• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bardak taştı çoktan aklımı çıldırdım artık. Çok üzgünüm. 😔

Kızıma bir sohbetimizde sevdik evlendik sen oldun ama biz de annen baban olarak her geçen gün büyüyor ve değişiyoruz,fikirlerimiz değişiyor, hayata bakış acımız, hayallerimiz yenileniyor. Ve bir noktada biz artık babanla eski halimiz gibi olmadığımızı anladık ve aynı evde yaşamak bizim için zor olmaya başladı demiştim. Evet biliyorum bunları anne dedi ve iyi ki benimlesiniz yine dedi. Bir de eski annesi yeni annesi arasındaki farkı da görüyor. Daha doğrusu kızım beni son 1 yildŕ tanımaya başladı,çünkü eski ben tabiki ben değildim iyice her şeyi salmış ve depresyondaydım. Mutlu olduğumu görmek onu da çok mutlu ediyor
Şuan bunu anlayamazsınız. Daha küçük, sizi sadece anne babası olarak görüyor, kadın/erkek arasındaki ilişki olarak değerlendiremiyor. Ayrıca aksiyon alamayacaksanız kızınıza babanla aynı evde yaşamak benim için zorlaştı gibi cümleler kurarak sırtına yük bindirmeyin.
Hep küçük kalmayacak bi gün büyüyecek işler istediğiniz gibi gitmediğinde “senin için bu evliliği sürdürdüm” demeniz çok olası. Kendi cesaretsizliğiniz mutsuzluğunuz kızınıza bir yük. Bunun faturası belki 10 sene sonra gelecek önünüze.
Mutsuz olduğun, sevilmediğin yerde kalmak bunda ısrarcı olmak, bir kız çocuğu için çok talihsiz bir rol model örneği

marka dememiş zaten iyi demiş sadece
bu kadın zaten ailem yok kardeşimle görüşmüyorum yalnızım diyor temel sorunu bu

ayrıca babası ödesin diyorsunuz da kadın kocam kumara harcıyor şuna buna harcıyor demiyor ki...kaznadıklarını zaten çocuğa harcıyorlar beim anladığım. "iyi baba" demek budur çünkü bizim ülkemizde.

kadın boşansa taraflardan biri kendine ayrı ev açacak demektir
ayrı bir evin kirası faturası zaten ayda 20 25 bin demek
+ atıyorum şimdi işe ortak araçla gidiyorlarsa 2 taraf, en az bir tanesinin yol masrafı çıkacaktır, ve bunu gibi şeyler.

yani boşanıldığı zaman şu andaki bütçeden senede bi 300- 350 bin lira sadece ekstradan oluşacak olan kira, fatura, yol vs. gibi şeylere gidecektir
300-350 bin lira demek senede, ortalama olarak bi özel okul parası yapar. ya da daha alt bir okul + tatil parası gibi bir miktar.

eğer şu anda bol bol değil de ancak ucu ucuna şekilde iseler--önemli olan nokta bu tabi. adam şu anda senede 350 bin lirayı kenara rahat koyabiliyorsa dediklerim geçersiz--

boşanınca çocuk özel okula gidemez, şu andaki gibi üstbaş alınamaz ya da tatil yapılamaz birinden biri kısılır yani..

+ adam %99 tekrar evlenir. hadi bir sene ödese diğer sene ödeyemez.
Yine de mutlu anneden değerli değil. 5-10yil sonra çocuk da aynısını söyleyecek.
marka dememiş zaten iyi demiş sadece
bu kadın zaten ailem yok kardeşimle görüşmüyorum yalnızım diyor temel sorunu bu

ayrıca babası ödesin diyorsunuz da kadın kocam kumara harcıyor şuna buna harcıyor demiyor ki...kaznadıklarını zaten çocuğa harcıyorlar beim anladığım. "iyi baba" demek budur çünkü bizim ülkemizde.

kadın boşansa taraflardan biri kendine ayrı ev açacak demektir
ayrı bir evin kirası faturası zaten ayda 20 25 bin demek
+ atıyorum şimdi işe ortak araçla gidiyorlarsa 2 taraf, en az bir tanesinin yol masrafı çıkacaktır, ve bunu gibi şeyler.

yani boşanıldığı zaman şu andaki bütçeden senede bi 300- 350 bin lira sadece ekstradan oluşacak olan kira, fatura, yol vs. gibi şeylere gidecektir
300-350 bin lira demek senede, ortalama olarak bi özel okul parası yapar. ya da daha alt bir okul + tatil parası gibi bir miktar.

eğer şu anda bol bol değil de ancak ucu ucuna şekilde iseler--önemli olan nokta bu tabi. adam şu anda senede 350 bin lirayı kenara rahat koyabiliyorsa dediklerim geçersiz--

boşanınca çocuk özel okula gidemez, şu andaki gibi üstbaş alınamaz ya da tatil yapılamaz birinden biri kısılır yani..

+ adam %99 tekrar evlenir. hadi bir sene ödese diğer sene ödeyemez.
Yine de mutlu bir anneden değerli değil.5-10yil sonra çocuğu da aynısı söyleyecek.

Tanıştık, sevdik ve evlendik. 15 yılligiz. Esim olacak insan sorumsuzun teki. Asla ve asla hiç bir sorumluluk almıyor. Beyni var taşıyor ama asla kullanmıyor. Artık bu durum beni o kadar bunalttı ki tahammül edemiyorum.
Örneğin ben söylersem dışarıya çıkarız ben otel ayarlarsam tatile gideriz ben kıyafet alırsam yenisini giyer ben yemek yaparsam afiyetle yer gibi gibi.. kişisel bakım sıfır. İki kelam edemezsin cümle kuramaz. Hareketsiz dünyası sadece yemek.
Bunlar gözüme batan en kötü halleri.
Asıl kocanızın sizsiz kalmaktan korkması lazım. Siz eşinizi sırtınızda taşıyorsunuz resmen. Çalışıyor musunuz? Çalışmıyorsanız o yüzden mi yalnız kalmaktan korkuyorsunuz?

Çok çok çok içimde biriktridigim olumsuzluklar var ne yapacağım ne yapmalıyım bilmiyorum. Basiretim baglanmis adım atamiyorum. Her geçen gün daha çok batağa saplnıyorum.
Bir insan içinde 40 bin türlü olumsuzlukla savaşırken dışarıya nasıl ponçik gozukebilirin yürüyen canlı kanlı ornegiyim ben.
Çok fazla sorunum var ancak en büyük problemim evliliğim 😪
Bosanmam gerekiyor bu şartlarda bir baskasina hemen bosanmalisin diyecek ben bosanamiyorum. Çünkü tek başıma bu dünyada kalmak beni korkutuyor. Eşim (sözde) dışında hiç kimsem yok.
Sorular sorarsanız cevap verebilirim. Mevzu çok derin yazsam sonu gelmeyecek.
Calışıyormusunuz ? Geçminizi nasıl sağlıyorsunuz ? Şiddet yoksa bi süre daha idare edip birikim yapsanız sonra ev tutup evleri ayırsanız olmaz mı ? Daha sonra da boşanma davası açarsınız ay bilemedim allahım sabır güç versin inşallah şiddet gibi şeyler yoktur. Eğer calışıyorsan artık kenara atma vaktın geldi özel kıymetli eşya altın varsa gözün gibi sakla boşuna kötü gün dostu parası demiyolar bu altınlara..

Bu işin sonu kesinlikle boşanma. Bu gün veya yarın.. buna odaklı yaşayın. Belki çocuğunuz bira daha büyüdüğünde…

Şu an yapayalnızsınız asıl. Boşanırsanız yalnız başınıza bu dünyadan geçip gitmememiş olma ihtimaliniz olacak. Şu an ihtimaliniz yok.

Ben de bu şekilde düşünüyorum. Bireysel olarak mutsuzum ve bu adam benim secimimdi şimdi beceremiyorsam iletişimi bunun bedelini de yalnız odemeliyim.
Sıkılmak değil beni görmüyor. O kadar hissizlestim ki yani nasıl anlatsam kadın olduğumu hissetmiyorum. Sıfır iletişimde ben her sorumlulugumu en iyi şekilde yapma gayretindeyken onun her şeyi eksik yapıyor olması bundan bir mahcubiyet duymaması ve her geçen gün dozajin artması beni tahammulsuzlestirdi. Hani sevdiğiniz gözünüze ne yapsa hoş gelir sevmesiginizin de her hoşluğu zıt gelir onun gibi. Zaten iletişim yok bari yapacaklarini aksatma ben de patlamayayim. Sürekli psikolojik yıpratma ha bilincli mi yapıyor dersiniz ona da evet diyemem. Ya çok afedersiniz salağa yatıyor ya da hakikaten salak. Beyni yok.
Bazi insanlar ne yaparsan yap ot gelir saman gider demekki siz oylesine çatmişsiniz..

Tanıştık, sevdik ve evlendik. 15 yılligiz. Esim olacak insan sorumsuzun teki. Asla ve asla hiç bir sorumluluk almıyor. Beyni var taşıyor ama asla kullanmıyor. Artık bu durum beni o kadar bunalttı ki tahammül edemiyorum.
Örneğin ben söylersem dışarıya çıkarız ben otel ayarlarsam tatile gideriz ben kıyafet alırsam yenisini giyer ben yemek yaparsam afiyetle yer gibi gibi.. kişisel bakım sıfır. İki kelam edemezsin cümle kuramaz. Hareketsiz dünyası sadece yemek.
Bu adama neden ihtiyacın var? Onsuz da aynı şeyleri gene kendi başına yapıp nbi de sinir olmazsın

Şuan bunu anlayamazsınız. Daha küçük, sizi sadece anne babası olarak görüyor, kadın/erkek arasındaki ilişki olarak değerlendiremiyor. Ayrıca aksiyon alamayacaksanız kızınıza babanla aynı evde yaşamak benim için zorlaştı gibi cümleler kurarak sırtına yük bindirmeyin.
Hep küçük kalmayacak bi gün büyüyecek işler istediğiniz gibi gitmediğinde “senin için bu evliliği sürdürdüm” demeniz çok olası. Kendi cesaretsizliğiniz mutsuzluğunuz kızınıza bir yük. Bunun faturası belki 10 sene sonra gelecek önünüze.
Mutsuz olduğun, sevilmediğin yerde kalmak bunda ısrarcı olmak, bir kız çocuğu için çok talihsiz bir rol model örneği
Ben boşananlardanım ama, karıştırdınız sanırım

Asıl kocanızın sizsiz kalmaktan korkması lazım. Siz eşinizi sırtınızda taşıyorsunuz resmen. Çalışıyor musunuz? Çalışmıyorsanız o yüzden mi yalnız kalmaktan korkuyorsunuz?
Çalışıyorum, hayatımda akraba ve arkadaş dost anlamında kimsem yok. Bugünlere yapayalnız geldim. Zor zamanlar geçirdim pes etmedim kimsem yoktu hep yalnızdım. Genelde cevremdekiler köstek olldular. Zamanla azalta azalta kalmadı kimse. Çok insan arasında yapayalnizim. Bugüne kadar her şeyi yalnız yaptigim için mi yokta karakterimden dolayı mı bilmiyorum kimseye de minnet etmem.
Eşimde söz de boşanıyor cok seviyor beni ama hiç bir şey yapmıyor çabalama manasında bu sevgi değil ki bağımlılık. O da ben de birbirimize saçma sapan bir şekilde bagimliyiz sanırım.

Bu adama neden ihtiyacın var? Onsuz da aynı şeyleri gene kendi başına yapıp nbi de sinir olmazsın
Şöyle ki ben hasta olsam çocuğumla ilgilenir aklım geride kalmaz. Okuldu doktordu dersiydi yaptırır oyun oynar gezdirir.
Ayrıldığımda yapayalnız olacağım bu konuda. Hasta olsam arayıp bırakacağım kimsem yok.
Mesela şu an anne baba olarak ölsek çocuğum icin gözüm arkada kalmaz diyebilecegim bir kişi bile yok.

Bu işin sonu kesinlikle boşanma. Bu gün veya yarın.. buna odaklı yaşayın. Belki çocuğunuz bira daha büyüdüğünde…

Şu an yapayalnızsınız asıl. Boşanırsanız yalnız başınıza bu dünyadan geçip gitmememiş olma ihtimaliniz olacak. Şu an ihtimaliniz yok.
Evet, biraz daha büyüdüğünde çocuğum ben de daha cesur olabilirim umarım.

Calışıyormusunuz ? Geçminizi nasıl sağlıyorsunuz ? Şiddet yoksa bi süre daha idare edip birikim yapsanız sonra ev tutup evleri ayırsanız olmaz mı ? Daha sonra da boşanma davası açarsınız ay bilemedim allahım sabır güç versin inşallah şiddet gibi şeyler yoktur. Eğer calışıyorsan artık kenara atma vaktın geldi özel kıymetli eşya altın varsa gözün gibi sakla boşuna kötü gün dostu parası demiyolar bu altınlara..
Şiddet yok. Küfür argo herhangi bir şey yok. Evine sadıktır. Çocuğuyla ilgilenir. Parasını saklamaz. Şunu alma bak çok pahalı demez en güzelini alır almamı ister. Bizim sorunumuz sorumsuzluk. Bir kadın olarak beni görmemesi. Ben ilişkide hem erkek hem kadın rolünü aldım o erkek rolünü alamıyor.

Çalışıyorum, ufak ufak birikim yapıyorum.

Çok çok çok içimde biriktridigim olumsuzluklar var ne yapacağım ne yapmalıyım bilmiyorum. Basiretim baglanmis adım atamiyorum. Her geçen gün daha çok batağa saplnıyorum.
Bir insan içinde 40 bin türlü olumsuzlukla savaşırken dışarıya nasıl ponçik gozukebilirin yürüyen canlı kanlı ornegiyim ben.
Çok fazla sorunum var ancak en büyük problemim evliliğim 😪
Bosanmam gerekiyor bu şartlarda bir baskasina hemen bosanmalisin diyecek ben bosanamiyorum. Çünkü tek başıma bu dünyada kalmak beni korkutuyor. Eşim (sözde) dışında hiç kimsem yok.
Sorular sorarsanız cevap verebilirim. Mevzu çok derin yazsam sonu gelmeyecek.
Dünyaya tek geldik, tek gideceğiz.
Eşiniz hayatınızın belli bir döneminden sonra dahil oldu hayatınıza ki o dahil olmadan önce siz güzel bir düzen kurmuş, kendi ayaklarınız üzerinde sağlam basarak ilerliyordunuz.
Bu kısımları unutmayın.

Yani bu kadar kötüyse bu adam, bu adamla yaşlanacağınıza tek yaşlanın.

Acaba bu kadar iğrenir gibi bahsettiğiniz eşiniz sizi nasıl görüyor bende onu merak ettim.

Şiddet yok. Küfür argo herhangi bir şey yok. Evine sadıktır. Çocuğuyla ilgilenir. Parasını saklamaz. Şunu alma bak çok pahalı demez en güzelini alır almamı ister. Bizim sorunumuz sorumsuzluk. Bir kadın olarak beni görmemesi. Ben ilişkide hem erkek hem kadın rolünü aldım o erkek rolünü alamıyor.

Çalışıyorum, ufak ufak birikim yapıyorum.
O halde kötü bir eş değil fakat çift terapisti almak faydalı olabilir hatta önce sen gidip danışabilirsin iyi gelir

Yani bu kadar kötüyse bu adam, bu adamla yaşlanacağınıza tek yaşlanın.

Acaba bu kadar iğrenir gibi bahsettiğiniz eşiniz sizi nasıl görüyor bende onu merak ettim.
Muhtemelen o da benim gibi görüyordur. Aksi olsa bu durumda olmayız diye düşünüyorum.

Şöyle ki ben hasta olsam çocuğumla ilgilenir aklım geride kalmaz. Okuldu doktordu dersiydi yaptırır oyun oynar gezdirir.
Ayrıldığımda yapayalnız olacağım bu konuda. Hasta olsam arayıp bırakacağım kimsem yok.
Mesela şu an anne baba olarak ölsek çocuğum icin gözüm arkada kalmaz diyebilecegim bir kişi bile yok.
Boşanırsanız başka şehre mi taşınırsınız? Bütün bunları boşandıktan sonra da yapabilir babalıktan da boşanmıyor sonuçta. Hatta güzel ayrılırsanız siz hastalandığınızda da yardım edebilir. Eviniz arabanız var sanırım, ya bölersiniz ya da evi size bırakır arabayı o alır. Ben eşinizin tekrar evleneceğini düşünmüyorum o kadar salmış biri yeniden düğün evlilik yapacak zor.

Back
X