Başak Cengiz

Tedavi görüyormuş da bilmem neymiste ohhh ne güzel hemen bir "hasta" kelimesi ile konudan çıkacaklarını daha doğrusu masumlastirmaya çalışıyorlar, doğuştan engelli bir sürü genç ,yaşlı insan var zihinsel sağlıkları bilinçleri yerinde olmasa bile kimsenin kimseye zarar verdiğini görmedim ,ya da hiç gördünüz mü zihinsel engelli kız erkek şuna buna bunu yaptı diye bir haber yokk. Bende bir evladım olsun diye bekledim,sabrettim ve çok şükür kavusmama az kaldı ama evladım olsun olmasın o annenin babanın ya da bir insanı yetiştirmek bakmak için çekilen durumları ... Düşündükce çıldırıyorum geçen sene Ceren Özdemir bu sene bu genç 😔
Ne olursa olsun ona en ağır cezayı vermeleri lazım en ağır...

İdam değil de aynı şekilde ölmesini istiyorum o adamın…acı çekerek…yavaş yavaş…14 yaşından beri tedavi görüyormuş cani, 3 yıldır da tek başına yaşıyormuş, anne babası da korkuyordu ki görüşmüyorlarmış, kolayı vardı cebri yollara başvursalardı, hastaneye tıksalardı, içmediği ilaçları serumla verselerdi, bu kızcağızın tek suçu o saatte oradan yürümekti, leblebi almış iş çıkışı oteline giderken yazık, yiyerek gidiyormuş, canım benim…
Allah bin belasını versin hayvan oglu hayvan. Odasında asılı yazılarını okudum bende hic normal bir profil degildi zaten. Perisan oldu anne baba aile.. sabır allahım sabır. İnsallah ömrünün sonuna kadar acı ceker.
O kadar kötü oldum ki video var bilmiyordum burada bu konuda okuyunca şuan su saatte izledim kızın çırpınışları, gerçekten ama gerçekten böyle bir psikolojiymiş bilmem neymiş o kızın ailesini annesini ,kardeşini ,babasını asla düşünemiyorum . Hayvanlar o kadar kıymetli ki ,hayvanların bile merhamet duyguları gelişmiş böyle şeytan mı desem ya kelime bulamıyorum cidden bulamıyorum ,buna hastalık filan denmez bambaşka bir boyut .
Cırpınıslarımızla kalıyoruz senelerdir ama asla dinmiyorlar sinsi sinsi icimizde yasıyorlar. Allah dayanma gücü versin ailesine.

Sabahlara kadar bağırıyormuş evin içinde, komşular kaç defa şikayet etmiş.
Duvarında 2023le savaş, tuzak kur, spor yap, karından bıçakla gibi notlar yazılıymış... Hiç mi ailesi gitmedi, girmedi bu eve...
Biliyorlar oğulları sorunlu, tedavi olması gerekiyor.
Hasta ise kliniğe yatırsınlar. Babası diyor kelepçe takip yanımda gezdiremem ki. Internetten kılıç alıyor alma diyorum. Lafa bak. Sen kendi doğurduğunu zaptedemiyorsun, vebalini günahsız bir genç kadın canıyla çekiyor. Katil 4 kere sapladım heralde demiş ama en az 8-9 saydım ben. Kız yerde yatıyor hala saplıyor. Yoldan geçenler koşuyor ancak o zaman uzaklaşıyor. Gayette herşeyin farkında.

Birinin niyeti bozup böyle bisey yapabilmesi bu kadar kolay işte. Aileler cocuklarina sahip cikmali. Doğurup büyütüp salmayin. Herkes kendi sorunlu cocugunu tedavi ettirsin. Gücünüz yetmiyorsa aile onayiyla klinige yatirin. Takibini yapın. Bakin bu halti yiyen annesi babasi sirt cevirmis sadece para yollayan bir ailenin çocuğu kesin. Aile manyak diye uzak durursa bi de üstüne besler kendi başına birakirlarsa olacagi bu.

Hasta ise kliniğe yatırsınlar. Babası diyor kelepçe takip yanımda gezdiremem ki. Internetten kılıç alıyor alma diyorum. Lafa bak. Sen kendi doğurduğunu zaptedemiyorsun, vebalini günahsız bir genç kadın canıyla çekiyor. Katil 4 kere sapladım heralde demiş ama en az 8-9 saydım ben. Kız yerde yatıyor hala saplıyor. Yoldan geçenler koşuyor ancak o zaman uzaklaşıyor. Gayette herşeyin farkında.
Ne 4 ü Allah aşkına yok yok ben adaletede güvenmiyorum ,hiçbiseye de böyle yaratıkları yasatanlari doyuranlarıda anlamayacam. Annesi babası zaten insan olsa böyle bir pisliği hastanede yatırır beynine mi bedeninemi neresine ne enjekte ediyorlarsa etsinler gebersin sinirlerim bozuldu keşke izlemeseydim videoyu defalarca sapliyor kız orada kendinden geçip direkt ölmüyor ki ayakları havada ,uzanmış ,oturur her hale girmiş .

Televizyonu, interneti, dijital platformları artık her neyse açın bir bakın hepsinde adam kesiyorlar deli gibi de fanları var bunların izleniyor ! Çoğunluğun tercihi bu kesmeli biçmeli filmler olduğu için günümüzde bütün yayınları bu filmler zaptetmiş durumda! Sonrada bu sapıklar sokağa çıkıp uyguluyor bunları . Samuray kılıcı falan almış cani baksanıza ! Kim bilir neyin kafasını yaşıyor 🤬 sırf bu ülke için olan bir sorun da değil ya dünyada caniliği vahşiliği seven o kadar çok insan var ki habil miydi kabil miydi kötü olan işte o kötü olandan o kadar çok var ki dünyada. Sağ da sol da belki tanıdıklarımızın içinde sadece henüz uygulamadıkları için bilmiyoruz bilemiyoruz !

Merhaba kızlar,

Bu akşam Türkiye gündemine oturan bir haberle sarsıldık. Hayalleri olan gencecik bir kadın, başarılı bir mimar sırf savunmasız olduğu için bir cani tarafından samuray kılıcıyla katledildi. Videosunu izlediğim andan beridir aklımdan çıkmıyor. Bırak akşam sokakta yürümeyi, bu akşam evimin içinde yürürken korktum, ürktüm. Her tarafı kameralarla dolu bir sitede oturuyorum. Ama ne anlamı var ki olan olduktan sonra 😔
Sabah hastanede işim var, binamızın altındaki garajdan aracımı nasıl çıkaracağımı bile bilmiyorum, korkuyorum. Biraz karanlık, yürüdükçe ışıklar yanıyor.
Yüreğimde hep bir korku var. O genç kızın çırpınışları her an gözümün önünde... Biz bu ülkede akıl sağlığımızı nasıl koruyacağız hiç bilmiyorum, her gün öldürülen bir kadın haberiyle uyanıyoruz. Çok üzgünüm, çok kötüyüm 😔
Bende bugün çok korktum
Eşim maça gitmişti
Sağına soluna dikkat et arabayla mi gitsen filan oldum

Ordu'da ceren mi bir kızımız da öyle keyfiyetten olduruldugunde hep arkamı kontrol ederek yurumustum hiç unutmuyorum bikac ay, binaya hızla giriyordum arkamdan biri girecekse girmiyordum
Bina kapısıni girer girmez kapatıp hızla asansöre koşuyor evime cikiyordum

Ablam bekar.. disardayim deyince ben ablasiymisim gibi daraliyorum Ordu'da ceren katledildiğinden beri, yeni yeni unutmusken yine aynı şey..yine hortladı korkularım.

Herkes katil ptansiyeliyle sokaklarda diye bizler kendimize modern hapishaneler oluşturup içine aktiviteler sigdirdik mahkum olduk dışarı çıkmaya korkuyoruz

Getir den ihtiyacımızı görüyoruz ama kapıya bıraksın temassız teslimat...
Böyle bi durumdayim
Evimde erkek var diye güvenmiyorum...
Yukarıda söyledim ya eşim içinde korkuyorum
Çok korkuyorum annem yürüyüşe inmesin mesela .

Ben çocukken bizim bi üst komşumuzun oğlu vardı böyle . Onu hatırladım bu haberle direk . Ana baba öğretmendi bir de . O deli oğulları bir sürü kendi gibi tipi doldurur türlü taşkınlıklar yapardı evde . Pitbul köpeği fln vardı apartmana salıyordu manyak ! Anası babası evden defolup giderdi aynı bu örnekte olduğu gibi. İyi sağ çıkmışız biz ordan 🤦🏻‍♀️

İdam cok güzel bir kurtulus bu caniler icin. Ama en son 30-35 sene önce var olan seye dönmek kadar anlamsız bir sey yok. Ne istedigimizi bilelim idam gelirse seriatta gelir.
Ben idam değil işkenceyi hak görüyorum
Elini keserim kolunu keserim dilini keserim
Derini yuzerim gibi ..

Videoyu izleme gafletinde bulundum umarım ailesi gormeden kaldırılır video zira şu saat oldu uykum yok.. Öylesine bir vahset ki akıl almıyor. Bu olayda sadece katil degil onu adeta katil olmaya sevkeden anne babanın da sucu var bu yadsınamaz bir gercek. Bu ülkede kadın olmak" zor"kelimesiyle bile ifade edilemez bir duruma geldi.. Devlet eliyle ciddi yaptırımlar getirilmeli ki bu olaylar bitsin daha kac kadının canı yanacak ki birseyler yapılmaya baslansın.. Rabbim mekanını cennet eylesin acılı ailesine sabırlar versin.. haksız yere öldürülenler şehit mertebesindedir inş

Videoyu izleme gafletinde bulundum umarım ailesi gormeden kaldırılır video zira şu saat oldu uykum yok.. Öylesine bir vahset ki akıl almıyor. Bu olayda sadece katil degil onu adeta katil olmaya sevkeden anne babanın da sucu var bu yadsınamaz bir gercek. Bu ülkede kadın olmak" zor"kelimesiyle bile ifade edilemez bir duruma geldi.. Devlet eliyle ciddi yaptırımlar getirilmeli ki bu olaylar bitsin daha kac kadının canı yanacak ki birseyler yapılmaya baslansın.. Rabbim mekanını cennet eylesin acılı ailesine sabırlar versin.. haksız yere öldürülenler şehit mertebesindedir inş
Onemli değil ki ne mertebesinde olduğu 🥺

Müstehak bunlara ya. Zaten bunlara gerek kalmadan öldürüyorlar yattıkları yerde
Duygularım mi çok karışık bilemiyorum ama şimdi biyandan dedim ki orası burası kesilse ne olur ki öldürülse ne olur neyi geri getirir acılar silinir mi .

Bilmiyorum visenya
Dağ başında mi yaşasak ne yapsak bilemiyorum

İnsanlar çıldırmış gibi herkes katil olabilir

Böyle biseye kalpli emoji attığım için özür diliyorum ama gerçekten öyle idam bunlara kurtuluş ,aynı şeyleri düşünüyorum ben böyle pisliklere daha daha fazlasını isterim .
Anne babası neden hastaneye yatırilmasini istemedi ben onu anlamıyorum
Ay evladımız kıyamıyorum mu dediler
Başlarım senin ruhu bozuk evladına

Anne babası neden hastaneye yatırilmasini istemedi ben onu anlamıyorum
Ay evladımız kıyamıyorum mu dediler
Başlarım senin ruhu bozuk evladına
Boyle pislikler masum tertemiz binbir emekle ya da emeksiz fark etmez başkalarının hayatlarını işte böyle mahvediyor . Eşime diyorum bu dönem böyle ise 20 sene sonra ne olacak benimde bir kızım olacak ,biz sokagimizda erkek arkadaslarimizla aksamlara dek oyunlar oynayarak büyüdük ama ben evladımı asla ama asla dışarıya markete vs gondermeyi bile düşünmüyorum , gerçekten 😔 okuduğu üni okul gerekirse kendi elimle götürüp getiririm işte bu manyaklar yüzünden bizde bu halde davranicaz

Boyle pislikler masum tertemiz binbir emekle ya da emeksiz fark etmez başkalarının hayatlarını işte böyle mahvediyor . Eşime diyorum bu dönem böyle ise 20 sene sonra ne olacak benimde bir kızım olacak ,biz sokagimizda erkek arkadaslarimizla aksamlara dek oyunlar oynayarak büyüdük ama ben evladımı asla ama asla dışarıya markete vs gondermeyi bile düşünmüyorum , gerçekten 😔 okuduğu üni okul gerekirse kendi elimle götürüp getiririm işte bu manyaklar yüzünden bizde bu halde davranicaz
Bende böyle düşünüyorum
Annem beni çok sikardi aynısı gibi olcam galiba der durur oldum

X