Banyo paspasları nasıl yıkıyorsunuz?

Anneannem şehre taşındı hala ısrarla kenarı işli bezleri tuvalete gerdiği ipe diziyor. Tuvalet kağıdı da var ama onlarda ısrarcı kadın. Bunları kaldır diyoruz, millet ne der diyo

Paspası kirliyken çamaşır sepetine bile koyamam ayrı biyerde tutuyorum kaldı ki aynı makinede olmaz sen banyoyu sildiğin mopla salonu da siliyor musun? lavaboyu yıkadığın süngerle klozeti de yıkayamazsın heryerin mikrobu ayrı ünlü titiz burhanın da dediği gibi “hanım kadının heryerinin temizlik bezi ayrı olu”

Hiç titiz biri değilim ancak bazı kırmızı çizgilerim var özellikle de çamaşır konusunda. Oğlumun çamaşırlarını ayrı yıkarım, paspaslari ayrı, havlular ayrı yıkarım. İç çamaşırlarını gerekirse on yıkamadan gecirip normal kıyafetlerle bir yıkıyorum. Paspaslari normal camasirlarla bir atacağını dusunmemistim kimsenin açıkçası. Bundan sonra dikkat edersiniz

Ben ayrı yıkıyorum ama annenizde fazla twpki göstermiş

Siz kim oluyorsunuz da benim ne kadar yaşayacağım hakkında yorum yapıyorsunuz. Yaşam tarzım seni ilgilendirmez laflarına dikkat et. Benim hayatım sana neeeee ister titiz yaşarım ister dağınık…..

Her şeyi makinede beraber yıkayanların bekar olduğunu düşünüyorum. İç çamaşırları, renkliler, havlular aile olunca ayrı ayrı dolduruyor zaten makineyi. Benimki 7kg makine, doluyor mesela

Ic camasirlari ayri yikarim, ayri yikamak neden bu kadar sasirtiyor anlamadim dis kiyafetlerimi 40 derecede yikarim ama ic camasirlari 60. O yuzden biriktirip yikiyorum. Ic camasirlari 40'ta yikasam icim rahat etmez. Cok uzun sure mantar hastaligindan cektim. Dis kiyafetler de 60'i kaldirmaz surekli. O yuzden ayri sepetim var, esim ve benimkileri biriktirip 10 gune bir yikiyorum. Bence gayet mantikli.

Herkes sehrin göbeğinde yaşamiyordu 45 sene önce ülkenin yarısından fazlası köyünde yaşiyordu. Biz yazlari köye giderdik 90lar civari kenari işlemeli bez bile olmazdı haha hatta bir ara tuvalet evin dışındaydı ay hatırliyorum köye giderdik eve misafir gelirdi yemek yerdik hep beraber. Sonra bir sabunlu bez getirirlerdi masaya kimse el yıkamak için kalkmaz herkes o bezle ellerini silerdi sırayla modern islak mendil Ama herkesin aynı mendili kullandığı hatırladıkça iğreniyorum ama kimsede mikrop kapmazdi herkes 90 i devirip göçtü dünyadan bu hikayedeki birde gariptir ki kim ne kadar temiz titiz drterjanla kafayı bozmuşsa mantar ve egzema asil onda oluyor vücut isyan ediyor herhalde bi yerden sonra.

Nasılsa hepsi yıkanıyor mantığıyla bakmamak lazım. Ben mutfak havlularını da ayrı yıkarım

Bazı yorumları abartı buldum, alemsiniz. Temizliğin bir hiyerarşisi olmalı, olay temizlik yarıştırmak değil. Örnekleme komik olacak belki;ama ıslak mendil açan yurdum erkeği bile o mendille en son ayakkabısını siliyor. Yere değen, klozet önünde duran banyo paspasıyla, iç çamaşırımı neden birlikte yıkayayım? Bir kere aynı derece ve aynı ayarda yıkanmaz. Tek don tek bez için, kocama ayrı bana ayrı makine açmıyorum şahsen. Makine dediğiniz şey zaten ağzına kadar doldurulmaz. Çamaşırlar, yıkanacaklar birikmeden aciliyeti yoksa makineyi açmam. İki sepet var, dört gözü var var, her şeyin yeri belli. Mümkün mertebe az seferle halletmeye çalışırım. Bazen eğer azsa çarşaflarla havluları bornozları beraber attığım oluyor mesela.

Ben köyde katkısız ilaçsız dedemin tarlasında yetişen doğal salatalığı kopardığım gibi yerim;ama marketten aldığım ilaçlı, kimyasallı sebzeyi meyveyi tabii ki de karbonatla dezenfekte ederek tüketirim. Bu abartı tiktok videolarındaki gibi her şeyi çamaşır suyuna bulamak temizlik demek değildir ki.

banyo paspası ile camaşırları aynı anda atmakmı ben sadece toz bezlerını atıyorum bos kalsa bile hatta sunu duydukdan sonra hıc bıyerde havlu kullanmam iç çamasırları ile el yüz havluların aynı andaı yıkayanlarda varmış iç çamaşırı o ya

Kurutma makinelerinde de isi derecesi değişiyor, 90 derecede kurutuyorsaniz çoğu bakteri ölür ama 120 derecede bile ölmeyen bakteri var , elbette hepsini öldürmek mümkün değil hepsiyle beraber yaşayarak bagisikligimizi arttiriyoruz zaten , ben çocuklarım bebekken yere düşen şeyi bile alır yedirirdim bagisikliklari artsın diye , o yüzden kurutma mak çamaşırhane bir nebze daha iyi , çamaşır makinasinda su birikintileri de çok bakteri üretir

banyo paspaslarını ayrı atıyorum ben, sonucta yere seriliyor kıyafet değil ki o.

Çamaşır yıkayınca ıslandığı için temizlenmiyor ki, deterjan temizleyip mikropları öldürüyor. O yüzden 90 derece de yetmez diye düşünmek manasız. Temizleyen zaten deterjan. Koronayı bile basit bir el sabunu öldürüyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…