Başkasından kitap almak

başkasına kitap verirken de alırkende tereddüt ederim...zira kitabın benim kitabım olduğunu bilince daha çok zevk alırım..
emanet kitaba nedense kendimi veremiyorum... kitaplar artık eskisi gibi değil, çok hesaplılar... üçe beşe dolu kitap..
bilhassa fuar falan denk getirip topluca beşer onar kitap almak ve uzun süre okumak en mantıklısı...

Başkasından okumak için kitap alır mısınız?
Şahsen ben alamam çünkü o kitabın kendi kitabım olduğunu bilmeliyim.Bu benim için önemli.Aslında başkasına kitap da vermem çünkü bazıları çok hoyratça çeviriyor sayfaları ve kenarlarını kıvırıyor bu çok sinir bozucu bir şey... Ever bayanlar sizin düşünceleriniz neler? :)
ben almayıda vermeyide sevmem ya :) bu konuda cimriyim kesin.

Ben kendi çapımda bir kütüphanem olsun istediğim için almıyorum çünkü başkasından alıp bitirdiğim kitaba tekrar para vermek zorluyor bir yandan da bende de olsun istiyorum o kitap. Başkasına kitap vermeyi de severim ama mutlaka kitabın kıymetini bilen yıpratmadan okuyan ve mutlaka geri getiren kişilere veririm önceden versiğim kitabı geri alamama deneyimim çok oldu çünkü parasında değilim de ben kütüphane oluşturmaya çalışıyorum ve geri gelmeyince üzülüyorum

X