Başka şehirde yaşamak (İzmir)

yildiz54

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2019
371
260
Herkese merhabalar. Ben atanmak için kendi yaşadığım şehirden biraz uzak olan İzmir'i tercih ettim. Olur da kazanırsam diye de buraya sormak istedim. Rabbim nasip eder de inşallah İzmir'i kazanırsam orda yapabilir miyim bunu çok düşünüyorum. Hayatımda ilk defa ailemden ayrılmak zorunda kalacağım bunu göze aldım aslında üç senedir atanmayı bekliyorum. Ama şu an yaşadığım yerden direkt oraya gideceğim. Oralarda ev durumları nasıl kiralar nasıl veya eşyalı daireler ... Memur maaşıyla gecinebilir miyim? İzmir nasıl bir yerdir orda yaşayanlar yorum yapabilirler mi 🤗☺️

İzmir öyle böyle değil çok başka çok acayip bir şehir, anlatılmaz yaşanır 😂 nasıl olacak normal büyükşehir işte. Her çeşit insan var, yol var, bina var, trafik var yaşayıp gidiyoruz öyle.

Kiralar çok uygun değil, depremden sonra doğru düzgün evlerin kiraları 2 katına çıktı zaten. Market pazar ucuz değil. Eskiden memur şehri derlerdi artık değil.

Izmır benim hayalimde ultra lüks bir şehir gibi gelirdi görmeden önce egenin incisi denir ya aaaa bir gördüm ki öyle değilmiş tam 4 yıl yaşadım halende giderim kiralar yüksek çok karışık trafik alt üst her büyük şehir gibi ama denizi görünce huzur veriyor denizi seviyorum heleki turustik yerleri harika

İzmir güzel şehirdir sıkılmazsın, semt olarak neresi gideceğiniz yer. Bir tarafı dağ yokuş bir taraf düz denizdir. Ona görede kiralar artıyor.

Herkese merhabalar. Ben atanmak için kendi yaşadığım şehirden biraz uzak olan İzmir'i tercih ettim. Olur da kazanırsam diye de buraya sormak istedim. Rabbim nasip eder de inşallah İzmir'i kazanırsam orda yapabilir miyim bunu çok düşünüyorum. Hayatımda ilk defa ailemden ayrılmak zorunda kalacağım bunu göze aldım aslında üç senedir atanmayı bekliyorum. Ama şu an yaşadığım yerden direkt oraya gideceğim. Oralarda ev durumları nasıl kiralar nasıl veya eşyalı daireler ... Memur maaşıyla gecinebilir miyim? İzmir nasıl bir yerdir orda yaşayanlar yorum yapabilirler mi 🤗☺️
Kiralar çok pahalı 1+1 --1500 TL
2+1 2500 TL
3+1 4000 TL

İzmir öyle böyle değil çok başka çok acayip bir şehir, anlatılmaz yaşanır 😂 nasıl olacak normal büyükşehir işte. Her çeşit insan var, yol var, bina var, trafik var yaşayıp gidiyoruz öyle.

Kiralar çok uygun değil, depremden sonra doğru düzgün evlerin kiraları 2 katına çıktı zaten. Market pazar ucuz değil. Eskiden memur şehri derlerdi artık değil.
Yaa gerçekten mi 😐 ben iç Anadoludan geleceğim kendi sehrimde hiç trafik yoktur ev kiraları da uyguna da vardır pahalıya da sanırım zorluk çekebilirim

Izmır benim hayalimde ultra lüks bir şehir gibi gelirdi görmeden önce egenin incisi denir ya aaaa bir gördüm ki öyle değilmiş tam 4 yıl yaşadım halende giderim kiralar yüksek çok karışık trafik alt üst her büyük şehir gibi ama denizi görünce huzur veriyor denizi seviyorum heleki turustik yerleri harika
Atanirsam inşallah bende böyle düşünürüm umarım 😄

Semtine gore degisir kirasi da, trafigi de ama ucuz asla degil yani, anadoludan geliceksen zorlanabilirsin maddi olarak

Hangi semtten bahsediyosun ?
Dünden beribbakİyorum internetten.
İzmirde menemen urla buca Gaziemir Aliağa hâric her yere.
Hep böyle ilanlara rastladım .
Bide ben üç yıldır 2400-2700 aralığında kalıyorum bostanlida.
Ve bıktık pahaliliktan. kendi evimizi yaptiriyoruz

Ben izmirdeyim. Burayı çok seviyorum. Bornova Atatürk mahallesi, manavkuyu da gayet 1000 TL ye ev bulabilirsin
Adlıyeye ulasım olarak manavkuyu baya yakın.

Evet ucuz hiç beklemiyorum zaten, ev arkadaşı lazım olacak o halde
Adliye demisin bayrakli ya da konak olduguni tahmin ediyorum, inteenetten arat bence o semtlerde kiralik, ben olsam bayrakli yerine bornovaya falan bakarim gerci
Dünden beribbakİyorum internetten.
İzmirde menemen urla buca Gaziemir Aliağa hâric her yere.
Hep böyle ilanlara rastladım .
Bide ben üç yıldır 2400-2700 aralığında kalıyorum bostanlida.
Ve bıktık pahaliliktan. kendi evimizi yaptiriyoruz
Ben 3+1 e 4bin demen sasirdim acikcasi, Guzelbahcede Urlada villa aramiyosan genelde her butceye gore bulunur Konak, Bornova tarafi gibime geliyo benim, cok lux aramazsan tabii

Adliye demisin bayrakli ya da konak olduguni tahmin ediyorum, inteenetten arat bence o semtlerde kiralik, ben olsam bayrakli yerine bornovaya falan bakarim gerci

Ben 3+1 e 4bin demen sasirdim acikcasi, Guzelbahcede Urlada villa aramiyosan genelde her butceye gore bulunur Konak, Bornova tarafi gibime geliyo benim, cok lux aramazsan tabii
Sahiden bulunabiliyorsa bana özelden atar mısın
Biz dünkü ilanda bulamadık çünkü.

Yada şu dönemde mi yok acaba

Kiralar semtine göre değişiyor. Popüler olan birkaç yer var, çok pahalı kiraları. Uygun fiyatlı yerler ise şehir merkezine uzak. Keyfinize düşkün biriyseniz sevmezsiniz oraları.

Bu arada kentleşmesi çok kötü gerçekten. Büyük şehir gibi gelmiyor bazen. Belediyeciliğini de beğenmiyorum ben. Doğu taraflarından geliyorsanız, yemekleri de kötü. Ben baharatlı ve soslu şeyler sevdiğimden dışarıda bir yerde oturduğum zaman yediklerimden hiç zevk almıyorum.

Hep olumsuz yazmışım ama nezih semtlerden birinde yaşarsınız güvenli bir şehir. Bostanlı-Karşıyaka civarları için konuşabilirim çünkü orada yaşıyorum. İnsan profili iyi, genel olarak kibar ve saygılı insanlarla karşılaşıyorum. Özellikle yazın sahile inip keyifli vakit geçirirsiniz. Çimen kültürünü çok seviyorum ben, bir mekanda oturmaktan daha çok zevk veriyor ve bu açıdan mutluyum yaşadığım yerden.

Bir de aşırı derecede dilenci var bu şehirde, yolda yürürken bile sürekli karşınıza birileri çıkıyor ve para istiyor. İzmir'de yaşayanlar bilir, gerçekten çok rahatsız edici.

Ben 4 yıldır yaşıyorum burada. Seviyorum ama hevesimi de aldım yani.

Bazı semtler çok tehlikeli oluyor suç bakımından benim yaşadığım şehirde de öyle semtler var İzmir'de varsa o semtler nereleridir acaba

X