Teşekkür ederim. Anlasilabildigi mi hissetmek beni iyi hissettiriyor. Söylediğinizi deneyecegim. Daha önce terapi aldım ve iyilesemedim bir türlü . Tekrar deneyecegim. Elimden geldiğinden daha fazla çabalıyorum umarım başarılı olabilirim. Spora başlayacağım haftaya. Ara ara zaman yaratıp dışarıya çıkıyorum. Çocuğumla başbaşa keyifli vakit geçiriyorum. Çok eğlenceli bir karakterim özümde. Çocuğumla ilişkim keyiflidir. Güzel bir bagimizda var çok şükür. Öncelikle çocuğumun sonrada benim için her şey daha güzel olur ins.Ben sizi anladım, bence bu noktada kendi odak noktasını değiştirin. Mesela eşinizden beklediğiniz ilgiyi bulamıyorsunuz aynı evi paylaşıyorsunuz bununla kendi içinizde savaşmayın. Sosyalleşmeye, yalnız mutlu olma noktalarınızı arayın, terapiye gidin kendinizi keşfedin. Mutluluğu eşinizdede evliliğinizdede aramayın. Aslında bi karar vermek sizi çok rahatlatacak.
Fedakar iyi bir annesiniz umarım çocuğunuzda bunun kıymetini bilir, aynı evde kendisini seven ilgilenen anne baba ile yaşamak bir çocuk için büyük bir şey, bunun yanına mutlu anneyide ekleyin. Eminim kendinizi keşfettikce bulacaksınız, güçleneceksiniz. Bunu boşanmak için değil kendiniz için yapıcaksınız.
Tanıştık, sevdik ve evlendik. 15 yılligiz. Esim olacak insan sorumsuzun teki. Asla ve asla hiç bir sorumluluk almıyor. Beyni var taşıyor ama asla kullanmıyor. Artık bu durum beni o kadar bunalttı ki tahammül edemiyorum.
Örneğin ben söylersem dışarıya çıkarız ben otel ayarlarsam tatile gideriz ben kıyafet alırsam yenisini giyer ben yemek yaparsam afiyetle yer gibi gibi.. kişisel bakım sıfır. İki kelam edemezsin cümle kuramaz. Hareketsiz dünyası sadece yemek.
Bunlar gözüme batan en kötü halleri.
Teşekkür ederim. Anlasilabildigi mi hissetmek beni iyi hissettiriyor. Söylediğinizi deneyecegim. Daha önce terapi aldım ve iyilesemedim bir türlü . Tekrar deneyecegim. Elimden geldiğinden daha fazla çabalıyorum umarım başarılı olabilirim. Spora başlayacağım haftaya. Ara ara zaman yaratıp dışarıya çıkıyorum. Çocuğumla başbaşa keyifli vakit geçiriyorum. Çok eğlenceli bir karakterim özümde. Çocuğumla ilişkim keyiflidir. Güzel bir bagimizda var çok şükür. Öncelikle çocuğumun sonrada benim için her şey daha güzel olur ins.Ben sizi anladım, bence bu noktada kendi odak noktasını değiştirin. Mesela eşinizden beklediğiniz ilgiyi bulamıyorsunuz aynı evi paylaşıyorsunuz bununla kendi içinizde savaşmayın. Sosyalleşmeye, yalnız mutlu olma noktalarınızı arayın, terapiye gidin kendinizi keşfedin. Mutluluğu eşinizdede evliliğinizdede aramayın. Aslında bi karar vermek sizi çok rahatlatacak.
Fedakar iyi bir annesiniz umarım çocuğunuzda bunun kıymetini bilir, aynı evde kendisini seven ilgilenen anne baba ile yaşamak bir çocuk için büyük bir şey, bunun yanına mutlu anneyide ekleyin. Eminim kendinizi keşfettikce bulacaksınız, güçleneceksiniz. Bunu boşanmak için değil kendiniz için yapıcaksınız.
Çok doğru anlamissiniz meselemi. Aşağı yukarı durumum tam da böyle.marka dememiş zaten iyi demiş sadece
bu kadın zaten ailem yok kardeşimle görüşmüyorum yalnızım diyor temel sorunu bu
ayrıca babası ödesin diyorsunuz da kadın kocam kumara harcıyor şuna buna harcıyor demiyor ki...kaznadıklarını zaten çocuğa harcıyorlar beim anladığım. "iyi baba" demek budur çünkü bizim ülkemizde.
kadın boşansa taraflardan biri kendine ayrı ev açacak demektir
ayrı bir evin kirası faturası zaten ayda 20 25 bin demek
+ atıyorum şimdi işe ortak araçla gidiyorlarsa 2 taraf, en az bir tanesinin yol masrafı çıkacaktır, ve bunu gibi şeyler.
yani boşanıldığı zaman şu andaki bütçeden senede bi 300- 350 bin lira sadece ekstradan oluşacak olan kira, fatura, yol vs. gibi şeylere gidecektir
300-350 bin lira demek senede, ortalama olarak bi özel okul parası yapar. ya da daha alt bir okul + tatil parası gibi bir miktar.
eğer şu anda bol bol değil de ancak ucu ucuna şekilde iseler--önemli olan nokta bu tabi. adam şu anda senede 350 bin lirayı kenara rahat koyabiliyorsa dediklerim geçersiz--
boşanınca çocuk özel okula gidemez, şu andaki gibi üstbaş alınamaz ya da tatil yapılamaz birinden biri kısılır yani..
+ adam %99 tekrar evlenir. hadi bir sene ödese diğer sene ödeyemez.
Tam olarak o haldeyiz.Aslında kendinizi maddi manevi hazır hissedene kadar aradan cinselligin çıktığı, hesap verme izin almalarin olmadigi saygılı bir ev arkadaşlığına dönseniz belki bu adımı zamanla daha rahat atarsınız.
Yok çocuğuyla ilgilenir bakar. Tabii ben olduğum gibi olur mu onu bilemem. Ama bugün ölsem çocuğum babası ile yaşar dusuncesindeyim. Tabii bazı şeylerde yaşanmadan anlaşılmaz.Çok üzüldüm böyle düşünmenize. Ama yazdığınız kadarıyla Allah korusun size bi şey olsa bu adam yine bakmaz ki. Biri olup bakmaması daha kötüdür eminim. En azından yok dersiniz umudunuz üzülür.
Söyleyince yapar. Söylemeden çok nadir yapar.Evdekı iş sorumlulukları nasıl?
Dışarıya güçlü görünmene gerek yok, kendinin iyi olmasına ihtiyacın var. Enerjini dışarıya harcamamanı tavsiye edebilirim. Ağlamak mı istiyorsun, ağla. Bağırmak mı istiyorsun, bağır. Eylem iyidir. Birikim kötüdür.Güvenemiyorum. Güçlü değilim ki
Dışarıdan görseniz bu kadın ne kadar güçlü dersiniz ama değilim o sadece savunma mekanizması.
Ev evlenmeden önce kendisi aldığı için onun. Bunca yıldır her şeyi ortak ödediğimiz için maddi olarak benim hiç bir şeyim yok. Bir aracimiz var onuda satsak iki ayrı araç alamayiz. Satmasak yarisinin parasını vereyim alayım desem o kadar param da yok.Boşanırsanız başka şehre mi taşınırsınız? Bütün bunları boşandıktan sonra da yapabilir babalıktan da boşanmıyor sonuçta. Hatta güzel ayrılırsanız siz hastalandığınızda da yardım edebilir. Eviniz arabanız var sanırım, ya bölersiniz ya da evi size bırakır arabayı o alır. Ben eşinizin tekrar evleneceğini düşünmüyorum o kadar salmış biri yeniden düğün evlilik yapacak zor.
Evlenmeden önce aldı ama taksitleri evlilik birliğinde ödediyse evde de hakkınız vardır. Şimdi ailenizle aranız iyi olsa onların yaşadığı şehre taşınıp, düzen kurabilirdiniz ama bambaşka şehre taşınıp destek almadan zor olur. Eşiniz kötü biri değil anladığım kadarıyla, aynı şehirde olmanız hem kızınızın istediği zaman babasını görmesi hem eşinizin hastalık gibi durumlarda destek olması açısından daha mantıklı. Çocuğunuz ilk okuldaysa büyümüş zaten, ben yerinizde olsaydım 1+1 bir ev tutar eşyalardan da biraz alırdım, arabayı ortak gibi kullanırdım, çocuk için lazım olucak nasıl olsa. Eşiniz çocuğun okul ücretini ödemeye devam etsin.Ev evlenmeden önce kendisi aldığı için onun. Bunca yıldır her şeyi ortak ödediğimiz için maddi olarak benim hiç bir şeyim yok. Bir aracimiz var onuda satsak iki ayrı araç alamayiz. Satmasak yarisinin parasını vereyim alayım dedem o kadar param da yok.
Boşanma ihtimalim söz konusu olursa evet başka bir şehre yeniden başlamak ile cesaret edebilirim belki günün birinde. Aynı şehirde sırf çaba sarf etmediği için bu hale beni bizi düşündüğünden dolayı önce kendime sonra da ona çok ofkeliyim. Sağlıklı bir iletisimimiz olmaz diye düşünüyorum bugünkü ruh halimle.
Bu adamdan ayrıldığımda bir daha hiç muhatap olmamak benim öfkemi dindirir ancak gibi hissediyorum. Sağlıklı bir düşünce değil bunun farkındayım ama zannediyorum yılların verdiği duygu bastirilmasindan kaynaklı
Bence sizin kendinizi keşfetmenize gerçekten ihtiyacınız var. Hatta bir çok kadının var. Bizi ne mutlu eder ne huzurlu hissettirir kendi içimizde ve sadece kendimiz nasıl sağlayabiliriz? Bunu çözmek gerek.Teşekkür ederim. Anlasilabildigi mi hissetmek beni iyi hissettiriyor. Söylediğinizi deneyecegim. Daha önce terapi aldım ve iyilesemedim bir türlü . Tekrar deneyecegim. Elimden geldiğinden daha fazla çabalıyorum umarım başarılı olabilirim. Spora başlayacağım haftaya. Ara ara zaman yaratıp dışarıya çıkıyorum. Çocuğumla başbaşa keyifli vakit geçiriyorum. Çok eğlenceli bir karakterim özümde. Çocuğumla ilişkim keyiflidir. Güzel bir bagimizda var çok şükür. Öncelikle çocuğumun sonrada benim için her şey daha güzel olur ins.
Evlenirken evi almıştı coktan. Taksit vs yoktu tamamen kendisine ait. Evlendikten sonra alabildigimiz tek şey arabamız o da lüks bir sey değil dediğim gibi.Evlenmeden önce aldı ama taksitleri evlilik birliğinde ödediyse evde de hakkınız vardır. Şimdi ailenizle aranız iyi olsa onların yaşadığı şehre taşınıp, düzen kurabilirdiniz ama bambaşka şehre taşınıp destek almadan zor olur. Eşiniz kötü biri değil anladığım kadarıyla, aynı şehirde olmanız hem kızınızın istediği zaman babasını görmesi hem eşinizin hastalık gibi durumlarda destek olması açısından daha mantıklı. Çocuğunuz ilk okuldaysa büyümüş zaten, ben yerinizde olsaydım 1+1 bir ev tutar eşyalardan da biraz alırdım, arabayı ortak gibi kullanırdım, çocuk için lazım olucak nasıl olsa. Eşiniz çocuğun okul ücretini ödemeye devam etsin.
Evet en azından şimdi onun hayatında biri yok her zaman çocuğumun yanında. Ayrıldığımız anda hayatına birisi dahil olacak o zaman ne kadar ilgili bir baba olmak istesede olamayacak. Görüyoruz çevremizde neticede iki aile olunca ikisine de yetişmek imkansız. O nedenle ben boşanmaya korkuyorum o da bosanmiyor boyle toksik biraz daha gider çocuk buyur sonrası da cesaretim gelir bosaniriz.Çocuk küçükken mecbur desteğe ihtiyacınız olacak.
Calısan kadınsanız çocuk hasta vs olsa başka sehırdr zor.
Aıle desteği de yok.
Mecbur aynı yerde olmanız gerekiyor.
Çok doğru tespitiniz. Evlilik odaklı ve eşi değiştirmek. Dolayısıyla olumlu olamadı. Siz yüzyüze mi destek almıştınız yoksa online mı? Online seansı varsa bana önerir misiniz gittiğiniz terapisti belki bana da iyi gelir. Tabii sakıncası yoksaBence sizin kendinizi keşfetmenize gerçekten ihtiyacınız var. Hatta bir çok kadının var. Bizi ne mutlu eder ne huzurlu hissettirir kendi içimizde ve sadece kendimiz nasıl sağlayabiliriz? Bunu çözmek gerek.
Evlilik odaklı, eşi değiştirmek odaklı gittiğiniz için kafanızda belkide terapi bu yüzden doğru noktalara değemedi.
Ben terapi ile yaşadığım bir kaygıyı yendim bu sadece benim zihnimde bi kapının kapanıp diğerinin açılmasıyla oldu, yalnız kalma korkusuda ayrı bi kaygı sebebi. Sizde bu korkunuzdan arınıp hayatınıza istediğiniz yönü verebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?