Başımı açmayı düşünüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Gonuldagii

Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2021
50
84
8
26
Merhaba ben yaklaşık 1 buçuk yıldır tesettürlüyüm. Ama asla mutlu değilim, aslında kendi isteğimle kapandım ama sonradan pişman oldum. Özellikle yazın bana eziyet oldu, boğuldum sanki çok sıcak bir yerde yaşıyorum. Kendime de hiç yakıştıramıyorum günaha giriyorum biliyorum ama elimde değil. Açılmak istiyorum zaten kapanmadan önce de açık giyinen biri değildim. Ama çok mu günah bu yapacağım şey direk cehennemlik mi olurum bilmiyorum kafam çok karışık yorum ve önerilerinizi bekliyorum.

Aç deyince açacak mısınız? Bunun sorumluluğu sizde . Bizi alet etmeyin böyle şeylere

Kendi isteğinizle kapanmissiniz ve yine kendi isteginizle açılmak istiyorsunuz. Bizlik bir durum yok.

İşin günah, sevap kısmı da Allah'la sizin aranızda bizler günah ölçer değiliz.

işin dini boyutunu bilemem ama sizi ne mutlu edip rahat hissettirecekse tereddütsüz onu yapın.

yalnız şunu da diyeyim, bir dahakine kapanmak gibi radikal kararlar alırken iyice enine boyuna eksisiyle düşünmeniz gerekiyor sonra böyle kısa sürede pişman olursunuz.

Size burada kim cennetliksin ya da cehennemliksin diyebilir ?
Ben tesettürlüyüm kesin cennetlik miyim yani ? İslam dininde tesettürün yeri var ama ondan önce çok daha dikkat edilmesi gereken noktalar var.
Sizin hayatınız sizin kararınız.

Bunu cevrende ilim irfan sahibi birilerine sorsaydin ya..Boyle sorulara herkes cevap vermemeli bence.
Bana,actim ve desteklerinizi bekliyorum seklinde bir konu gibi geldi.
Yanlis dusunuyorsam da kusura bakma simdiden..
Başımı kapattım destek bekliyorum diye sormamış ki şimdi açılırken soruyor. Ay günahına ortak olamam ben

Örtünmenin inançta son nokta olduğuna inanmıyorum ona gelene kadar dikkat edilmesi gereken çok daha mühim konular var. Vicdanlı olmak, hak yememek, adaletli olmak gibi. Din içindeyken mutlu olamadığın şeyi zorlanarak yapmak değildir asla.

Kimsenin haddine değil size cennetlik ya da cehennemlik demek. Bu Allah ile sizin aranızda. Kapanırken nasıl hissediyordunuz? Motivasyonunuz neydi kapanmak için ?şimdi ne değişti bunları düşünün.

18 yaşıma kadar bi açıldım bi kapandım buda tabi iman eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum şimdi karar sizin bende aynı yollardan geçtim çevremde açılmam için ay sana hiç yakışmıyor diyenler falan vardı etkisinde kaldım sanırım günahına gelince istemeyerek kapanmak bence sevap değildir

Namaza başlayıp ardından kilmayanlar bu kadar dert etmezken başörtüsü kullanıp sonra bundan vazgeçmek olmak ya da olmamak bütün mesele bu kıvamına neden geliyor anlamiyorum. Paşa gönlün ne isterse onu yap. Oruç tutmadığını söylemekten utanır namaz kılmadigini söylemekten utanmaz mesela. Değişik bir ibadet algımız var. Ben namaz kilmiyorum ama oruç tutmuyorum derken bir tık geriliyorum çünkü 11 ay alkolik gezen adam bile beni bi otekilestiriyor. Ben anlamadım

Biz cehennemlik dersek açılımıcan mı?

Cehennemlik olur muyum ne ya?
Kim herhangi birine böyle birşey söyleyebilir, yargı makamı mıyız biz?
Bu kadar kişisel birşeyi başkalarına sorup hareket edecek değilsiniz herhalde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…