• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

başıma gelenler

Doktora olursa çalışmayacak mıydınız? Bu nedenle garantilemek istemişlerdir. Özel okullar sonuçta bir işletme ve Ağustos sonu belli olacak bir sonuç için beklemek istememiştir. Nisan-Temmuz döneminde kaçırmak istemedikleri öğretmenlerle anlaşma yaparlar. Genelde öğretmenler de asgari ücret zammını temel alan anlaşma önerileri ile gelirler. Üstte her yıl %60 zam verme zorunluluğu olduğunu yazmışsınız. Bana çok ütopik geldi. Zaten %60 zam veriyorlar ise nisan ayında anlaşmakta da gariplik yok ki. Her yıl %60 zam veren daha doğrusu bunu zorunluluk kılan özel okulu tebrik ediyorum.
pandemi döneminde yapmadıları için bu yıl yapmışlar. ben de onların yalancısıyım.

Doktora olursa çalışmayacak mıydınız? Bu nedenle garantilemek istemişlerdir. Özel okullar sonuçta bir işletme ve Ağustos sonu belli olacak bir sonuç için beklemek istememiştir. Nisan-Temmuz döneminde kaçırmak istemedikleri öğretmenlerle anlaşma yaparlar. Genelde öğretmenler de asgari ücret zammını temel alan anlaşma önerileri ile gelirler. Üstte her yıl %60 zam verme zorunluluğu olduğunu yazmışsınız. Bana çok ütopik geldi. Zaten %60 zam veriyorlar ise nisan ayında anlaşmakta da gariplik yok ki. Her yıl %60 zam veren daha doğrusu bunu zorunluluk kılan özel okulu tebrik ediyorum.
doktora olursa çalışmam demedim?
yukarıda da yazdığım gibi akademik süreçlerimin hepsinde çlıştım, izin hakkımı başta ayarlamış olmalarına rağmen sonra biz öyle bir söz vermedik sana iş vermek zorundayz dediler.

Özel okulların veliye yapacağı zamla ilgili devlet tarafından belirlenen bir oran vardır o da bu yıl %36,73,
öğretmene yapılacak zam oranını ise
enflasyona-piyasaya göre her kurum kendisi belirler.
Öyle %60 zam şartı diye bir şey yok.

Biz bu yıl performansa göre %40-45-50 şeklinde değişen oranlarda zam yaptık.
Hocam benim eşim de özel okulda yönetici. Ben de eğitim bilimlerinde akademisyenim. Veliye yapılabilecek eğitim ücreti zammı ve öğretmen maaş zammı ile ilgili az buçuk benim de fikrim var. Sadece konu sahibi arkadaş her yıl %60 zam zorunluluğu yazdığı için belirttim.

ben de açıkladım yukarıda.
Hocam benim eşim de özel okulda yönetici. Ben de eğitim bilimlerinde akademisyenim. Veliye yapılabilecek eğitim ücreti zammı ve öğretmen maaş zammı ile ilgili az buçuk benim de fikrim var. Sadece konu sahibi arkadaş her yıl %60 zam zorunluluğu yazdığı için belirttim
ayrıca konu bu değil,
konu benim sözleşmem devam ederken bunu yapıyorlar ve tazminat ödemiyorlar?? ben yapsaydım ne olcaktı? olayın burası zaten can sıkıcı.

doktora olursa çalışmam demedim?
yukarıda da yazdığım gibi akademik süreçlerimin hepsinde çlıştım, izin hakkımı başta ayarlamış olmalarına rağmen sonra biz öyle bir söz vermedik sana iş vermek zorundayz dediler.
Bunu da öğrencilerimiz şu şekilde çözüyor. Branşı uygun ise 1-1.5 gün kurumlarından izin alıyorlar. Bunu da anlaşmalarında düzenlemeye giderek çözüyorlar. Örneğin tam çalışma için 10 bin TL ye anlaşma konusu gündemde ise bir gün izin ile 8 bin TL ye çalışıyorlar gibi…
Hayırlısı olsun.
Dediğim gibi ilk görüşmede bitirmeliydiniz. Siz de net olmamışsınız, kurum da sizi cepte tutmak için sessiz kalmış.
Çok geç kalmadan başvurularınızı hızlandırın. Kolaylıklar dilerim.

İyi niyetle, konuya hitapla başlamak için
yazılmış bir ‘arkadaşım’ sözüne bile bu kadar yükselmenize anlam veremedim.
İşinizle ilgili yaşadığınız sıkıntıya verip ayrılıyorum konunuzdan.
Allah hayırlı kapılar açsın inşallah.

benim de aklıma bu geliyor yeni mezunu ucuza kapatacaklar, çünkü deneyimime göre asgari ücret veremezler her yıl %60 oranında maaş artışı yapma zorunlulukları var.
kızlar bu konuda sanırım pandemi durumu etkili diye böyle

İyi niyetle, konuya hitapla başlamak için
yazılmış bir ‘arkadaşım’ sözüne bile bu kadar yükselmenize anlam veremedim.
İşinizle ilgili yaşadığınız sıkıntıya verip ayrılıyorum konunuzdan.
Allah hayırlı kapılar açsın inşallah.
ben sizi tanımıyorum ki iyi niyetinizi nerden biliyim? yüz yüze değiliz sonuçta?
iyi niyetinizi başka şeylerle gösterin siz de

Kesin özel okuldur . Belki de hayırlı oldu . Böyle dengesiz insanların olduğu bir yerde açıkçası çalışmak istemezdim . Kalsaydın belki çok başın ağrırdı ..İnşallah rahat edeceğin, emeğini sömürmeyecek ,aklı başında vicdanlı insanların olduğu daha kurumsal bir yerde iş bulursun .
tesekkür ederim, tek tesellim o zaten, kalsaydım hasta ederlerdi beni. Allah emeklerimi görüyor ya tek tesellim o.

ben sizi tanımıyorum ki iyi niyetinizi nerden biliyim? yüz yüze değiliz sonuçta?
iyi niyetinizi başka şeylerle gösterin siz de
Kötü niyetli olduğumu nerden biliyorsunuz peki?
Yüz yüze tanıştık mı?
Sizi üzmek için nasıl bir sebebim olabilir?

Eylüle kadar maaş alırsınız diye düşünüyorum. Anlaşmanıza ve sözleşmenize bağlı.
Onun dışında kıdem tazminatı hakkınızı ara bulucu yoluyla alabilirsiniz. İşverenin sizi işten çıkarmak için haklı sebebi var ise bildiğim kadarıyla da alamıyorsunuz. Şu an için bunu kestirmek zor. Doktora yapacağım ayrılabilirim sinyali verdi iseniz ve açıkça belirtti iseniz alamazsınız diye düşünüyorum çünkü sözleşmeye yanaşmayan kişi öğretmen ise (ki onlar sözleşmeyi bile hazırlamışlardı diyorsunuz) kıdem tazminatı hakkınız olmayabilir.

moonslight moonslight eşime sordum. Sözleşmeniz eylüle kadar olduğundan eylüle kadar maaşınızı alırsınız. Yani ağustos maaşını alırsınız. Eylülde çıkışınızı yaparlar ve tazminatınızı verirler vermezler ise de yargı yolu açık. Başka bir işe başladığınızda da sizin girişinizi eylülde yaparlar imiş. Eğer hemen ayrılmak istiyorsanız istifa da edebilirsiniz. Bir yıldan fazla süredir çalıştığınızı varsaydım. Kolaylıklar…

Son düzenleme:
Sanırım özel okulda çalışıyorsunuz. Doktora fikrinizi keşke netleşmeden söylemeseydiniz. Daha siz bile karar vermemişsiniz sonuçta. Bazı branşlarda çok sıkıntılı olabiliyor çünkü okul size izin vermek istemiyor vs. Onlar sizi çıkarırsa tazminat öderler siz de haziran 2023e kadar başka okulla anlaşırsınız artık başka yapacak bir şey yok

Back