Bardak taştı çoktan aklımı çıldırdım artık. Çok üzgünüm. 😔

Ne iş yapıyor bu adam? Çocuk var mi

Olabilir tabii açıkçası ben de sağlıklı düşündüğümü zannetmiyorum. Dediğim gibi psikolojik olarak uzun zamandır zor bir dönemden geçiyorum.
Kabullenmeyi denedim bunun için psikolojik destek aldım. Bir müddet sonra örneğin regl dönemi gibi duyguların daha yoğun olduğu dönemlerde birikmiş duygularım hortluyor. Yoksa kabullenip bu şekilde yaşamak daha mantıklı ve kolay olurdu sanırım. Kabullenme kısmını tam olarak icsellestiremiyorum psikolojik destek ile bile yol alamadım. İşinde uzman birisiydi ama olmadı başaramadım.

Severek evlenmişsiniz.Bu anlattığınız özellikler evlendikten sonra mı çıktı ortaya.
Evet. Özellikle çocuktan sonra diyebilirim. Öncesinde de vardı ama ben yönlendiriyor öncü oluyordum sorun olmuyordu. Çocuk olunca ben cocukla ilgilenince onun kıyafetine ayakkabısına banyosuna temizliğine bakmadım artık. Kendisi yapması gereken her şeyi eksik yaptı haliyle birikti birikti doldu taştı.
O bosverdikce benim tahammülum kalmadı böyle bir kısır döngü oluştu.

Eş olarak evde yok iletisim yok hicbir sey yok ve siz yalnizliktan mi korkuyorsunuz ? Siz zaten yalnizsiniz anlattiginiza göre. Cocugunuz var ya yetmez mi ? Tek basina cocuk buyuten kac anne var

Çok tebrik ederim siziGüçlü ve kararlı durusunuzdan dolayida gıpta ile okudum yazdıklarınızı.
Ben de destek aldım ama hiç ilerleme kat edemedim sizinle nasıl konuştu nasıl oldu da bu kadar takmamayi basardiniz. Keşke ben de sizin gibi olabilsem.

Eş olarak evde yok iletisim yok hicbir sey yok ve siz yalnizliktan mi korkuyorsunuz ? Siz zaten yalnizsiniz anlattiginiza göre. Cocugunuz var ya yetmez mi ? Tek basina cocuk buyuten kac anne var
Elbette var. Kendime zaman zaman söylüyorum. Bu tarz telkinlerde bulunuyorum ama adım atamiyorum.

Bi arkadaşım demişti evlilik çocuktan sonra başlıyor diye.Rabbim yardımcınız olsun.Kalbinize ferahlık versin

Normalde de yaşama sevinci olan biriyim zaten, bir şeye uzun süre üzülemem,dertlenemem. Yaşadıklarım geçti bitti bir evlat sahibi oldum şükür o evlilikten. Tabiki dünyanın en sorumsuz , en anlayışsız insanı ve sinsi. Ama bunlar beni ilgilendirmiyor ki artık. İyi bir baba kızını çok seviyor bu yeterli. Benim için sıradan biri gibi. Ayrıca ev araba benim oldu düzenimiz değişmedi kızımla. Bizde şiddet de vardi maalesef ki. Diyorum ya hayat kahîrlanacak geçmişle yaşayacak üzülecek kadar uzun değil belki de. Bugün son günüm olmuş olsaydı ve o adamla bu evin içinde üzgün mutsuz bir kadın olarak ölmek istemezdim açıkçası.

Allah daha güzel günler gormenizi, bir ömür kizinizla mutlu yaşamanızı nasip etsin.
Ben de güzel bir başlangıç yapabilmek için adım atabilmeyi basarabilirim umarım. Şimdi değilse bile ileride.

Allah daha güzel günler gormenizi, bir ömür kizinizla mutlu yaşamanızı nasip etsin.
Ben de güzel bir başlangıç yapabilmek için adım atabilmeyi basarabilirim umarım. Şimdi değilse bile ileride.
Kafanızdaki tüm olumsuz senaryoları bir tarafa bırakın sadece huzurunuzu düşünün. Sizi neyin mutlu edeceğini. İleride eşinizin hayatına biri mi girecek kızıma ilgisi mi azalacak gibi şeyler sadece sizi çıkmaza sürükler. Mutsuz ve sevgi bağı olmayan ebeveynlerin evinin duvarına, sofrasına, tuzluğuna bile varana kadar kasvet çöküyor.Peki o evlat bunu bugün hissetmiyorsa da ilerde anlamlandıracak her taş yerine oturacak kafasında . Ve daha büyük zorluklar başlayacak onun için.

Ben sizi anladım, bence bu noktada kendi odak noktasını değiştirin. Mesela eşinizden beklediğiniz ilgiyi bulamıyorsunuz aynı evi paylaşıyorsunuz bununla kendi içinizde savaşmayın. Sosyalleşmeye, yalnız mutlu olma noktalarınızı arayın, terapiye gidin kendinizi keşfedin. Mutluluğu eşinizdede evliliğinizdede aramayın. Aslında bi karar vermek sizi çok rahatlatacak.
Fedakar iyi bir annesiniz umarım çocuğunuzda bunun kıymetini bilir, aynı evde kendisini seven ilgilenen anne baba ile yaşamak bir çocuk için büyük bir şey, bunun yanına mutlu anneyide ekleyin. Eminim kendinizi keşfettikce bulacaksınız, güçleneceksiniz. Bunu boşanmak için değil kendiniz için yapıcaksınız.

Marka çanta ayakkabıyı psikolojisi bozuk bir anneye değiştireceğini sanmıyorum.babasi yine ödesin okulunu ayakkabısını.
marka dememiş zaten iyi demiş sadece
bu kadın zaten ailem yok kardeşimle görüşmüyorum yalnızım diyor temel sorunu bu

ayrıca babası ödesin diyorsunuz da kadın kocam kumara harcıyor şuna buna harcıyor demiyor ki...kaznadıklarını zaten çocuğa harcıyorlar beim anladığım. "iyi baba" demek budur çünkü bizim ülkemizde.

kadın boşansa taraflardan biri kendine ayrı ev açacak demektir
ayrı bir evin kirası faturası zaten ayda 20 25 bin demek
+ atıyorum şimdi işe ortak araçla gidiyorlarsa 2 taraf, en az bir tanesinin yol masrafı çıkacaktır, ve bunu gibi şeyler.

yani boşanıldığı zaman şu andaki bütçeden senede bi 300- 350 bin lira sadece ekstradan oluşacak olan kira, fatura, yol vs. gibi şeylere gidecektir
300-350 bin lira demek senede, ortalama olarak bi özel okul parası yapar. ya da daha alt bir okul + tatil parası gibi bir miktar.

eğer şu anda bol bol değil de ancak ucu ucuna şekilde iseler--önemli olan nokta bu tabi. adam şu anda senede 350 bin lirayı kenara rahat koyabiliyorsa dediklerim geçersiz--

boşanınca çocuk özel okula gidemez, şu andaki gibi üstbaş alınamaz ya da tatil yapılamaz birinden biri kısılır yani..

+ adam %99 tekrar evlenir. hadi bir sene ödese diğer sene ödeyemez.

Birde şu nokta var özellikle kız çocukları, babalarının annelerine gösterdiği sevgi dilini, verdiği değeri modeller. Hayatına alacağı insan kendisine sevgi göstermese dahi ailesinde gördüğü kadarıyla yetinir, anneme yetti düşüncesi ile büyür. Oda cesaretsiz sevilmediği mutlu olmadığı yerde kalmak için ısrar eden birine dönüşebilir.

Kimsem yok demişsiniz de evladınız var ya Allah bağışlasın , bu yaşananları yaşanmayanları o fark etmiyor mu sanıyorsunuz. Maddi sıkıntınız da yokmuş . Evladınız hastalansa zaten babasını arayacaksınız başka kimi arayacaksınız boşansanız da .
Doğru olanı yapmak için her zaman doğru zamandır demiş Martin Luther King Jr.
Kasmayın artık bence

Kızıma bir sohbetimizde sevdik evlendik sen oldun ama biz de annen baban olarak her geçen gün büyüyor ve değişiyoruz,fikirlerimiz değişiyor, hayata bakış acımız, hayallerimiz yenileniyor. Ve bir noktada biz artık babanla eski halimiz gibi olmadığımızı anladık ve aynı evde yaşamak bizim için zor olmaya başladı demiştim. Evet biliyorum bunları anne dedi ve iyi ki benimlesiniz yine dedi. Bir de eski annesi yeni annesi arasındaki farkı da görüyor. Daha doğrusu kızım beni son 1 yildŕ tanımaya başladı,çünkü eski ben tabiki ben değildim iyice her şeyi salmış ve depresyondaydım. Mutlu olduğumu görmek onu da çok mutlu ediyor

Bir de şu var,bende sevgi bitmişti. Sihirli bir değnek olsa her şey düzelecek dense bana istemiyorum demiştim terapistime bir keresinde. Çünkü yaşadığım her şeyi unutup o insanla duygusal bağ kurmak asla isteyeceğim bir şey değildi son zamanlarda.

Aslında kendinizi maddi manevi hazır hissedene kadar aradan cinselligin çıktığı, hesap verme izin almalarin olmadigi saygılı bir ev arkadaşlığına dönseniz belki bu adımı zamanla daha rahat atarsınız.

Çok üzüldüm böyle düşünmenize. Ama yazdığınız kadarıyla Allah korusun size bi şey olsa bu adam yine bakmaz ki. Biri olup bakmaması daha kötüdür eminim. En azından yok dersiniz umudunuz üzülür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…