Basenlerim..

Yurtta kalıyorum..
Peki ne kadar etkili yapablirim..
Benim ruhumda hantal şu sıralar..
Valla çok kötü hissediyorum..
Yaşın daha 19ken böyleyim..
:KK43: :KK43: :'(

Kafaya koyarsan gayet etkili ilerleyebilirsin. Yani benim uyguladığım pilates videoları için küçük bir alan ve spor minderi genelde yeterli oluyor, kendi vücut ağırlığımla çalışıyorum.
Beslenme konusunda yurtta kaldığın için kendin bir şeyler pişiremiyor olabilirsin ama örneğin, sabah kahvaltıda sütlü yulaf ezmesi ve meyve yiyebilirsin, yumurta, dışarıda yediğinde ızgara et, salata gibi şeylere yönelebilirsin.
Yaşında daha küçük sıkı tutarsan 1-2 aya toparlanırsın. Harekette bereket vardır, işleyen demir pas tutmaz demişler, uğraştıkça istediğin bedeni elde edebilirsin :) kendine gaz ver biraz

Bu arada soylemeden gecmek istemedim, sporu da diyeti de fazla abartmayin, ben takinti yaptim yillarca her gun 3-4 saat spor yaptim, su an yag oranim % 10 ve bu durum vucut dengemi bozmus durumda, regl olamiyorum mesela (saglikli bir kadinin yag orani % 20-31 arasi olmali) yag oranimi arttirmak icin yagli kuruyemisler onerdi doktorum, haftaya tekrar olcum yaptiricam 15 lere cikmasi gerekiyor en azindan...
yani her sey dozunda guzel, vucudun kas ve su gibi yaga da ihtiyaci var.

Ben fazla bişey istemiyorum zaten..
4-5 kilo vereyim..
Fit durayım..
Sıkı durayım..
Basen simit göbiş olmasın..
Sanki bunlar hiç erimicek gibi geliyor..
Yaşımda 19 daha..
Tam genç kız fitliğim dinçliğim yok işte..
Birde bunun ileriki yaşları var..
Sonra hamilelik sonraki evre var..
Onlarıda çok düşünüyorum..

Kafaya koyarsan gayet etkili ilerleyebilirsin. Yani benim uyguladığım pilates videoları için küçük bir alan ve spor minderi genelde yeterli oluyor, kendi vücut ağırlığımla çalışıyorum.
Beslenme konusunda yurtta kaldığın için kendin bir şeyler pişiremiyor olabilirsin ama örneğin, sabah kahvaltıda sütlü yulaf ezmesi ve meyve yiyebilirsin, yumurta, dışarıda yediğinde ızgara et, salata gibi şeylere yönelebilirsin.
Yaşında daha küçük sıkı tutarsan 1-2 aya toparlanırsın. Harekette bereket vardır, işleyen demir pas tutmaz demişler, uğraştıkça istediğin bedeni elde edebilirsin :) kendine gaz ver biraz

Çok teşekkür ederim..
Sanırım siz bana o gazı vericeksiniz.. :)
Bi tek bişeyi anlamadım kendi vucüt ağırlığımla çalışıyorum derken tam olarak ne demek istediniz ?

Ben fazla bişey istemiyorum zaten..
4-5 kilo vereyim..
Fit durayım..
Sıkı durayım..
Basen simit göbiş olmasın..
Sanki bunlar hiç erimicek gibi geliyor..
Yaşımda 19 daha..
Tam genç kız fitliğim dinçliğim yok işte..
Birde bunun ileriki yaşları var..
Sonra hamilelik sonraki evre var..
Onlarıda çok düşünüyorum..

Çok teşekkür ederim..
Sanırım siz bana o gazı vericeksiniz.. :)
Bi tek bişeyi anlamadım kendi vucüt ağırlığımla çalışıyorum derken tam olarak ne demek istediniz ?

hadi inşallah bu gazla başlarsın :KK66: yani benim takip ettiğim programda farklı altetler ağırlıklar vs pek kullanılmıyo. Kendi ağırlığımızla çalışıyoruz, buna rağmen gayet yoran ve kasları çalıştıran egzersizler. Ben bu genetik durumuma rağmen 2 ayda gözle görülür sıkılaşma yaşadıysam sen daha bu yaşta rahatlıkla toparlarsın. Kendini seversen, bedeninin sağlıklı ve fit olmayı hakettiğini düşünürsen daha kolay olabilir bu yola baş koyman :)

hadi inşallah bu gazla başlarsın :KK66: yani benim takip ettiğim programda farklı altetler ağırlıklar vs pek kullanılmıyo. Kendi ağırlığımızla çalışıyoruz, buna rağmen gayet yoran ve kasları çalıştıran egzersizler. Ben bu genetik durumuma rağmen 2 ayda gözle görülür sıkılaşma yaşadıysam sen daha bu yaşta rahatlıkla toparlarsın. Kendini seversen, bedeninin sağlıklı ve fit olmayı hakettiğini düşünürsen daha kolay olabilir bu yola baş koyman :)

Sizin yaşınız kaç ?
Sıkılaşma olunca incelmede yaşanıyor mu ?

Ben 28 yaşındayım ama EDS sendrom nedeniyle normalden esnek bir cilt yapım var, bu da yaşıtlarıma göre bi tık daha avantajlı yapıyor beni ama yine de senin işinin daha kolay olduğunu düşünüyorum.

Bir de şunu keşfettim basen/bacak sıkılaştırmayla olmuyor tüm beden çalışmak lazım gözle görülür bir incelme için. Benim üst bedenim 34 alt bedenim 38di geçen hafta alışverişimde 36 beden tayt ve pantolonlara girdim :) Çalışınca oluyor yani, yarım kg kadar gitti benden sadece ama yağ yakıp kas kazandım sanırım, daha fazla kilo vermiş gibi kıyafetlerim bol geliyor.

Ben 28 yaşındayım ama EDS sendrom nedeniyle normalden esnek bir cilt yapım var, bu da yaşıtlarıma göre bi tık daha avantajlı yapıyor beni ama yine de senin işinin daha kolay olduğunu düşünüyorum.

Bir de şunu keşfettim basen/bacak sıkılaştırmayla olmuyor tüm beden çalışmak lazım gözle görülür bir incelme için. Benim üst bedenim 34 alt bedenim 38di geçen hafta alışverişimde 36 beden tayt ve pantolonlara girdim :) Çalışınca oluyor yani, yarım kg kadar gitti benden sadece ama yağ yakıp kas kazandım sanırım, daha fazla kilo vermiş gibi kıyafetlerim bol geliyor.

Avantajı ne?
Kolay kilo alıp vermek mi ?
O zaman iyi ya inşALLAH bendede işe yarar

Avantajı cildim daha genç duruyor ve kas-kemik yapım zayıf olduğundan daha fazla enerji harcıyorum, ama aşırı yorgunluk, kas ağrıları, sakatlanmalar, kilo verirken kas kaybetme gibi birsürü dezavantajı var.

Ben bu halde bu kadar spor yapabiliyorsam herkes yapar diye düşünüyorum, biraz dişleri sıkmak lazım sadece :KK70:

X