• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başımı açmayı düşünüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Örtünün amacı kadının göze hoş gelen yerlerinin dikkat çekmemesi için örtünmesi esasına dayanır
Anladağım kadarıyla toplum baskısıyla kapanmış gene aynı temelde açılmak istiyorsun
Bence örtüyü araştır kökenine in ve ondan sonra kapan
Tüm tarihiyle sadece bir kaynaktan araştırma

Şimdi açılıp açılmamak size kalmış ama "Ama çok mu günah bu yapacağım şey direk cehennemlik mi olurum bilmiyorum kafam çok karışık" şu yazdığınıza binayen dininiz konusunda yeterli bilginiz olmadığı kanısına vardım.

Kapanmanın sebeplerini iyice öğrenmeden, manevi olarak kendinizi hazırlamadan sanırım kapanmışsınız. Bu sebeple işin manevi yükünü taşıyamıyorsunuz.

Açılırsınız, açılmazsınız bilmem ancak açılsanız da kapalı kalsanız da öncelikle yaptığınız şeyin sebeplerini öğrenirseniz, uygulamada kolaylık yaşarsınız.

Kapalı kalırsanız bu zorluk sizi dininizden uzaklaştırmasın, açılırsanız da ben zaten günahkarım, bi kapalı kalamadım diye yine dininizden uzaklaşmayın

İnanç ve iman bir süreçtir, kapandım bonus topladım, açıldım bonusları kaybettim olarak düşünmeyin. Tek tek olaylara bağlı kalmadan kendinizi tümden fikir olarak ilerletin derim.

Kararınızı bi kaç aylık araştırmadan sonra verirseniz, vicdan yükünüz yüzünden sıkıntıya düşmezsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendime yakıştıramıyorum diyorsun da
Bu böyle birşey değil zaten
Keşke kendinden emin bir şekilde yapsaydın bu işi...

Elalem diye bir örgütün yaşadığı bu ülkede açılmak elbette korkutur sizi. Dini boyutunu bilemem. Yani hiç kapanmayan biri mi, kapanıp açılan biri mi, kapanıp her alt yiyen biri mi daha günahkardır? Zaten kapanır konu da sadece nasıl iyi hissediyorsan onu yap.
Dinde zorlama olmaz. Sırf dışarıdan kapanık görünüp ama içinde fırtınalar kopuyorsa zaten hem dini hem de hayatını boşa yaşarsın.

Merhaba ben yaklaşık 1 buçuk yıldır tesettürlüyüm. Ama asla mutlu değilim, aslında kendi isteğimle kapandım ama sonradan pişman oldum. Özellikle yazın bana eziyet oldu, boğuldum sanki çok sıcak bir yerde yaşıyorum. Kendime de hiç yakıştıramıyorum günaha giriyorum biliyorum ama elimde değil. Açılmak istiyorum zaten kapanmadan önce de açık giyinen biri değildim. Ama çok mu günah bu yapacağım şey direk cehennemlik mi olurum bilmiyorum kafam çok karışık yorum ve önerilerinizi bekliyorum.
Cehennemlik olacağını sanmıyorum. Kuranda allah namaz kılmayanı bile lanetlemiştir. (naöaza gerek tok anlamında söylemiyoeum tabi ki. Kesinlikle allahın emri. O net) ama mesela yetim hakkı yiyeni lanetlemiştir. Şirk koşanı lanetlemiştir. Vs vs. Başını açacağın için cehennemlik olmazsın. Kapalı, namaz kılan hacca gitmiş biri olarak söylüyorum. Bu tür durumlarda kendini zorlarsan daha çok soğuyup nefret edileceğini düşünürüm. O yüzden yapamıyorsan açmalısın belki de. Dinde önemli olan giyinme amacı. Kapalı olmak sadece başta örtü olması da değildir zaten. Ama haddim olmadan afgına sıpınarak bir tavsiyem olabilir, namaz kılıyorsan onu, bırakma derim. Kalbine ferahlık dilerim

Örtünmenin inançta son nokta olduğuna inanmıyorum ona gelene kadar dikkat edilmesi gereken çok daha mühim konular var. Vicdanlı olmak, hak yememek, adaletli olmak gibi. Din içindeyken mutlu olamadığın şeyi zorlanarak yapmak değildir asla.
Bak sen

Kimin cehenneme kimin cennete gideceğine insanlar karar veremez ama dinimiz tesettürü farz kılmış, farzı yapmamaya haram kılmış. Elbette zorlukları olacak ama bir işi Allah için yaptığınızı düşünürseniz ondan sabır isterseniz elbette kolaylığını da verir.

Site kurallarına göre ayrımcılığa götüren konular aykırı.
Burada şu şöyle bu böyle demek yerine derdinize çözüm olması adına bir kaç şey söylemek isterim.
Sevap ve günahların neticesi Allah ile kul arasındadır.
Tesettüre girmek için neler düşündünüz?
Bugün onlar neden kayboldu?
Size acizane şunu söylebilirim. Bu kararı vermeden önce meal okuyun, bilinçlendirici yayınlar okuyun, videolar izleyin. En azından kararınız ne olursa olsun bilinçli bir karar vermiş olursunuz.

(Bir de şunu söyleyeyim. Bir insan bir yanlış yapmaya karar verse ama yapmasa günahı yazılmaz, ancak bir iyiliğe niyetlenip iyiliği yapmazsa o iyiliğin sevabı yazılır. Bizim dinimiz güzel bir din. O açıdan niyetim bozuldu ucunu bırakayım demeyin. Yaptığınız şeyi neden yaptığınız üzerine araştırma yapın.)

Son düzenleme:
Kendine bahane uyduruyorsun sıcakta boğuluyorum falan diye. Sadece sen degik çoğu kişi kapalı o sıcakta. Youtubeda videolar var onu izle sonra açılmak istersen açılırsın ki bazen kapalı olmaktansa(kapalilarin son hali belli) açık olmak iyidir

Merhaba ben yaklaşık 1 buçuk yıldır tesettürlüyüm. Ama asla mutlu değilim, aslında kendi isteğimle kapandım ama sonradan pişman oldum. Özellikle yazın bana eziyet oldu, boğuldum sanki çok sıcak bir yerde yaşıyorum. Kendime de hiç yakıştıramıyorum günaha giriyorum biliyorum ama elimde değil. Açılmak istiyorum zaten kapanmadan önce de açık giyinen biri değildim. Ama çok mu günah bu yapacağım şey direk cehennemlik mi olurum bilmiyorum kafam çok karışık yorum ve önerilerinizi bekliyorum.
Herkesin hayatina kimse karisamaz panpasi. Kafana gore takil.

Tavsiyem kurandaki tesettür ayetlerini sindirerek okuman.Tesettürün niçin farz kılındığını özümseyerek anlamaya çalışmandır.Dini konu yasak daha detaylı yazamıycam.

Cehennemlik olacağını sanmıyorum. Kuranda allah namaz kılmayanı bile lanetlemiştir. (naöaza gerek tok anlamında söylemiyoeum tabi ki. Kesinlikle allahın emri. O net) ama mesela yetim hakkı yiyeni lanetlemiştir. Şirk koşanı lanetlemiştir. Vs vs. Başını açacağın için cehennemlik olmazsın. Kapalı, namaz kılan hacca gitmiş biri olarak söylüyorum. Bu tür durumlarda kendini zorlarsan daha çok soğuyup nefret edileceğini düşünürüm. O yüzden yapamıyorsan açmalısın belki de. Dinde önemli olan giyinme amacı. Kapalı olmak sadece başta örtü olması da değildir zaten. Ama haddim olmadan afgına sıpınarak bir tavsiyem olabilir, namaz kılıyorsan onu, bırakma derim. Kalbine fera
Düzletme: namaz kılmayani bile lanetlememiştir olacaktı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back