- 31 Mart 2023
- 403
- 94
- 18
- Konu Sahibi itsmeduygu
-
Öğretmenini değiştirmek istedik. Çünkü sınıf annesi bile gelip “biz çocuğunuzla çok uğraşıyoruz bizi çok üzüyor” diyor. “Sizin çocuğunuz özel bir çocuk” diyor sınıf annesi anneme. Sen kimsin abla dedik. Velilere bile herhalde bunu dedikodu yapan korkunç birisi. Veliker de kendileri laf etme gücünü buluyor. Bizim çocuğumuzdan sınıf annesi niye tkileniyorOğlumda biraz böyleydi ama saygısızlığı olmadı hiç. Önce bu kısmı çözmelisiniz. Geri kalanlar zamanla halloluyor. Öğretmendede iş yok gibi genellikle zeki çocukların arkasında dururlar. Öğretmenini değiştirmeyi tavsiye edebilirim. Kalemini düşürmesi dağınık olması bu kadar problem yaratmamalı bana göre. Önce büyüklerine nasıl davranması gerektiğini öğrenmeli.
Annem bizimle çok iyi ilgilendi ancak babam eski işinden ayrılınca çalışmak zorunda kaldı. 8’den 12’ye kadar çalıştığı bile oluyor. Çocuk bazen annemi görmüyor. Çok ilgili bir annedir ama hayat şartları işte. Babamın ilgilenmesine de çok ilgilenme diyemeyiz. Ödebmerimi yaptırıyor annemin zoruyla parka götürüyor o kadar. Annemşn zoruyla tekvandoya götürüyor. Abla olarak elbette üzülüyorum ancak zaten ailemi düşünecek bile vaktim yok. Diş okuyorumKardeşinizin ekran süresi ne kadar? İzlediği içerikler nasıl? Çok oyun oynar mı, rasgele sosyal medyada video izler mi?
Anne ve babanızın çocuklarıyla daha düzgün bir iletişim kurması gerekiyor. Sorumluluklarının karmaşık cümleler ile değil net cümleler ile söylenmesi lazım.
Neden anneniz yerine babanız ilgileniyor ki? Baba tabi ki ilgilenecek ama daha çok oyun oynamalı. Oyun da iyileştiricidir ve babanın rolü bu noktada çok önemli. Ama anne faktörü daha kritik. Çalışıyor anladığım kadarıyla ama 24 saat de çalışmıyordur. Annenizin oğluyla kaliteli zaman geçirmesi lazım. Bağ kurması çok önemli. Sevip okşaması, takdir cümleleri söylemesi lazım. Benim akıllı oğlum, benim oğlum çok saygılı bir çocuk örneğin bunun gibi güzel etiketler zamanla davranışlarını değiştirecektir.
Eğer maddi imkan varsa iyi bir uzmana götürün veya randevu bularak devlette alanında iyi birine gidin muhakkak. Benim yeğenimde de davranışsal bazı tuhaflıklar baş gösterdi dikkat dağınıklığı dendi. Burda annenin rolü çok çok önemli. Şimdi çok daha iyi. Annenizin sabırlı ve anlayışlı ancak net olması lazım.
Bir de sizi abla olarak çok takdir ettim ancak sizin bu kadar sorumluluk hissetmenize üzüldüm. Annenizle konuşun ve onun sorumluluk almasını sağlayın. Siz okulunuza odaklanmalısınız.
Görev listesi yapsanız işe yarar mı acaba ? Benim de 2. Sınıf bir oğlum var aşırı tembel ama bu işe yarıyor.Herkese merhabalar. Benim 7 yaşında ilkokul 2. sınıfa giden bir erkek kardeşim var. kardeşim yaşıtlarından bir tık geç konuştu, geç tuvalet eğitimini öğrendi. ancak inanılmaz meraklı da nir çocuk. Okula gitmeden kendi kendine okumayı öğrendi, gidip garip şeyler araştırmayı çok seviyor. dünya haritasını, padişahları, çarpma ve bölmeyi okulda öğrenmeden zaten biliyordu. ancak gelişimi yaşıtlarından geri. Mesela kendinş hala 7 yaşında biri gibi ifade edemediğini fark ediyoruz. Her şeyin tam olarka bilincinde değil. Okulda öğretmeni her yeri çok dağınık bıraktığı için bize sürekli şikayet ediyor. Annem ve babam çalışıyor. Babam gece çalıştığı için kardeşimle o ilgileniyor ama yani babamın da ilgilenmesine çok güvendiğimi söyleyemem. Ben şehir dışında üniversite okuyorum evle de pek aram yok. başka bir kardeşimiz de yok. Sonradan doğdu sürpriz bi şekildekendi eşyalarını toplama bilinci yok. Bir şeyi yap diyince yapmıyor, inata bindiiryor. Ve hatta saldırıyor, kafasıyla insanlara çarpıyor, evde sanki kıyamet kopuyor gibi bağırıyor. Eşyalarının kaybolması vs. onun için hiç önemli değil. psikoloğa ve psikiyatriste götürdük, dikkat dağınıklığı olduğunu söylediler ve ilaç başlattılar. Evet daha sakşn ama onu nasıl eğiteceğimizi de bilemiyoruz. Derslerinde çok başarılı, davranışları ise tam tersi. Öğretmeni de sürekli şikayet ediyor. İşte kalemini yere düşürmüş diye, işte kitaplarına sahip çıkmıyor diye. Anaokuluna başladığı zaman da öğretmeni bir pdr hocasına görünsüb demişti. Görününce hoca hiçbir şeyi yok bu çocuğun çok zeki demişti hatta. İlkokula başlayınca da öğretmeni rehberliğe yönlendirdi. O da hiçbir şey yok dedi. Ben de bu sabah ona salonda bıraktığı eşyaları toplamasını söyledim, toplamıyor çocuk. Her gün 2 yaşında nir bebek gibi bırakıyor evi. en son toplamazsa bir daha alamayacağını söyledim. Yine toplamadı. Bu çocuğu nasıl bilince erdiririz bilmiyorum. Tecrübeli anneler destek olursa çok iyi olur.
işte biz de öyle düşünmek istiyoruz kimse çocuğunun sorunlu olduğunu düşünmek istemez. Ama sürekli vir öğretmen şikayeti, sürekli bir psikiyatri. Öğretmeni öyle biri ki sınıftaki veliler bile kardeşime laf etme cesaretinde bulunabiliyorŞimdi beğenmedim gelir ama kardeşinizin durumu çok spesifik değil. Onun gibi çoook çocuk var. Yukarıda yazmışlar her şeyi. Çocukla daha fazla ilgilenilmesi gerekiyor. Beğendiğim yorumlarda yazıyor tavsiyeler inşallah düzelir.
özel eğitime ihtiyacı yok dediler. kimse fark etmedi değil aslında okula başlayınca bazı şeyler daha belirgin oldu. Çocuk kendini ifade ediyor konuşuyor mantıksız cevaplar da vermiyor. Ama inatlaşıyor bilinci yokmuş gibi dağıtıyor sanki 2 yaşındaki bebek gibi. Kitaplarını okulda unutuyor kalemlerini kaybediyorBenim buyuk ogluma benziyor zekasi fazla hatta ystun zekali olabilir davranislari sorumluluk alamamasi daginikligi vs biz ozel egitim aldik kucukken cogu sey duzeldi sizinkininde bence ihtiyaci vardi halada var ama kimse fark etmemis
Daginiklik unutkanlik kendi kendine ogrenme zeki olmasi ayni benim oglum ama isterseniz baska doktora gidin yada ciddi anlamda sorumluluk verilmemistir bilemedim baba ilgileniyor demissiniz bizde ozel egitim ile duzelme oldu tabi sizin kardesinizi goren doktorlarda belki dogru yorumlamistir bilemiyorumkiözel eğitime ihtiyacı yok dediler. kimse fark etmedi değil aslında okula başlayınca bazı şeyler daha belirgin oldu. Çocuk kendini ifade ediyor konuşuyor mantıksız cevaplar da vermiyor. Ama inatlaşıyor bilinci yokmuş gibi dağıtıyor sanki 2 yaşındaki bebek gibi. Kitaplarını okulda unutuyor kalemlerini kaybediyor
Doktor tıp okumuş, üstüne psikoloji alanında bir daha uzman olmuş ilaç lazım değil diyorsunuz.Neden ilaç ? çok yanlış 48 olacağım benimde 4 yaşında oğlum var oda toplamıyor ilaca karşıyım bence durdurun ilacı belki telefon yada tv çok bakıyordur anneniz çalışıyor çünkü babalarda pek önemsemezler tv yada telefon olayını disiplin ile ögretilmezi lazım ilaç ile değil
Velileri ilgilendiren hiçbir şey yok çocuğun okulda diğer arkadaşlarına karşı hiçbir zararı yok bu arada. Döven, kavga eden bir çocuk değil. Yalnızca sorumsuz okulda. Tek başına en arka sırada oturuyor bu yüzden.Bana sorunu yokmuş gibigelmedi inatlasmak kurallara uymakta sorun çıkarmak toplu yaşamın olduğu her yerde onun için sorundur .En başta toplum aile kucağı değil.Dikkat eksikliği yada bu inat sorunu için çok iyi bir uzmana götürün derim Öğretmen bir yere kadar yardımcı olabilir veliler bir yere kadar susar yani çocuk büyüyecek hadi şimdi çocuk diye bir yere kadar tolere edilsin fakat yaş aldıkça durum diğer insanlar içinde sizin içinde kendisi içinde sevimsizleşir daha üst bir uzman bulun araştırın
çok küçük detayları dahi hatırlıyor. ben de küçükken çok zekiymişim ama kardeşim gerçekten farklı. Matematik konusunda kendini çok geliştirmek istiyor. okulda anlatılanlar o kadar sıkıyormuş ki onu öğretmeni diğer öğrencilere sayıları öğretirken kardeşime çarpam bölme fasikülğ vermiş derste :)Daginiklik unutkanlik kendi kendine ogrenme zeki olmasi ayni benim oglum ama isterseniz baska doktora gidin yada ciddi anlamda sorumluluk verilmemistir bilemedim baba ilgileniyor demissiniz bizde ozel egitim ile duzelme oldu tabi sizin kardesinizi goren doktorlarda belki dogru yorumlamistir bilemiyorumki
Bununla alakalı uzmana yönlendirdiler. Üstün zeka şüphesiyle. Doktor da bunu dedi bize yaşıtlarından üstüb zekalı olduğu için yapılan rutin etkinliklerde canı sıkılıyor diyeYani üstün zekalı teşhisi vs de koyanayiz bu teşhisi koyacak merkezler var onlar testkere tabi tutuyor o tarz çocukların eğitim alacağı bir okul merkez kurum varmı bilemem Tabiki inat vs dağınıklığı üstün zekadan diyemem herşeyi öğrenmesine gelince benim gördüğüm çocuklarda zehir gibi herşeyi öğrenmede bence uzmanları dinlemek gerekli
Ay hayır zaten biz çocuğumuzu üstün zekalı falan diye kimsehe hava atacak durumda değiliz. Hatta bu üstün zekalılıksa bence buna da gerek yok. Öğretmenler kendileri üstün zeka testine gönderelim demişlerdi öyle hatırlıyorum. Elbette yaşadığını bilemeyiz sınıfta olanları ancak öğretmenin yazdıklarını görseniz siz de hak verirsiniz. Öğretmen biraz da bizi bu hale getirdi. Ve öğretmeni sınıfta birkaç veli daha ayrımcı buluyor özellikle erkek çocuklara karşı. Sınıf annesi kim ki çocuklarla ilgilenme yetkisi bulunuyır da bizm çocuğumuz onu zorluyor? böyle bir şet diyebilmesi için çocuğun onun çocuğuna ya da arkadaşlarına bir şey yapmış olması gerekirBen zararı var demedim hanımefendi hassasiyetinizi anlıyorum kardesiniz çok objektif olmanızı beklemiyorum sorumsuzluk ciddi bir problem inatlaşma ciddi bir problem ortama uyamamak da öyle sosyal ortama yoksa ne ben ne siz 24 saat yanında olup gozlemleyemeyiz sizin tolere ettiğiniz durumları okul edemiyor olabilir malum bircok çocuk birarada lütfen yanlış anlamayın ben bilmem kimin çocuğu üstün zekalı kiminki değil kime sorsan çocuğu üstün zekalı benim arkadaşlarımda öyle diyor madem bu kadar üstün zekalı çocuk var devlet bir kurum açmalı daha mantıklı yoksa birşey dediğim yok benim kırıcı manada.Testlere girip o merkezlerde üstün zekalı dendiyse tabiki bu doğrudur İşte o zaman normal okul yetmez çocuğa yada normal eğitim
O evde oluyor. Öğretmen bize şiddetle alakalı hiçvir şey söylemedi zaten çocuk dışarıya çıktığu anda çok içine kapanıyor. Bütün arkadaşları çocuğu dışlıyorlar. En arka sırada yalnız başına oturuyor. Mesela annem bir kere çocuğu okula bırakmış izşn gününde, sıradaki çocuklardan biri “oğlunuz çok dağınık” demiş. 2. sınıf öğrencisi bu cümleyi kuracak ne görmüş olabilir? Öğretmen belli ki sınıfta dedikodu yapıyor. Benim de kaynaştırma öğrencisi arkadaşlarım oldu biz ailelerine çocuğunuz şöyle böyle demezdikYani saldırıp kafasıyla insanlara çarpıyor yazmışsınız bunu bıraktımi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?