Başkasına kredi çekerken iki kere düşünün...

bedazzld01

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
829
452
Kızlar merhaba.
Benim çok büyük bir sıkıntım var. Geçen sene eylül ayında evlenmek üzere olan ve paraya sıkışan eski bir -sözde- dostuma(erkek) 6.500 tl kredi çektim. Kendisi ticaretle uğraşıyor ve 3 gün sonra borcun tamamını kesinlikle ödeyeceğini söyledi. Dedim ki bak ben de zor durumdayım, 1400 tl evlilik kredisi ödüyorum, eşim zaten asgari ücret alıyor. Kesin verebilecek misin 3 gün sonra dedim. Evet kesin dedi. Biraz daha ısrarla sordum, bana güvenmiyor musun dedi. Ve bu adına kredi çektiğim kişi de zamanında babamla benim aramızdaki 1 yıllık küslüğü babamla telefonda konuşarak bitirmiş bir kişi sağolsun, hakkını yiyemem. Bir de benim bir arkadaşımla gönül işi olsun diye bundan 4 yıl önce memleketine gezmeye davet etmişti bizi. Biz de gittik. Akşamına babam geçe kalmadan dönün dedi. Araba kullandığımız yol oldukça kötü ve uçurumluydu çünkü. Bizimki babamı arayıp merak etme amcacım ben kızlara kefilim bana emanetler dedi. İyi dedi babam da. Ama maalesef dönüşte biz arabayla giderken kız arkadaşımla şarampolden bir güzel uçtuk. O anın korkusuyla babama söyleyemedim, ben demiştim demesin diye.Bu arkadaşı aradım-zaten onlara yakındık- sağolsun hemen geldi, bizi eve yolladı, arabayla kendi ilgilendi. 3 haftada araba tamam dedi, 1 ay sonra 1.5 ay sonra 2 ay sonra filan diye diye inanırmısınız arabanın tamiri 3 ay sürdü. Kime söylesem şok oluyor 3 ayı duyunca. Borcum ne kadar dedim, 8.500 civarı bir paradan bahsetti, kredi çektim hemen eline saydım. İşte bunların hatrına çektim parayı.

Neyse 3 gün sonra bahsettiği parayı ödemedi, ben de çok kızdım. Söz vermiştin dedim. Düğününe davet etmişti rezalet çıkarırım diye mi korktu nedir, düğün iptal oldu anlaşamıyoruz dedi. Düğünden yarım saat önce beni arayıp yokladı, evde miyim diye. Ama düğünü olmuştu faceden gördüm. Ertesi gün de telefonu kökünden kapatıp balayına gitti zaten. Yalanlar yalanlar bin tane yalan. Bak dedim tüp bebek için kredi çekicem banka vermiyor. Yine yalanlar yine oyalamalar. En sonunda babama havale ettim. Babamı da aynı şekilde salak yerine koymalar oyalamalar yalanlar geçen aya kadar zar zor kredi taksidini gecikmeli de olsa ödetebildik. Geçen ay iyice aksattı, parça parça verdi. Ondan önce de 1-2 gün geç yatırıyordu. Kredi notum düşmesin diye ben günü gelince yatırıyordum, o birkaç gün sonra veriyordu. Bu ay hiç vermedi.Vermeye de niyeti yok. Çıldırıcam. Karnımda 4.5 aylık bebek yaptığım iyiliğin bedelini ödüyorum. Maaşımdan elime zaten 500 kalıyordu, 430 u artık bu krediye gidiyor. Kızlar adam 80.000 tlye düğün yaptı fakir de değil ki...Ve malı mülkü parasıyla hava atıp duran bir arkadaşımdı bu...Babam baktı ona ulaşamıyor, kardeşini aradı. Kardeşi de babama onla arasının bozuk olduğunu ona da 70.000 taktığını, her gün bizim gibi birkaç alacaklının kapıyı çaldığını söyledi...Anlayacağınız benim gibi birkaç kişiye de borç takmış.

En sonunda ben de buna mesaj attım. 4.5 aylık hamile kadına bunları yaşatmaya utanmıyor musun, ben kendi kredimi mi ödeyeyim, tüp bebek parasını mı, yoksa senin için çektiğim krediyi mi dedim..Bak eşine mahçup olma diye işlem başlatmıyoruz ama böyle giderse dava açıcaz borcunu öde dedim.
Ne dese beğenirsiniz. Asıl ben size dava açıcam baban bana hakaret etti, hepsini kaydettim. Ben seni babanla bir aile haline getirdim. Sizi baba kız yapan bendim. Zamanında arabanla ben ilgilendim cebimden çıkan paranın hesabını sormadım senden dedi. Güya o kazada onun cebinden fazla para çıkmış lafını etmemiş. Dedim ki sen bana 15.000 dedin de ben 8.500 mi verdim? Ne dediysen onu eline saydım Ayrıca bizi aile yapan sen değilsin evet bir senelik küslüğü bitirdin sağolasın ama ne demek sizi aile yapan benim dedim. Ben sana yok canımdan çektim o krediyi dedim. Babama ona hakaret edip etmediğini sordum .Çünkü babam başından beri tatlı dille yaklaşıyordu ona. Etmedim kızım ama son zamanda beni öyle bir aptal yerine koydu ki sadece bağırdım bir de -lan- dedim diyor. Hayır dese ki durumum yok amca biraz idare edin, tamam dicez napalım. Ama öyle de demiyor. Kedinin fareyle oynadığı gibi bizimle oynuyor, bin tane yalan söylüyor. Atlatıyor, aptal yerine koyuyor. Sonuç olarak krediyi ödemiyor. Hatta üste çıkarak o parayı hakkı sayıyor. Çıldırıcam kızlar, elimde birkaç mesaj, bir de ses kaydı var o borca dair. Bir avukat bu deliller yeterli, parayı alırız ama 2 yıl sürer diyor. Diğeri hiç bulaşmayın senet olmadıktan sonra mesaj ses kaydı hikaye, sizi bile suçlu çıkarabilir diyor.

Kızlar ben napayım şimdi? Eşimin tepkisini kestiremediğim için herifin ödemediğini ona söylemiyorum. Ben demiştim demesin diye. Şu anda da hamileyim napayım dava açıp kucağımda bebek 2 sene dava peşinden mi koşayım, yoksa bu da bana ders olsun deyip karnımdaki çocuğumu daha fazla üzmeyeyim mi? Krediyi ödeyebiliriz ama ucu ucuna, boğazımızdan kısarak. Napayım?

3 gün sonra eline para geçecekse, her ne yapacaksa o parayla 3 gün daha beklesin diyemediniz mi? Yani bunu kabul ederken belliymiş aslında. hukuki anlamda bir Hakkınız var mı bilmiyorum umarım alabilirsiniz paranızı
Demez miyimm? Ama paranın aynı gün gerektiğini, mobilyacıya ödeme yapacağını, mobilyacının ürünleri teslim etmek için aynı gün parayı istediğini söyledi. Kendisi Aydın'da. Mobilyaları İzmir'den almış. Sadece 2 gün mü ne dışarıya teslimat yapıyolarmış o da bugünmüş. İlla bugün mobilyaların eve gelmesi gerekiyormuş, evde karısı adamların gelmesini bekliyormuş. Erteleyemezlermiş cumaya çeyiz serme olacakmış bilmem ne birsürü şey saydı. Düşünmeme bile fırsat kalmadı öyle bir yalvardı ki. Hatta sen çek dedim. Ben ticaretle uğraştığım için bana hemen vermezler, sen memursun sana hemen verirler dedi. Ben de geçmiş dostluğun hatrına çektim.

Öncelikle eşinizle konuşun herşeyi anlatın sonra isterse 12 yıl sürsün o davayı açın açın ki görsün bakalım ne oluyor ve hamilesiniz lafaniza bu kadar takmayın dunya malı karnindaki o dunya guzeli bebeğini düşün onun sağlığı herşeyden ve herkesten çok daha onemli:)
Ahh arkadaşım çok teşekkür ederim ama eşime desem de bişey değişmeyecek, bir de ağzımızın tadı kaçacak iyice. Zaten babama havale ettim. Ben üzülmeyeyim diye her ay babam muhattap oluyor.

Demez miyimm? Ama paranın aynı gün gerektiğini, mobilyacıya ödeme yapacağını, mobilyacının ürünleri teslim etmek için aynı gün parayı istediğini söyledi. Kendisi Aydın'da. Mobilyaları İzmir'den almış. Sadece 2 gün mü ne dışarıya teslimat yapıyolarmış o da bugünmüş. İlla bugün mobilyaların eve gelmesi gerekiyormuş, evde karısı adamların gelmesini bekliyormuş. Erteleyemezlermiş cumaya çeyiz serme olacakmış bilmem ne birsürü şey saydı. Düşünmeme bile fırsat kalmadı öyle bir yalvardı ki. Hatta sen çek dedim. Ben ticaretle uğraştığım için bana hemen vermezler, sen memursun sana hemen verirler dedi. Ben de geçmiş dostluğun hatrına çektim.
Anladım kötü olmuş gerçekten ne kadar hayıflanırsak hayıflanalım olan olmuş. Nasıl bir yol izleyebilirsiniz araştırdınız mı? Yüzsüzlük adamın yaptığı resmen vicdanı rahat bir şekilde nasıl yiyor o parayı hayret. En kısa zamanda alırsınız inşallah :KK43:

Ahh arkadaşım çok teşekkür ederim ama eşime desem de bişey değişmeyecek, bir de ağzımızın tadı kaçacak iyice. Zaten babama havale ettim. Ben üzülmeyeyim diye her ay babam muhattap oluyor.
O zaman bırakın böyle kalsın kimsenin ahi kimse de kalmaz bu dunyada çıkmazsa öteki tatafta elbet çıkar o yüzden şuan hamileliğine odaklan zorlu bir süreç ile hamile kalmışsın bu tur gebelikler daha hassas diye biliyorum

Anladım kötü olmuş gerçekten ne kadar hayıflanırsak hayıflanalım olan olmuş. Nasıl bir yol izleyebilirsiniz araştırdınız mı? Yüzsüzlük adamın yaptığı resmen vicdanı rahat bir şekilde nasıl yiyor o parayı hayret. En kısa zamanda alırsınız inşallah :KK43:
Hem de güya çok zengin bu adam. Araştırdım ama iki fikir var. Bir avukat diyor devletin dili resmi senet yoksa hiç bulaşmayın, diğeri diyor ki mesaj ve ses kayıtları yeterli deliller, dava açın kazanırsınız. Net bir bilgiye ulaşamadım. Güya o da bize dava açacakmış. Sonradan çaktım köfteyi adamın taktiği bu. Çıldırtıp, kendine bağırtıp, hakaret ettirip bunları kullanarak karşı dava açmak.

Ya şunu da eklemeden geçemeyeceğim bana da boyle nir teklif gelmisti arkadasimdan 10 bin ceker misin diye ben akıllı da saf gibi gittim Allaha şükür banka bana kredi vermedi :halay:birakin kredi cekmeyi ben şuan kendi kredi kartimi abime ödünç vermiyorum üstüme kalir diye:KK45:

Kimseye kredi çekilmez bu devirde geçmiş olsun. O şahsa da yar olmaz ama siz görür müsünüz bilmem. Kul hakkı çok yemiş belli bir çok kişiye borç yaptıgına göre.

Boyle pişkinlik gormedim. Sizin yerinize benim içim patladi:KK34: kesinlikle bu isin pesini birakmayin evlenmis diyosunuz bi sekilde ulasin karisina olan biteni anlatin kocaniz boyle boyle yapti diye rezil edin adami. Eminim karisi ona baski yapacaktir odemesi icin yani ben olsam utancimdan yerin dibine girer kocama ne yapar eder odettiririm.

O zaman bırakın böyle kalsın kimsenin ahi kimse de kalmaz bu dunyada çıkmazsa öteki tatafta elbet çıkar o yüzden şuan hamileliğine odaklan zorlu bir süreç ile hamile kalmışsın bu tur gebelikler daha hassas diye biliyorum
Tüp bebek yaptırıcam kredi çekmem lazım dedim, ağladım. Oralı olmadı. Şok geçirdim, iyi bir arkadaşımdı eskiden...

Öncelikle geçmiş olsun insallah paranızı geri alırsınız
Bir de bebek icin hayırlı olsun cabaniza degmis tup bebek süreci zor çünkü
Bu konuda tek diyebileceğim sey su ki: krediye karsiyim
Iki sene önce yeni memurken bir arkadas benden borç istemişti ben de param yok demistim gercekten o zaman o kadar param yoktu bana kredi cekip maaş hesabimdan ödeyebileceğimi kendisinin de bir iki ay içinde geri ödeyeceğini soylemisti ben de kredi cekemem dedim kırıldı belki bilmiyorum ama icim rahat çünkü ben kendimden neden kisayim diyorum
Ha sizin kadar sıkı bir dost degil benimkisi ama bence baskasi icin cebinde varsa vermek gerek, kredi riskli is

Boyle pişkinlik gormedim. Sizin yerinize benim içim patladi:KK34: kesinlikle bu isin pesini birakmayin evlenmis diyosunuz bi sekilde ulasin karisina olan biteni anlatin kocaniz boyle boyle yapti diye rezil edin adami. Eminim karisi ona baski yapacaktir odemesi icin yani ben olsam utancimdan yerin dibine girer kocama ne yapar eder odettiririm.
Valla emin değilim çete filan da olabilirler artık şüpheleniyorum...Karısının teli bende var aslında.Pek kocasını öde öde diye sıkıştıracak hava yok kadında. Ama henüz aramız bozulmamışken karısının ailesinin mafya gibi birşey olduğunu söylemişti. Ne kadar doğru bilmem...Adam profesyonel yalancı olmuş görmeyeli....

X