Yaa evet bende kafayı yicem yaaa o ultrasona alıyorlar ya ay diyorum acaba temizledi mi, yoksa pis mi... paranoya oluyorum ya krizlere giriyorum yıkanıyorum kompleSeni de anlıyorum kavuşmak istiyorsun yavruna ama ne kadar burada gülsem eglensem de her kontrole gittiğimde çok korkuyorum hastaneden gelir gelmez hemen banyoya giriyorum öyle bi kese atıyorum ki kendime sanki virüs derime yapışmış öyle bi kafadayim.
Korkuyorum marketten gelen gıdalardan poşetlerden.
Koronaya yakalanıp vefat eden anne ve bebeği haberini gördükten sonra daha da ürkmeye başladım..
Doğum nerede olacak diye kara kara düşünüyorum.
Ilçe de 1 tane kadın dogumcu var onun da zamani kalmiyor ilgilenmeye ultrasona alip bisey yok deyip yolluyor eve...
Özele gitsen hasta var mı yok mu net bilgi vermiyor parasının peşinde.
Benim yaşadıklarım bundan ibaret düşünüp taşınıp karar verecek olan sensin.
Hakkında hayırlısı olsun. Allah şu hastalık belasını tüm insanlığın üstünden alsın isteyen her kadına da meleğini versin inşallah
AminnnYaa evet bende kafayı yicem yaaa o ultrasona alıyorlar ya ay diyorum acaba temizledi mi, yoksa pis mi... paranoya oluyorum ya krizlere giriyorum yıkanıyorum komplegiysileri yıka, ufak oğlumla babasını evde bırakıyorum ben tek başıma gidiyorum hastaneye 3 aydır. Allah herkesin yardımcısı olsun inşallah
Ben 2 ay önce kürtaj oldum ilk beneğimi kaybettim. Çok istiyoduk yaşımda geçiyor. Kan sulandırıcı falan kullanmam gerekecek. Doktorumu aradım. Şu an için hamilelik çok riskli bebek ve anne üzerindeki etkilerini henüz bilmiyoruz. Temmuz ağustosa kadar erteleyin dedi. Hamile kalanlara aklı yok falan demem ama hepimiz artık araştıran okuyan insanlarız. Ön görülü olup, bu işin ehli olan doktorları dinlememiz gerek diye düşünüyorum.instgramda severek Banu Çiftçiyi takip ediyordum. Fakat son zamanlarda sürekli şu süreçte gebelik planlarını erteleyin, bu süreçte hamilelik düşünülmemeli gibi paylaşımlar yapıyor. Paylaşımların altına da insanlar şuursuzca evet bu durumda (korona) hamilelik düşünenler aptaldır , akıl işi değil gibi yorumlar yazıyor. Gördükçe sinirim bozuluyor. Ben aylarca denememe rağmen hamile kalamadım şimdi sonu belli olmayan bu süreçte ara vermek zamanı boşa harcamak gibi geliyor.
Fakat yine de düşünüyorum acaba şu an istediğim için mi böyle düşünüyorum, hamile kalsam hem psikolojik olarak hemde fiziken koronadan dolayı daha mı kötü olur durum.
sizler ne düşünüyorsunuz merak ediyorum.
Rabbim sağlıkla tekrar hamile kalmayı nasip etsin. Bana da doktorum haziran gibi gel tedaviye başlarız demişti. Fakat gitmeyeceğim zaten bildiğim kadarıyla tedaviye de başlamıyorlar ama yine de korunmak istemiyorum sanki boşa gidiyormuş gibi hissediyorum gerçi korunmasam da olmayacak ya neyse ...Ben 2 ay önce kürtaj oldum ilk beneğimi kaybettim. Çok istiyoduk yaşımda geçiyor. Kan sulandırıcı falan kullanmam gerekecek. Doktorumu aradım. Şu an için hamilelik çok riskli bebek ve anne üzerindeki etkilerini henüz bilmiyoruz. Temmuz ağustosa kadar erteleyin dedi. Hamile kalanlara aklı yok falan demem ama hepimiz artık araştıran okuyan insanlarız. Ön görülü olup, bu işin ehli olan doktorları dinlememiz gerek diye düşünüyorum.
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallahBu durum geçecek şurda en fazla 3 ay sonra inşallahh. Bende yeni öğrendim hamile olduğumu ve korkmuyorum. Rabbim beni ve tüm anne adaylarını korusun saglıkla hayırla doğum yapmayı nasip etain inşallah❤
instgramda severek Banu Çiftçiyi takip ediyordum. Fakat son zamanlarda sürekli şu süreçte gebelik planlarını erteleyin, bu süreçte hamilelik düşünülmemeli gibi paylaşımlar yapıyor. Paylaşımların altına da insanlar şuursuzca evet bu durumda (korona) hamilelik düşünenler aptaldır , akıl işi değil gibi yorumlar yazıyor. Gördükçe sinirim bozuluyor. Ben aylarca denememe rağmen hamile kalamadım şimdi sonu belli olmayan bu süreçte ara vermek zamanı boşa harcamak gibi geliyor.
Fakat yine de düşünüyorum acaba şu an istediğim için mi böyle düşünüyorum, hamile kalsam hem psikolojik olarak hemde fiziken koronadan dolayı daha mı kötü olur durum.
Merhaba, bende 2 aydır gebelik düşünürken korona çıktı. Eşim bu durumda hemen erteledi planı. Bende içimi rahatlatmak için fellik fellik doktor tavsiyesi ararken karşıma banu hanımın yazısı geldi. Ertelemek çok canımı sıkıyor, biyandan da böyle doktor tavsiyesi görünce ‘oh, doğru bi karar almışım’ diyorum. Sürekli korona ile yazılar haberler okumaktan kafayı yemek üzereyim, tez zamanda kurtuluruz inş bu virüsten
Peki siz neye dayanarak ayda bir gidersin ancak dr a diyorsun.Kadin ünlü bir dr acil olmayan tüm hastalarını ameliyatlarını iptal etti.Ki kendisi çok iyi para kazanırken neden acaba?. Ayda 1 anca zaten kontrole gidiyorsun. Onada önlemini alıp gidersin... O kişide neye dayanarak bunu demiş anlmdm. Evet hepimiz için çok zor bir süreç ama kalkipta kimseye gebe kalmayin deme hakkına kimse sahip değil.
Bana göre kimseyi ilgilendirmez ne şartlarda hamile kalinmali kalinmamali hele de özellikle hamilelik için tüm imkanlarını kullanan bu yolda canla başla uğraşan kadınlar için geçerli bence. Bence sen o kisiyi takip etme. Hamile kaldığında günlerce hastane kapılarında yatmiycaksin. Ayda 1 anca zaten kontrole gidiyorsun. Onada önlemini alıp gidersin... O kişide neye dayanarak bunu demiş anlmdm. Evet hepimiz için çok zor bir süreç ama kalkipta kimseye gebe kalmayin deme hakkına kimse sahip değil. Hiç denememis olsan korunuyorsunda bu ay korunmiycaksin gebelik dusunuyorsun o zaman yine bı düşün derim. Ama durumun farklı. HİCKİMSEYİ İLGİLENDİRMEZ...
Peki siz neye dayanarak ayda bir gidersin ancak dr a diyorsun.Kadin ünlü bir dr acil olmayan tüm hastalarını ameliyatlarını iptal etti.Ki kendisi çok iyi para kazanırken neden acaba?
Konu sahibi 1 ay prezervatifle korunmakla bir şey kaybetmezsiniz.Bu kadar beklemişsiniz her şeyini doya doya yaşayın.Ben ilk gebeligimde bir gece de 4 defa acile gittim hatta en sonunda eşim ambulans çağırmıştı.Yani ayda bir kontrole gidersin onda da önlemini alırsın diye birşey yok.Hamile olsanız eminim acil birşey olduğunda normalden kat kat stres yaşayacaksınız.Ve bazı gebeliklerde aylarca hastane de kalmanız gerekiyor şu an da refakatçi yasağı var.Tabi ki de karar sizin kimse kimsenin sevişmesine karışamaz.
Hakkınız da hayırlısı olsun Rabbim ol derse olur bundan ötesi yoktur.Ama biz de önlemimizi almalıyız.Şu an önlem almamız gerekiyor sadece olacaksa korunurken de oluyor o durumda takdir diyoruz.Düşüncesini paylaşan herkese teşekkür ederim. Bu arada belirtmek isterim ki ben doktoru ya da düşüncesini eleştirmedim. Güzel okuyanlar anlamıştır zaten ben acaba duygusal mı bakıyorum , diğer anne olma isteğiyle yananlar ne düşünüyor onu merak ettiğim için bu postu açtım. Hamile olanların Rabbim inşallah sağlıkla yavrularını kucağına almalarını nasip etsin inşallah
Şunu da özellikle belirtmek isterim ki biz kullar ne kadar plan yaparsak yapalım , Rabbim hayırlısını, hayırlı vakitte veriyor. Ben evlendim en az 1 sene sonra gebe kalırım diyordum ama benim planladığım gibi olmuyormuş 2 sene oldu henüz gebelik olmadı , belki uzunca bir süre de olmayacak. Sizler de gebe kaldığınız da böyle olacağınızı bilmezdiniz. Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını versin
Canım her doktor şu süreçte biraz temkinli olmaya itiyor insanları mecburen takılma bence çok senin durumun farklı eğer yeni planlamaya başlamış olsaydın 1 2 ay ertelerdin sıkıntı olmazdı ama psikolojik olarak ertelemek seni daha kötü etkileyecekse erteleme tedbirini al evinden çıkma, Dr. Kağan Kocatepe de ertelenmesine gerek olmadığını bu sürecin zaten 1 2 ay içinde sona ereceğini söylüyor.instgramda severek Banu Çiftçiyi takip ediyordum. Fakat son zamanlarda sürekli şu süreçte gebelik planlarını erteleyin, bu süreçte hamilelik düşünülmemeli gibi paylaşımlar yapıyor. Paylaşımların altına da insanlar şuursuzca evet bu durumda (korona) hamilelik düşünenler aptaldır , akıl işi değil gibi yorumlar yazıyor. Gördükçe sinirim bozuluyor. Ben aylarca denememe rağmen hamile kalamadım şimdi sonu belli olmayan bu süreçte ara vermek zamanı boşa harcamak gibi geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?