Kiralar semtine göre değişiyor. Popüler olan birkaç yer var, çok pahalı kiraları. Uygun fiyatlı yerler ise şehir merkezine uzak. Keyfinize düşkün biriyseniz sevmezsiniz oraları.
Bu arada kentleşmesi çok kötü gerçekten. Büyük şehir gibi gelmiyor bazen. Belediyeciliğini de beğenmiyorum ben. Doğu taraflarından geliyorsanız, yemekleri de kötü. Ben baharatlı ve soslu şeyler sevdiğimden dışarıda bir yerde oturduğum zaman yediklerimden hiç zevk almıyorum.
Hep olumsuz yazmışım ama nezih semtlerden birinde yaşarsınız güvenli bir şehir. Bostanlı-Karşıyaka civarları için konuşabilirim çünkü orada yaşıyorum. İnsan profili iyi, genel olarak kibar ve saygılı insanlarla karşılaşıyorum. Özellikle yazın sahile inip keyifli vakit geçirirsiniz. Çimen kültürünü çok seviyorum ben, bir mekanda oturmaktan daha çok zevk veriyor ve bu açıdan mutluyum yaşadığım yerden.
Bir de aşırı derecede dilenci var bu şehirde, yolda yürürken bile sürekli karşınıza birileri çıkıyor ve para istiyor. İzmir'de yaşayanlar bilir, gerçekten çok rahatsız edici.
Ben 4 yıldır yaşıyorum burada. Seviyorum ama hevesimi de aldım yani.