi bir çaresizlikten muzdarip anadolu insanının başını baskıyla örtüp,bizi geri bırakması mı kaldı? O zaman bırakın onlar da kalıversin ya.

Son düzenleme:
İnanın şu an neyi tartıştığımızı bile bilmiyorum.Yakında türbanlı cumhurbaşkanı da olur veya yakında bunlar sokak ortasında da alkol alır tarzı şeyler duyunca irkiliyorum.İnsanların iki yüzlülüğünü görebiliyorum bunun bir de çeşitli ideolojiler,korkular,teoriler arkasına saklanmasına tahammül edemiyorum.Ben ülkemi seviyor muyum? seviyorum.Ben en az diğerleri kadar ülkemi düşünüyor muyum?evet.Yarın öbür gün başımı örtsem birileri bana ''sen bizim ilerlememizin önünde engelsin,sen kutuplaşma maşasısın vs'' dese ben buna faşist der miyim?kesinlikle derim ve o noktadan sonra korkuları umrumda olmaz. Aynı şekilde alkol alan,hamileyken bikini giymek isteyenlere ''yozlaşmış''diyenlerin faşist olduğunu da düşünüyorum.Doğuda görev yaptığımı özellikle belirttim.Bilmiyorum bölgeyi ne kadar biliyorsunuz ama içinde olunca gerçekten farklı çok uç düşünen insanlar var hassasiyetleri anlayabiliyorum bir yere kadar buna uygun davranıyorum veya davranmıyorum.Bu arada göbeğimde piercing var,kasığımda ve kaburgamda olmak üzere 2 dövmem var ben bu dövmeyi neden koluma yaptıramıyorum mevzuat veya iç tüzük bana neden izin vermiyor.Benim kolumda sembol olunca ben her mevcutlu kararını ikmalene mi çevireceğim.hayır? bu da yanlış örneğin.İnsanları artık rahat bırakın :)İki tarafta birbirinin aynısı.

Bence konuya noktayi koymussunuz. Iki tarafta karsisindakine karismayi, onun gorunusu kilik kiyafetiyle bir yerlere koymayi , nerede ne giyecegine karar verebilecegini sanmayi birakmasi gerekir.

Basortulu bir basbakanimiz olsa yaptigi icraatlere bakarim kafasindaki ortuye degil. Eger dini alet etmeyip siyasetine memleket icin hayirli isler yapacaksa ne sakincasi var basbakan olmasinda?

Hayir bu ici bos tartismalarla mevcut iktidara hizmet ettiginizin farkinda misiniz acaba?

Polis,cumhurbaşkanı,başbakan,öğretmen,kaymakam,vali,muhtar vs. kim olursa olsun giyim kuşamı ile gözümde olmamıştır hiçbir zaman.Başına taktığı tesettürü beni rahatsız etmez.Aynı şekilde yine tesettür yapacağı mesleğine engel değildir.Bu konuda da o yüzden özgürlük tanınması kadar doğal güzel bir şey olamaz.
Böyle bir konuda özgürlük tanınması aksine beni sevindirir.Her insanın kendine ait özgürlüğü vardır.Tesettürlü diye mesleğini yapamayacaksa nerede kaldı özgürlük.
Ben de evet açık bir bayanım bu benim tercihim öğretmen adayıyım ya da başka meslekten olayım nasıl benim giyim kuşamıma karışılmıyorsa tesettürlü meslektaşlarımız veya diğer meslekteki insanlara karışılmaması kadar doğal,özgür seçim hakkı olması gayet normal.Kısacası bu durumu sevinip destekleyenlerdenim.

kimsenin başörtüsü ile sorunu yok ama ortaçağı özleyen afganistana gitsin:1: iyiki yokmuş. şimdi ilk çağ insanlarının bir fotoğraflarını koyup özleyen ilkçağa gitsin demek geçiyo içimden ama neyse. kimsenin kıyafeti ile ilgili bir sorunum yok neyse ki. :31:

güzel bir noktaya değinmişsin.. bende mağara adamlarının resmini koyup özleyen gitsin mağarada yaşasın derdim ama saçma değil mi?! Afganistan örneğim bu nedenle... Hele ki dünya ileri giderken sürekli geri gitmek ne saçma değil mi? Suç oranın azaltılması,üretim,teknoloji,gelişim gibi konular varken daha baskıcı,kapalı(zihin olarak)bir toplum düzenine gitmenin ne anlamı var..fotoğraf gidilen yolun gelişmekten çoooook uzak olduğumuzun resmi olması açısından önemli..

Aslinda yorumumu ilk mesajda yazdim ama benim inancima futursuzca saldiran, kendince! asagilamaya calisan insanlari görünce yazayim dedim.

Artik sözlerimden alinmayacaksiniz:)
Zira saygisizca bir inanca saldirirken, diyeceginizi degil duyacaginizida düsünecek, o saygisizligi yapmayacaksiniz.
Basörtüsü, valiye, kaymakama, cumhurbaskanina yakismiyormus, sonra Amerikalilar gülüyormus, bizi arap saniyormus!
Sizin ezikliginizi, sizin komplexinizi, sizin yabancilara sirin görünme tutukunuzun faturasini neden inancinin geregini yapan bir kadin cekecek.

Madem o Amerikalinin ne düsündügü sizin icin o kadar önemli, onlar Türkleride barbar olarak görür ve asagilarlar, siz Türklüktende cikin, onlar gibi olmak icin dinlerini, dillerini, irklarini komple kabul edin belki kurtulursunuz bu asagilik komplexinden.

Demek ki her yazida, her baslikta AKP özgürlükleri kisitliyor diye girtlagi yirtilircasina bagiran insanlarin ÖZGÜRLÜK! anlayisi buymus:)
Aslinda bahsettikleri, KENDI ÖZGÜRLÜKLERININ! kisitlanmasi degil, bir kesime özgürlük verilmesiymis.
Eee ALLAH razi olsun o zaman o AKP den, iyiki müdahale etmiste, özgürlügü yanliz kendi icin isteyen KÜFLENMIS bencil zihniyetten kurtulmusuz!

Ayrica siz istediginiz kadar cok begendiginiz o AMERIKALILARA, AVRUPALILARA benzemeye calisin, biz bilincli bir insan olarak IRKIMIZLA, INANCIMIZLA, gurur duyuyoruz, aslini bildigimiz, sömürgeci, katliamci disi boyali ici kokmus milletlere benzemeye ve onlara kendimizi begendirmek icin YIRTINMAYA hic niyetimiz yok ama sizi alikoymayalim, siz devam edin.

Ben basörtülüden korkmuyorum, ama sizin gibi BEYNI ÖRTÜLÜLERDEN korkuyorum.
Zira beyni örtülü insanin, karsisindakinin inancini, irkini, dilini begenmiyorsa ne kadar ileri gidebilecegini görebiliyorum!

Asagilik komplexi ne yaman birseymis yarabbi. Insan kapilmaya görsün!

Ayrica, hani bu iktidar basörtüsünü kullaniyordu.
Hani basörtüsü ile bir sorunu yoktu kimsenin!
Küpün icindeki ne yaparsaniz yapin disina siziyor iste:)
Siz devam edin insanlari o ÖRTÜLÜ BEYNINIZLE kisitlamaya calismaya, siz devam edin ki, bu iktidar bir 10 yil daha kalsin:)) Sayenizde saolun:)

Ayrica birde cikip kadin haklari demezlermi:)
Sizin haktan anladiginiz, bati gibi olmaktan baska birsey degil.
Cin mali taklit gibisiniz!
Ama biz özümüzle, gecmisimizle,bugünümüzle, inanclarimizla, dilimizle, vatanimizla cok mutluyuz! Kimsenin takliti olmayada niyetimiz yok!
Ben gideyimde biraz daha hayal kurayim, herkesin özgür oldugu, kimsenin özgürlügünün kisitlanmadi bir ülke hayaledeyim!

İnsanlara hakaret etmeden de yorum yapabilirsiniz weiss...

başörtüsünün simge falan olmadığını,başörtülülerinde başbakan hatta cumhurbaşkanı olabileceklerini,önemli olanın örtü değil icraat olduğunu düşünenlerin çoğunlukta olduğunu görmek ne güzel :72:

İnsanlara hakaret etmeden de yorum yapabilirsiniz weiss...

Keske orada yazilanlarin insanlara degilde ZIHNIYETE oldugunu görebilseydiniz:)
Bizde bugün burada kadin haklarindan dem vurup, basörtülü kadinin yeri evidir, kaymakamlik, valilik, cumhurbaslik basörtülüye yakismiyor dehsetini konusuyor olmazdik!

hemen hemen tüm jakoben oligarşik despotların aklında aynı öcü, 1979'da 1979. İran'da İran.Yahu güzel bayanlar İran'da TUDEH gerizekalılık yaptıysa bana ne? Sana ne? Bize ne? Sen yapmayıver, ben yapmayıvereyim, biz yapmayalım o halde. İş midir 1979 öcüsüyle yaşamak??Ona bakarsanız adamın biri de (hatta ne biri korkunç sayıdaki adamın biri) sokakta yürürken araba çarpması sonucu ölmüş, şimdi biz buna bakıp sokağa çıkmayalım mı? Kafayı mı yedik topluca? Manyak mıyız biz??Tudeh 1979'da Humeyni'nin oyununa geldi diye bu bilimsel ve evrensel bir yasa haline mi geldi?O zaman Küba devrimine hizmet eden papazları nereye koyalım? Şeyh Bedrettin olayına ne diyelim???altın madenişŞirketlerine karşı sosyalistlerle omuz omuza çarpışan türkiyedeki imamları nereye yerleştireceğiz?biz nerede yaşıyoruz? Siyaset nedir?siyaseti, tüm topluma mal etmek nereye düşer?bütün fabrikaları, üniversiteleri, devlet dairelerini, bütün son özneleri kazandı da Türkiye solu, geriye Allah'a inanan ve sırf bu yüzden maalesef oyunu AKP'ye atmak gibi bir çaresizlikten muzdarip anadolu insanının başını baskıyla örtüp,bizi geri bırakması mı kaldı? O zaman bırakın onlar da kalıversin ya.

keşke uygulamada anlattığınız gibi olsa..öyle olmuyor işte..devlette işler böyle yürümüyor..mecliste şimdi siyasi amaç için kapanan kadınların eşleri ihaleleri kapacak..siz sanıyormusunuz ki gayet masumca dini için kapanıyor :37: öyle birşey yok.şimdi sırf eşi türbanlı değil diye ihale ve iş alamayan adamlar var. Şaka değil bu..zamanla ne olacak para için kapanacak..sizce böyle paraya tapan bir toplumun kaderi nasıl olur? Çok masumsunuz... sokaktaki 3-5gerçekten inancı gereği başını kapatan saygın insanla zaten kimsenin sorunu yok.işin pisliği başını kapa,bademi bırak ihaleyi kap...acı ama gerçek..

Keske orada yazilanlarin insanlara degilde ZIHNIYETE oldugunu görebilseydiniz:)
Bizde bugün burada kadin haklarindan dem vurup, basörtülü kadinin yeri evidir, kaymakamlik, valilik, cumhurbaslik basörtülüye yakismiyor dehsetini konusuyor olmazdik!

Weis peki aynı düşünceleri açıklar için bu tarz baskı yapan zihniyete de söyleyebilir misin günün birinde ?
Mesela başı açık olan kadın perdesiz eve benzer söyleminde bulunan Akp'li zihniyetlere :34:

Weiss kompleks kelimesi "x" ile yazilmaz, Türkce`de "x" harfi yoktur. Hatirlatmak istedim.

Ayrica bu kadar sinirlenerek, baskasinin yapmasini istemedigin seyleri kendin yapman, sadece sana zarar verir.
Sinirlerine hakim olmaya calismalisin, cünkü "beyni örtülü" gibi kelimeler yakisik almiyor. Saygi sinirlarini asmasak cok iyi olur. Eminim bir baskasi da senin ve senin gibi düsünenler icin bu ve benzeri kelimeleri kullansa, cok kizardin. Ve yine eminim yazdiklarini tekrar okudugunda ve empati yaptiginda kendi yazina, kendin karsi cikardin.

Siyaset konularina uzun süre baglanmak insani yoruyor biraz, belki dinlenmeyi ve sonra tekrar gelmeyi deneyebilirsin.

Sevgiler.

Son düzenleme:
Back