Başkasından kitap almak

kitabın uslubuna konunun güzelliğine ve çekiciliğine göre bir günde de bitirebilirim aylarca da sürebilir.

Korkulur sizden...:KK53: Gerçi artık ben de bir kitaplığım olsun istiyorum. Bu yüzden kitapların bana ait olması önemli. Ödünç aldığım bir, iki kitap var şu an. Onları da okuduktan sonra iade edeceğim kendilerine.

Konuyu görünce yazmak istedim bir arkadaşım vardı yeni kitaplardan hiç hoşlanmazdı,kendine yeni bir kitap alsa önce bizlere verir,iyice yıpratarak okutturur öyle kendi alır okurdu.

Kitaplığıma koyduğum kitaplarımda yaşanmışlık olsun istiyorum derdi.

Ama ben:KK47:Kitabımı birine ödünç vermişsem ve ona zarar gelmişse tam bir şeytana dönüşüyorum. İçim yanıyor,sinirlerim yıpranıyor,kendimden geçiyorum.
hislerime tercüman olmuşsunuz:KK53::KK53:

Kimseden kitap almam, başkasına da vermem. Çok istediğim bir kitapsa arar bulurum, parama kıyarım ne kadarsa, internetten sipariş ederim. Yaparım bir şeyler. Ama almam. Kimseye de vermekten hoşlanmıyorum. Okurum diyip alıyorlar,geri getirmiyorlar. Getirseler bile kapağı yıpranıyor, sayfaları kopuyor, katlanmış bükülmüş oluyor. Hiç hoşlanmıyorum. Benim için en değerli şey kitaplarımdır. Kimseye dokundurtmam. :KK47:

Başkasından kitap ödünç alıp okumayı hiç sevmem. Hatta eskiden okuduğum ve çok sevdiğim kitapları da satın alıyorum aklıma geldikçe.

Kitap vermekten de nefret ederim.

Bir arkadaşıma İrvin Yalom kitabını verdim,kaybetti, yerine bana başka iki kitap alıp hediye etti, ama benim aklım hala o kitapta.
Bir de aynı arkadaşıma iki adet Chuck Palahniak kitabı ödünç verdim. Kendisini gördüğüm ilk fırsatta isteyeceğim.

ayyyy kızlar ödünç verdiğim ve geri gelmeyen kitaplarım geldi aklıma bir an sinirlendim . bende başkasından alamıyorum kitap illa benim olsun istiyorum niyeyse. kendimi başkasından aldıgımda belli bir süreye sıkıştırmış gibi hissediyorum okudugum da verimli olmuyor bu sefer. birde kitap kıymetı bılmeyen, hedıye edilen kitabı aylarca rafta bekleten insanlar var bildigim. bir daha dedim yooooookkkkk yagmurlu havada su yok bunlaraa :KK20:

Kuzenim disinda kimseden kitap istemem. İsteyemem. Hos kuzenimle ayni evde yasiyoruz :KK66:

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Okudugum kitap benim olmali okuduktan sonra da kutuphanemde yer almali diyenlerdenim... baskasindan istemem o ayri da bi de isteyip de geri vermeyenler yok mu? :KK43:(

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kitap ödünç almamayı, bende bulunmasını tercih ederim. Ama ödünç vermeyi severim. Ama herkese ödünç vermemek gerekiyor, çünkü geri getirmeyenler oluyor. O sebeple geri getireceğine inandığım kişilere ödünç kitap veriyorum sadece.

Leyla

Eskiden ortaokul yıllarım da ödünç aldıklarım oldu ama şimdi almıyorum...

Ne kimseden kitap alirim, ne de kitabimi birisiyle paylasirim,coook onceleri,gozum acilmadan önce diyelim,bir kac kitap verdim ödünc,kimisi verdigim gibi gelmedi,kimiside hic gelmedi.dedim bu son.eşim bile kitaplarimdan okusa,olurya ise goturuyo bazen,sıkı sıkı tembihlerim,unutma sakin,fazla ayirma arasini,sayfayi katlama,ayrac kullandiye.degisik bi huy iste.

Kuzenim ve en yakin arkadasim dışında kimsenin kitabini almam. Kendi kitaplarimi da esimin yegeni ve yine en yakin arkadasimdan baskasina okusun diye vermem. Onceden başkalarına verdigim kitaplar sonra geri gelmedi. Su siralar 30 a yakin yeni kitap okumayi düşünüyorum biir liste yaptim bi kismini ben bi kismini arkadasim alacak dönüşümlü okuyacagiz. Her bulusmamizda birbirimize uc dort kitap verir bi sonraki buluşmada okunanlari alir yenisini veririrz boyle bir duzen oturttuk:))

başkasından kitap alıp okuyamıyorum çünkü yeni kitapları koklaya koklaya okuyorum :KK70:

Başkasından kitap almam,pahalı olsa da yemem içmem kendime beğendiğim kitabı alırım. Kitapta insanın kendi dokunuşlarını bazen notlarını barındırdığı biz gizdir benim gözümde.Ben kitabımında cümlelerin altını çizerim,kitabımı hangi tarihte aldığımı ve ne hissederek aldığımı yazarım :)

Okunmuş kitap okumak bana daha çok heyecan verir. Yeni kitapları okuyasım gelmez. Sayfaları eskimiş olsun isterim.
Kitap alacağım zaman önce 2. el kitapçılara bakarım aradığım orada var mı diye.
Başkalarından alıp okumak da tercihim. O zaman daha çabuk okuyorum hatta.
Ve " kitap paylaşmak" en sevdiğim şeylerden biridir. Ben kitapların kütüphanelerde çürümesine karşıyım. Kitap saklamak bana göre bencilliktir..

okuduğum ve yakın arkadaşımın da okumasını istediğim bir kaç kitabımı geçen hafta şu an başka şehirde yaşayan arkadaşıma gönderdim.

şimdi de ondan gelecek kitapları bekliyorum :KK36:

beni rahatsız eden alınıp geri getirilmeyen kitaplar olur sadece :KK73::KK73:

Ne zaman birine kitabımı versem peşinde koşturmak zorunda oluyorum..O yüzden malesef insanlar bu konuda cimri olmaya itiyor..Başkasından kitap almak içinsediyeceğim, bir kitabı okuduğum zaman onu sahipleniyorum, hep benimle olsun istiyorum, kitaplığımın bir köşesinde bulunsun istiyorum; o yüzden bir başkasından almaktansa kendim satın almayı tercih ederim.. :)

Öncelikle sahaftan alınan, eski tasarım kapaklı, ilk sayfası imzalı ve notlu, altı çizilerek okunmuş kitaplara aşığım.

Kitaplarımı ödünç vermeye ve insanların okuduktan sonra bana fikirlerini sunmasına bayılırım.

Ödünç kitap arkadaşımdan yada kütüphaneden alıp okurum. Eğer beni çok etkilediyse kitaplığıma alırım. Eğer kitaplıkta bulunması çok önemli değilse, resmini çekerim yada ufak notlar alırım.

Daha önce de yazmışım buraya ama tekrar etmekte fayda var :)

Kitap almam da vermem de arkadaş. Bir yakınım kitap istemisse benden kendiminkini vermem gider aynısını alır hediye ederim. Yazın kuzenim istedi öyle yaptım.

X