• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Banu Çiftçi'yi takip eden var mı?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Yani ben anlamıyorum çocuk düşünenler resmen linç ediliyor. Sanki kendi hayatları durmuş sanki çalışmak zorunda olan eşleri eve geldiğinde eve almamazlık, ya da korona bulaşır diye iliskiye girmemezlik yapıyorlar.

Bir vaka oldu evet ama medyada lanse edilen herşey detaylı şekilde anlatılmıyor hamile olup koronaya yakalanan kadın kronik bronşit hastasıymış yani riskli kategoride yer alıyormuş. O durumda olanlar hamile kalmasın tamam,ama getirip bunu herkese de dayatıp egoist muamelesi yapmayı bırakın.

Doktora gelince onun uyarması normal çünkü kimin kronik hastalığı olup olmadığını bilmiyor genel konuşuyor.
3 yıldır bebek için ugraşıyorum olmadı bu dönemde de korunmuyorum yani nasıl olsa olmaz diye. Ama olacagı varsa da korunarak bunu erteleyemem çünkü çocuk için vaktim azalıyor. Ama bütün herseyi tam hiçbir sağlık problemi olmayan çiftlerde isterse korunmalarında fayda var tabi. Eğer bu süreçte kendiliğimden hamile kalırsam benim için mucize olur ve gereken tüm tedbirleri alırım. Sonuç olarak sizs katılıyorum 😁

3 yıldır bebek için ugraşıyorum olmadı bu dönemde de korunmuyorum yani nasıl olsa olmaz diye. Ama olacagı varsa da korunarak bunu erteleyemem çünkü çocuk için vaktim azalıyor. Ama bütün herseyi tam hiçbir sağlık problemi olmayan çiftlerde isterse korunmalarında fayda var tabi. Eğer bu süreçte kendiliğimden hamile kalırsam benim için mucize olur ve gereken tüm tedbirleri alırım. Sonuç olarak sizs katılıyorum 😁

Yani benimde istediğim anda olmadı malesef.. Haklısınız şıp diye hamile kalabilen biri olsaydım belki bende ertelerdim bu ay korunayım öbür ay olur diye. Zaten garantisi yok hamile kalmaya çabalayan birisi için bir ay bile büyük bir kayıp moralimiz yerle bir oluyor, bir de şu virüs yüzünden bencil cahil damgası vuruyorlar 🙄 ayıp ya.

Yani benimde istediğim anda olmadı malesef.. Haklısınız şıp diye hamile kalabilen biri olsaydım belki bende ertelerdim bu ay korunayım öbür ay olur diye. Zaten garantisi yok hamile kalmaya çabalayan birisi için bir ay bile büyük bir kayıp moralimiz yerle bir oluyor, bir de şu virüs yüzünden bencil cahil damgası vuruyorlar 🙄 ayıp ya.
Kendileri aynı durumda değil ya ayıp tutması kolay

İşte ben şu an tam sizin olduğunuz noktadayım zaten olmuyor hatta olursa dediğiniz gibi mucize olur 🙏 En azından süreç bittiğinde tedaviye başlamak için süreyi doldurmuş olurum diye düşünüyorum. Cünkü doktorum biraz daha doğal yollarla olması için bekleyelim demişti. Ee ben korunursam bekleme süreci ertelenecek ki zaten bunca ay olmamış olma ihtimali de benim nasibim diye düşünüyorum.
Korkuyorum, ben öğretmenim evdeyim ama eşim çalışıyor ve günde çok fazla insanla temas halinde . Ama nasip ona da inanıyorum şu an nasıl tedbirimizi alıyorsak yine alırız inşallah 🙏🙏

Evet katılıyorum size, ben Banu hocanın paylaşımında çok altına yazılanlara daha çok şaşırdım ve üzüldüm. İnsanları linç ediyorlar . Fikir beyan etmekle hakaret etmek arasında farkı bilmiyorlar çünkü.
Bir de bu durumu yaşamamış insanların asıp kesmesi de çok kolay. Bu süreci yaşayan, aylarca yıllarca bekleyen , her ay umut edip adet olduğunda hayalleri yıkılanlar anlar.

Banu ciftciyi severek takip ediyorum
Ama katilmiyorum dedigine kimseyi ilgilendirmez istiyorsaniz hamile kalin sonucta Allah yasamasini isterse o bebek yasiycak hicte bisey olmaz nasibinde varsa kalcak hayatta

Bence gebelik biraz ertelenebilir. Ben kasımda hamile kaldım böyle birsey olacağını bilemezdik. Ama şuanda biliniyor. Kontroller çok sıkıntı , hastaneye girip çıkmakta öyle.
Doktorlarla bile doğru düzgün konuşup bilgiler alamıyorsunuz. Onda çift maske siperlik sizde koca maske dialog kurulamıyor maskeli düzgün konuşamamaktan.
Gebeliğin en önemli kontrolü mesela detaylı usg dir. Birçok arkadaşımız yaptıramadı iptallerden. Kimide istediği doktora değil mecbur bulduğuna gitti fln. Yani şu süreçte hersey karışık . Bebek için ekstra korkacaksın ve daha sıkıntılı geçecektir bu günler.
Şöyle düşün eşin bile giremicek kontrollere. Baştan sonra dezenfekte edilip hep tek gireceksin ultrasona bile.

Evet katılıyorum size, ben Banu hocanın paylaşımında çok altına yazılanlara daha çok şaşırdım ve üzüldüm. İnsanları linç ediyorlar . Fikir beyan etmekle hakaret etmek arasında farkı bilmiyorlar çünkü.
Bir de bu durumu yaşamamış insanların asıp kesmesi de çok kolay. Bu süreci yaşayan, aylarca yıllarca bekleyen , her ay umut edip adet olduğunda hayalleri yıkılanlar anlar.

Siz aldırmayın yazılanları davulun sesi uzaktan hep hoş gelir. Yaşamayan için konuşması kolay. Kimse sizin hayatınıza yatak odanıza karışamaz.

instgramda severek Banu Çiftçiyi takip ediyordum. Fakat son zamanlarda sürekli şu süreçte gebelik planlarını erteleyin, bu süreçte hamilelik düşünülmemeli gibi paylaşımlar yapıyor. Paylaşımların altına da insanlar şuursuzca evet bu durumda (korona) hamilelik düşünenler aptaldır , akıl işi değil gibi yorumlar yazıyor. Gördükçe sinirim bozuluyor. Ben aylarca denememe rağmen hamile kalamadım şimdi sonu belli olmayan bu süreçte ara vermek zamanı boşa harcamak gibi geliyor.
Fakat yine de düşünüyorum acaba şu an istediğim için mi böyle düşünüyorum, hamile kalsam hem psikolojik olarak hemde fiziken koronadan dolayı daha mı kötü olur durum.
sizler ne düşünüyorsunuz merak ediyorum.
Banu çiftçiyi takip ediyorum cokda güzel bilgiler veriyor doktoruma ultrasyon ölçümleri filanda aynı cıkıyor hep o dediğinizpaylasımları görmedim görsem de desteklemezdim heralde tamam bizler için sölüyor ama sncta bu işin bide yaş faktörü var ayrıca uzun yıllar ugrasanlar var soncta allahın işi bu kısmet ne zaman vereceği belirsiz Bi mucize olayı neticede He ama gebe kaldıktan sonra maddi olarak durum yoksa hastaneye de ne kdr gitmek istersiniz oda tercih meselesi o yüzden aptallık filan değil yani tamamen tercih meselesi kısmet meselesi eger yasınız küçükse 3 5 ay beklemenin Bi zararı da olmaz diye düşünüyorum cok takılmayın yani..

instgramda severek Banu Çiftçiyi takip ediyordum. Fakat son zamanlarda sürekli şu süreçte gebelik planlarını erteleyin, bu süreçte hamilelik düşünülmemeli gibi paylaşımlar yapıyor. Paylaşımların altına da insanlar şuursuzca evet bu durumda (korona) hamilelik düşünenler aptaldır , akıl işi değil gibi yorumlar yazıyor. Gördükçe sinirim bozuluyor. Ben aylarca denememe rağmen hamile kalamadım şimdi sonu belli olmayan bu süreçte ara vermek zamanı boşa harcamak gibi geliyor.
Fakat yine de düşünüyorum acaba şu an istediğim için mi böyle düşünüyorum, hamile kalsam hem psikolojik olarak hemde fiziken koronadan dolayı daha mı kötü olur durum.
sizler ne düşünüyorsunuz merak ediyorum.
Kimseye guvenip hamile kalmak istemiyoruz .Benim saygim var ara verenlere.Ben vermedim vermek istemiyorum.9ay once hamile kalanlar nisanda koronadan dogun yaparken zor olur diyemediler onlar suruklendi .Zaman ve kader bizi ne yapar 9ay sonra kim bilir.Kaldi ki bu surecte de olmayabilir kafaniza takmayin derim

Bu isin okulunu okumus yillarca emek vermis bize sifa verecek bebegimizi dunyaya getirecek doktoru mu ilgilendirmez?

hamile kalmamaya çalışın denilince herkes bunu linç olarak algılıyor. her kadın anne olmak ister hele ki uzun zamandır deniyorsa. ama yaşadığımız durum kritik. hamileliğin nasıl geçeceği kimse için belli değil. son derece sağlıklı insanlar bile hamileyken sürekli aksilikler yaşayıp sık sık hastaneye gitmek zorunda kalabiliyorlar.
dış gebelik de bir ihtimal mesela. bir anda operasyon gerekebilir.
allah korusun terslik olup bebek alınmak zorunda kalınabilir.
hadi hiç kötü birşey olmadı, enfeksiyonla iç içe bir yere gidiliyor. hem kişinin kendisi hem de çevresi için risk.
babam da doktor. bebeklerde yetişkinlerde olan bir yapı (adını yazamıyorum şu an latince birşey söylemişti) gelişmemiş oluyormuş, bu nedenle virüs bebeklerde tutunacak yer bulamıyormuş. yani anne karnında bebeğe ulaşma şansı çok az. ama hamile kişi bu ağır durumu yaşarsa ne olacak ? çok basit bir soğukalgınlığını bile gebeler ne kadar ağır atlatıyor, ilaç alamıyorlar bir de.
bunun gibi güçlü bir hastalığa yakalansalar nasıl olacak ?
tedavide verilen ilaçların gebelere uygun olmadığı ortada. çünkü ms ve lupus gibi ağır hastalıklarda kullanılan ilaçlar bunlar. lupus hastaları hamile kalmak için bu ilaçların kullanımını kesmek zorunda kalıyorlar mesela çünkü bebeğe hasar veriyor.
ee, virüs bulaşsa ve bu tedavi gerekirse ne olacak ? bu ilaçlar kullanılmadan iyileşilmediğine göre, bu sefer bebeğe ilaçla zarar verilmiş olacak..

banu çiftçi dünya çapında kabul görmüş ve insan haklarına önem veren bir doktor. o da tutup yatak odasına karışmıyor kimsenin. sadece bir doktor olarak olabilecek en kötü tabloyu görüp uyarıyor.
keza bu kadın en çok kazanan doktorlardan. derdi başka olsa aman nolacak hamile kalın diyip hasta kazanmaya da devam edebilirdi.

dediğiniz gibi, bu işin ehillerine kulak vermekte fayda var.

Banu Çiftçi çok sağlam bir doktor, hamileliğim boyunca verdiği bilgiler bana çok yardım etti. Kimin yatak odasına karışmış, ki asla öyle bir kişiliği yok. Şaşırdım yorumlara. Konu sahibi Banu Çiftçiden ziyade onun gönderisi altındaki negatif paylaşımlara sinirlenmiş gibi geldi.

Takip ettiğim başka bir doktor gebeliğin ertelenmesini doğru bulmadığını söylüyor. Sonuçta şu an yumurta rezervin iyi diye seneye de iyi olacak değil aynı şey eşin spermleri için de geçerli. Kişiye kalmış artık

Tüm ünlüler uruyor yabancı ve Türk ben onları daha makul görüyorum 🤭

Çok komiksiniz ya. Kimseyi ilgilendirmez diye bir güzel de carlamış bi grup 😂 Kadın sanki seks yapmayın diyor hadsiz bir şekilde de kızıyorsunuz.
Geçen günlerdeki paylaşımına denk geldiyseniz eğer bir kadın doğum sonrası beklenmeyen şekilde çok kan kaybediyor yoğun bakıma alınması gerek ama yoğun bakımlar bilin bakalım kimlerle dolu??
Her şey yolunda gitmezse çok zor durumda kalınabileceği için uyarı yaparak üstüne düşeni yapmış, aklı selim ve çok başarılı bir doktor.

Back