• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başörtülü vali ve kaymakam da geliyor

Henah hanim,
Bu konuda sayfalarca yazsaniz da fikrim degismez. Turbanli bir kadina Turkiye gibi bir ulkede valiligi, kaymakamligi, basbakanligi, cumhurbaskanligini yakistirmiyorum. Ayni sekilde mini etekli bir basbakan da gormek istemezdim, neyse ki bunun lafini eden zaten yok. O yuzden bu konuyu basortusu ile sinirladik. Bir kiyafetin bir mevkideki insana yakismadigini soylemem o kiyafeti giyenleri kucumsedigim anlamina gelmez. Onlar da giysinler sizin gibi sokakta, markette... Ama bir ulkeyi temsil edemezler.

Amerikada yasadigimi veya yari Amerikali oldugumu yeri geldiginde vurguluyorum, neyi neden nasil dusundugumu aciklayabilmek icin bir malzeme olarak, siz rahatsiz oluyorsunuz diye aslimi inkar edecek degilim. Ustelik Amerikali olmak da gozunuzde buyuttugunuz kadar mattah birsey degil, ortak bir kulturleri, tarihleri bile yok.. Siz "Turk oglu Turk" olarak kendinizi nitelediginiz halde cekinmeden Ataturk ve devrimlerini, Cumhuriyeti karalayan yazilar getirip bu sayfalara yapistirirken ben Turklugumle gurur duyuyorum. Bunu da cok iyi biliyorsunuz, degil mi?

Islamiyet dogali 1400 sene olmustur, bunu soylemek Islamiyeti kucumsemek mi oluyor? Yepyeni bir din olduguna mi inanmaliyiz? Dogruyu soyleyen dokuz koyden kovulur hesabi, hakikat bu. Begenmiyorsaniz sizin bileceginiz is. Beni, 1400 senelik oldugunu vurguladigim icin suclama hakkini size vermez.

Size iltifatlar yagdiran Amerikalilar sizden ayrilir ayrilmaz gidip turbana mi giriyorlardi? Sizi begendiklerini nerden cikarttiniz? Agzinizdan laf almaya calismis, meraklarini gidermisler sadece... :14: Amerikalilar 9/11 ikiz kuleler olayindan bu yana sandiginizin tam aksine muslumanlardan nefret ediyorlar. Size saygi gostermeleri kibarliklarindan..

Sozum meclisten disari, okumak cahilligi alir, eseklik baki kalir. Universiteye giden insanlar zihniyet degistirmezler, fikirlerini karsi tarafa daha kolay kabul ettirmenin yollarini ogrenirler sadece.. 1980 oncesi olaylarinin, sag-sol catismasinin tumu universitelerde, okumus, aydin dediginiz kimseler arasinda gerceklesmisti, unutmayin. O yuzden bana, yok falanca basortulu doktora yapiyor yurtdisinda, filanca su kadar okumus diye aydin kesiminden saymami beklemeyin. Ben zihniyete bakarim. Zaten Amerika universite isini ticarete dokmus, parayi bastiran doktorasini yapar, diplomayi da alir. Ulkemizde universite kazanamamis gencler yurtdisinda parayi bastirip okuyorlarsa iste bu yuzden..

Turkiye de benim bildigim Turkiye ise bu is yurumez. Yanlis hesap Bagdat'tan doner, bu dinci olusumlar, yani AKP ile son yillarda yukselise gecmis siyasal islam ideolojisi de bir zaman sonra eski kucucuk kabuguna geri cekilir.

Son düzenleme:
Başında tüyle kızılderili küçük bir kız çocuğu yanınıza gelse şirin ve otantik bulursunuz.Beyaz adam onu başından tüyünü çıkartması için zorlasa ona ve bu baskıcı rejimine isyan edersiniz,onun kültürüne veya inancına göre yaşama özgürlüğünden bahsedersiniz.Ama başı örtülü veya türbanlı kız çocuklarından canavar görmüşçesine kaçarsınız.Tabularınız ve ideolojileriniz vardır korku maskesi altına sakladığınız ve beyaz adama ne kadar benzediğinizin farkına bile varmazsınız

Çünkü mide bulandırıcı şekilde iki yüzlü ve ütopyasızsınız.
Türkiye sizlerle çağdaş,demokratikimedeni olacağına bölünsün parçalansın daha iyi.

Siz varlığınızla dibe vurmayı da engelleyerek bu hastalıklı acıyı uzatanlarsınız.

Siz hic basinda tuyu olan bir Amerikan Baskani gordunuz mu? Neye istinaden konusuyorsunuz anlamadim.

Henah hanim,
Bu konuda sayfalarca yazsaniz da fikrim degismez. Turbanli bir kadina Turkiye gibi bir ulkede valiligi, kaymakamligi, basbakanligi, cumhurbaskanligini yakistirmiyorum. Ayni sekilde mini etekli bir basbakan da gormek istemezdim, neyse ki bunun lafini eden zaten yok. O yuzden bu konuyu basortusu ile sinirladik. Bir kiyafetin bir mevkideki insana yakismadigini soylemem o kiyafeti giyenleri kucumsedigim anlamina gelmez. Onlar da giysinler sizin gibi sokakta, markette... Ama bir ulkeyi temsil edemezler.

Amerikada yasadigimi veya yari Amerikali oldugumu yeri geldiginde vurguluyorum, neyi neden nasil dusundugumu aciklayabilmek icin bir malzeme olarak, siz rahatsiz oluyorsunuz diye aslimi inkar edecek degilim. Ustelik Amerikali olmak da gozunuzde buyuttugunuz kadar mattah birsey degil, ortak bir kulturleri, tarihleri bile yok.. Siz "Turk oglu Turk" olarak kendinizi nitelediginiz halde cekinmeden Ataturk ve devrimlerini, Cumhuriyeti karalayan yazilar getirip bu sayfalara yapistirirken ben Turklugumle gurur duyuyorum. Bunu da cok iyi biliyorsunuz, degil mi?

Islamiyet dogali 1400 sene olmustur, bunu soylemek Islamiyeti kucumsemek mi oluyor? Yepyeni bir din olduguna mi inanmaliyiz? Dogruyu soyleyen dokuz koyden kovulur hesabi, hakikat bu. Begenmiyorsaniz sizin bileceginiz is. Beni, 1400 senelik oldugunu vurguladigim icin suclama hakkini size vermez.

Size iltifatlar yagdiran Amerikalilar sizden ayrilir ayrilmaz gidip turbana mi giriyorlardi? Sizi begendiklerini nerden cikarttiniz? Agzinizdan laf almaya calismis, meraklarini gidermisler sadece... :14: Amerikalilar 9/11 ikiz kuleler olayindan bu yana sandiginizin tam aksine muslumanlardan nefret ediyorlar. Size saygi gostermeleri kibarliklarindan..

Sozum meclisten disari, okumak cahilligi alir, eseklik baki kalir. Universiteye giden insanlar zihniyet degistirmezler, fikirlerini karsi tarafa daha kolay kabul ettirmenin yollarini ogrenirler sadece.. 1980 oncesi olaylarinin, sag-sol catismasinin tumu universitelerde, okumus, aydin dediginiz kimseler arasinda gerceklesmisti, unutmayin. O yuzden bana, yok falanca basortulu doktora yapiyor yurtdisinda, filanca su kadar okumus diye aydin kesiminden saymami beklemeyin. Ben zihniyete bakarim. Zaten Amerika universite isini ticarete dokmus, parayi bastiran doktorasini yapar, diplomayi da alir. Ulkemizde universite kazanamamis gencler yurtdisinda parayi bastirip okuyorlarsa iste bu yuzden..

Turkiye de benim bildigim Turkiye ise bu is yurumez. Yanlis hesap Bagdat'tan doner, bu dinci olusumlar, yani AKP ile son yillarda yukselise gecmis siyasal islam ideolojisi de bir zaman sonra eski kucucuk kabuguna geri cekilir.

Sizi ikna etmeye calisiyor gibi mu duruyorum?Bilakis herkesin dusuncesi kendine.Sadece dusuncelerinizi aciklarken cok asiri gittiginizi dile getirmek istemistim.Kutsallara laf uzatmak hos karsilanacak bisey degil.Ozgurluk dusunceniz de maasallah pek bir gelismis, keser gibi hep kendi yaniniza yontmussunuz herseyi, dindar insanlara birakin aydinligi mevkilerin hicbirini bile vermemissiniz.Bu ne buyuk hosgorudur efendim:)) Herkes dusuncesini paylasiyor, kimseye biseyleri dikta etmeye hakkimiz yok.Yazdiklarimi okuyorsunuz, sizin dediginiz gibi nokta... bu boyledir demiyorum en azindan.

Elestiriyi de usuluyle yapsaniz, emin olun takdir edecektim ama maalesef yok, bisey goremedim.Benim ne vatandasi oldugumu bile bilmissiniz, muneccim diyorumda bosuna degil.Amerikan vatandasi olmak dediginiz gibi matah bisey degil.Amerikadan dem vurdugunuz kadar ozgurluklerine dem vursaniz herkes icin ayni oranda olanlardan hani, siz biz herkes layik oldugu mevkilere gelebilse diyemezssiniz.Sizi de boyle kabul ediyoruz, saygi duyuyorum yine de hak etmediginiz halde...Eski kalip dusunceler oyle islemis ki icinize sizden baskasinin hakkini goremiyecek kadar korelmissiniz.

Soylediklerinizi carpitiyor filan degilim.Amerikada bulunan arkadaslarim, o begenmediginiz bazi mevkilere cikamaz, dediginiz Anadolu insanlarinin cocuklaridir.Burslu olarak Amerikada bulunuyorlar.Parayla diploma filan aldiklari yok, birtanesi hatta kalici ogretim elemani olarak teklif aldi.Parayla universite okusalardi bende onlari ornek yazmazdim, basarili ogrenciler olduklari icin ordalar, universitede dereceleri olan insanlar.Bakin begenmediginiz o dindar insanalr firsat verilince nerelere kadar gelebiliyor.Amerikada bulundugum seneler 2008 sonrasidir.Muneccim gibi insanlarin ne dusundugunu biliyorsunuz maazallah sizden korkulur.Yapmacik davranmislarmis mis, ben onlarin ekmek vereni degildim, bana neden yaranmaya calissinlar ki?
Ben onlarin pozitif yansimalarini hissediyordum tipki simdi sizden aldigim negatif yansima gibi:))

Dindar insan aydin olamazmis demek, bir siz varsiniz efendim.Dimize direkt kufur edemeyip toplum tepkisinden korkanlarin, buldugu tek yontem;basortusunu ve dindar insanlardir.Ancak bunlari dilinize dolarsiniz, nefretinizi ancak bu sekilde kusmus olursunuz.Dine bakis aciniz mesajinizdan bariz ortada, dindar olmayabilirsiniz amenna ama cogunlugu Musliman olan bir ulkede dinimizi karalayan sozler sarfetmeye hakkiniz yok.Dinimiz 1400 nin dini olabilir, hala daveti bozulmadan gunumuze kadar gelmis tek din, Kuran'i Kerim mucizesisiyle hala yasiyor.Dinini layikiyla yasmaya calisan insanlara camur atinca bisey olmuyor, dinimiz hala yerinde.Kufurle yuzyillardir mucadele veriyor dinimiz, bu ilk degil sonda olmayacak.

Bircok bilincli Amerikali 11 eylulu muslimanlarin degil, yahudilerin yaptigini biliyor.Bana Amerikali hocam, hepsinin oyunun oldugunu terk dertleri, petrole ulasmak icin kurguladiklari bir oyundan ibaretti, demisti.Bush-usame bin ladin siki dostlar, hatta al-kaide denilen orgutu bile paravan olarak musliman ulkelere saldirmak icin kuruldugunu bizzat bir Amerikalidan dinledim.Zeki olan amerikali gercegin farkinda, otcu tabir edilen gundem disi tipler haricinde arastiran okuyanlari herbiseyden haberdar.Sizin cevrenizdekilerin asil gercegi bilmemesi butun Amerikalilarin ayni seyi dusundugu anlamina gelmez.

11 Eylül saldırısı - 11 Eylül saldrs - Takvim - 14 Ocak 2011

New York'taki İkiz Kuleler'e yapılan saldırıda, 2603 kişi öldü. O sırada binada olması gereken 2627 Yahudi'nin 'İşe gitmemesi'nin gizemi hala çözülemedi.Ustelik ikiz kuleler sali gunu yikildi, kutsal gunleri olan cumartesi degildi.Biryerlerden duyum alip ogun gitmemisler besbelli bisey bu.

KULELERDE ÖLENLER
İkiz kulelere yapılan saldırılar sonucunda toplam 2603 kişi hayatını kaybetmiştir. Saldırılar sonucu ölen Yahudi sayısı 373, olarak kayıtlara geçti. İkiz kulelerde çalışan Yahudi sayısı, 4000 kişi gösterilmektedir. Bunların önemli bölümünün saldırı anında ikiz kulelerde bulunmamasının gizemi, henüz aydınlanmamıştır. Bazı kaynaklar, MOSSAD'ın uyarıda bulunduğunu söylemektedir.

Dünya Ticaret Merkezi kulelerinin, uçakların çarpmasının ardından çökmesi, halen Dünya'nın en karanlık olayı olarak karşmızda duruyor. Komplo teorilerinden en mantıklı ve gerçekçi olanı şöyle: Aslında bu saldırıyı derin Amerika yapmıştır.
Pentagon'a uçak çarpmamış, çarpmış görüntüsü vermek için içeride bomba patlatılmıştır. Pensilvanya'da hiçbir zaman uçak düşmemiştir. Amerika petrole ve Ortadoğu'ya girmek için kendine bahane yaratmıştır. Yeni Amerikan Yüzyılı projesini hayata geçirmek için savaş çetesinin yeni bir Pearl Harbour'a ihtiyaç duyduğu ve ikiz kuleleri kontrollü yıkıldığı, bu kadar strateji ve savaşın, işgalin kısa sürede hazırlanamayacağını, mükemmel biçimde planlanıp hesaplandığı ortadadır."

FRANCESCO COSSIGA
82 yaşında vefat eden İtalyan Eski Cumhurbaşkanı Francesco Cossiga, "11 Eylül saldırıları CIA ve MOSSAD tarafından, Arap dünyasını suçlamak ve Batılı güçleri Irak ve Afganistan'a müdahaleye tahrik etmek için planlanıp gerçekleştirildi" demişti. Cossiga, "Saldırıların arkasındaki akıl son derece sofistike olmalı. Sadece fanatik kamikazeler devşirecek kadar değil, aynı zamanda yüksek uzmanlık düzeyinde personele sahip olacak kadar büyük imkânları da olmalı" dedi. Bir tek şey ekleyeyim: Bu saldırılar radar sistemine ve uçuş güvenlik elemanları arasına sızılmadan gerçekleştirilemez. Youtube de birsuru video var, buralardan ulasabilirsiniz gerceklere.

Sizinle tartismaya girip yeniden ceza almak istemiyorum.Bundan sonraki yazilariniza cevap vermeyecegim.

Son düzenleme:
henah mümkünmü 4000 yahudinin 400 kadarı ölecek geri kalanı o gün gitmeyecek. iyide bu 3600 kişinin bir taneside kalkıp bir arkadaşına bunu söylemeyecek.
yani hiçbirinin amerikalı sevgilisi arkadaşı dostu yokmuydu. birine söylese anında zincirleme duyulurdu bu. buna kesinlikle inanmadım ben. varsayımdan öteye geçmezki mantıken olanaksız.

Son düzenleme:
Basortusu takan "dindar" basortusu takmayan da dinsiz mi oluyor sizin lugatinizda? Bir de dinciler var, bilmem ki hic duydunuz mu? Yazdiklarinizdan anladigim kadari ile ikinci sorumun cevabi "Hayir".

Bakiyorum nefret soylemlerinizle hala beni suclamaya devam ediyorsunuz, buyuk tahammulsuzluk ornegi, halbuki ben sadece bu konudaki fikrimi soyluyorum. Gene soyleyeyim: Ben Turkiye gibi bir ulkenin Cumhurbaskani, basbakani, kaymakami, valisi vb. olarak bir turbanli kadini yakistirmiyorum, ayni bir mini etekli kadini da bu kiyafeti ile yakistirmayacagim gibi.. Siz buna nefret deyin, ne derseniz deyin... O mevkiye yukselmis bir kadin Turkiye'de milletinin butununu bu tip kiyafetlerle temsil edemez. Bu milletin sizin deyiminizle ne kadar dindar olup olmadigina girmeyecegim, bu kiyafet dini bir kiyafet ise devletin tepesinde dini bir kiyafetle ne isiniz olabilir? Din ile devlet isi liyakat ile ayrilmamis mi? bu telasinizin sebebi ne oyleyse? Bu bir kufur degil, dini asagilamak degil, kullandiginiz sifatlarin hic biri degil.. Bu benim bir ulkenin, ozellikle kendi ulkemin temsil yetkisi hakkinda dusuncem, fikrim... Ulkemin yonetiminde resmi etek ve ceketi ile hanim hanimcik giyinmis Cumhuriyet kadinlarini gormek isterim, onu her firsatta yerden yere vuran siyasi islamcilari veya onlarin taklitcilerini degil... Su basortusunu dini inancindan dolayi bagladigini soyleyen, bugune dek meclise sade basi degil yaka bagir acik gelmekte bir tereddut gostermeyip kanunun ciktigi gun show yaparcasina meclise turbanlari ile girip yeniden kendilerini musluman ve temiz! ilan eden takiyyeci kadin milletvekillerine bakmak bile hakliligimi gostermeye yeter.. Bunlar mi benim valim, basbakanim, Cumhurbaskanim olacaklar?

Guleriz aglanacak halimize..

Neyse, uzatmayalim. Anlasilan 9/11 olayi hakkinda bayagi bir komplo teorisi okumussunuz. Ancak Amerikan halki muslumanlarin soyledigi ve inandigi bu komplo teorilerine de inanmiyor. Onlarin duydugu ve inandigi tek sey Usame Bin ladin yonetimindeki Islami cihat orgutu El Kaide'nin bu isi yaptigidir. Bahsettiginiz iddialari Amerikan hukumeti yalanlamis ve lanetlemistir. Amerikan halkinin bu konuda kime inanacagini tahmin etmek icin alim olmak gerekmez. Yani anlayacaginiz, butun bu komplo teorilerine ragmen Aemrikan halki hala kendi hukumetinin sozune bakiyor ve sonuc olarak da muslumanlardan nefret ediyorlar. Siz konustugunuz insanlardan bunu farketmemis olabilirsiniz, Amerika'da hatri sayilir sayida musluman yasar ve irk, dil, din ayrimi yapmak kanunlarla kesin bir sekilde yasaklanmistir, oyle ki her kurumun icinde bir yerde asili olarak da bu kanunu gorebilirsiniz. Herkes istedigine inanmakta ozgurdur, herkes birbirine saygi duymak zorundadir, ancak birbirini sevmek zorunda degildir.

Ne sakıncası var diye soranlar olmuş... işte sakıncası
$2013-11-05 08.35.02.jpg

millet uzaya cıkmış,nano teknoloji,büyük patlama, kuantum araştırmasında;bizde varsa yoksa kadın başörtüsü, kadının bacağı,orası burası!ortaçağı bu kadar özleyen gitsin afganistanda yaşasın...
kimsenin başörtüsüyle derdi yok!ama devlet politikası siyasi oyuncak da yapılamaz!bir silkelenin artık...

Kanun cikmadan once milletvekili Sevde Bayazit kacar:

$sevde.jpg

Kanun cikinca hidayete eren Sevde Bayazit Kacar:

$sevdeb.jpg

Gelecegin inancli, dindar, inanci icin kapanmis devlet adamlari (kadinlari) iste bu. Bana savunup durdugunuz iste bu!

bazı arkadaşların yorumunu okurken çok eğlendim yeminnen:27:

Ne sakıncası var diye soranlar olmuş... işte sakıncası
Eki Görüntüle 850039

millet uzaya cıkmış,nano teknoloji,büyük patlama, kuantum araştırmasında;bizde varsa yoksa kadın başörtüsü, kadının bacağı,orası burası!ortaçağı bu kadar özleyen gitsin afganistanda yaşasın...
kimsenin başörtüsüyle derdi yok!ama devlet politikası siyasi oyuncak da yapılamaz!bir silkelenin artık...

kimsenin başörtüsü ile sorunu yok ama ortaçağı özleyen afganistana gitsin:1: iyiki yokmuş. şimdi ilk çağ insanlarının bir fotoğraflarını koyup özleyen ilkçağa gitsin demek geçiyo içimden ama neyse. kimsenin kıyafeti ile ilgili bir sorunum yok neyse ki. :31:

kimsenin başörtüsü ile sorunu yok ama ortaçağı özleyen afganistana gitsin:1: iyiki yokmuş. şimdi ilk çağ insanlarının bir fotoğraflarını koyup özleyen ilkçağa gitsin demek geçiyo içimden ama neyse. kimsenin kıyafeti ile ilgili bir sorunum yok neyse ki. :31:

Okypete'nin yazdigini okumussunuz ama koydugu resme bakmadan cevap vermissiniz. O fotograf cok yakin bir gecmisten ve bugunden birer goruntu iceriyor. O kadinlar da bir zamanlar sizin gibi dusunuyorlardi, ancak bugun bunu dusunmeye bile ozgurlukleri yok. Ipucu mahiyetinde, ustunde dusunulmesi gereken bir foto..

Son düzenleme:
Başörtüsüne bu kadar takılıp kalan insanlar şu gerçeğii göremiyolar mı acaba; şu anda başörtüsüne özgürlüğü veren mevcut iktidar. (ne şkeilde olursa olsun o kısmı tartışmıyoruz.) bu iktidar sayesinde verildi mi verildi. nokta bitti. bu partiden başka şu anda mevcut, bu konuya sahip çıkacak başka herhangi güçlü bir parti var mı . yok. siz inadına örtü diye bas baas bağırırsanız millette inadına AKP deyiverir. sonra tutarsınız, işte bu halk cahilde, cahil ne yaptığını bilmez de , nasıl yaşarsanız öyle yönetilrsiniz de. iyide kardeşim bu partiyi ben değil sen iktidar yapıyorsun. bi düşsen yakamdan, bi prim vermsen adamların istismar ediyorlar dedikleri şeye o zaman inancına özgülük isteyende denize düşen adam misali olmaz. (bu sözlerim bu toprak içinde yaşayıp bizzat seçimlerde oy kullanan Başörtüsü karşıtları için. diğerleirnin tuzu zaten kuru.)
ayrıca giiyme kuşama bu kadar karışan insanlar şunu da sorayım. ben size namaz kılıyormusunuz desem kıyamet kopar demi. Tanrı ile arama ne diye giriyorsun dersiniz. kendiniz için istemediğiniz şeyi başkası için neden istiyorsunuz ki. siz tanrıya (inanıyorsanız tabi) hesap verirken ben size mi hesap vereceğim.

başörtü sorununun bu kadar büyümesinin ve kullandırılmasının siyasi simge olarak gösterilmesinin tek sebebi yine biz kadınlarız....
bir tanemiz çıkıp dedi mi
UĞRAŞMA BENİM KIYAFETİMLE diye
bir bez parçasından bahsediyoruz örterim bu benim vicdani meselemdir örtmezsin o senin seçimindir
ülkemizde çok daha önemli sorunlar var ve bizi böyle küçük sebeplerle uyutulduğumuzda neler neler oluyor ama biz hala aynı yerde aynı şeyi tartışıyoruz
özgürlükse evet özgürlüktür
herşey ölçüsünde olduktan sonra zararı yok

Son düzenleme:
Okypete'nin yazdigini okumussunuz ama koydugu resme bakmadan cevap vermissiniz. O fotograf cok yakin bir gecmisten ve bugunden birer goruntu iceriyor. O kadinlar da bir zamanlar sizin gibi dusunuyorlardi, ancak bugun bunu dusunmeye bile ozgurlukleri yok. Ipucu mahiyetinde, ustunde dusunulmesi gereken bir foto..

yazımı Okypete den alıntılamdım yalnız.
ve Sevgii saraylım gerçekten ayrı dünyaların insanlarıyız. Sizi anlamakta, sizin gibi sınırlı düşünmekte çok zorlanıyorum. Gerçekten çok uğraşıyorum, anlayayım diyorum, ama yapamıyorum. Biliyorum ki sizin pencerenizden baktığımda hayata, açık bir arkadaşımı kafasını açtı diye allah korusun dinden çıkmış görebilirm. Kısa giyinen bir bayanı kafir ilan edebiliirm. Çarşaf giyen bir köylü hanım ablamı profösör sanabilirim.Kkısa kollu ablayı horlar üstünden tişörtünü çekebilirm. Ama olmuyo işte bunu yapamıyorum:50:

Türkiye içinde hiç endişlenmiyorum. Daha öncede yazmıştım. Benim gibi düşünen çok insan var. Bizler bu farklı fikirlere sahip olduğumuz için Türkiye yiz. Bir yanımız doğudur bir yanımız Batı. Bu bizim dengemizi koruyan en önmeli unsurdur. Bu sebeple biz ne İran gibi oluruz.Ne Alman gibi. ne zaman doğuya kaysa bir taraf öbür taraf çeker çıkarırı, ne zmana Batıya kaysa bir taraf öbür taraf çeker çıkarır. Yeter ki dışardan birileri bizim dengemizi alt üst etmesin.

Son düzenleme:
Siz hic basinda tuyu olan bir Amerikan Baskani gordunuz mu? Neye istinaden konusuyorsunuz anlamadim.

Tükettiler hepsini kaldımı ki:ssz: ayrıca zencileri çok hakir görmüşlerdi bir zaamnlar ama şimdi Zenci bir Başkanları var.

başörtü sorununun bu kadar büyümesinin ve kullandırılmasının siyasi simge olarak gösterilmesinin tek sebebi yine biz kadınlarız....
bir tanemiz çıkıp dedi mi
UĞRAŞMA BENİM KIYAFETİMLE diye
bir bez parçasından bahsediyoruz örterim bu benim vicdani meselemdir örtmezsin o senin seçimindir
ülkemizde çok daha önemli sorunlar var ve bizi böyle küçük sebeplerle uyutulduğumuzda neler neler oluyor ama biz hala aynı yerde aynı şeyi tartışıyoruz
özgürlükse evet özgürlüktür
herşey ölçüsünde olduktan sonra zararı yok

ölçü nedir peki Balah. Özgürlük şartlı mı tahliye edilsin?

ölçü nedir peki Balah. Özgürlük şartlı mı tahliye edilsin?

başörtüsü serbestliğine karşı değilim ama başörtüsü yerini çarşafa bırakacaksa buna karşıyım

benim rahatsızlık duyduğum şey başörtüsü sadece akpnin tekelindeymiş gibi yansıtılması

tüm başörtülüler akplimi?

madem yapabiliyorlardı bunu 10 yıl önce neden yapmadılar

Gerçekten o resimde saydığınız ülkelere gittiniz mi? Yada bir arkadaşınız var mı o ülke vatandaşlarından?
Mesela benim var. Afgan ve İranlı arkadaşlarım var. İran'da çarşaf mecburi değil, orada sadece bir örtü kondurmak lazım başına. Yani saçların gözükür mühim değil. Afganistan'da aynı durumda. Benim arkadaşımın tüm ailesindeki bayanlar gayet açık giyiniyor. Bir sürü altınlar, burunlarında halkalar.
Bir başörtüden buları çıkarabildiğinize de hayret ediyorum.
O zaman başörtüsü yasaklandığında karşı taraf çıplaklar adasının fotoğrafını koyup bundan korkuyoruz demiş mi acaba merak ediyorum?:9:

başörtüsü serbestliğine karşı değilim ama başörtüsü yerini çarşafa bırakacaksa buna karşıyım

benim rahatsızlık duyduğum şey başörtüsü sadece akpnin tekelindeymiş gibi yansıtılması

tüm başörtülüler akplimi?

madem yapabiliyorlardı bunu 10 yıl önce neden yapmadılar
hiç birisine karşı değilim. Herkesin inancını yaşama özgürlüğü var.
ama şu dönemde kullanılabilecek bir meta. Yakında şöyle haberker çıkarsa şaşmayın. Öğretmen sınıfa çarşaflı girdi. vb.

elbette AKP nin tekelinde değil. 10 yıl önce yapmadılar çünkü seçilemelri garantiydi. onların tekelindeymiş gibi görünmesinin sebebi, özgürleşemeyen Muhalefet.

durun bir dakika o resmi ben koymadım. bir yanlışlık oluyor sanırım:)

Back