açıkçası kesilir mi bilemiyorum da zaten havale/eft yaparken alıyor komisyonu. Neticede bir kredi kartı ödemesi şeklinde değilde eft yöntemi kullanıyorsunuz. Zannetmem kesildiğiniMerhaba 2 yıldır kira öderken diğer ödemeleri seçip yolluyorduk kirayı. Anlasamamazliktan dolayi kirayı seçip öyle yolluyorum. Komisyon vs para kesiliyor mu ??
Yok bizden para kesmiyor ama aynı bankalarimiz.açıkçası kesilir mi bilemiyorum da zaten havale/eft yaparken alıyor komisyonu. Neticede bir kredi kartı ödemesi şeklinde değilde eft yöntemi kullanıyorsunuz. Zannetmem kesildiğini
zannetmiyorum kestiğini. Neticede eft yöntemi buYok bizden para kesmiyor ama aynı bankalarimiz.
%20 vergi alıyor banka diye biliyordum kira ödemelerinden ozaman niye diğer diye yatırdık kizannetmiyorum kestiğini. Neticede eft yöntemi bu
Öyle bir şey olduğunu sanmıyorum, kiracımla benim bankalarımız farklı olmasına rağmen kirayı yatırdığında ondan da benden de kesinti olmuyordu, ayrıca niye Diğer seçeneğiyle gönderdiniz ki%20 vergi alıyor banka diye biliyordum kira ödemelerinden ozaman niye diğer diye yatırdık ki
Galiba hurafeler
Ayni banka arasi masraf olmuyorYok bizden para kesmiyor ama aynı bankalarimiz.
Kira olduğu için ödeme kısmında kirayı seçip yollamanız çok normal. Zaten vergi kaçıramaz
Öyle bir şey olduğunu sanmıyorum, kiracımla benim bankalarımız farklı olmasına rağmen kirayı yatırdığında ondan da benden de kesinti olmuyordu, ayrıca niye Diğer seçeneğiyle gönderdiniz kiKira Bedeli diye belirtin ki ev sahibiniz vergisini ödesin, Açıklamada kira diye belirtilmeyen ödemelerde bazı ev sahipleri vergi kaçırıyor.
Ev sahibinize kulak asmayın, kirayı seçtiniz diye kızıyor çünkü vergi kaçıracak, yok öyle bir dünya evine istediği fiyatı dayatırken iyi de vergisini ödemeye gelince mi kötü?Teşekkür ederim bu seferde kirayı seçtik diye kızıyor. Bu adam herseye kızıyor 1750 kirayı 8500 isterken bizde kızmıştık
Valla öyle Allah tan %25 artırmadik vicdanlı insanız 5000 gönderiyorum. Yinede sizi seneye kesinlikle istemiyorum dediEv sahibinize kulak asmayın, kirayı seçtiniz diye kızıyor çünkü vergi kaçıracak, yok öyle bir dünya evine istediği fiyatı dayatırken iyi de vergisini ödemeye gelince mi kötü?
Çevredeki kiraları duymuştur alacağı kira bedeli az geliyordur, bu konuya 2 taraflı bakarsak asgari ücretten ve kiraya verebileceği 1 evinden başka hiçbir şeyi olmayan ev sahiplerini anlayabilirim ama hali vakti yerinde alacağı kiraya ihtiyacı olmayan insanların kiracıyı mağdur etmesini anlamıyorum, 2 gündür zorla ve hileyle evden atılmış kiracıların haberlerini seyrediyorum üzülüyorum, evet her şey ateş pahası, bu yüzden ev sahipleri de evlerini daha fazla bedelle kiraya vermek istiyor ama insanlığımız da ölmemeli, orta yol bulunmalı.Valla öyle Allah tan %25 artırmadik vicdanlı insanız 5000 gönderiyorum. Yinede sizi seneye kesinlikle istemiyorum dedi
Kesinle iki taraf da mağdur olmamalı yasalar bunlar için var 5 yıl diyor kirayı yenileyebilirsiniz. Bu 2.yil çıkartacakmis ta biz oturmusuz rezil. Ozaman günlük kiralık eve verÇevredeki kiraları duymuştur alacağı kira bedeli az geliyordur, bu konuya 2 taraflı bakarsak asgari ücretten ve kiraya verebileceği 1 evinden başka hiçbir şeyi olmayan ev sahiplerini anlayabilirim ama hali vakti yerinde alacağı kiraya ihtiyacı olmayan insanların kiracıyı mağdur etmesini anlamıyorum, 2 gündür zorla ve hileyle evden atılmış kiracıların haberlerini seyrediyorum üzülüyorum, evet her şey ateş pahası, bu yüzden ev sahipleri de evlerini daha fazla bedelle kiraya vermek istiyor ama insanlığımız da ölmemeli, orta yol bulunmalı.
Allah herkese kendi evini nasip etsin, ev sahibinin de kiracının da vicdan ve merhamet sahibi olanıyla karşılaştırsın
Şu sıralar kiralık ve satılık evlerde anormal durumlar yaşanıyor, pandemi sonrası başladı ama son birkaç ayda hepten çığrından çıktı, Allah muhafaza bu gidişle birçok kiracı evsiz kalacakKesinle iki taraf da mağdur olmamalı yasalar bunlar için var 5 yıl diyor kirayı yenileyebilirsiniz. Bu 2.yil çıkartacakmis ta biz oturmusuz rezil. Ozaman günlük kiralık eve ver
İnşallah ablacım insallahhhhhhhhh
Afganlar yaygın bizim burda 6ayda bir kiracı değiştiriyordu. Bina masrafını bile onlardan alıyordu. Geçen sene dul maaşı 7000 tl olan bir abla tuttu kirası 3500 du 7000 istiyor şuan. 1 yıllık anlaşma yapmış. ISTE tutarken söz çıkarmayacağım diyor niye ozaman yıllık yapıyorsun o kadının ahı seni yaşatır miŞu sıralar kiralık ve satılık evlerde anormal durumlar yaşanıyor, pandemi sonrası başladı ama son birkaç ayda hepten çığrından çıktı, Allah muhafaza bu gidişle birçok kiracı evsiz kalacak
Ablacım zaten bazı ev sahipleri yolluk değil haftalık kiracı almaya başladı, yasal bir dayanağı var mı bilmiyorum ama çevremdeki ev sahiplerinden duyduğum evini kiraya verirken tahliye taahhüdü imzalatıyorlar, senesi dolmayan kiracıyı komşu anlaşmazlığını bile gerekçe gösterip çıkarıyorlar daha pahalıya başkasına kiraya veriyorlar, ay bilmiyorum her şey çığrından çıktı
İşte bende bundan bahsediyorum, evden gelecek kiraya ihtiyacın vardır zor durumdasındır kiracıyla uzlaşır onu da kendini de üzmeyecek bir yol bulursun ama insan vicdanlı dürüst de olmalı evi kiralarken çıkarmayacağım deyip yalan söylememeli, niyetini baştan dile getirmeli ki karşısındaki de ona göre ayarlasın kendini, hele de 3 kuruş dul, yetim vb aylığı alan insana iyi de biriyse vicdansızlık da yapılmaz, amaaaaaan valla Allah vicdanını terk eden herkesi ıslah etsin.Afganlar yaygın bizim burda 6ayda bir kiracı değiştiriyordu. Bina masrafını bile onlardan alıyordu. Geçen sene dul maaşı 7000 tl olan bir abla tuttu kirası 3500 du 7000 istiyor şuan. 1 yıllık anlaşma yapmış. ISTE tutarken söz çıkarmayacağım diyor niye ozaman yıllık yapıyorsun o kadının ahı seni yaşatır mi