Yok ya konu sahibi gibiler uslanmaz, ama biz gene de uyaralım. Hayır burada da ne desen dert, konu sahibini kocası döver, aldatır, parasına el koyar; dik dur kendini ezdirme gerekirse boşan dersin yuva yıkıcı olursun başka konuda burada olduğu gibi konu sahibi haksız eşi haklı olur, bak hata yapmışsın, böyle giderse kocan boşanır , aklını başına al dersin, sizin kocalarınız şöyle de böylede , beni kıskanıyorsunuz olur. Hepimiz sürünüyoruz bir prenses kendisi sanıyorlar.
Hayır yani onun ve ailesinin kocasına yaptığını kendisine yapsalar, eniştesi gibi gıcık hödük bir elti yüzünden sürekli baskı görse , eşinin ailesi diğer eltiyi mutlu etmek için ona durduk yere mesafe koysa hatta sırf o eltisi kıskanmasın diye gönül rahatlığı ile parasını kendi ve eşinin ödediği yerde tatil yapamasa ne yapardı acaba. Evlilikte en önemli şey empatidir, konu sahibinde empatinin kırıntısı bile yok.
Normalde bankacılar gözü açık olur ama konu sahibi gayet saf biri burada yazdıklarına bakılırsa. Kız kardeşinin kendi evliliğinde , kocasının mesleğinde, kazandığı parada, kendisine yaşattığı hayatta, konu sahibinin eşinin gördüğü hürmette bile gözü var; konu sahibi bunun farkına varıp, kız kardeşinin şerrini ve hasetini hayatından uzak tutacağına birde evliliğini daha rahat bozabilsin diye dibine dibine sokmaya çalışıp; kocasının gözünde kendi sevgisini sıfırlıyor. Diğer mesaja yazdım, gene yazıyorum konu sahibinin yuvası bozulsun ilk başta o kardeşi sevinir. Zira annenin otel uyarısı bile kardeşdeki hasetin boyutunu açık açık gösteriyor.