- 18 Şubat 2013
- 2.634
- 940
- 248
- Konu Sahibi FairyTaleJoy
-
Iki adami birden midesi kabul ediyor, kocasina sadece katlaniyor diyeyim hadi. Peki o adamdaki nasil bir mide ki kocasiyla birlikte oldugunu bile bile bir seylere devam ediyor... Erkekler bizden bir tik daha tahammulsuzdur bazi seylere. Bu adamdaki nasil bir sevgi anlayisi ki sevdigini iddia ettigi kadinla kocasinin birlikteligine tahammul ediyor...
Kadın sever, çünkü erkek onu bi şekilde kandırır ya ayrı yatıyoruz der yada boşanmam mümkün değil der yada boşancam diye diye oyalar. Kadın buna tahammül edebilir. Ancak erkeğin namus anlayışı farklıdır, erkekte namusu koruma iç güdüsü vardır, gerçekten sevse sevdiğine el sürülmesine tahammül edemez.
Kadını da aşığım diyerek elde tutması lazımdır ki istediğini alabilsin.
bütün olay bu.
kesınlıkle öyleydı ama bu alıntı konu sahibesıne gitsin.....
Arada aşk oldugu icin dogru mu desem yoksa cocuklarin ve cocuklari oldugu icinse yalnis mi demeliyim. Bende evlenicem cok kisa bi sure sonra ama aklimada baska birisi var 4 yillik ailemin istemedigi karsi ciktigi eski sevgilim ama ben ailemin cok sevdigi yeni nisanlimla evlenmek zorundayim. Zor cok zor.
Bu nasıl bir bakş açısı nasıl bir normalize anlayamadım doğrusu. Aşk dopaminin bir anda şangır şangır salgılanması falan gibi bişey mi. İlişkilerde aşktan önce insanlar birbirine kur yapar kedi köpek bile bunu yapıyor. Hafif basit nsanlar bu kurların peşinden koşar hoşuna gider bekler. O halde evliyken birine aşık olmak normalize edilecek birşey değil. Tek gecelik aldatmadan bile daha acı.
Aşk için zaman gerekir mekan gerekir etki tepi gerekir . Evlenmiş birisi bu duyguları ya eşiyle yaşayabileceğini ya da eşiyle kopuklarsa yaşayamayacağını bilir ve yan gözle bakmaz kimseye kadın da olsa erkek de olsa.
Aynen öyle. Aşkın temeli cinsellik ve hormonlar, araya bağlılık ve sevgi girer daha sonradan bu kur, konuşma, tanıma dediğinizle. Olayın fizyolojik boyutu var. Ben konu sahibini savunmuyorum arkadaşım yanlış olmasın ama insan aşık olabilir. Hatta şöyle bir olay var aşkta karşındakinin insani kokusu (feromon) seninkinden ne kadar farklıysa o kadar çekilirsin ona, ne kadar aynı ise o kadar iter seni. Bu gibi basit yönleri de var maalesef kutsallığın ötesinde. Bu yüzden çok yakışıklı bulup da bize hiç cazip gelmeyen insanlar olmuştur geçmişimizde ya da bunda ne buluyoruz deyip aşık olduğumuz. Yani aşkın hormon temelli bir yönü var.
Ama tüm bunların yanında irade ve mantık da bize bahşedilmiş. Aşık olmuştur eyvallah ama bu durumda iki yol var. Ya kalbine gömüp eşinle ve çocuğunla devam edersin yola ya da mertçe çıkar söylersin "seni artık sevmiyorum, gönlüm başkasına kaydı." dersin bitirirsin.
Bu nasıl bir bakş açısı nasıl bir normalize anlayamadım doğrusu. Aşk dopaminin bir anda şangır şangır salgılanması falan gibi bişey mi. İlişkilerde aşktan önce insanlar birbirine kur yapar kedi köpek bile bunu yapıyor. Hafif basit nsanlar bu kurların peşinden koşar hoşuna gider bekler. O halde evliyken birine aşık olmak normalize edilecek birşey değil. Tek gecelik aldatmadan bile daha acı.
Aşk için zaman gerekir mekan gerekir etki tepi gerekir . Evlenmiş birisi bu duyguları ya eşiyle yaşayabileceğini ya da eşiyle kopuklarsa yaşayamayacağını bilir ve yan gözle bakmaz kimseye kadın da olsa erkek de olsa.
herkesin ilk tepkisi bunu bide buraya yazıyo musun olucak ama ben yinede anlatmak istiyorum. 6 yıllık evliyim ama 2 yıldır hayatımda başka birisi var. nasıl olduğunu bilmiyorum ama ben onu seviyorum ve daha kötüsü oda evli uzak durmaya çok çalıştık ama olmadı şimdi ne onla oluyo ne de onsuz boşanıp beraber olmak istemiyorum yuva yıkanın yuvası olmaz biliyorum ve onun da benim de çocuğumuz var ikisine de kıyamam yapamam ayrılsam da hiç bişe düzelmicek hayatımızı mahvettim ben bu acıdan vicdanımdan nasıl kurtulucam
Kullanmak kısmını şu açıdan dedim canım konu sahibi diyor ya biz seviyoruz birbirimizi diye. Seven erkek başka adamla olmasına katlanır mı ? Hayır tabi ki. o zaman adam cinsellik için beraber, kadın da beni seviyor zannediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?