- 11 Mart 2022
- 203
- 243
-
- Konu Sahibi Prenses Koala
Bunu soyleyen kisiler 20 sene once baskalarinin destegi torpiliyle bir yerlere gelmiş insanlar bir de. Günümüz de atanmakla gecmisi bir tutuyorlar. Dediginiz gibi hep tavsiye ve yersiz bilmeden. Kuzen yaristirmasi. Sanki hipodrom da yarisan atlariz o oyle yapmis senin ki nasil. O şuraya atandi sen hani nereye ? Kuzenlerimi asla kiskanmam mutlu olurum aramiz cok iyidir ama büyükler hiç kirilir mi yanlış anlar mı düşünme yok küçükte değiliz artik insan kaldiramiyorBazi akrabalarin Akbaba'dan farki olmuyor zaman zaman :)
Dedikodu bulduklarinda ususurler hemen..
Gulusmeler,isaretmeler baslar aralarinda..Koskoca kadin olmussunuzdur ama cocuk gibi muamele ile karsilasirsiniz..
Alinacaginizi,uzuleceginizi dusunmezler hic..Onlarin dedikleri dogru,sizin hissettikleriniz yanlistir hep..Varligindan bile bihaberdirler ama uzerinde yorum yapma haklari her daim bakidir :)
Zaman zaman insan akrabasindan gordugu zarari akrepten gormez..
Cok duymamak lazim gelir,insanlar akil vermek yerine para versinler..
Ben oyle diyordum.Akil hepimizde var,verecekseniz para verin seklinde.
Günaydın herkeseTum gece uyuyamadim yazim yanlışı olursa kusura bakmayin. Baslikta ki gibi akrabalarimi gormek istemiyorum. Herkes cok patavatsiz üniversiteden yeni mezun oldum sayilir (1 sene) kpss denedim olmadi. Tum egitim hayatim boyunca harcligin var mi nasilsin iyi misin diye sormayan akrabalarım ben mezun olunca "Eee naptin , ise girdin mi , kac puan aldin, para kazanmak lazim, ne yapacaksin , dershaneye de gitmissin dershaneyle olmadiysa bu saatten sonra zor " gibi söylemleri oldu hatta herkesin icin de oldu. Babaannem bile bana bir gun torunum demeyen kisi ise girdin mi para kazaniyor musun der oldu. Herkesin isi gücü bitmis benim atanmamla mesguller. Ya sanki onlarin himayesindeyim onlar bakiyor. Ailem atanmami istiyor ama oyle cokta baski kurmuyorlar. Akrabalarimla olan cogu gorusmeye gitmiyorym bu sefer ben yokken bile konum acliyormus napti diye. Zaten ayrılık süreci gecirdim (4 yillik yurtdışına gidince terkeden) onu atlatmaya calisiyorum bir yandan kpss calisiyorum hersey cok zor hal alıyor. Normalde ayrilik surecinde cok gecmis olmamasina son 1 aydir iyiyim yani ama akraba ziyareti bayram falan gelirken bugun de gidilcek cok mu stres yaptım ne gece uyuyamadim simdi de acaba bu kadar toparlanmisken en basa mi dönüyorum acaba diye korkuyorum bi yandan bunlari yazarken bile ağlıyorum ama yakinlarima hep iyiyim imaji veriyorum cok mu icime atiyorum da patliyor boyle bilmiyorum ama çok kötüyüm. Bu stresle ya yine kpss olmazsa diyorum. Her sey ust uste geldi kendimi cok özgüvensiz caresiz hissediyorum. Beni korkutan sey bu gecenin stresiyle (en basa dönüyorsun yapma bunu kendine) diye diye sabahlamam ve daha fazla strese girmem oldu ve aglamami da durduramadim haliyle. Bu isin icinden nasil çıkabilirim boyle dusunup uyuyayamam normal mi yoksa siz ne tavsiye verirsiniz. Akrabalarimi gormemek istememem gitmemem beni daha mi özgüvensiz kiliyor sizce yoksa yuzlesmem mi lazim siz ne tavsiye verirsiniz bu surecle alakali
2.yi niye bu kadar geç yaptı2010 da kpss için uğraşmaya başladım. 2016 da atandım.
önce okuyamaz dediler
sonra mezun olup evlendim evlendiyse artık hiç atanamaz dediler.
evlendikten sonra atandım. çocuğu olmuyo istiyodur ama istemiyorum der tabi herkese dediler.
çocuğum da oldu şu an 4 yaşında.
artık ne diyolar bilmiyorum haber alamıyorum
ciddiye almayın elinizden geleni yaptıktan sonra gerisi önemli değil. atanmak hersey değildir. Allah kolaylık versin inşallah gönlünüze göre olur.
2.yi niye bu kadar geç yaptıdiyorlardır. Bana öyle dediler de
Bence yüzleşin bunun sonu yok. Gereken cevabı verirseniz en azından yüzünüze konuşamazlar. Şahsen atandım kadroya geçemezsin batıya gelemezsin cart curt dediler, maaşıma kadar soruyorlardı hem yuvarlak cevaplar veriyordum hemde ben size soruyor muyum diyordum. Şimdide probisin biraz ters diyorlarmış süze ters canım.Atanacaksınız evliliği soracaklar, evleneceksiniz çocuğu soracaklar bazı insanlar böyle. Kötüyüm deseniz düşmanınızdan fazla sevinirler.Günaydın herkeseTum gece uyuyamadim yazim yanlışı olursa kusura bakmayin. Baslikta ki gibi akrabalarimi gormek istemiyorum. Herkes cok patavatsiz üniversiteden yeni mezun oldum sayilir (1 sene) kpss denedim olmadi. Tum egitim hayatim boyunca harcligin var mi nasilsin iyi misin diye sormayan akrabalarım ben mezun olunca "Eee naptin , ise girdin mi , kac puan aldin, para kazanmak lazim, ne yapacaksin , dershaneye de gitmissin dershaneyle olmadiysa bu saatten sonra zor " gibi söylemleri oldu hatta herkesin icin de oldu. Babaannem bile bana bir gun torunum demeyen kisi ise girdin mi para kazaniyor musun der oldu. Herkesin isi gücü bitmis benim atanmamla mesguller. Ya sanki onlarin himayesindeyim onlar bakiyor. Ailem atanmami istiyor ama oyle cokta baski kurmuyorlar. Akrabalarimla olan cogu gorusmeye gitmiyorym bu sefer ben yokken bile konum acliyormus napti diye. Zaten ayrılık süreci gecirdim (4 yillik yurtdışına gidince terkeden) onu atlatmaya calisiyorum bir yandan kpss calisiyorum hersey cok zor hal alıyor. Normalde ayrilik surecinde cok gecmis olmamasina son 1 aydir iyiyim yani ama akraba ziyareti bayram falan gelirken bugun de gidilcek cok mu stres yaptım ne gece uyuyamadim simdi de acaba bu kadar toparlanmisken en basa mi dönüyorum acaba diye korkuyorum bi yandan bunlari yazarken bile ağlıyorum ama yakinlarima hep iyiyim imaji veriyorum cok mu icime atiyorum da patliyor boyle bilmiyorum ama çok kötüyüm. Bu stresle ya yine kpss olmazsa diyorum. Her sey ust uste geldi kendimi cok özgüvensiz caresiz hissediyorum. Beni korkutan sey bu gecenin stresiyle (en basa dönüyorsun yapma bunu kendine) diye diye sabahlamam ve daha fazla strese girmem oldu ve aglamami da durduramadim haliyle. Bu isin icinden nasil çıkabilirim boyle dusunup uyuyayamam normal mi yoksa siz ne tavsiye verirsiniz. Akrabalarimi gormemek istememem gitmemem beni daha mi özgüvensiz kiliyor sizce yoksa yuzlesmem mi lazim siz ne tavsiye verirsiniz bu surecle alakali
tam olarak bunu açık açık yüzlerine söyleyinTum egitim hayatim boyunca harcligin var mi nasilsin iyi misin diye sormayan akrabalarım ben mezun olunca "Eee naptin , ise girdin mi , kac puan aldin, para kazanmak lazim, ne yapacaksin , dershaneye de gitmissin dershaneyle olmadiysa bu saatten sonra zor
yahu 2. ye gelene kadar iyi atlatmışsın levellerı.bölümden arkadaşlarımdan biri evlendi. Kız evleneli 1 ay olmamıştı o akbabaların sorgulama konusu "hmmm çocukları oluyo muymuş bari tık yok da daha, bunlar şimdi napıcaklarını da bilmezler belki X anlattın mı kızına bari hahaha" kurduğu cümle aynen bu. Hadsiz2.yi niye bu kadar geç yaptıdiyorlardır. Bana öyle dediler de
Ay bu akrabalar var yaBitmez onların derdi atanırsın bu seferde ne zaman evleniyorsun? Artık birini bul bla bla , evlenirsin yok çocuk ne zaman? Olmuyorsa şunu dene bunu dene.Çocuk olur, ona öyle bakılmaz falan filan.Bitmez yani.Bence yaşadığınız hayatın ‘kendi’ hayatınız olduğunun farkına varın, çünkü başkaları uğruna yaşamak için çok kısa.Takmamaya çalışın, takamıyor musunuz ? Mümkün mertebe az görüşün.Görüştüğünüzde de verin cevapları, siz mi büyüttünüz bu yaşa kadar deyin.Onlar konuşsun dursun, günün sonunda bu hayatı yaşayan sizsiniz.
Bence yüzleşin bunun sonu yok. Gereken cevabı verirseniz en azından yüzünüze konuşamazlar. Şahsen atandım kadroya geçemezsin batıya gelemezsin cart curt dediler, maaşıma kadar soruyorlardı hem yuvarlak cevaplar veriyordum hemde ben size soruyor muyum diyordum. Şimdide probisin biraz ters diyorlarmış süze ters canım.Atanacaksınız evliliği soracaklar, evleneceksiniz çocuğu soracaklar bazı insanlar böyle. Kötüyüm deseniz düşmanınızdan fazla sevinirler.
Yorumlarınız icin çok teşekkür ederimtam olarak bunu açık açık yüzlerine söyleyin