• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başkasına aşık olmak

SoNsUzMaSaLa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2010
26
0
86
43
İstanbul
eşinize aşık oldunuz ve evlendinizz:asigim: peki birgün başkasına aşık olabileceğiniz aklınıza gelir mi? ya da oldunuz mu boshayallersmile aşkın tanımı nedir hiç kendinize anlatabildiniz mi? :uhm:

Bu bence aranmakla alakalı..
Kaba bir giriş oldu ama aranırsanız bulursunuz.
Flört ederseniz devamı gelir..
Yani etrafa nasıl bakarsanız öyle görüyorsunuz.
Evliyken aşık olunabilir bunu şaşırmıyorum ama buna ortam hazırlamak kişinin elinde..
bir de tutkuyla,cilveylecinsel arzuyla aşkı karıştırmamak gerek..!

Evliyken aşık olunabilir bunu şaşırmıyorum ama buna ortam hazırlamak kişinin elinde..

bilmiyorumkismile galiba sanırım öyle...arkadaşlarımın bikaçıyla bu konuyu tartışmıştık..birde burda sorayım dedim bende...ben 10 senelik evliyim:asigim: eşime halen deli gibi aşığım ...nasıl oluyorda insanlar evliyken birilerine bişey hissediyor anlamış değilim:sinifsinif: Allah göstermesinn...fakat herşey insanoğlu için değil mi?

Evlıyken ısın boyutu bambaskaa o artık ımkansızı zorlamak olur,cunku evlısın mutlu bır yuvan var belkı cocukların..kendını onlara adamak gerekırken arkdsın dedıgı gbı aranırsan bulursun :(

pekı sevgılı ıken ?

gönül yol geçen hanı değil

giren çıkan elimizde

başka birine gönlünü açıyorsan öncekini çıkarmışsın kalbinden

bir kalbe iki kişi sığmaz:delphin:

Bence olabilir. Oluyor da duyuyoruz görüyoruz.
Bazen evlilikler bitme noktasına gelir. Aşk kapıdan çıkar, eşinizi sadece arkadaş gibi seversiniz. Sorunlar yaşıyorsunuzdur. Bu karışık bir halde aşk kapısını çalabilir insanın. Çünkü aşk da karışık bir duygudur. ınişli-çıkışlıdır karmaşık ortamları sever. Önemli olan böyle bir durumda uzaklaşmak bunu ilişki boyutuna taşımamaktır. Böylesi aşık olmaları hastalık olarak kabul ederim. Kangrenli bir hastalık. Geçirmeye çalışmalı kendini tedavi etmeli insan...
Her evlilik başladığı gibi devam etmeyebilir. Ama çocuk varsa ben başkasına aşık oldum diye evliliği bitiremezsiniz. O çocuğa nasıl açıklarsınız bunu. Duygusal durumumdan ötürü evliliğimi bitirdim mi? adil bulmuyorum böyle ayrılıkları. Dediğiniz gibi her şey insanlar için.

gönül yol geçen hanı değil

giren çıkan elimizde

başka birine gönlünü açıyorsan öncekini çıkarmışsın kalbinden

bir kalbe iki kişi sığmaz:delphin:

katılıyorum kesinlikle...iki kişiye aşığım laflarına pek inanmam ben,birinden biri farklı birşeydir. Hal böyleyken başkasına aşık olabilecek dereceye gelmişseniz diğeri bitmiş demektir,o zaman gönlünüzde biteni o kişiye söylemeniz lazım,herkes kendi yoluna gidebilsin...hatta bittiyse eğer aşk,başka aşklara yelken açmadan bitirmek lazım...böyle olmuyor ama pratikte nedense,çok yazık!!! ben zaten kolay aşık olabilen bir karaktere sahip olmadığım için çok zor diyebilirim böyle birşey...Eğer başkasına aşık olma ihtimalim varsa da boşanmışımdır zaten.bir ilişkiyi bitirmeden şartları da uygun hale getirmemek lazım diye düşünüyorum aşk için...

Bence olabilir. Oluyor da duyuyoruz görüyoruz.
Bazen evlilikler bitme noktasına gelir. Aşk kapıdan çıkar, eşinizi sadece arkadaş gibi seversiniz. Sorunlar yaşıyorsunuzdur. Bu karışık bir halde aşk kapısını çalabilir insanın. Çünkü aşk da karışık bir duygudur. İnişli-çıkışlıdır karmaşık ortamları sever. Önemli olan böyle bir durumda uzaklaşmak bunu ilişki boyutuna taşımamaktır. Böylesi aşık olmaları hastalık olarak kabul ederim. Kangrenli bir hastalık. Geçirmeye çalışmalı kendini tedavi etmeli insan...
Her evlilik başladığı gibi devam etmeyebilir. Ama çocuk varsa ben başkasına aşık oldum diye evliliği bitiremezsiniz. O çocuğa nasıl açıklarsınız bunu. Duygusal durumumdan ötürü evliliğimi bitirdim mi? adil bulmuyorum böyle ayrılıkları. Dediğiniz gibi her şey insanlar için.

Bende yorumunuza biraz farklı açıdan bakayım:) Bence başkasına aşık anne ya da baba evde çok da hoş tavırlar sergileyemez..O evlilik hoş yürümez zaten,böyle olacağına ayrılmak en mantıklısı...Çocuğun psikolojisi açısından da bana göre daha mantıklı,tabii ebeveynler boşanmayı çocuktan da boşanmak olarak görmedikleri sürece!

kesinlikle katılıyorum.eşini seven bir erkek ya da kadın böyle bir şeye mahal vermez.bir kere yakışıklı birini görse bile "kardeşim olsun" der geçer.ama belli açlıkları varsa biri ona bakar o da ona bakar,flörtleşme olur zamanla işin rengi değişir.eşimin bir lafı vardır tehlikeli suların sahilden bile geçmiyeceksin.yerimseniben

Bende yorumunuza biraz farklı açıdan bakayım:) Bence başkasına aşık anne ya da baba evde çok da hoş tavırlar sergileyemez..O evlilik hoş yürümez zaten,böyle olacağına ayrılmak en mantıklısı...Çocuğun psikolojisi açısından da bana göre daha mantıklı,tabii ebeveynler boşanmayı çocuktan da boşanmak olarak görmedikleri sürece!

Böyle bir durum geçicidir. Bir insan evli iken başkasına aşık oluyorsa duygusal bir boşlukta yaşamıştır bunu. Ruhsal durumu o an için iyi değildir. Geçici bir durum için ki koca bir evliliği yıkmak ne kadar doğru. Sonra bu durumu o çocuğa nasıl açıklayacaksınız, kendi duygusal iniş çıkışlarım yüzümden babandan/annenden ayrıldım. Eşine de "bu kadar sene beraberdik ama şimdi ben başkasına bir şeyler hissediyorum, senin duygularının önemi yok hadi bana eyvallah" demek, bana da böylesi bir durum adil gelmiyor...

Ayrıca çok insan vardır başkasına aşıkken başkaları ile evlendirilen ama bu durumu evliliğine yansıtmadan kendi içinde yaşayan, evliliğinin bilmem kaçıncı senesinde başkasına aşık olan ama kalbine gömüp, evliliğini tekrar düzelten insanlar yok mudur? En azından benim şahit olduklarım var. Eski evliliklerde daha çok var.

Başkasına aşık olmak derken bunu sadece "his" anlamında yaşayanlar için söylüyorum tabi. Aldatmayı ihaneti meşgale edilmiş kişiler için değil. Karmaşık bir durum ne yazık ki... Allah kimsenin başına vermesin. Ama çocuk olduktan sonra başkasına aşık oldum evliliğimi bitireyim bana adil gelmiyor. Aşk da insanın kapısını yanlış zamanlarda çalabilir. Evlilik çocuk olduktan sonra 2 kişilik olmaktan çıkar. Bir çocuk üzerinde boşanmanın yarattığı bunalım başkasına aşık bir ebeveynin yarattığı bunalımdan daha ağırdır. Bunun bilincinde biri olarak böyle bir durum yaşarsam bunu psikolojik bir rahatsızlık gibi görürüm. Depresyon bir durum olur benim için. Zaten dedim ya hastalık diye. Ben böyle düşünüyorum. Tabi sadece hissetmek babında kalırsa. ılişki boyutuna taşındı mı ihanet oluyor, iğrençleşiyor...

Son düzenleme:
Karsımızdaki kisiyi sevmekle alakalı.Zaten ikilemde kalıyorsak her ikisinede yogun duygular hissetmiyoruz demektir..Ben simdi sevgilimi cok seviyorken neden baskasını düsüneyim? Neden baskasıyla kıyaslayıp ikilem yasayım kii..

Esini seven insan ve araları gayet iyiken asık olmaz zaten insan..Anlasamayan,evliliginde pürüzler yasayan,siddetli gecimsizliklerle bogusan insanlar yasar o duyguları..Ama hic anlamadıgım nokta zaten bu kadar sorunun varr..Bence insan vakit keybetmeden ayrılmalı biseylerin düzelmeyecegini bildigi halde evliligini sürdüyor,birde yasak iliski yasıyor..Hic bir mantıgı yok bunun..

Son düzenleme:

Katılıyorum canım. Çoğu zaman cinsel dürtüler aşkla karıştırılıyor. :olmaz:

yorumlarınız gayet mantıklı evet biz kadınlar bu olguyu iğrenç olarak nitelendiyoruz.fakat erkek yaptığı zaman çapkınlık olmuyormu bu? çoğu kadında affetmiyormu?zaten günümüzde aşk sadece 2 günlük ilişkilerden ibaret..bazen yüce rabbime dua ediyorum iyiki gerçek aşkı bulup evlemişim:asigim: fakat artık ciiden ilişkilerde bi laçkalaşma var..türk aile yapımız bozuluyor malesef..

yorumlarınız gayet mantıklı evet biz kadınlar bu olguyu iğrenç olarak nitelendiyoruz.fakat erkek yaptığı zaman çapkınlık olmuyormu bu? çoğu kadında affetmiyormu?zaten günümüzde aşk sadece 2 günlük ilişkilerden ibaret..bazen yüce rabbime dua ediyorum iyiki gerçek aşkı bulup evlemişim:asigim: fakat artık ciiden ilişkilerde bi laçkalaşma var..türk aile yapımız bozuluyor malesef..

Ne yazıkki tüketim toplumu olmaya başlamamızla birlikte - madde anlam kazanmaya -
maneviyat anlamını yitirmeye başladı.
Kontör hızında duyguları tüketir olduk. İnsanın insana tahammülü kalmadı - yalnızlaştık.
Çok üzgünüm çoook

böyle bişeyin olması için o evlilikte bişeylerin bitmiş olması lazım.. artık hiç bir tadı tuzu yoktur.. manası yoktur o evliliğin.. her şey çok güzelken kimse gidip başkasından etkilenmez.. etkileniyosa o evlilik çatirdamiştir zaten..

affetmek için bayanların mazereti "erkektir çapkınlık yapar"

affetmelerinin sebebi de başka birinin bulamayacakları düşüncesi, yalnız kalacağım korkusu:olmaz:

aşk, sevgi gerçek anlamından uzaklaşalı çok oldu... herkes kendi kendine yaşıyor ve her yaşadığına da toplum tarafından kınanma olmasın diye "aşk yaşadım "diyor. diyebilir mi ki "iki günlük gönül eğlendirdim"laelaelaelaelae

affetmek için bayanların mazereti "erkektir çapkınlık yapar"

affetmelerinin sebebi de başka birinin bulamayacakları düşüncesi, yalnız kalacağım korkusu:olmaz:

aşk, sevgi gerçek anlamından uzaklaşalı çok oldu... herkes kendi kendine yaşıyor ve her yaşadığına da toplum tarafından kınanma olmasın diye "aşk yaşadım "diyor. diyebilir mi ki "iki günlük gönül eğlendirdim"laelaelaelaelae

kaydirigubbakcemile3 diyemez doğruu...valla son cümle süperdi delikafadulden

Back
X