13 yaşıma kadar kafamda tel toka bile durmazdı, o kadar incecik ve azdı saçlarım. Ortaokulda bir gün bitlendim, ne alakaysa o zaman böyle bir alışkanlık edindim her duş sonrası sirkeli suyla durulayıp çıkıyorum. Bir maşrapaya su doldurdup 1 kapak sirkeli. Yıllardır yapıyorum kimseden kokuyla alakalı bir söz duymadım. Ama saçların ne kadar parlak sözünü çok duydum ve bence kesinlikle sirkeyle alakalı. Taranmasına bir artı veya eksi bir etkisi olduğunu düşünmüyorum en azındn benim için. (İnce ve nemli bir bi yapıda saç tellerim)Benim saçlarım ince telli ve sac kremi saçımdan bazen çıkmadığı için yerine kullansam mi diye düşünüyorum. Saç kolay taranıyor mu sirke ile ve koku oluyor mu?
Paspas halı gibi bir ürün değil ya yumuşak normal dikdörtgen 50x100 cm tek parça ürün. Bir de bu makina çalıştırma olayı olmadan 4 5 saat önce süpürüp sildim, üzerini de bezle sildim. Aklıma gelmedi o anda onun mikrop yuvası olma ihtimali. Konuya yorum yapan onca kadından özür diliyorum, çoğunun midesini kaldırmışım resmen. Anam da dahil. Ayak havlusu da artık ayırıcam ayırmıyordum, çünkü sadece duştan çıkarken temiz ayaklarla üstüne basıp geçiyoruz, ( evde 2 kişiyiz) sonra kaldırıyorum. Normal el havluları daha kirlidir herhalde.
Bu arada konu sahibi benimBenim saçlarım ince telli ve sac kremi saçımdan bazen çıkmadığı için yerine kullansam mi diye düşünüyorum. Saç kolay taranıyor mu sirke ile ve koku oluyor mu?
Bende istemezdim ne olursa olsun mikrop olan birşey kısa 30 dk programda iki üç haftaya bir yıkayınHerkese iyi akşamlar.
Öncelikle başlıkta da belirttiğim gibi banyo paspaslarınızı nasıl yıkıyorsunuz? Özel olarak sadece o ürünü mü yoksa kirlilik derecesine göre vs mi?
Az önce bir olay yaşadım inanılmaz canım sıkıldı, ne yapacağımı şaşırdım. Evliyim, ailemden başka şehirde yaşıyorum. Annem de 1 haftalığına yanıma geldi. Bir kaç parça kıyafeti vardı yıkar mısın dedi ben de eşimin kendimin aynı renkteki kirlilerini attım baktım makine hala çok boş, banyodaki paspası da attım. (1 hafta olmamıştı sereli) annem farketti. O kadar üzüldü, bozuldu ki. "Tuvalette Yere serdiğin paspasla nasıl çamaşırları aynı anda yıkarsın, ben bir daha giyemem o kıyafetleri" ve daha abartı şeyler söyledi. Özür diiledim, makina bitince çıkarıp tekrar yıkarım dedim "anlamı kalmadı ki çöp oldu artık, iğrenç bir şey yaptın" vb sözlerle baya payladı. Ne yapacağımı bilemedim. Ne yapmam gerekiyor, nasıl telafi edebilirim bu durumu? Yıkandığı için çok sorun görmemiştim hiç bilemedim. Çok leş hissettim kendimi
BiliyorumBu arada konu sahibi benimçok güvenmezsen anlarım
Allah'ım şaka gibiSiz sütyenle atleti ayıradurun bizim bi komşu alaturka tuvalette kullandığı maşrapayı mutfakta kullanıyormuş. Bunu öğrenince mahallecek öğürdük
Bu kadar her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünürseniz hayat çekilmez olur. Makineden ayakkabılar tertemiz çıkıyor mu çıkıyor. Rahatsız olursanız arkasından boş olarak makine temizleyicisi ile 90 derecede çalıştır tamam yani. Bu kadar titizlik iyi olmaz. Bende tam tersi vallahi sizin kadar titiz olanların evinde bişey yiyesim gelmiyor. Bir tanıdığım da sizin gibi böyle garip garip konuşur ama elindeki anahtarla kulağını temizlerYa dışarıda tuvalete giriliyor millet burnunu sümkürüyor tükürüyor. Sizin mantığa göre bulaşık makinesinde de temiz çıkar ona da atın bari. Boşuna her evde yemek yiyemiyormuşum.
Ben titiz değilim ama normalim. Temiz çıkıyorsa bulaşık makinesinden de temiz çıkar. Ona atın bari. Bazı şeyler de aman titizlik iyi değil diyilip abartılmamalı. Şimdiye kadar hiç zorluk yaşamadım. Ama buradaki kadınları görünce gerçekten kimsenin evinde birşey yiyemediğime şükrettim. Mesela bazı tanıdıklarım bulaşık tabletini böler atar asla yapmam. Ama yapıyorlar yani tasarruf edecem diye neredeyse B.k ile oynayacak herkesBu kadar her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünürseniz hayat çekilmez olur. Makineden ayakkabılar tertemiz çıkıyor mu çıkıyor. Rahatsız olursanız arkasından boş olarak makine temizleyicisi ile 90 derecede çalıştır tamam yani. Bu kadar titizlik iyi olmaz. Bende tam tersi vallahi sizin kadar titiz olanların evinde bişey yiyesim gelmiyor. Bir tanıdığım da sizin gibi böyle garip garip konuşur ama elindeki anahtarla kulağını temizleroyuzden bu tarz takıntılı insanlar bana her zaman daha pis gelir...
Neden bulaşık makinesine atayım yahu bulaşık makinesine atılan şeyleri camasir makinesine mi atıyorum da çamaşır makinesine atılanları oraya atayım. Ben bekarken bir kere spor ayakkabılarımı attım yamuk yumuk çıktı makineden sonrasinda da bir daha atmadım. Ama atanlarinda evinde gayet de yemek yiyorum. Bulaşık tabletini bölenlerde benim çevremdeki en titiz en temiz en tasarruflu benim diyenler yapıyor. Onu da hiç denemedim denemem de. Hayat kısa bunlara kafa yoramam.Ben titiz değilim ama normalim. Temiz çıkıyorsa bulaşık makinesinden de temiz çıkar. Ona atın bari. Bazı şeyler de aman titizlik iyi değil diyilip abartılmamalı. Şimdiye kadar hiç zorluk yaşamadım. Ama buradaki kadınları görünce gerçekten kimsenin evinde birşey yiyemediğime şükrettim. Mesela bazı tanıdıklarım bulaşık tabletini böler atar asla yapmam. Ama yapıyorlar yani tasarruf edecem diye neredeyse B.k ile oynayacak herkes
Ben titiz değilim ama normalim. Temiz çıkıyorsa bulaşık makinesinden de temiz çıkar. Ona atın bari. Bazı şeyler de aman titizlik iyi değil diyilip abartılmamalı. Şimdiye kadar hiç zorluk yaşamadım. Ama buradaki kadınları görünce gerçekten kimsenin evinde birşey yiyemediğime şükrettim. Mesela bazı tanıdıklarım bulaşık tabletini böler atar asla yapmam. Ama yapıyorlar yani tasarruf edecem diye neredeyse B.k ile oynayacak herkes
İşim gücüm yok millete mi karışacağım.millet benim lafımlamı iş görecek. Siz öyle alışıksınız ben böyle. Kimse mikroptan ölmez. Aynı şeyi sizde ya da buradaki hatunlar da yapsın ozaman. Bana ters dediğim için alıntı yapa yapa bir hal oldular. İğrenirim arkadaş kime ne. Alla AllaYarım bulaşik tableti de gayet guzel yıkıyor ve daha az kimyasala maruz kaliyorsunuz. Çamaşir suyu kimyasallar güzel birsey değil ki zaten. Ben de ayda bir tüm spor ayakkabılari doldurur mis gibi de yıkarim makina da ölmedik yaşiyoruzzaten makina bunun için üretilmedi mi birde elimde mi yıkayacagım? Bende çok titiz bir insan evime gelsin istemiyorum davette etmiyorum onlarin takintilarina mi dertlenecegim birde. Yurt dışında çoğu apartmanda ortak makina kullanımı var mesela millet birbirinin donunun yıkandiği makinaya kendi donunu atıyor havlularla karişik istediğiniz kadar titiz temiz olun kimyasallarla banyo yapin ama millete karişmayin rica edeceğim
Sonuçta temiz çıkıyor demişsiniz ona istanden dedim. Bulaşık makinesinden de temiz çıkar o mantıkla bakararsakNeden bulaşık makinesine atayım yahu bulaşık makinesine atılan şeyleri camasir makinesine mi atıyorum da çamaşır makinesine atılanları oraya atayım. Ben bekarken bir kere spor ayakkabılarımı attım yamuk yumuk çıktı makineden sonrasinda da bir daha atmadım. Ama atanlarinda evinde gayet de yemek yiyorum. Bulaşık tabletini bölenlerde benim çevremdeki en titiz en temiz en tasarruflu benim diyenler yapıyor. Onu da hiç denemedim denemem de. Hayat kısa bunlara kafa yoramam.
Ayy evet vallahi bende öyle insanları cagirmiyorum evlerine de gitmiyorum. Bi cenaze olur ölen kadının evini konuşurlar evi tertemiz diye evi biraz dağınık biri ölür onun evine pis derler kadının arkasindan pasakliydi derler. Ne biçim tuhaf insanlar var ya. Evime almak istemiyorum bu şekilde çok titizim diyenleri. Gerçekten yoruyorlar sanki tek derdimiz buydu. Ölene bile saygıları yok.Yarım bulaşik tableti de gayet guzel yıkıyor ve daha az kimyasala maruz kaliyorsunuz. Çamaşir suyu kimyasallar güzel birsey değil ki zaten. Ben de ayda bir tüm spor ayakkabılari doldurur mis gibi de yıkarim makina da ölmedik yaşiyoruzzaten makina bunun için üretilmedi mi birde elimde mi yıkayacagım? Bende çok titiz bir insan evime gelsin istemiyorum davette etmiyorum onlarin takintilarina mi dertlenecegim birde. Yurt dışında çoğu apartmanda ortak makina kullanımı var mesela millet birbirinin donunun yıkandiği makinaya kendi donunu atıyor havlularla karişik istediğiniz kadar titiz temiz olun kimyasallarla banyo yapin ama millete karişmayin rica edeceğim
Çamaşır ve paspas aynı makinede yıkanmaz eyvallah buna ben de varım ama okudukça hayret ettim. Millet pandemide cips paketi yıkadığımız o karanlık dönemde kalmış gibi yaşıyor.Konudan anladığım ben pislik yuvası bir evde pislik içinde yaşayan biriymişim. Beni çamaşır suyuna yatırmak lazım
Aklıma şey geldi, henüz daha pandeminin çok başları, insanların dellliii gibi korktuğu dönemler. Annem bakkaldan bi şey istedi, ağzımı yüzümü saçımı kolumu elimi kapadım, eldiven falan takmıştım hatırlıyorum hava da öyle çok soğuk değildi. Koşa koşa gittim aldım koşa koşa eve döndüm şapkamı eldivenimi montumu içimdeki sütyene kadar her şeyi makineye attım, saçım açıkta kaldı diye acil duşa girdim kaynar suyla.Çamaşır ve paspas aynı makinede yıkanmaz eyvallah buna ben de varım ama okudukça hayret ettim. Millet pandemide cips paketi yıkadığımız o karanlık dönemde kalmış gibi yaşıyor.
Yarım bulaşik tableti de gayet guzel yıkıyor ve daha az kimyasala maruz kaliyorsunuz. Çamaşir suyu kimyasallar güzel birsey değil ki zaten. Ben de ayda bir tüm spor ayakkabılari doldurur mis gibi de yıkarim makina da ölmedik yaşiyoruzzaten makina bunun için üretilmedi mi birde elimde mi yıkayacagım? Bende çok titiz bir insan evime gelsin istemiyorum davette etmiyorum onlarin takintilarina mi dertlenecegim birde. Yurt dışında çoğu apartmanda ortak makina kullanımı var mesela millet birbirinin donunun yıkandiği makinaya kendi donunu atıyor havlularla karişik istediğiniz kadar titiz temiz olun kimyasallarla banyo yapin ama millete karişmayin rica edeceğim
Nasıl yani, sütyenle montu aynı makineye mi attın? Umarım 95 derecede yıkamışsındır.Aklıma şey geldi, henüz daha pandeminin çok başları, insanların dellliii gibi korktuğu dönemler. Annem bakkaldan bi şey istedi, ağzımı yüzümü saçımı kolumu elimi kapadım, eldiven falan takmıştım hatırlıyorum hava da öyle çok soğuk değildi. Koşa koşa gittim aldım koşa koşa eve döndüm şapkamı eldivenimi montumu içimdeki sütyene kadar her şeyi makineye attım, saçım açıkta kaldı diye acil duşa girdim kaynar suyla.Birebir aynısı olmasa da ömür boyu bu şekilde yaşayanlar var demek ki ben de şaşkınım
Galiba aynı makineye donumu da atmıştım ya tühNasıl yani, sütyenle montu aynı makineye mi attın? Umarım 95 derecede yıkamışsındır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?