Anneannem şehre taşındı hala ısrarla kenarı işli bezleri tuvalete gerdiği ipe diziyor. Tuvalet kağıdı da var ama onlarda ısrarcı kadın. Bunları kaldır diyoruz, millet ne der diyoİyi ki bundan 40-45 yıl önceye denk gelmediniz. O zamanlar tuvalet kağıdı bile yoktu evlerde. Misafirliğe gittiğin evlerde kenarı işlemeli kumaşlar olurdu. Çamaşır makineleri de bu dönemin makineleri gibi değildi. Buradaki bütün titiz hanımefendilerin bir kuşak öncesi bu şekilde yaşadı.
Ben ayrı yıkıyorum ama annenizde fazla twpki göstermişHerkese iyi akşamlar.
Öncelikle başlıkta da belirttiğim gibi banyo paspaslarınızı nasıl yıkıyorsunuz? Özel olarak sadece o ürünü mü yoksa kirlilik derecesine göre vs mi?
Az önce bir olay yaşadım inanılmaz canım sıkıldı, ne yapacağımı şaşırdım. Evliyim, ailemden başka şehirde yaşıyorum. Annem de 1 haftalığına yanıma geldi. Bir kaç parça kıyafeti vardı yıkar mısın dedi ben de eşimin kendimin aynı renkteki kirlilerini attım baktım makine hala çok boş, banyodaki paspası da attım. (1 hafta olmamıştı sereli) annem farketti. O kadar üzüldü, bozuldu ki. "Tuvalette Yere serdiğin paspasla nasıl çamaşırları aynı anda yıkarsın, ben bir daha giyemem o kıyafetleri" ve daha abartı şeyler söyledi. Özür diiledim, makina bitince çıkarıp tekrar yıkarım dedim "anlamı kalmadı ki çöp oldu artık, iğrenç bir şey yaptın" vb sözlerle baya payladı. Ne yapacağımı bilemedim. Ne yapmam gerekiyor, nasıl telafi edebilirim bu durumu? Yıkandığı için çok sorun görmemiştim hiç bilemedim. Çok leş hissettim kendimi
Siz kim oluyorsunuz da benim ne kadar yaşayacağım hakkında yorum yapıyorsunuz. Yaşam tarzım seni ilgilendirmez laflarına dikkat et. Benim hayatım sana neeeee ister titiz yaşarım ister dağınık…..45 yaşındayım, taharet bezi ne demek biliyorum , şu zamanki bilinçle o zamandaki gibi yasamaya heveslenmiyorum , 45 sene önce insan ömrü de 60 seneydi
Siz öyle yaşayıp erken ölebilirsiniz, ben kendi ve çocuklarımın sağlığını korumakla gorevliyim
Yıkıyorum ama yine de tiksiniyorumYıkamıyorsun galiba. Aaa kirlendi deyip atma, göründüğünden daha kalın ve dayanıklı
İyi ki bundan 40-45 yıl önceye denk gelmediniz. O zamanlar tuvalet kağıdı bile yoktu evlerde. Misafirliğe gittiğin evlerde kenarı işlemeli kumaşlar olurdu. Çamaşır makineleri de bu dönemin makineleri gibi değildi. Buradaki bütün titiz hanımefendilerin bir kuşak öncesi bu şekilde yaşadı.
Onca temizlik şeysi var insanlar sarı beze neden vebalı muamelesi yapıp özellikle ondan tiksiniyor anlamış değilim. Vileda ucundan ya da cam bezinden tiksinen hiç görmedim ama sarı bez olunca ıyyyYıkıyorum ama yine de tiksiniyorum
Siz benim kocam misiniz ?Yoo neden ironi yapayim ki.
Bence gayet normal bir şey. İnsanoğlu bu topikte yazanlar kadar steril yaşasaydı bunca savasta, göçte, yoklukta hayatta kalamazdı ..neslimiz çabucak tukenirdi
Kurutma makinelerinde de isi derecesi değişiyor, 90 derecede kurutuyorsaniz çoğu bakteri ölür ama 120 derecede bile ölmeyen bakteri var , elbette hepsini öldürmek mümkün değil hepsiyle beraber yaşayarak bagisikligimizi arttiriyoruz zaten , ben çocuklarım bebekken yere düşen şeyi bile alır yedirirdim bagisikliklari artsın diye , o yüzden kurutma mak çamaşırhane bir nebze daha iyi , çamaşır makinasinda su birikintileri de çok bakteri üretirSırf öğrenmek için soruyorum, çamaşırları ayırmama sebebim kurutma kullanmak.
Orada çok çok yüksek ısıya maruz kaldığından mikroplar ölüyordur diye düşünüyorum.
Hatalı mıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?