Banyo paspasları nasıl yıkıyorsunuz?

kesinlikle aynı anda atmam. temizlik bezlerini atarım bazen. banada birlikte atmak hijyenik gelmiyor doğrusu

birde gariptir ki kim ne kadar temiz titiz drterjanla kafayı bozmuşsa mantar ve egzema asil onda oluyor vücut isyan ediyor herhalde bi yerden sonra.
Pandemiyi en şiddetli haliyle yaşadığımız dönemde tüm kadınlar ellerini, kapıları, kapı kollarını, aldığı her ürünü, alışveriş poşetlerini yıkamaktan perişan olmuştu, herkesin ellerinin pH seviyesi bozulmuştu.
Biz kadınlar biraz fazla abartıyoruz, uzmanlar bile söylüyor bizim, çoluk çocuğumuzun mikroba da ihtiyacı var ki bağışıklık sistemimiz gelişsin, her şeyin azı karar çoğu zarar, bu minik canlıların hepsi çok zararlı olsa vücudumuzun yarısını kaplamazlardı.

Ben olsam ben de giyemezdim..anneniz haklı, böyle şeyler ayrı yıkanır..mutfağınkiler de ayrı yikanir..anneniz de uzatmasın artık, bi daha yapmazsınız olur biter..

Anneniz abartmış. Ayak paspasını ayak havlularıyla yıkarım ama içine başka şey karıştıysa atar yıkarsınız bi daha giyilir. Kendinizi iğrenç veya kötü hissetmeyin. Yanlış bildiğimiz bir sürü şeyi zamanla öğreniyoruz. Ayrı yıkamanın bile gerekli olduğunu düşünmüyorum bence psikolojik.

Tepside yiyorsanız tepsiye sini de yiyorsanız siniye tahta yiyorsanız tahtaya koyun. Makinede çamaşır da yıkanıyor. Herşey yıkanıyor. Hadş onu geçtim ayak ile basılan halıya sarılan sofra bezine ekmek koymak size normal mi geliyor

Ayakkabı hiç yıkamadım ama zaten tertemiz çıkıyor oradan ayakkabı. Ayakkabıyı yıkadığı suyla yikamiyor ki. Birde sofra bezine tabiki ekmek konur. Sofra bezlerinin de tersi düzü var çünkü
Ya dışarıda tuvalete giriliyor millet burnunu sümkürüyor tükürüyor. Sizin mantığa göre bulaşık makinesinde de temiz çıkar ona da atın bari. Boşuna her evde yemek yiyemiyormuşum.

ayakkabıyı napıcaz elimizde mi yıkayacağız?
hepsini dolduruyorum bi makine ayakkabı yıkıyorum.
ayy valla ben hayatı sizin gibi, siz de benim gibi yaşayamazmışız. :)
Kesinlikle. Şimdiye kadar hiç ayakkabı yıkamadım makinede eksikliğini de hissetmedim.

Hayır tabii ki her bir ürün ayrıdır. Klozetin, lavabonun fırçası, bezi, süngeri.. makinede yıkamıyorum da onları, kaynar suda,çamaşır suyunda bekletip yıkıyorum genelde. Ben akşam üstü evi temizlemiştim, banyoyu süpürdüm sildim. Paspasın üstünü de şu sleepy'nin temizlik bezleri ile silmiştim üstünde saç kıl bişey kaldıysa alayım diye. Bilmiyorum 3 4 saat önce temizlemiş olmanın rahatlığıyla mı düşünmeden attım. Temizliği yapıp çıktık evden, gece gelince de mal gibi beraber çalıştırdım

Mutfak bezlerimi makinede yıkamam diyince alıntı yapıp kuru temizleme mi yaptırıyorsun diyen accessdenied ve yorumuna beğeni emoji koyan hanımlara cevap olarak sadece elbezilerini yıkadığı kullanmadığım bir tencerem var. Atarım içine atarım deterjan kaynatırım elimde yıkarım. Ömrü tükendiğini düşünürsem değiştiririm sık sık.
Adet olunca çamşırına leke değince bile elimde yıkar çamaşır suyu döker (o dönem beyaz çamaşır kullanırım) makineye öyle atarım. Bunu duyan arkadaşım aaa ne ki kan ne gerek var ben direk atıyorum yıkanıyor demişti. İu yorumları yapan kişiler ile İnşaAllh akraba eş dost değilimdir

Paspas halı gibi bir ürün değil ya yumuşak normal dikdörtgen 50x100 cm tek parça ürün. Bir de bu makina çalıştırma olayı olmadan 4 5 saat önce süpürüp sildim, üzerini de bezle sildim. Aklıma gelmedi o anda onun mikrop yuvası olma ihtimali. Konuya yorum yapan onca kadından özür diliyorum, çoğunun midesini kaldırmışım resmen. Anam da dahil. Ayak havlusu da artık ayırıcam ayırmıyordum, çünkü sadece duştan çıkarken temiz ayaklarla üstüne basıp geçiyoruz, ( evde 2 kişiyiz) sonra kaldırıyorum. Normal el havluları daha kirlidir herhalde.

Evet normal geliyor

Ben de yıllardır duştayken saçlarıma sirkeli su dökerim, saç kremi vs kullanmıyorum. Aşırı parlak, dolgun sağlıklı yapıyor saçlarımı

Mutfakta tezgah silmek vs.. için kullandığım bezleri ve süngerimi makinaya atmam, suya basar iki taşım kaynatır elde yıkarım bunun için bir kabım var çelik.
Normal olan da zaten budur.çamaşır makinesi sanki patorize ediyor. Makinede yıkayanlar ben atmam diyince değişik hallere girmişler çok şaşırdım. Valla herkesin evinde yemek yiyilmez.

Ben de yıllardır duştayken saçlarıma sirkeli su dökerim, saç kremi vs kullanmıyorum. Aşırı parlak, dolgun sağlıklı yapıyor saçlarımı
Benim saçlarım ince telli ve sac kremi saçımdan bazen çıkmadığı için yerine kullansam mi diye düşünüyorum. Saç kolay taranıyor mu sirke ile ve koku oluyor mu?

Benim saçlarım ince telli ve sac kremi saçımdan bazen çıkmadığı için yerine kullansam mi diye düşünüyorum. Saç kolay taranıyor mu sirke ile ve koku oluyor mu?
Hiç koku olmuyor zaten su ile döküyorsun. Ve kolay taraniyor.
Sadece bir kere yap,farkedersin ya.
Akşamdan yap, (alınamadığın için) sana koksa bile sabah geçer, rahat rahat insan icine cikarsin.

Mutfak

Mutfak bezlerini bulaşık leğeninde elimde yıkıyorum. Annem arada bir tencerede kaynatirdi ama ben o kadar uğraşmıyorum. Mutfak bezi kaynatmak için ayrı tenceresi vardı hatta
Bende öyle yapıyorum.ayrı tencerem var kaynatırım. Çamaşır makinesine atıp yıkayanlar varmış bende şaşırdım doğal olarak. Ama baya bir dalgaya alınmış.
Biz pasaklıyız demiyorlar da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…