Başlığa ne yazabilirim bilmiyorum okursanız sevinirim

subutayz

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2019
19
9
26
Hep iyi bir anne olmak istedim normal şekilde doğurmak aramızda en güzel bağlardan oluşsun diye emzirebilmeyi çok istedim kızım erken doğdu emziremedim bunu gerçekten çok istiyordum ve buhran geçirdim kayınvalidem durup durup sen kızını ilk zamanlar kucağına bile almak istemiyordum dedi halbuki nasıl istemeyeyim sütüm geliyor yavruma veremiyorum bu beni o kadar mahvediyordu ki şimdi görümcem doğum yaptı ah yavrum nasıl dirayetliydi 5 dakikada doğurdu öyle de güzel emziriyor ki gurur duyuyorum yavrum belki de hep duymak istediğim bir şeyler böyle güzel sözlerde onları sürekli mutlu olarak görmekten o kadar yoruldum ki ben babamı çok küçük yaşlarda kaybettim annem de onca derdinin arasında bize sevgi veremedi asla kırgın değil sadece her şey için çok çabalamaktan ama hayal kırıklığına uğramaktan bıktım benim istediğim şeylerin insanları çok kolay da yaşayabildiğini görünce hevesim kırıldı sanırım onların kıyas yapmasından tek doğru onlarmış gibi davranmalarından bıktım üstelik görümcem hakkında kötü düşündüğümde rahatsız hissediyorum böyle bir insan olmak istemiyorum kendimden tiksiniyorum

Hep iyi bir anne olmak istedim normal şekilde doğurmak aramızda en güzel bağlardan oluşsun diye emzirebilmeyi çok istedim kızım erken doğdu emziremedim bunu gerçekten çok istiyordum ve buhran geçirdim kayınvalidem durup durup sen kızını ilk zamanlar kucağına bile almak istemiyordum dedi halbuki nasıl istemeyeyim sütüm geliyor yavruma veremiyorum bu beni o kadar mahvediyordu ki şimdi görümcem doğum yaptı ah yavrum nasıl dirayetliydi 5 dakikada doğurdu öyle de güzel emziriyor ki gurur duyuyorum yavrum belki de hep duymak istediğim bir şeyler böyle güzel sözlerde onları sürekli mutlu olarak görmekten o kadar yoruldum ki ben babamı çok küçük yaşlarda kaybettim annem de onca derdinin arasında bize sevgi veremedi asla kırgın değil sadece her şey için çok çabalamaktan ama hayal kırıklığına uğramaktan bıktım benim istediğim şeylerin insanları çok kolay da yaşayabildiğini görünce hevesim kırıldı sanırım onların kıyas yapmasından tek doğru onlarmış gibi davranmalarından bıktım üstelik görümcem hakkında kötü düşündüğümde rahatsız hissediyorum böyle bir insan olmak istemiyorum kendimden tiksiniyorum
İyi annelik dogum sekliyle ya da emzirmekle ilgili degil. Cocugunuz biraz daha buyuyunce bunlarin aslinda ne kadar onemsiz seyler oldugunu anlayacaksiniz

Her anne (istisnalar hariç)bebeği için en iyi annedir. Yeni doğum yapmışsınız anladığım kadarıyla. Lohusa depresyonunda olabilirsiniz.

Size kötü hissettiren her şeye kapınızı kapatın bu dönemde. Ben de kızımı vajinal doğurdum, sonra 5 ay emzirebildim. Sezaryan ile doğum yapsaydım daha mi az bağımız olacaktı kızımla? Tabi ki hayır. Bence bu düşünceler bitmeli artık.

bebeğiniz için en iyi anne sizsiniz. Ona odaklanın. Bu zamanları bir daha geri gelmiyor, kıymetini bilin

Canım hiç öyle düşünceye girme. Bende yeni doğum yaptım, bebeğim ilk günlerde hiç emmedi tutamadı beni. Bende strese girdim boş yere, sütüm azaldı. Şimdi ise yalnızca mamayla doyurabiliyorum. Emziremediğimiz için kötü anne olmuyoruz. İlkte acemilik yaşamamız normal. O çok bilmiş kaynanana kulak tıka.

Ne şekilde doğurursanız doğurun, ne ile beslerseniz besleyin, siz bu dünya ile evladınız arasındaki duvar iseniz, en iyi annesiniz.
Tartışmaya, yarışmaya kapalı bir alan bu.
Kendinize odaklanın, her anne kendi bebeğine göre şekillenir.
Siz evladınızı izleyin sadece, en doğru yok gösterici o.

Her anne (istisnalar hariç)bebeği için en iyi annedir. Yeni doğum yapmışsınız anladığım kadarıyla. Lohusa depresyonunda olabilirsiniz.

Size kötü hissettiren her şeye kapınızı kapatın bu dönemde. Ben de kızımı vajinal doğurdum, sonra 5 ay emzirebildim. Sezaryan ile doğum yapsaydım daha mi az bağımız olacaktı kızımla? Tabi ki hayır. Bence bu düşünceler bitmeli artık.

bebeğiniz için en iyi anne sizsiniz. Ona odaklanın. Bu zamanları bir daha geri gelmiyor, kıymetini bilin
Evet haklısınız içtenliğiniz içinde teşekkürler çok istediğim bir şeydi nasip olmadı içimden atamadığım bir yara sanki yeni doğum yapmadım kızım 4 yaşında ama yılın belli zamanlarında bebek konusu açılınca duyarım alttan alta kıyaslamaları benim doğumum ve sonrasında ki zorlukları

Normal doğum yaptım ve 18 ay emzirdim ve sizden daha iyi bir anne falan değilim. Anneliğin doğum şekliyle, emzirip emzirmemeyle ilgisi yok. Bunlar hep annelere kendini kötü hissettirmek için yapılan zorbalıklar.
Çok iyi bir anne olduğunuza eminim

İlk önce üzüntünüzü anlayabiliyorum çünkü bende emzirme konusunda zorluklar yaşadım. Sizin bu düşünceleriniz gayet normal ve anneliğin verdiği o duygusallıkla alakalı. Kayınvalidenize gelirsek çok narsist bir yapıya sahip belli ki ve sizide sevmiyor. Tavsiyem mümkün olduğu kadar az görüşün. Bir insana verebileceğiniz en güzel ceza onu yok saymak 🙂

İlk önce üzüntünüzü anlayabiliyorum çünkü bende emzirme konusunda zorluklar yaşadım. Sizin bu düşünceleriniz gayet normal ve anneliğin verdiği o duygusallıkla alakalı. Kayınvalidenize gelirsek çok narsist bir yapıya sahip belli ki ve sizide sevmiyor. Tavsiyem mümkün olduğu kadar az görüşün. Bir insana verebileceğiniz en güzel ceza onu yok saymak 🙂
Sorarsanız kızı gibiyimdir😅

Duygusalsın bu, normal ama bırak, hepsini bir köşeye ah vah etme boş yere başını okşasınlar diye bekleme sen bir annesin bu tarz olaylara gül geç

Kayınvalide lafını hiç takmayın. Ben normal doğurdum 5 ay anne sütü aldı bebeğim. Hiç de bağ kuramadık diye düşünmedim şu an görseniz nasıl anacı.
Kaynanız kendi kızına moral olsun diye öyle söylüyordur siz üstünüze alınmayın. Onun düşündüğü gibi düşünürsek görümceniz 5 dakikada doğurmuş ben 36 saat doğumhanede kaldım suni sancıyla. Analık yarıştırmak için isteyen bin şey bulur ama hiçbirine gerek yok

Kayınvalide lafını hiç takmayın. Ben normal doğurdum 5 ay anne sütü aldı bebeğim. Hiç de bağ kuramadık diye düşünmedim şu an görseniz nasıl anacı.
Kaynanız kendi kızına moral olsun diye öyle söylüyordur siz üstünüze alınmayın. Onun düşündüğü gibi düşünürsek görümceniz 5 dakikada doğurmuş ben 36 saat doğumhanede kaldım suni sancıyla. Analık yarıştırmak için isteyen bin şey bulur ama hiçbirine gerek yok
Ne kadar acımasız insanlar var dimi şu dünyada. Bir anneye söylenecek en acı sözler dmzirmek ile vurmak bir anneyi. Allah korusun böyle kayınvalidelerden

Canim ben de sezaryen oldum doktoruma yalvardım normal olmasın diye. Burada sezaryen olmak çok imkansız ama bebeğin suyu bitmiş meğersem sezaryen oldu. Göbet ata ata girdim çıktım. Çekemem o kadar acı. Bebeğim için canımla dişimle tüm enerjimle koşturuyorum. Bu ayrı o ayrı. Emziremediysen mamayla ek gıdayla sütünü sağıp beslemeyle halledersin. Boş tabulara bağlı kalma. Ben çok korkak bir tip olduğum için normal doğuramazdım travma kalırdı. Dualarım kabul oldu. Boşver yani vardır bir hayır

Konu sahibi bakış açınızı değiştirmeniz lazım. Örneğin diyorsunuz ya herkesin çok kolay sahip olduğuna ben çok zor ulaşıyorum. Bunu bilemezsiniz herkesin zorluğu ayrıdır dünyada. Mesela ben sevişip hamile kalan insanları inanılmaz şanslı buluyorum çünkü 4. Tüp bebek denememden sonra evladıma kavuştum. Karnım, hergün kendi kendime yaptığım iğnelerden öyle morarmış ve sertleşmişti ki karnımda iğneyi sokacak yer bulamıyordum tedavimin son zamanlarında. Döktüğüm paranın aldığım hormonun haddi hesabı yok. Ama ben de sizin yaşadığınız babasızlığı bilmem mesela. Annemin geçim derdine düşüp beni garip bırakmasını bilmem. Allah’a şükür evladı hasta bi annenin çaresizliğini ikimiz de bilmiyoruz Allah da bildirmesin.
O yüzden çok ufak şeyler bunlar, mesela benim için o yaşadığım tedavi sürecinin hiç bir önemi kalmadı artık. inşallah çocuğumuz büyüdükçe okula gittikçe sizin için de emzirmişsiniz emzirmemişsinşz çok önemsiz ayrıntılar olarak kalacak

Ilk bebeginizse yogun kaygi ve anladigim kadariyla baslangicta yasadiginiz lohusa depresyonu sebebiyle boyle dusunceler donuyor aklınızda.
Sabir, gececek... gecmezse, tolere edemiyorsaniz bir uzmana başvurun, saglicakla buyutun♥️

Sezaryen doğdum. Altı aylıkken hastalık sebepli sütten kesildim.
Çocukken anneme şiirler yazardım, yazmayı da yeni öğrenmişim, 6 yaşımdayım, Sünger Bob'lu not defterime neredeyse romantik şiirler yazıyorum annemi yücelten jsjsjsj
Alışveriş arabasının bebek yerinde, annem bir saniyeliğine göz hizamdan çıksa panik olurdum.
Beni anaokuluna bir sene erken gönderdiler ama annemsiz asla olmadığım için, gitmem gereken yaşta yine gittim. Kız çocuğu babaya aşık olurmuş, (babam çok iyi bir baba) ben anneme.
Küçükken neredeyse annem olmak isterdim, hatta büyüyünce fark ettim ki lisedeki meslek hedeflerim bile (annem ev hanımı olmasına rağmen) onun karakterini taşıyan mesleklermiş.
Rahat olun; istismarcı ebeveynlerin çocukları dışında, kimsenin çocuğu başka anne istemez.

Tabii umuyorum ki sizin çocuklar benden daha bağımsız olurlar 😅 çünkü benim kişiliğim okula uyumumu zorladı.
Sezaryen doğdum. Altı aylıkken hastalık sebepli sütten kesildim.
Çocukken anneme şiirler yazardım, yazmayı da yeni öğrenmişim, 6 yaşımdayım, Sünger Bob'lu not defterime neredeyse romantik şiirler yazıyorum annemi yücelten jsjsjsj
Alışveriş arabasının bebek yerinde, annem bir saniyeliğine göz hizamdan çıksa panik olurdum.
Beni anaokuluna bir sene erken gönderdiler ama annemsiz asla olmadığım için, gitmem gereken yaşta yine gittim. Kız çocuğu babaya aşık olurmuş, (babam çok iyi bir baba) ben anneme.
Küçükken neredeyse annem olmak isterdim, hatta büyüyünce fark ettim ki lisedeki meslek hedeflerim bile (annem ev hanımı olmasına rağmen) onun karakterini taşıyan mesleklermiş.
Rahat olun; istismarcı ebeveynlerin çocukları dışında, kimsenin çocuğu başka anne istemez.

Bu sitede emzirme sorunu yaşayan bir çok yeni anne var. Bunları düşünüp kendini üzme,strese sokma. Sen kötü bir anne değilsin. Doğum şekliyle ya da bebeğin emip emmesiyle iyi anne olunuyor demek yanlış olur.

Çok hassas bir dönemdesiniz, etrafınızdakiler de düşüncesiz ve kaba insanlar haklısınız ama iyi anne olmak emzirmeyle olsaydı dünya çocuklara cennet olurdu. Hiç eskilerin empoze ettiği bu saçmalıklara tutulmayın, evladınıza tutunun. Bakın erken doğum yapmışsınız ama rabbim size evladınızı bağışlamış. Mamayla olsun sütle olsun ama sağlıklı olsun. Şu an bir gebelik testinde pozitif görebilmek için mücadele veren kadınlar var. Biri de benim. Doktorlar, ameliyatlar mekik dokuyorum. Zor elde etmek bambaşka bir şey emin olun. Önceliğimiz insanlardan övgüler, alkışlar almak değil sağlıklı evlatlar olmalı. Bebeğinizle mutlu ömrünüz olsun

X