- 1 Eylül 2010
- 11.644
- 22.255
- 598
Bu imaja basortusu sebep degil ki .Bu Amerikalilarin kendi cahillikleri. Bu yuzunden emek vermis basarili olup Basbakan olmussa bir kadin sirf basindaki ortu yuzunden basbakan olmamali oyle mi?Basortusu ile turban ile kamuda calismak isteyenlerin zihniyetinin ne oldugunu bu forumda bazilarina isaret ile zaten ortaya koymustum. O yuzden bu zihniyeti simdilik es geciyorum, ne oldugu belli zaten.. Biliyorum diyeceklerime hop oturup hop kalkanlar olacak, simdiden soyluyorum; umurumda bile degil... 21. yuzyilda Avrupa ile Asya'nin birlestigi yerdeki dunyanin en guzel memleketinde, medeniyetler besiginde; Turkiye gibi en azindan az sayida ulke tarafindan da olsa modern bati kulturunun hakim oldugunun inanildigi bir ulkede onemli bir mevki sahibi olmus, Cumhurbaskani olup, basbakan olup halkin 100 de 100 unu temsil eden bir kadinin, ya da vali olup koca bir ili temsil eden bir kadinin basina turban YA-KIS-MI-YOR.... Nokta.
Yillardir Amerika'dayim. Turkum dedigim cogu Amerikali soz birligi etmiscesine "Siz ulkenizde develerle mi yolculuk ediyorsunuz?" "Sizin ulkenizde kadinlar carsafsiz, basortusuz sokaga cikabiliyorlar mi?" diye biyik altindan siritarak soruyor. BIZI ARAP SANIYORLAR... Her gittigim yerde insanlara aksini ispat etmeye calismaktan bikmisken yurtdisinda televizyonlarda benim Basbakanimin, Cumhurbaskanimin televizyonlarda milyonlarca insanin karsisina bir Arap gibi cikip beni temsil etmesini istemiyorum. Benim ulkemi bir Suriye ile, bir Iran ile, bir Afganistan ile, bir Irak ile vb. ayni kefeye koymalarini ISTEMIYORUM. Eminim ki bu halkin en az %50'si de istemez. AKP'nin alternatifsiz olduguna inanip da ona oy vermis olanlari, sandiga hic gitmemis olanlari saymiyorum bile...
Bu zamanda hala dini tabularin disina cikmayi basaramamis bir zihniyetten kim ne bekler? Turbanli, basortulu bir lider, ya da esi... Inanin dis gorunusunuzu, kiyafetinizi gordukten sonra ne dediginize bakmiyorlar bile...Vizyonu, bakis acisi daha ilk bakistan belli, basini ortmus ama herkes kafasinin icini gayet net gorebiliyor, seffaf.. 1400 sene once gelmis bir dini iliklerine kadar yasamakla dolu bir kafa, bununla o kadar mesgul ki diger ic ve dis sorunlara, hatta kendini de ilgilendiren kadin haklarina kafa kapali... Onun en buyuk derdi ve gayesi basini ortup bu halde kendini kamuda, okulda kabul ettirebilmek. Diger hersey ikinci planda. Benim basima vali diye gelmis, basbakan diye gelmis, ancak onun daha kendisini idare etmeye yetkisi yok, basini ortmesine sebep saydigi dini inanci geregi kocasinin uc adim gerisinden geliyor, atasi olan koca ne emrederse onu yapacagi belli... Bu insan mi beni yonetecek? Bu insan mi icerde ve disarda beni temsil edecek?
Boyle liderler, devletimin tepesinde dolasmak isteyen, dini emirlerden baska dogrusu, fikri, zikri olmayan, vizyonu olmayan insanlar devletimin kadrolarindan uzak, Allaha'a yakin olsunlar.
Ayni dusunceyi karsi tarafta soylese basi acik kadin mi beni temsil edecek? Birbirinizden farkiniz ne?